• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrim saçma mı?

Yani hayatta tercih etmem heralde tatile gitmişim yemek mi yapıcam :süslü:5 yıldızlı bir otele gidip keyif yapmak varken uğraşamam

Bu konuya 4 tane cevabım olacak :)

1) En son fiyat çok uygun fiyatlı, harika inşa edilmiş ve denize sıfır bir yerde kalmıştım,Side'de. Tam ödemeyi yapacağım zaman 'kisi başı kahvaltı 10 Euro' dedi resepsiyonist. Pahalli buldum ve kabul etmedim. Şehri dolaşmaya çıktığımda bimden kaymak-bal ve labne peynir aldım. Bulunduğum ilçenin manavindan da buram buram tarla kokan domates ve salatalık aldım, bir de ekmek...
Her sabah balkonumda kuş sesleri arasında yaptım kahvaltımı, sallama cayimla.
O yüzden bence hiç saçma bir fikir değil.
Tatile çıkıyoruz, kaziklanmaya değil.
Senede bir kere tatile çıkıp 'oldu mu herşeyin en iyisi olsun, kolumu bile kaldırmak istemiyorum' diyen insanlara saygım var ,herkesin kendi tatili. Ben her tatilde domuzdan kıl koparma kopara ekonomik şeyleri takip ederim. kamping alanı varsa çadır, yurtdisindaysam konserveli sandviç falan yaparım, başkalarının bir kerede harcadığı paradan daha aziyla senede bir değil birkaç kere tatile çıkarım.

2) Ama tabii ki onemli olan senin ve eşinin TATİL deyince ne anladiginiz;
kimi insanlar tüm yılın yükünü üstünden atmak için tatil istiyordur, her şey dahil otelde daha mutlu olurlar.
Kimi sadece yüzmek istiyordur,yosundan uzak-denizi güzel yer aramalidir.
Kimi bol bol resim atmak için çıkmıştır tatile, öylesi sarımsaklı plajında mutlu olmaz. Görseli güzel otellere gitmelidir
Kimi içip dağitayim, günübirlik ilişkiler yaşayalım diye çıkmıştır, öylesi Side'ye değil Alanya'ya gitmelidir
Kimi yogacidir, aradığı şey huzurdur. Öylesi de Bodrum yerine Kazdaglarina gitse daha mutlu olur.
Kimi çocuklu tatile çıkmıştır. Gençlerin çok olduğu yerlerden ziyade ailelere uygun-cocuk oyalama kulüplerinin olduğu bir tatil onları daha mutlu edebilir ..
Siz ve eşiniz önce bir kendinizi tartin, eğer istediğiniz sadece beraber güzel yerler görmek, değişik ortamlara girmek, fazla masraf yapmamaksa bence yapılabilir.

3) her zaman ekonomik olan güzel olmuyor.
Tatile çıkmak isteyen ama kredi borçları yüzünden çıkamayacak gibi olan evli arkadaşıma cadirimi vermeyi teklif etmiştim. Eziyet olmuş kamp onlara.
Kurarken zorlanmislar, hatta o sırada kavga etmişler. Çadırın içi kum olmuş, uyuz olmuşlar. Havasizmiş,pişmişler. Sıcakmiş,klima yokmuş, yanmışlar , içi darmış, rahat hareket edememişler, kilidi yokmuş, güvensiz bulmuşlar... Oysa benim en güzel tatillerim hep o çadırda geçti, görünce bile mutlu oluyorum. Sıcak su bulamayıp 7 gün saçımı yıkamadan duş almıştım, permali saçlarim deniz suyundan derin bir topak halini almış ve bir daha hiç açılmamıştı, kamp kurduğum hafta o ilçede sel olmuştu, tüm kıyafetlerim islanmisti falan... Ama bunların hepsi bana macera dolu-keyifli gelen şeylerdi. İşte benim ve onların anlayışı farklı olduğu için iyilik yapmak isterken milletin izin gününü hayatinin en kotu tatiliyle harcamasına neden olmuştum :olamaz:
Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz. Eğer tatilde yemek yapmak sizi rahatsız etmeyecekse buyrun yapin.

