- 8 Mart 2013
- 380
- 987
-
- Konu Sahibi damla cikolata
Kızlar merhaba.
Bir çok kadın gibi ben de yıllar önce ehliyetimi aldım ve onu yıllarca kimlik olarak kullandım. Nihayet bir kaç ay önce artık araba kullanmak istiyorum diyerek harekete geçtim ve toplam 14 saat özel ders aldım. İlk günden itibaren özel ders hocası çok iyi araç kullandığımı söyleyerek yoğun saatlerde trafiğe soktu beni. Dersler bitince de eşimle pratik yapmaya başladık. Fakat her geçen gün inanılmaz korku, panik ve kaygı yaşamaya başladım.2 gün önce resmen panik atak yaşadım arabaya binmeden önce... Ruhumu teslim edeceğim sandım... Direksiyona geçip trafiğe girince biraz da olsa rahatlıyorum ama yine çok korkuyorum. Ellerim,bacaklarım tir tir titriyor resmen. Şu ana kadar hiç hata yapmadım çok şükür ama her gün aynı stresi yaşamak beni çok yoruyor.Henüz kendi başıma çıkma cesaretim de asla yok.
Ne olur bana bir el atın. Aranızda psikolog, psikiyatrist arkadaşlar da vardır illaki. Ne yapmalıyım? Terapi ya da ilaç tedavi mi almalıyım? Bu durumu yaşayıp aşmış olan arkadaşlar bana akıl verin lütfen...
aynıyız inanın... birebir yaşadıklarımı yaşıyorsunuz şuan...
konuyu açalı 1 aydan fazla olmuş...
bu 1 ayda yine eşimle çıkmaya devam ettim. ama işleri çok yoğun olduğu için sadece pazar günleri çıkıyoruz. hala tek başıma çıkamadım yani :)))) bu arada korkularımın sebebinin arabanın kaskosuz olması olabileceğini düşünerek kasko yaptırmaya karar verdik. yarın kaskosu yapılacak. kasko işini maddi sebeplerden ötelemek zorunda kalmıştım...
bu süreçte neler yaptım anlatayım size, faydası olduğunu düşünüyorum:
1. istanbuldan bi hoca buldum telefon ile onu aradım yaklaşık 1 saat telefonda konuştuk, özet olarak bana kendini hazır hissetmen çok önemli, hazır hissetmeden çıkma. tek başına çıkmaya hazır olduğunda çok kısa mesafelere yalnız git.
her gün kullanmak istediğin mesafelere eşinle sürekli git, o yolları ezberle, hemen yeni yollara girme.
hep sağ şeritten git, orta şerit her zaman en yoğun olanıdır gibi tavsiyelerde bulundu.
2.olarak youtube da araba kullanma korkusunu yenme telkini diye bir video var, onu şiddetle öneririm, oldukça faydalı oldu bana. onu her gün dinliyorum ve uygulamaları yapıyorum. uzun süredir yalnız çıkabilecek cesarete sahip hissediyorum kendimi ama bu sefer de kaskoyu bekleyeyim ne olur ne olmaz dedim.
3. olarak da eczaneden hafif sakinlik veren tamamen bitkisel kaynaklı bir şurup aldım, her sabah 1 kaşık içiyorum, hayatıma bi sükunet getirdi.
en son dün çıktım eşimle 2 saat kadar aynı yollarda döndüm durdum, kendisi şiir gibi kullanıyorsun dedi. aman maşallah diyeyim kendi kendime nazar değdirmekten korkuyorum...
stres korku panik hala var ama ilk baştakine göre oldukça azaldı.
geçen pazar bilmediğim yollara soktu eşim beni, bilmediğim yolda ben de çok panik oluyorum, ne yapacağımı bilemiyorum, elim ayağım birbirine karışıyor.o sebeple en güzeli sürekli gidip gelmek istediğimiz yolları ezberleyene kadar o yollarda gezmek.
