• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrim saçma mı?

Yapmayın arkadaşlar ülkemizi bu kadar yerden yere vurmayın kamp atan binlerce insan var hele ki arabada yatmak gayet güvenli
Biz yatmıştık 2 kez tatili arabada geçirme maksatlı değildi ama süperdi bir tanesinde Erikli de yoğunluk vardı yer bulamayınca böyle aşkın ızdırabını dedik çektik kumsala arabayı ohh miss püfür yattık
Diğerinde Güzelçamlıya İstanbuldan erken varmış bulunduk bir gece için yer arayacak halimiz yoktu yine çektik sessiz sakin bir sokağa yattık
Bak şimdi yazarken aklıma geldi geçende İstanbuldan zamansız çıktık Yolculuk Mersine idi bilen bilir yol 12 saat sürüyor uykusuz kaldık çektik Adana Pozantı yolunda uyuduk
Ülkemiz gayet güvenli manyak ararsan dünyanın her yerinde var
Konu sahibi eğer içine sinmeyecekse ahh çok para gitti diye hayıflanıp tatilden zevk alamayacaksan tabi ki de arabada kalıp içine sinen bir tatil yapabilirsin
Tavsiyem küçük bir portatif buzluk alıp içine kahvaltılık v.s pratik yiyecekler koyabilirsiniz mangal alabilirsiniz evden kek sandaviç börek vs yapabilirsiniz 2 gün çokta güzel aç kalmadan az bütçe ile tatil yapabilirsiniz
Arabada rahat edemeyiz derseniz decathlon da çok güzel çadırlar var
Geçen sene kız kardeşim eşi ile İstanbul dan başladılar çadır ata ata Ege den aşağıya doğru indiler
Ben de bu sene kâh çadırda kâh otelde Bodrum dan başlayıp Kemer e kadar Köyceğiz Dalyan Kaş artık yol nereye götürürse düşünüyorum
Cennet vatanım ..
Tabi ki bu seçenekler de var.
Ancak bu seçenekler için de çadır alırsın mat alırsın kamp yeri araştırırsın sinek kovucu alırsın termosunu ayarlarsın vs vs... Arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarıyla böyle zevkleri ya da bu tarz bir tatile ayıracakları zaman yok. Sadece Bayram tatilleri olacak yani.
Ancak arkadaşın aslında 1500tl bütçesi var ilk olarak herşey dahil otellere bakıyor niyeti o tarz bir tatil. O deniz o havuz o ortam yani.
Sonra herşey dahil o otellere para vermeyeyim yine öyle bir otelde oda kahvaltı konaklayayım öğle akşam ufak tüple hazır köftelerden kızartayım diyor.
Sizin dediğiniz kampta en azından ateşte suçuk pişirip akşam müzik dinlenilen bir ortam var. İnsanlar da bu ortamı seviyor.
Eğer hepsini okuduysanız yazılanların düpedüz cimrilik bu.

Yazıcam dayanamıcam. Ay Allahaşkına kardeşim ne arabada yatması arabada insanın her yeri tutuluyor biz sevgilimle uzun yolda gece o biraz uyusun die benzinlikte dururduk uyumak ne mümkün her yerim ağrırdı 10dk bile uyuyamazdım değil bir gece uyuycam. Değer mi ya ne tüpü ne kızartması o sıcakta. yapmayın kendinize bunu ya niye çalışıyoruz tüm kış

Merhabalar byramda iki üçgünlük bi tatil yapacağız eşimle otellere baktım çok aşırı pahalı iki gecesi iki kişi en az 500 600 tl filan o da en kötüsü .en azından bi oda kahvaltı olsa kalmak için bi yer bulsak yeter desek bu seferde yiyecekleri dışardan yiyince çok pahalı olacak .
Aslnda yeteri kadar paramız var ama ben sadece kazıklanmak istemiyorum ve biraz tasarruf etmek istiyorum eşimin bundan haberi yok fikrimden yani.
Sizce herşey dahil uygun bi otel mi bulmaya çalışayım ki bizim için otel değil gezmek yeni yerleer görmeye para harcamak daha güzel geliyor yoksa oda kahvaltı uuygun bi yer bulup en azından bi öğünü küçük tüp alıp marketten hazır aldığımız şeyleri mi kızarrtıp yapmak mantıklı olur? iki kişi dışarda yemek yemek artık 80 tl filan nereye gtsek. Bi de bayram da antalya da daha da kazık olur onun yrrine gderim marletten 15 tl ye hazır köfte döner ya da vs bişey alır kızartırım kamp gibi bi yerde daha mantıklı ya da mangal yapılabilir . Szce çok mu mantıksz düşünüyorum? Çok mu cimrilik yapıyorum bilemedim..?
Not ; adet olma zamanıma denk geliyor tatil haplar da yasak ne ypsam da iki gün geciktirsem? kan sulandrıcı kullanıyorum birde malesef kanda pıhtılaşma sıkıntım var . O yüzden doğum kontrol hapları yasak. Tarçın geciktirir diolar deneyen var mı ?
Olimposa gidebilirsiniz hem daha uygun hem de gezme dinlenme açısından güzel olabilir bence