4) VPN indirip bookingle otel arayın. Çok daha ucuz oluyor genelde normal halinden.
Ayrica airbnb'yi de tavsiye ederim. Seksen liraya havuzlu köşk gormustum Antalya'da,bakinirken

Son düzenleme:
Geçen sene harika bir tatil yaptık.
Denizli'den girdik, Antalya'dan çıktık.
Tam 15 gün sürdü :)
Hem gezmenin, hem paranın dibini bulduk ama öyle değdi ki anlatamam.
Lütfen üçün besin hesabını yapmayın, gençlik zamanlarında ye, iç, gez,dolan bol bol.
Zevk almaya bak

Bayramda 200 liraya nereden bulacaksiniz otel? Kalmis bayrama 3 gun.
Bence siz bu sene bu plani iptal edin zaten regl doneminizmis.
Seneye aralik veya ocak ayindan yapar rezervasyonu uygun uygun gidersiniz. Bizim 2 yetiskin 1 bebek ucaklar transferler dahil 7 gece ultra hersey dahil 1700 tlye cikti. Ama aralik ayinda odedik. Boyle bir sey 2 3 gun olsa hele ki ucak yoksa ulasimi kendiniz saglayacaksaniz oldukca uygun gelir.
Ben de hep erken rezervasyon yapip uyguna getiririm, kaziklanmak istemem

Ama olmuyorsa da kofte kizartir arabada yatarim para gitmesin demem. Evimde oturur buralarda uygun butceli aktivite yaparim.
Piknige giderim mesela. Evden bir borek bir salata termosa cay... miss...
Baya iyi odemissiniz.oltra hersey dahil 7 gun arti yol ve iki kisi icin dimi bu fiyat.neresi burasi

Konu sahibi arkadasim.gunluk evlere baktinmi.madem sadece uyunak icin kullanacaksiniz gunluk ev tutun.hem istediginiz zaman istediginizi yaparsinjz icinde mutfagi var herseyi var ev sonucta

Üç gün tatilde dükkan ara yemek al tüp kur sofra hazırla kaldır bulaşık yıka onunla mı uğraşıcan ;hiç ișim olmaz

geçen yıl amara dolce .... daydım .bu yıl tatil almadım henüz delux tatil düşünmüyorum ama gezmek istiyorum etrafı .küçük kasaba pansıyonu ıstıyorum nostaljik takılacağım
Bende deniz olsun da
Gerisi boş bana
Yüz akşama kadar
Sonra yemek ye yat
Ertesi gün dolaş
:21::21:

Arabada yatmak,banyo ve wc aramak benim icin tatil degil eziyettir...yilda 3 gun yapacagim tatil icin 3'e 5'e bakmam acikcasi,hele ki tup tasiyim,yemek yapayim garip geldi bana.bu saatten sonra bi yer bulabileceginizi sanmiyorum,1 haftadir bodrumdayim,bugun trafik felcti,insanlar akin akin geliyor,oteller %90 dolu..ben bayram sonu donuyorum ve dunden beri geciktirici kullaniyorum.yilda 1 kere kullaninca zararini gormuyorum hapin

Merhabalar byramda iki üçgünlük bi tatil yapacağız eşimle otellere baktım çok aşırı pahalı iki gecesi iki kişi en az 500 600 tl filan o da en kötüsü .en azından bi oda kahvaltı olsa kalmak için bi yer bulsak yeter desek bu seferde yiyecekleri dışardan yiyince çok pahalı olacak .
Aslnda yeteri kadar paramız var ama ben sadece kazıklanmak istemiyorum ve biraz tasarruf etmek istiyorum eşimin bundan haberi yok fikrimden yani.
Sizce herşey dahil uygun bi otel mi bulmaya çalışayım ki bizim için otel değil gezmek yeni yerleer görmeye para harcamak daha güzel geliyor yoksa oda kahvaltı uuygun bi yer bulup en azından bi öğünü küçük tüp alıp marketten hazır aldığımız şeyleri mi kızarrtıp yapmak mantıklı olur? iki kişi dışarda yemek yemek artık 80 tl filan nereye gtsek. Bi de bayram da antalya da daha da kazık olur onun yrrine gderim marletten 15 tl ye hazır köfte döner ya da vs bişey alır kızartırım kamp gibi bi yerde daha mantıklı ya da mangal yapılabilir . Szce çok mu mantıksz düşünüyorum? Çok mu cimrilik yapıyorum bilemedim..?
Not ; adet olma zamanıma denk geliyor tatil haplar da yasak ne ypsam da iki gün geciktirsem? kan sulandrıcı kullanıyorum birde malesef kanda pıhtılaşma sıkıntım var . O yüzden doğum kontrol hapları yasak. Tarçın geciktirir diolar deneyen var mı ?
Bence güzel düşündünüz. Ama bütçeniz varsa bence herşey dahil güzel tatil yapın derim.

