• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

trafiğe bi türlü çıkamıyorum

Kaza yapmaktan korkarsanız kaza yaparsınız. Ben küçük sayılabilecek bir şehirde yaşıyorum önce geceleri trafiğe çıktık eşimle sonra eğitim pistlerinde çalışmalar yaptık manuel bizim araba. Gün geçtikçe alanı genişlettik. Sonra ben annemlere vs tek gitmeye başladım mahalle arası sayılabilecek yollardan ben şöyle yapıyorum bu beni rahatlatıyor kendi kendime konuşuyorum şimdi şöyle yapman gerekiyor bak şeritten kaydın yok düzgün dönemedin bi dahaki sefere daha iyisini yap vs diye diye iyice alıştım ki bende de panik vardı. Kendinize bu kader yüklenmeyin ve başaracağınıza inanın.

çevremdekiler de öyle diyor ben de ara sokaktan korkmuyorum çıkıyorum da ana yoldaki o hız beni korkutuyor çünkü mahalle arasında hata yapsam genelde maddi sonuçları olur ama otobanda sonuçları çok daha ağır bu beni korkutuyo
Ben de 1 aydır arac kullaniyorum. ondan önce 10 saat özel ders aldım. oğlumu okula götürüp getiriyorum caddeden. İnanın ara sokaklar beni daha çok tedirgin ediyor.cadde daha güvenli.zaten kullandığım yerde trafikte yavaş akıyor. Başta çok korkuyordum ehliyet alalı 10 yıl olmuştu yavaş yavaş aşıyorum korkumu.
Bu kez vazgecmek istemiyorum. Sizde vazgeçmeyin aracınız da otomatikmis. benimki Manuel vites olayı çok can sıkıcı
Direksiyonu kaydırmamak için hep onume bakıyorum aynalara dönüşler ve serit değiştirme dışında anlık bakışlar atıyorum. Sıkışık trafikte olaganca önümdeki araçtan da ileri bakıyorum.
Umarım korkularinizi asarsınız
Bol bol arac sürün sakın saatlerde anayolda sağdan sağdan gidersiniz

çevremdekiler de öyle diyor ben de ara sokaktan korkmuyorum çıkıyorum da ana yoldaki o hız beni korkutuyor çünkü mahalle arasında hata yapsam genelde maddi sonuçları olur ama otobanda sonuçları çok daha ağır bu beni korkutuyo
Çok hızlı sürmeyin siz de orta şeritte gidin 70 ile gidin arabanın modeli iyi olduğunda insan hız yaptığını anlamıyor bile 😄

Mesela bugün pazar yol sakindir isyerinize kadar gidin gelin gitmek istediğiniz yollarda pratik yapin yolu öğrenin ben günlerce aksam vakti okul yolundan gittim geldim boş bos

kızlar ben 6 yıl önce ehliyet aldım 2 kere direksiyon sınavında kaldım baya zor aldım yani ve hayatımda boyunca da sadece ehliyet kursunda araç kullandım ilgim falan da hiç olmadı. 23 gün önce otomatik araba aldım sürücü eğitmenliği olan bir arkadaşımla beraber sürmeyi öğreniyorum hoca tutmadım zaten bütçem de yok arkadaşım hem usta bir şöför hem de zaten mesleği ehliyet sınav sorumlusu aslında epey de verimli gidiyo ama sorun şu ki bi türlü tek başıma trafiğe çıkamadım kendime güvenim gitmeye başladı. çalıştığım için de çok vakit bulamıyorum sürmeye 23 günde toplasan totalde 10 saat kadar sürmüşümdür. yanımda o arkadaş varken otobana bile çıkıyorum ama herhangi biriyle mesela kardeşim yeni şöför onu yanıma alıp çevreyoluna çıkmaya cesaretim yok ve sadece cesaret meselesi de değil yetkinliğim yok hala panik oluyorum direksiyonu gözümün baktığı yere kaçırıyorum falan napıcam bilmiyorum siz bu süreçleri nasıl atlattınız? istanbuldayım evim işim çok yakın ama mesela bugün metro bozuldu araçla 15 dk olan yolu 1 buçuk saatte gittim kapıda araba yatarken bu çileyi çekmek istemyırum taktik vs bildiniğiniz herhangi bi şey ya da sizin alışma süreçleriniz anlatın nolur normal mi bu durum çok motiveason kaybı yaşıyorum istanbul trafiğini de hesaba katın
Bende yeni yeni aşıyorum bu durumu. Moral motivasyon size iyi gelen bir hocadan destek alın İstanbul trafiginde 4 gözümüzün olması lazım :) her yer araba malesef ve dikkat etmeniz gerekiyor ben 3 gün ders aldım bi hocayla anlasıp moral motivasyon vermesi bana cok iyi geldi kadını kadın anlıyor ücret ödeynce daha etken oluyor ben korkuyordm gecen trafige cıktım arkamdaki araca müsade edin ben acemiyim dahi dedim hahahhhah:) ve kadın kullanıcı olduğunuzu gördüklerinde daha üzerinize geliyorlar fırsat vermeyeceğiz yoksa cok zor olur hersey vede ben artık bana yol ver diyen birine bekle diye işaret yapıyorum o hoca benim özgüvenimi yerine getirdi cüzzi miktar ödedim kendi aracımla ders aldım hatta gecen avm de biriyle sürtüştüm:) öyle öyle ögrencem napaym