şimdilik benim taktiklerim bunlar, yenileri olursa da mutlaka yazarım.
kazasız belasız binmek nasip olsun inşallah hepimize
Youtubeden Zafer Aksoy ve Azize Selen Hocanın videolarını izliyorum sürekli, bir cesaret geliyor o anlarda ama direksiyonun başına geçince korku panik stres başlıyor. O yüzdende çok hata yapıyorumaynı şekildeyim ben de. üstte yazdığım tavsiyeleri denemenizi öneririm mutlaka.ben ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum.
16:00 da okuldan alacağız şimdiden stres basıyor, midem bulanıyor
Benim kadar yoğun yaşayanlar bu korkuyu aşabildiler mi acaba... Direksiyon hocamla kullandığımda daha rahatım aslında, beş günlük eğitimde en yoğun yerlerde en zor yollarda kullandık.... onunla birlikteyken kullanabildiğime göre her zaman kullanabilirim diyorum ama olmuyor
16:00 da okuldan alacağız şimdiden stres basıyor, midem bulanıyor
Benim kadar yoğun yaşayanlar bu korkuyu aşabildiler mi acaba... Direksiyon hocamla kullandığımda daha rahatım aslında, beş günlük eğitimde en yoğun yerlerde en zor yollarda kullandık.... onunla birlikteyken kullanabildiğime göre her zaman kullanabilirim diyorum ama olmuyor
atıyorum canım, eczacına danış ama kullanmadan önce. üstünde de yazıyor zaten ilaç değildir diye.ben ve eşim kullanıyoruz her gün.Konudan alakasiz ama konu sahibi kullandigin ilaci metak ettim. Mesaj atabilir misin? Gunluk hayatta kullanilabilir mi ki?
Ben bile araba kullaniyorsam herkes kullanır,net
Bir yıldır İstanbul da trafikteyim. Çok şükür hiç kazam olmadı.
İlk başlarda aşırı stres korku oldu. Sabah minibüsle mı gitsem diye arada kalmalar,mesai bitimine doğru eve nasıl giderim telasi. Karnıma ağrı giriyordu stresten. Ama korku iyidir insanı korur.
Ben nasıl başladım,iki saat özel ders aldım niyetim daha fazla almaktı ama bir türlü ayarlayamafik. Eşimle çıktım birkaç defa. Sonra ilk tek cikisimda yan yolu kaçırdım,eve dönüşte de evi bilamadim .zamanla oluyor ama öyle ha deyince o korku geçmiyor bunu bı kabul etmek lazım. Dikkat edilecek şeyler var.aynalar takip mesafesi vs. Araba büyük özgürlük trafikte o kadar çok kötü kullanan var ki çok geç kalmışım diyorum
Dün dinledim canım bunu bende bi etkisi olmadı henüzcanım en büyük tavsiyem, kulaklığını tak, şu telkini dinle ve uygula. inan faydasını göreceksin...
önünde seyreden araç durduğunda cesaretini toplayıp sollayıp geçemiyorsan orada hemen dörtlüleri yak, arkadaki bir sorun olduğunu düşünüp seni sollar geçer, seni germez, korna çalmaz. sen durup bekleyince, yürü diye çalıyor kornayı. bu taktik çok işe yarıyor. sonra ya önündeki ilerledikçe ilerlersin ya da arkan boşaldığında iyice güvende hissettiğinde sollarsın...İnşallah bir gün bende sizin gibi olurumRabbim kazasız belasız sürüş nasip etsin. Ben 5 gün 1er saat özel ders aldım, sonrasında 8 gündür eşimle sabah akşam okula gidip geliyoruz. Ev okul arası güzergah zorlu malesef, kontrolsüz kavşak var iki tane ve trafik yoğun oluyor.... iki tane kırmızı ışık var..... anayola çıkışlarda ışık falan yok yolda kamyonlar tırlar çok hızlı.... eşim sen yavaş yavaş burnunu yola çıkar yol verecekler diyor ama ben beceremedim şu yola çıkma olayını..... arkamdan korna çalan olunca panikle çıkıyorum yola bu kez ana yoldaki korna basıyor nasıl çıkıyon yola diye.... ben başlıyorum terlemeye..... sonra nasıl gittiğimi bilmiyorum..... eşim şeridinden kayıyorsun diyor.... zaten sollayan herkes korna çalarak geçiyor yanımdan Kafayı yiycem artık. Mesela önümde seyreden araç özellikle otobüs minibüs taksi durduğu zaman yanından sollayıp geçemiyorum, arkasında bekliyorum arkamdaki korna basıyor tabi.