Bundan 3 yıl once çıktığımız tatilde bi pansiyon ayarlamıstık. Maddi durumumuz o ara cok iyi değildi o yüzden herşey dahil 5 yıldızlı bi otele gücümüz yetmezdi. Sabahları pogaça peynir zeytin domates cay ile pansiyonda kahvaltı yapyorduk. Yanımızda küçük bir piknik tupumuz bi tavamiz bir iki tabagmz vardı. Kendimize yanında çeşmesi olan yesillik bi alan bulurduk açık havada mis gibi piknik tarzı yapar yerdik. Hızlıca sucuk ya da tavuk kızartıp yanında bi icecekle. Inanilmaz eglenceli bi tatil olmustu.
Amaa biz gayet restaurantlar da falan da yenmiştik yani oyle hic para harcamayım diye cimriligin dibine vurmamistik. Bi ogun kendimiz yapyosak bi ogun disardan yiyorduk. Gayet her yeri de gezip tozarak gecirdik bulundugumuz yerin cevresinde gezilmedik hic bi yer bırakmamstık.
Ertesi yıl her sey dahil bi otele de gittik am kardesim hala der en güzel tatilimiz o tatildi diye..
Sizinki baya baya cimrilik geldi bana açıkçası paranız da varmış

Merhabalar byramda iki üçgünlük bi tatil yapacağız eşimle otellere baktım çok aşırı pahalı iki gecesi iki kişi en az 500 600 tl filan o da en kötüsü .en azından bi oda kahvaltı olsa kalmak için bi yer bulsak yeter desek bu seferde yiyecekleri dışardan yiyince çok pahalı olacak .
Aslnda yeteri kadar paramız var ama ben sadece kazıklanmak istemiyorum ve biraz tasarruf etmek istiyorum eşimin bundan haberi yok fikrimden yani.
Sizce herşey dahil uygun bi otel mi bulmaya çalışayım ki bizim için otel değil gezmek yeni yerleer görmeye para harcamak daha güzel geliyor yoksa oda kahvaltı uuygun bi yer bulup en azından bi öğünü küçük tüp alıp marketten hazır aldığımız şeyleri mi kızarrtıp yapmak mantıklı olur? iki kişi dışarda yemek yemek artık 80 tl filan nereye gtsek. Bi de bayram da antalya da daha da kazık olur onun yrrine gderim marletten 15 tl ye hazır köfte döner ya da vs bişey alır kızartırım kamp gibi bi yerde daha mantıklı ya da mangal yapılabilir . Szce çok mu mantıksz düşünüyorum? Çok mu cimrilik yapıyorum bilemedim..?
Not ; adet olma zamanıma denk geliyor tatil haplar da yasak ne ypsam da iki gün geciktirsem? kan sulandrıcı kullanıyorum birde malesef kanda pıhtılaşma sıkıntım var . O yüzden doğum kontrol hapları yasak. Tarçın geciktirir diolar deneyen var mı ?
Eylül ayı için bodrum Oscar otel herşey dahil 5 gece 800 TL çok da güzel bir otel resimlerden ve yorumlardan okudgm kadar. Balayı içinde Fethiye'de yell holiday resort herşey dahil mükemmel ve fiyati makul otel değerlendir derim

Nereye gidecekseniz bi esnaf lokantasi bulun mutlaka hem ucuz hem cok guzel oluyor.kusadasina gitmistik cok uyguna havuzlu kahvalti dahil uygun bi otelde kaldik.ben cok yemek sectigimden et yemedigimden dolayi esnaf lokantasi kesfettik hem meyvemizi hemcesit cesit yemegimizi 1 kisiik yeme fiyatina yedik.birde kucuk bi yerdi hergun gittigimiz icin adam kiyak geciyordu

Yemek yemek 80 lira demişsiniz de madem kısmaya çalışıyorsunuz bi ekmek arasi alip karnınızı doyurun madem. Tüple yemek yapmaya uğraşacağınıza

Üye külliyen saçmalamışsın.
Bak bir gün arabada bir gün otelde sırayla konaklamalı yanında tüp mangal vs olan bir tatil yapılır ama bir karadeniz ,ege ,akdeniz türü yaparsın 15 gun oradaki meshur yemekler de yenir gezilir olur.

Ama kalacağın 2 gece O da hemen eve dönme çabası vs birşey anlaşılmayacak çok saçma. 2 gece için gider bir butik otelde kalırsın mis. Bir de paramız var vs deme 1500 para mi memlekete gidiş oradan 2 günlük tatile gidiş konaklama yeme benzin parası 1500u katlar. Siz param var deyince buradakiler en az 10bin ayırmıştır sanıyor 1500 yazmışsınız okudum.

Tura gidin yeni yerler görün ölümlü dünya parada harca cimrilik yapma boşver bidaha mi gelcen dünyaya çocuk olunca zaten gidemezsin salla gitsin

Back