eziyete dönen araba kullanma fobisi-panik atak

Bu sorun bitek bende var sanıyordum bu sene aldım ehliyeti ama bir türlü cesaretim olmadı geçen sefer şirketin arabasını kullandım evimin yakınında panikten ve heyecandan nerdeyse kaza yapıyordum umut yok değil ama pratik yapmam gerekli ehliyeti alırken müfettişte demişt pratik yapmadan sakın trafiğe çıkma diye araba alıcam inş bu sene herkes manuel al diyor maddiyat bakımdan bende otomatik istiyorum

bende en cok heyecan var direksiyona oturur oturmaz heyecan basıyor napıcağımı şasırdım artık

efisn bu taktikleri öneririm araba aldığında özellikle.
panik varsa gerçekten otomatik araç çok büyük kolaylık. debriyajla uğraşmak, stop ettirme kaygısı çok daha fazla panikletiyor...

aynı şekildeyim ben de. üstte yazdığım tavsiyeleri denemenizi öneririm mutlaka.ben ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum.
Youtubeden Zafer Aksoy ve Azize Selen Hocanın videolarını izliyorum sürekli, bir cesaret geliyor o anlarda ama direksiyonun başına geçince korku panik stres başlıyor. O yüzdende çok hata yapıyorum Bu gün sabah okula bıraktık çocuğu, dönüşte her zaman kullandığımız yol kapalıydı, başka yoldan gitmemiz gerekiyordu, cesaret edemedim, indim arabadan eşim geçti direksiyona tabi söylene söylene Ben vazgeçtim dedim yapamıycam bu yolu gidip gelemiycem Tartışarak geldik eve. Okul mahalle arası iki sokak arkada falan olsa giderim ama uzak... yoğun trafik.... kavşaklar....ışıklar.... keskin ve uzun bir viraj ....
İstanbulda araba kullanan bayanlara hayranım

16:00 da okuldan alacağız şimdiden stres basıyor, midem bulanıyor
Benim kadar yoğun yaşayanlar bu korkuyu aşabildiler mi acaba... Direksiyon hocamla kullandığımda daha rahatım aslında, beş günlük eğitimde en yoğun yerlerde en zor yollarda kullandık.... onunla birlikteyken kullanabildiğime göre her zaman kullanabilirim diyorum ama olmuyor

Siz alisana kadar yaninizada birinin gelme ihtimali yok mu? Bu kisinin araba kullanmayi bilmesine gerekte yok ustelik. Yani ben de oyle oluyor. Yanimda biri varken daha rahatim sanki

Ben bile araba kullaniyorsam herkes kullanır,net

Bir yıldır İstanbul da trafikteyim. Çok şükür hiç kazam olmadı.

İlk başlarda aşırı stres korku oldu. Sabah minibüsle mı gitsem diye arada kalmalar,mesai bitimine doğru eve nasıl giderim telasi. Karnıma ağrı giriyordu stresten. Ama korku iyidir insanı korur.

Ben nasıl başladım,iki saat özel ders aldım niyetim daha fazla almaktı ama bir türlü ayarlayamafik. Eşimle çıktım birkaç defa. Sonra ilk tek cikisimda yan yolu kaçırdım,eve dönüşte de evi bilamadim .zamanla oluyor ama öyle ha deyince o korku geçmiyor bunu bı kabul etmek lazım. Dikkat edilecek şeyler var.aynalar takip mesafesi vs. Araba büyük özgürlük trafikte o kadar çok kötü kullanan var ki çok geç kalmışım diyorum

canım en büyük tavsiyem, kulaklığını tak, şu telkini dinle ve uygula. inan faydasını göreceksin...