Çok sıkıldım artıkEşim biraz daha özel ders alalım diyor, hoca arkadaşı zaten. Ama ben adama yeterince rezil oldum istemiyorum diyorum... Birlikte çözelim diyorum...
ben günde 3-4 kez dinliyorum. bazen direksiyon başında çok gerilirsem, ışıklarda durduğumda direksiyonu yumrukluyorum, iyi geliyor :))))Dün dinledim canım bunu bende bi etkisi olmadı henüz
Belki zamanla işe yarar, hergün denemek lazım
önünde seyreden araç durduğunda cesaretini toplayıp sollayıp geçemiyorsan orada hemen dörtlüleri yak, arkadaki bir sorun olduğunu düşünüp seni sollar geçer, seni germez, korna çalmaz. sen durup bekleyince, yürü diye çalıyor kornayı. bu taktik çok işe yarıyor. sonra ya önündeki ilerledikçe ilerlersin ya da arkan boşaldığında iyice güvende hissettiğinde sollarsın...
ben akdenizdeyimEşim sıkıştığım strese girdiğim anlarda dörtlüleri yakıyor hep... İstanbulda pek takmıyorlar dörtlüleriSiz hangi şehirdesiniz.
Ben İstanbul Esenyurt'ta kullanmaya çalışıyorumBilenler neden zorlandığımı anlar
Ben pes etsem eşim müsade etmiyor... Bu kadar yol katettik, araba aldık bu saatten sonra bırakmamı istemiyor. Ramazandan sonra devam edelim diyorum, oruçla birlikte stres çok yıprattı beni....ben akdenizdeyimbizim de burası büyük şehir ve inanın oldukça zorlayıcı. ama istanbul çok daha zordur, haklısınız. Allah hepimize kolaylık versin... ben önümüzdeki hafta için psikologdan da randevu aldım. bir de onunla konuşayım şu korkumu dedim. belki farklı bir yöntem önerir.. pes etmek yok :)))
bilgi vereceğim mutlaka.her yolu denemeye çalışıyorum ben de. o kırılma noktasını illa ki aşacağız. ama bakalım ne zaman.Ben pes etsem eşim müsade etmiyor... Bu kadar yol katettik, araba aldık bu saatten sonra bırakmamı istemiyor. Ramazandan sonra devam edelim diyorum, oruçla birlikte stres çok yıprattı beni....
Psikologtan sonraki durumunuzu takipteyim
Sanirim ayni durumdayiz:) ehliyet alirken kursta 12 saat ders aldim o kadar iyiydi ki kurs biter bitmez direksiyona gecmis olsaydim kesin fena soforluk yapardim. Ama arabamiz yoktu ve 3 yil ara vermek zorunda kaldim simdi araba aldik bir iki direksiyona gecmeyi denedim ama cok geriliyorum ayni sizin gibi en son biraktim esim yapsin soforlugu diye.benim oyle alip saga sola gitme sansim da yok cubku kucuk bebegim var ve nereye gitsem onunla gitmem gerekiyor, tek basima ustelik bebekle hic cesaret edemiyorum, bisey olur, aglar zirlar panik yaparim iyice diye... bana aldik arabayi sozde ama baya esime zimmetledim:) siz nasi asacaksiniz paylasin hele de bende nasipleneyim
Beni tarif ettiniz, çok istiyorum ama her seferinde binmek istemiyorum....