Bende yeni yeni aşıyorum bu durumu. Moral motivasyon size iyi gelen bir hocadan destek alın İstanbul trafiginde 4 gözümüzün olması lazım :) her yer araba malesef ve dikkat etmeniz gerekiyor ben 3 gün ders aldım bi hocayla anlasıp moral motivasyon vermesi bana cok iyi geldi kadını kadın anlıyor ücret ödeynce daha etken oluyor ben korkuyordm gecen trafige cıktım arkamdaki araca müsade edin ben acemiyim dahi dedim hahahhhah:) ve kadın kullanıcı olduğunuzu gördüklerinde daha üzerinize geliyorlar fırsat vermeyeceğiz yoksa cok zor olur hersey vede ben artık bana yol ver diyen birine bekle diye işaret yapıyorum o hoca benim özgüvenimi yerine getirdi cüzzi miktar ödedim kendi aracımla ders aldım hatta gecen avm de biriyle sürtüştüm:) öyle öyle ögrencem napaym
hocaya sordum paket almam gerektiği söylendi 7 ders 11bin ders başı 40 dakika yani zaten borç içindeyim beni aştı bu fiyat 3 seans istedim ama yok denildi reklama girmiyorsa hoca ismini atar mısınız? şuan küçük bi şehirde olsam çıkabilirdim belki her yere ama istnabulun yoğun bi semtinde yaşıyorum çoğu kişinin toplu taşımasından bile korktuğu o meşhur semtlerden birinde :) arabayla tek çıkmak da bence ekstra cesaret istiyor dediğiniz gibi kadın görünce daha çok zorbalıyolar korna selektör vs

sizin ne kadar sürdü alışmanız

Mesela bugün pazar yol sakindir isyerinize kadar gidin gelin gitmek istediğiniz yollarda pratik yapin yolu öğrenin ben günlerce aksam vakti okul yolundan gittim geldim boş bos
istanbulda mı yaşıyorsunuz bilmioyrum pazar günleri de çok yoğun oluyo burlar ama tabi pazar günü erken saatlerde çıkarsam bomboş sabah 7 gibi düşünüyorum bende

hocaya sordum paket almam gerektiği söylendi 7 ders 11bin ders başı 40 dakika yani zaten borç içindeyim beni aştı bu fiyat 3 seans istedim ama yok denildi reklama girmiyorsa hoca ismini atar mısınız? şuan küçük bi şehirde olsam çıkabilirdim belki her yere ama istnabulun yoğun bi semtinde yaşıyorum çoğu kişinin toplu taşımasından bile korktuğu o meşhur semtlerden birinde :) arabayla tek çıkmak da bence ekstra cesaret istiyor dediğiniz gibi kadın görünce daha çok zorbalıyolar korna selektör vs
Hayır hayır o tarz yerler cok pahalı siz bana yazın ben size mesaj atamadım

Ben ilk tek başına trafiğe çıktığımda eşimle arkalı önlü iki araba şeklinde çıkmıştık. Ve tek kulağıma kulaklığı takıp telefondan konuşmuştuk tüm yol boyu eşimle. Onun arkamda olup beni kolladığını bilmek cesaret vermişti. Belki size de fikir olur. Güvendiğiniz biriyle iki araba çıkıp önce tenha yerlerde, sonra ufak ufak trafikte sürmeyi deneyebilirsiniz.

gozumun baktigi yere direksiyon donuyo dediginize gore direksiyonu iki el tutuyorsunuz araba duz giderkende.ikinel ile arac surerken araba daha cok geziyor neden bilmiyorum ama.
Once kendi mahallenizde belirli yerlere git gel yaparak baslayin bende sizin gibiydim önceki arabamiz manueldi arabayi kaldirip bir yere gitmek benim için ölüm demekdi o kadar sevmiyordum öyle diyeyim.
Otomatikle degistigim gun hadi chamollows kacar diyip deli cesaretiyle 😁 o icinizdeki panik zamanla gececek mesele direksiyona oturup kontagi cevirecek kadar cesaret bulmakda e siz o cesareti bulmuşsunuz yola ciktiktan sonra gerisi kolay trafik kurallarini tabelalari iyi bilmeniz gerekiyor tabi.