Merhabalar byramda iki üçgünlük bi tatil yapacağız eşimle otellere baktım çok aşırı pahalı iki gecesi iki kişi en az 500 600 tl filan o da en kötüsü .en azından bi oda kahvaltı olsa kalmak için bi yer bulsak yeter desek bu seferde yiyecekleri dışardan yiyince çok pahalı olacak .
Aslnda yeteri kadar paramız var ama ben sadece kazıklanmak istemiyorum ve biraz tasarruf etmek istiyorum eşimin bundan haberi yok fikrimden yani.
Sizce herşey dahil uygun bi otel mi bulmaya çalışayım ki bizim için otel değil gezmek yeni yerleer görmeye para harcamak daha güzel geliyor yoksa oda kahvaltı uuygun bi yer bulup en azından bi öğünü küçük tüp alıp marketten hazır aldığımız şeyleri mi kızarrtıp yapmak mantıklı olur? iki kişi dışarda yemek yemek artık 80 tl filan nereye gtsek. Bi de bayram da antalya da daha da kazık olur onun yrrine gderim marletten 15 tl ye hazır köfte döner ya da vs bişey alır kızartırım kamp gibi bi yerde daha mantıklı ya da mangal yapılabilir . Szce çok mu mantıksz düşünüyorum? Çok mu cimrilik yapıyorum bilemedim..?
Not ; adet olma zamanıma denk geliyor tatil haplar da yasak ne ypsam da iki gün geciktirsem? kan sulandrıcı kullanıyorum birde malesef kanda pıhtılaşma sıkıntım var . O yüzden doğum kontrol hapları yasak. Tarçın geciktirir diolar deneyen var mı ?

Oda kahvaltı güzel çözüm ama tüp alıp odada kızartma yapmak saçma evet :) Poğaça sandviç gibi şeyler yerine aklına nasıl kızartma geldi hayret ettim.
Aslında yemeği her türlü ucuza getirebilirsin. Tost olur börek çörek olur, döner lahmacun veya midye tava olur. Yemek için her güne belli bir miktar ayırıp 1 öğünü hafif diğerini daha zevkli geçirebilirsiniz.
Oda kahvaltı uygun pansiyonlar internetten pek bulunmuyor. Küçük aile işletmelerinin online sayfası olmuyor. Çat kapı gidip pazarlık yaparsanız çok daha uygun yerler bulabilirsiniz. Geceyi boş geçirmektense odayı ucuza veren pansiyonlar var.

Biz çadır aldık kamp yerlerine gidip yemek de yapıyoruz bulaşık da yıkıyoruz
2 günde zaten yorucu olmuyor ki

Akşamları mangal yapıyoruz
Sabah peynir domates vs vs
Öğlen de denizde olduğumuzdan balık ekmek alıyoruz

Tatil demek benim için dinlenmek , gezmek yeni yerler görmek demek
Yeni tatlar tatkam yeni mekanlar kesfetmek demek
Piknik tüpüyle ugracağım bir kaçışa tatil demezim benim fikrim
Hiç gitmem daha iyi

bayram da otel fiyatları extra pahalı olur zaten erken rezervasyonla kıştan almalıydınız .eğer otel rahatlığını tercih etmıyorsanız etrafı keşfetmek gezmek istiyorsanız size direkt apart öneririm .marketten alışveriş yapıp kendiniz pişirirsiniz hatta arabanızla gidecekseniz evden de kuru gıda salça yağ makarna şu bu götürebilirsiniz .herşey dahil oteller çocuklu ailelere daha uygun .sadece kahvaltı veren otelde pahalıya gelir çünkü dışarda 2 öğün yemek te 5 yıldı fiyatına gelir size ustune kalitesız otelde kalmakta cabası.turizmci olarak tavsiyelerim bunlar.iyi tatiller

Kk da israfın aşırısı varsa ye gitsin diye hoşgörülüyor ama tutumluluğun aşırısı niyeyse direkt linç yiyor. Kimi insan titizdir en ufak temizlik falsosu huzurunu kaçırır kimisi de tutumludur fazladan harcanan keyfini kaçırır normal değil mi. Kimisi tatilde hazır yiyip içmeye öncelik verir konu sahibi gibileri de gezmeye ve az harcamaya; bunun aşağılanacak bir tarafı yok bence. Ayrıca yemeye konaklamaya fazla fazla para ayıramayan tatile çıkmasın daha iyi lafı bana çok acımasızca geliyor herkesin yılda bir kere bile olsa deniz kum güneş orman görmeye hakkı ve ihtiyacı var. Ben hiç kamp tarzı bir insan değilim ama akrabalarımdan arkadaşlarımdan yol anısı anlatan kitaplardan çok duydum küçük tüp taşımayı. Ama yukarıda bir arkadaş da yazmış onun yerine soğutucu ve evde yapılıp birkaç gün saklanabilecek zeytinyağlı börek gibi şeyler daha pratik olur zaten pratik mangal setleri de var artık. Arabada bir gece uyunur herhalde ama onun yerine neden kamping alanlarını düşünmüyorsunuz konu sahibi? Duş çadır imkanları olur ve tüpü oradan oraya taşıyacağınıza çadıra koyup rahat edersiniz. Çıralıda böyle kamp alanları var Deniz de şahane

