• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrim saçma mı?

Evet iki üç gün için 1500 var. Bu kısa tatil uzun tatile ayırmak istiyorum paraları ondan
Dayanamadım yazıcam.2 3 gün için 1500 var cebinde.ama hersey dahil otellere 2gecesine 600 çok diyosun. Kaldıki 600 çok normal bi fiyat. 200 kar etmeye uğraşıyosun. Milletin aklıyla dalga geçmeyemi geldin

2 gece 600 nasıl çok değil ya
farklı ülkelerde mi yaşıyoruz ben de onu düşündüm
gelirimiz belli insanlarızdır muhtemelen hepimiz.
cimri de değilimdir ama 800 bi aylık ev kiram
türkiye otellerine gerçekten bu paranın kazandırılmasına acıyorum
ve vaat ediyor peki 600 tl ye?
o açık büfenin nasıl pis bişey olduğu haberlerde dönüp duruyordu geçenlerde. en lüks otelde bile...

sanırım herkesin tatil anlayışı farklı

yalnız kamp yapmayacaksanız apartta kalıp yemek yapmak daha mantıklı
piknik tüpü taşımayın yani
zaten yaz günü sabah ne yenir yumurta sucuk ekmek arası peynir domates falan
öğlen de yanınızda marketten aldığınız atıştırmalıkları, meyveleri tüketebilirsiniz
akşam apartın mutfağında hazır nugget, köfte falan pişirmenin neyi zor olabilir
2 gün değil mi bu insan her şeyle doyar
paranızı da gezmeye harcarsınız

ben olsam böyle yapardım

Ben tatil yapmadan duramam. O yüzden olabildiğince en en en ekonomik kalacak yerleri seçerim. Ve yemek olayını da kesinlikle en uyguna getirmeye çalışırım. O yüzden otelleri tercih etmiyorum. Devlet su işleri misafirhanesi, öğretmen evi, uygulama oteli gibi seçenekleri değerlendiriyorum. Olmadı çadırı alıp, günlük 20-30 lira verilen kamp alanlarında kalıyoruz. Yemeği de asla restoranda yemem. Zaten bu dediğim yerlerde kahvaltı dahil oluyor. Bir markete girer, muz fındık fıstık gibi tok tutan şeyler alırım öğle yemeğini geçiştiririz. Akşam da dönerci ya da balık-ekmek tarzında yeriz (biraz da protein lazım) size yazarken hesapladım, 2017 hazirandan bu yana 8 kez tatile çıkmışız, yaklaşık 13-15 şehir gezmişiz. E biz de memuruz, böyle yapmasak senede anca 2 defa tatile çıkabilirdik. Çalıştığımız için, resmi tatilleri de olabildiğince değerlendiriyoruz.

bu kadar hesap kitapla tatil olmaz. şiştim. tatilde bazi seylere göz yumar ve kendinizi ödüllendirirsiniz. mesele budur.. digeri tatil degil ucuza getirilmek icin deli caba gösterilmiş bir yer degisikligi..bana gore..

Ben tatil yapmadan duramam. O yüzden olabildiğince en en en ekonomik kalacak yerleri seçerim. Ve yemek olayını da kesinlikle en uyguna getirmeye çalışırım. O yüzden otelleri tercih etmiyorum. Devlet su işleri misafirhanesi, öğretmen evi, uygulama oteli gibi seçenekleri değerlendiriyorum. Olmadı çadırı alıp, günlük 20-30 lira verilen kamp alanlarında kalıyoruz. Yemeği de asla restoranda yemem. Zaten bu dediğim yerlerde kahvaltı dahil oluyor. Bir markete girer, muz fındık fıstık gibi tok tutan şeyler alırım öğle yemeğini geçiştiririz. Akşam da dönerci ya da balık-ekmek tarzında yeriz (biraz da protein lazım) size yazarken hesapladım, 2017 hazirandan bu yana 8 kez tatile çıkmışız, yaklaşık 13-15 şehir gezmişiz. E biz de memuruz, böyle yapmasak senede anca 2 defa tatile çıkabilirdik. Çalıştığımız için, resmi tatilleri de olabildiğince değerlendiriyoruz.

Alakasiz olacak ama cadir kurmak zor mu? Cok ozeniyorum ama ne ben ne esim hic denemedik ve bilgisisiz bu konuda.
Bazi yerlerde malesef otel imkani olmuyor. Salda gölü örnegin... pek fazla secenek yok cogunluk cadir kuruyormus. Biz bu yuzden surekli erteliyoruz gitmeyi.