ya birak zorbalasinlar beni hergun bir dolmuşçu bir taksici muhakkak kendi kurtlulugundan acelesi oldugundan zorbaliyor hiç takmiyorum onumdeki arabanin, yada karsiya gecen yayanin uzerinden atlayacak halim yok sonucta.
hımm tamam anliyorum seni bebişim diyorum kendi kendime cok canimı sikarsa cekiyorum saga arkasina gecip ben ona kornaya basiyorum hadi yuru ne bekliyosun diye 😁
hiç korkma hatta arabanin arka camina kocaman acemiyim yazisi as o zaman inlar senden kaciyolar arabama carpar falan diye 🤣🤣

Ben ilk tek başına trafiğe çıktığımda eşimle arkalı önlü iki araba şeklinde çıkmıştık. Ve tek kulağıma kulaklığı takıp telefondan konuşmuştuk tüm yol boyu eşimle. Onun arkamda olup beni kolladığını bilmek cesaret vermişti. Belki size de fikir olur. Güvendiğiniz biriyle iki araba çıkıp önce tenha yerlerde, sonra ufak ufak trafikte sürmeyi deneyebilirsiniz.
Çok iyi fikirmiş bunu deneyeceğim teşekkürler

gozumun baktigi yere direksiyon donuyo dediginize gore direksiyonu iki el tutuyorsunuz araba duz giderkende.ikinel ile arac surerken araba daha cok geziyor neden bilmiyorum ama.
Once kendi mahallenizde belirli yerlere git gel yaparak baslayin bende sizin gibiydim önceki arabamiz manueldi arabayi kaldirip bir yere gitmek benim için ölüm demekdi o kadar sevmiyordum öyle diyeyim.
Otomatikle degistigim gun hadi chamollows kacar diyip deli cesaretiyle 😁 o icinizdeki panik zamanla gececek mesele direksiyona oturup kontagi cevirecek kadar cesaret bulmakda e siz o cesareti bulmuşsunuz yola ciktiktan sonra gerisi kolay trafik kurallarini tabelalari iyi bilmeniz gerekiyor tabi.
Tek elle hakimiet kurmamıj mümkünü yok şu an iki elle zor ayarlıyorum😂 bizde de manıel var ama elimi bile sürmedim zar zor ehliyeti manuel aldım o kadar.
Evet direksiyona geçmeye korkmuyorum da işte yolda ne olur ne olmaz ani bişry olursa süreci yönetemezsem diye kendimce temkinlilik yapıyorum

Tek elle hakimiet kurmamıj mümkünü yok şu an iki elle zor ayarlıyorum😂 bizde de manıel var ama elimi bile sürmedim zar zor ehliyeti manuel aldım o kadar.
Evet direksiyona geçmeye korkmuyorum da işte yolda ne olur ne olmaz ani bişry olursa süreci yönetemezsem diye kendimce temkinlilik yapıyorum
yani siz zaten ani bir sey olsa süreci yonetemeyeceginiz hizda sürmeyeceginiz için bi sorun olacagini sanmiyorum

Sadece bir gün işe normalden daha erken saatte erken gitmeyi deneyin. Ben 8deki toplantım için saat 6da evden çıkmıştım 10 dakikalık yol için 😂 o saatlerde Ankarada trafik olmuyor. O günden beri her saatte trafiğe çıkabiliyorum tek başıma. Bana öğreten gösteren kimse olmadı 2019da almıştım ehliyeti. Siz yine şanslsınız arkadaşınız destek oluyor. İstediğimizde yapamayacağımız hiçbir şey yok kendinize güvenin siz arabadan değil araba sizden korksun.

istanbulda mı yaşıyorsunuz bilmioyrum pazar günleri de çok yoğun oluyo burlar ama tabi pazar günü erken saatlerde çıkarsam bomboş sabah 7 gibi düşünüyorum bende
şeyi anlamadım ben
yoğun bir semtteyim demişsiniz
işyeri -ev arası da yakın zaten demişsiniz (kuş uçuşu olarak en azından yakın sanrım)
mahalle arası gidiyorum zaten, otobandan korkuyorum demişsiniz

e e5 kıyısında yola paralel bir yerde filan mı hem eviniz hem işyeriniz?
istanbulda zaten trafik yoğun olan yerlerde 90-100 gidemiyorsunuz ki?

biraz erken çıkın daha yan yol yerlerden filan gidin ya da en sağ şeritten yavaş gidin, tam anlamadım ben derdinizi?

Back