İnşallah bir gün bende sizin gibi olurum Rabbim kazasız belasız sürüş nasip etsin. Ben 5 gün 1er saat özel ders aldım, sonrasında 8 gündür eşimle sabah akşam okula gidip geliyoruz. Ev okul arası güzergah zorlu malesef, kontrolsüz kavşak var iki tane ve trafik yoğun oluyor.... iki tane kırmızı ışık var..... anayola çıkışlarda ışık falan yok yolda kamyonlar tırlar çok hızlı.... eşim sen yavaş yavaş burnunu yola çıkar yol verecekler diyor ama ben beceremedim şu yola çıkma olayını..... arkamdan korna çalan olunca panikle çıkıyorum yola bu kez ana yoldaki korna basıyor nasıl çıkıyon yola diye.... ben başlıyorum terlemeye..... sonra nasıl gittiğimi bilmiyorum..... eşim şeridinden kayıyorsun diyor.... zaten sollayan herkes korna çalarak geçiyor yanımdan Kafayı yiycem artık. Mesela önümde seyreden araç özellikle otobüs minibüs taksi durduğu zaman yanından sollayıp geçemiyorum, arkasında bekliyorumarkamdaki korna basıyor tabi.
Çok sıkıldım artık Eşim biraz daha özel ders alalım diyor, hoca arkadaşı zaten. Ama ben adama yeterince rezil oldum istemiyorum diyorum... Birlikte çözelim diyorum...

önünde seyreden araç durduğunda cesaretini toplayıp sollayıp geçemiyorsan orada hemen dörtlüleri yak, arkadaki bir sorun olduğunu düşünüp seni sollar geçer, seni germez, korna çalmaz. sen durup bekleyince, yürü diye çalıyor kornayı. bu taktik çok işe yarıyor. sonra ya önündeki ilerledikçe ilerlersin ya da arkan boşaldığında iyice güvende hissettiğinde sollarsın...

Eşim sıkıştığım strese girdiğim anlarda dörtlüleri yakıyor hep... İstanbulda pek takmıyorlar dörtlüleri Siz hangi şehirdesiniz.
Ben İstanbul Esenyurt'ta kullanmaya çalışıyorum Bilenler neden zorlandığımı anlar

ben akdenizdeyim bizim de burası büyük şehir ve inanın oldukça zorlayıcı. ama istanbul çok daha zordur, haklısınız. Allah hepimize kolaylık versin... ben önümüzdeki hafta için psikologdan da randevu aldım. bir de onunla konuşayım şu korkumu dedim. belki farklı bir yöntem önerir.. pes etmek yok :)))

Ben pes etsem eşim müsade etmiyor... Bu kadar yol katettik, araba aldık bu saatten sonra bırakmamı istemiyor. Ramazandan sonra devam edelim diyorum, oruçla birlikte stres çok yıprattı beni....
Psikologtan sonraki durumunuzu takipteyim

bilgi vereceğim mutlaka.her yolu denemeye çalışıyorum ben de. o kırılma noktasını illa ki aşacağız. ama bakalım ne zaman.
buradan kopmayalım, yeni taktik bulan hemen yazsın diğerine

Sanirim ayni durumdayiz:) ehliyet alirken kursta 12 saat ders aldim o kadar iyiydi ki kurs biter bitmez direksiyona gecmis olsaydim kesin fena soforluk yapardim. Ama arabamiz yoktu ve 3 yil ara vermek zorunda kaldim simdi araba aldik bir iki direksiyona gecmeyi denedim ama cok geriliyorum ayni sizin gibi en son biraktim esim yapsin soforlugu diye.benim oyle alip saga sola gitme sansim da yok cubku kucuk bebegim var ve nereye gitsem onunla gitmem gerekiyor, tek basima ustelik bebekle hic cesaret edemiyorum, bisey olur, aglar zirlar panik yaparim iyice diye... bana aldik arabayi sozde ama baya esime zimmetledim:) siz nasi asacaksiniz paylasin hele de bende nasipleneyim

Beni tarif ettiniz, çok istiyorum ama her seferinde binmek istemiyorum....

kızlar şimdilik her gün şu telkini dinleyip uyguluyorum

bitkisel sakinleştirici bi şurup kullanıyorum ve de belli yolları eşimle gide gele ezberlemeye çalışıyorum. 1-2 güne kendi başıma trafiğe çıkma düşüncesindeyim Allahın izni ile...
önümüzdeki hafta da bir psikologla görüşüp sorunumun kaynağını bulmaya çalışacağım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…