Otel değil de mesela çeşitli misafirhanelere bakabilirsiniz.
Tabi tanıdık olması gerek mesela bazı sendikaların misafirhaneleri var çok ucuz kahvaltıda dahil.
Bi araştırın bulunduğunuz şehirde.

Merhabalar byramda iki üçgünlük bi tatil yapacağız eşimle otellere baktım çok aşırı pahalı iki gecesi iki kişi en az 500 600 tl filan o da en kötüsü .en azından bi oda kahvaltı olsa kalmak için bi yer bulsak yeter desek bu seferde yiyecekleri dışardan yiyince çok pahalı olacak .
Aslnda yeteri kadar paramız var ama ben sadece kazıklanmak istemiyorum ve biraz tasarruf etmek istiyorum eşimin bundan haberi yok fikrimden yani.
Sizce herşey dahil uygun bi otel mi bulmaya çalışayım ki bizim için otel değil gezmek yeni yerleer görmeye para harcamak daha güzel geliyor yoksa oda kahvaltı uuygun bi yer bulup en azından bi öğünü küçük tüp alıp marketten hazır aldığımız şeyleri mi kızarrtıp yapmak mantıklı olur? iki kişi dışarda yemek yemek artık 80 tl filan nereye gtsek. Bi de bayram da antalya da daha da kazık olur onun yrrine gderim marletten 15 tl ye hazır köfte döner ya da vs bişey alır kızartırım kamp gibi bi yerde daha mantıklı ya da mangal yapılabilir . Szce çok mu mantıksz düşünüyorum? Çok mu cimrilik yapıyorum bilemedim..?
Not ; adet olma zamanıma denk geliyor tatil haplar da yasak ne ypsam da iki gün geciktirsem? kan sulandrıcı kullanıyorum birde malesef kanda pıhtılaşma sıkıntım var . O yüzden doğum kontrol hapları yasak. Tarçın geciktirir diolar deneyen var mı ?
Tatilde de sürekli çıkılamıyor sende 2-3-4 hepsi bu... gitmişken gezerek dinlenmek, eğlenmek en mantıklısı o yüzden oda kahvaltı derim ve yemek işine gelirsek de altı üstü 2 gün kalacaksınız dışarıda yiyin akşam yemeklerini(sonuçta hergün tatil olmuyor hergün dışarda da yemediğinize göre.....) öğlende atıştırmalık meyve vs.. . gezin tozun keyfini çıkarın derim.

o açık büfenin nasıl pis bişey olduğu haberlerde dönüp duruyordu geçenlerde. en lüks otelde bile...

öğlen de yanınızda marketten aldığınız atıştırmalıkları, meyveleri tüketebilirsiniz

ben olsam böyle yapardım
Nasıl herkesin geliri belli!! O kadar değişkenki. Asgari ücret alanda var memur maaşi 4 5 alanda var.özel sektörde calişip 10 20 alanda var.isteyen herşey dahile gider bu şartlarda isteyende aparta isteyende pansiyona.tatil koşullarida gelir gibi çeşitli.ama arabada yatıp tüple yemek isıtmak nedir yaa

Alakasiz olacak ama cadir kurmak zor mu? Cok ozeniyorum ama ne ben ne esim hic denemedik ve bilgisisiz bu konuda.
Bazi yerlerde malesef otel imkani olmuyor. Salda gölü örnegin... pek fazla secenek yok cogunluk cadir kuruyormus. Biz bu yuzden surekli erteliyoruz gitmeyi.
Hiç zor değil. Aslında biz de iyi değiliz bu konuda :) ama etrafta başka kampçılar da oluyor. Bi el atıyor herkes 5 dakikada kuruluveriyor

Gülmekten katıldım resmen.
Siz bence arabada yatın, yanınıza da ıslak mendil falan alın bimden bolca, onunla temizlenirsiniz su parasından da kar edersiniz iki günde nerden baksan 10 lira suya gider:KK70:
Bir arkadaş da yazmış, tuvalet için de pet şişe süper çözüm:KK70::KK70::KK70:

ben olsam böyle yapardım
Hepimizin geliri bir mi sizce?
600 tl de verilir, tatil yapmak istiyorsanız vermek durumundasınız. Türkiye'de bu olay pahalı.
Gerçekten iyi oteller de var bütün otelleri de kötülemeyin ayrıca..