Ya valla başlığa istinaden cevabım evet fikriniz saçma :olamaz: yani tatilde de yemek yapmakla uğraşacaksam neyleyim tatili. Ucuz bir yerde kalacak olsanız bile dışarda uygun şeyler yiyebilirsiniz ekmek arası vs

tatil kavramı kişiden kişiye değişiyor üyemiz de böyle mutlu olacaksa istediği tatili yapsın bence ama ben asla tercih etmezdim o ayrı konu

Otellerde su ısıtıcı bulunuyor genelde. Yoksa da küçük plastik olanlardan edinebilirsin. Bardak çorbalardan alabilirsin biraz. Ayrıca yanına bıçak, çatal, tuzluk, plastik tabaklardan alırsın. Hazır kahveler, sallama çaylar alabilirsin. Yemek pişirmene gerek yok ki. İlk günler için yanına evden biraz sebze koyabilirsin. Zeytin, sürülebilir çikolata gibi kahvaltılıkları evden alabilirsin. Domates, peynir vs marketten alıp kahvaltı yapabilirsiniz. Bol karpuz ve diğer meyveler tüketilebilir. Şimdi taze otlar çıktı köylü pazarları ot doludur. Akşam için de kahvaltılıklar idare eder. Evden bayatlamayan kurabiyeler vs yaparsın çayla akşamları ya da öğlen iyi gider. Zeytinyağlı sarma da sizi en azından yolda idare eder. Aklımı zorladım bunları bulabildim :KK53:
Çünkü biz uzun yola çıkarken baya hazırlık yapıyorum. Eşim araba kullanırken birşeyler yemeyi seviyor. Havuç, elma, salatalık falan koyarım. Çerez koyarım. Mutlaka tatlı ve tuzlu kurabiyeler olur. Termosta sıcak suyumuz olur. Kahvelerimiz ve karton bardaklarımız hazırdır arabada her zaman. Bir fikir olabilir :) cimri demiş herkes ama bence doğrusunu yapıyorsunuz. Daha dün iftarı dışarda yapalım dedik ve 86 tl verdik. Üstelik lüks bir yer değildi ve beğenmedim bile yemekleri. Tatil yerlerini düşünemiyorum bile. Bugun konuştuk biriyle Alaçatı’ya gitmek istiyorum deyince bir çorbaya 15 tl vermiş arkadaş bütçenizi ona göre ayarlayın dedi baya gözüm korktu. Çok haklısın para harcamak istememekte. Herşey çok pahalı. Üç sene önce Fethiye merkezde Ölüdeniz’e gideceğiz deyince yerlileri bile uyardı bizi çok pahalı oralar kendinize burdan yemek ve su alın dediler. Arkadaşlar şu konuda haklı. Kimse tatilde yemek bulaşık istemez. O yüzden pişmeyen kahvaltılık tarzı yiyecekler ve meyveler, sebzeler, bol plastik tabak bardak kullanın :)))))) tek kullanımlık kahvaltılıklar işinizi görebilir küçük plastikteki. A101 de sanırım satılıyordu. İyi tatiller dilerim. Umarım güzel vakit geçirirsiniz:)

Yazan oldu mu bilmiyorum ama tampon kullanın ben çok rahat ediyorum.

Benim fikrimi onaylayan biri sonunda çıktı :) ben de hazır alcam diye düşündüm zaten yapmıycamki hazır köfte döner sadece tavada kızartcm o kdr koy ekmek arasına al kola tmm işte .
Bir Antalya’lı olarak size Adrasan’ı tavsiye ederim orada yarım pansiyon evler de var sadece kahvaltı olan da hiç bir şey olmayan da ama Adrasan muhteşem. Biz öğretmen evi’nde kalmıştık bungalov evler içinde mutfak ve her malzeme var tüp kiralıyorsun istersen orda pişiriyorsun isterseniz civarda göl üzerinde nezih restoranlar var fiyatlar gayet uygun. Biz kahvaltılık malzeme almıştık krem peynir zeytin konserve falan ekmek yumurta mis gibi bahçemizde kahvaltı yapıp hamakta keyif yapmıştık bi düşünün derim. Yalan olmasın kişi başı 60 liraya kalmıştık sanırım 2 sene önce. Gündüz demre Kekova turuna çıkarsınız valla çok özledim, şimdi Kıbrıs’dayım bi düşünün isterseniz netten numarasını bulup arayın.

Back