Nasıl herkesin geliri belli!! O kadar değişkenki. Asgari ücret alanda var memur maaşi 4 5 alanda var.özel sektörde calişip 10 20 alanda var.isteyen herşey dahile gider bu şartlarda isteyende aparta isteyende pansiyona.tatil koşullarida gelir gibi çeşitli.ama arabada yatıp tüple yemek isıtmak nedir yaa

niye sinirlendiğinizi anlamadım, insanlar farklı şekillerde de eğlenebilirler.
kişiye göre değişir ama kadın 1500 tl var uzun tatile saklamak istiyorum yazmış yanlış okumadıysam
2 gün denize girmeye neden tüm parasını bitirsin ki

bizim gelirimiz ortalama üstü diyebilirim
ama tatile o şekilde para ayırmayı ben saçma buluyorum
eşim de öyle
bizim tatil anlayışımız 2-3 gün denize girmek.
bunun için de otellere çok ihtiyaç duymuyoruz
öğretmenevi gibi akşamdan akşama sadece yatacağımız bir yerde kalıyoruz ya da kamping alanlarına çadırımızı kuruyoruz.
3 sene önce kiralık bir arabayla gitmiştik ve oteller pahalı gelince bütçemiz uygun değildi o gece arabada sabahladık, bizim için güzel bi anıdır. bi yerimize bişey olmadı aksine eğlendik.

şimdi arabamızın bagajında piknik setimiz, hamağımız, çadırımız, mangal kömürümüz durur gittiğimiz yerde kalma ve yeme içme sıkıntısı çekmeyiz.
gündüzleri de farklı koylara gitmeyi sevdiğimizden bi gün bi tesise diğer gün başka yere gideriz, ücretli plajları tercih ediyoruz ama şemsiye kiralamıyoruz çünkü kendi şemsiye ve sandalye setimizle beraber gidiyoruz.

otele vereceğim parayla daha çok gezme fırsatı, alışveriş etme gibi şeyler yapıyorum.
zaten türkiyedeki turizm sektörünün bu ülkenin insanlarını dolandırmasına karşı olduğum için hem eğlendiğim hem de parayı daha az israf ettiğimi düşündüğüm tatiller tercih ediyorum.

Hepimizin geliri bir mi sizce?
600 tl de verilir, tatil yapmak istiyorsanız vermek durumundasınız. Türkiye'de bu olay pahalı.
Gerçekten iyi oteller de var bütün otelleri de kötülemeyin ayrıca..

işte alternatif yollar da var
insanlar küçük bütçelerle de eğlenebilirler
kamp alanlarında çadır yeri günlük 5o tl oluyor ortalama duş-elektrik-su-mutfak da dahil fiyata
tatil yapıyorum ve bu fiyatları ödemiyorum
otelden beklentiye göre fiyat performans durumu değişebilir

ben havuz kullanmıyorum, otellerin odaları evimden daha lüks değil, spaya hamama saunaya gitmiyorum, animasyonları, clubları sevmiyorum.
tatilde yapmak istediğim orman ve denizin aynı yerde ulaşılabilir olduğu, kuş seslerinin içinde uyanıp açıkhavada kahvaltımı yapabildiğim, denize girip hamakta sallanarak kitap okuyabildiğim, mangalımızı yakabildiğimiz akşamları eşimle yürüyüşe çıkabildiğim birkaç gün.
herşey dahil ultra lüks oteller bana bunları sağlamıyor ki. bu durumda da zevk alamıyorum.

insanları yargılamasak keşke. kimi 6 gece 7 gün tatil köyü sever, alacarte restoranda yemekten hoşlanır, bu da gayet doğal.
ama herkes tatilden aynı şeyi anlamak zorunda mı?

konu bi karın doyurmaksa nusrette de doyuyor, simitle de doyuyor, kendisi bimden aldığı köfteyi piknik tüpünde kızartınca da doyuyor
neden ısrarla buna karşı gelindiğini anlamadım

ben olsam böyle yapardım

Ev kiran cok uygun bence kuzum...

Bayramda, herkesin talep ettigi donemde 600 lira ucuz bile. O isletmenin her calisanina bayram mesaisi odedigini falan hesaplarsak...

Biz normalde bir dilim pastayi 26 liraya satiyoruz. Bayramda 35. Bir dilim pasta 35ken 2 kisi 2 gece yeme icme konaklama eglenme (bazilarinda hamam kese spa dahil oluyor) 600 cok ucuz bence.
Hele ki benim esim gibi bi buyuk icmeden kalkmiyorsa 2 kisi cadirda da kalsa 600den fazla harcar.
Bize bu yuzden ekonomik bile geliyor.

Acik bufe de anlatildigi gibi kotu birsey degil. Ben cok yaptim acik bufe. Ha dana degil hindi kullaniriz. En ucuz baligi kullaniriz. Bugun yenmeyen bezelye yemegi gerekli olcumden gecip sorun yoksa yikanir ve yarin meze salata olur. Ama pis ve bozuk bir sey, yenmeyecek bir sey yoktur.

işte alternatif yollar da var
insanlar küçük bütçelerle de eğlenebilirler
kamp alanlarında çadır yeri günlük 5o tl oluyor ortalama duş-elektrik-su-mutfak da dahil fiyata
tatil yapıyorum ve bu fiyatları ödemiyorum
otelden beklentiye göre fiyat performans durumu değişebilir

ben havuz kullanmıyorum, otellerin odaları evimden daha lüks değil, spaya hamama saunaya gitmiyorum, animasyonları, clubları sevmiyorum.
tatilde yapmak istediğim orman ve denizin aynı yerde ulaşılabilir olduğu, kuş seslerinin içinde uyanıp açıkhavada kahvaltımı yapabildiğim, denize girip hamakta sallanarak kitap okuyabildiğim, mangalımızı yakabildiğimiz akşamları eşimle yürüyüşe çıkabildiğim birkaç gün.
herşey dahil ultra lüks oteller bana bunları sağlamıyor ki. bu durumda da zevk alamıyorum.

insanları yargılamasak keşke. kimi 6 gece 7 gün tatil köyü sever, alacarte restoranda yemekten hoşlanır, bu da gayet doğal.
ama herkes tatilden aynı şeyi anlamak zorunda mı?

konu bi karın doyurmaksa nusrette de doyuyor, simitle de doyuyor, kendisi bimden aldığı köfteyi piknik tüpünde kızartınca da doyuyor
neden ısrarla buna karşı gelindiğini anlamadım
Şöyle ki, 2 günlük bir tatilde oraya gidip de yemeğinizi kendiniz pişirirseniz nasıl dinlenmiş, uzaklaşmış olacaksınız deniliyor
Tatil dediğimiz şey alışık olduğumuz düzenden uzaklaşmak, kısa süreli kaçmaktır
O yüzden yemek yapma deniyor sanırım. Bir de insanın parası varken neden arabada uyumak ister ki?
Amaç sadece sizin beklentiniz gibiyse çadır da kurulur pansiyonda da kalınır zaten.
Konu sahibi de bunu bekliyorsa otellere bakmasın diyeceğim fakat Alanya'ya ve Kemer'e gitmeye niyetlendiğine göre onun istediği şey de çadır kurmak değil
Bilemedim bence kendisi de baya kararsız

Şöyle ki, 2 günlük bir tatilde oraya gidip de yemeğinizi kendiniz pişirirseniz nasıl dinlenmiş, uzaklaşmış olacaksınız deniliyor
Tatil dediğimiz şey alışık olduğumuz düzenden uzaklaşmak, kısa süreli kaçmaktır
O yüzden yemek yapma deniyor sanırım. Bir de insanın parası varken neden arabada uyumak ister ki?
Amaç sadece sizin beklentiniz gibiyse çadır da kurulur pansiyonda da kalınır zaten.
Konu sahibi de bunu bekliyorsa otellere bakmasın diyeceğim fakat Alanya'ya ve Kemer'e gitmeye niyetlendiğine göre onun istediği şey de çadır kurmak değil
Bilemedim bence kendisi de baya kararsız

anladım şimdi
biz sabahları simit vs yediğimizden
akşamları da yemek işini eşim hallettiğinen ve kullan at eşyalar kullandığımızdan beni pek yormamış :D
ailemle apart tatili yapardık küçükken annem yemekten bulaşıktan bişey anlamadım derdi.

ben bi aksilik olmazsa 2 ay kadar sonra 27-28 haftalık hamileyken antalya saklıkent ve olimposta çadırda olucam kısmetse :D
bu defa tübitak ın bi şenliği ile gittiğimden tek ödediğimiz ücret 200 tl
yemek bile onlar tarafından sağlanacak ;)
bu sene de böyle bi tatil :)

Back