eziyete dönen araba kullanma fobisi-panik atak

Derslerde yapıyordum püf noktasını da biliyorum ama esim hep gelişigüzel yaptığı için geri geri hiç park etmedim normalde
Hep burunla giriyorum sonra düzeltiyorum arabayi

Park ettiğim yerde yokuş zor oluyor geri geri girmek
aslında kafadan girmek daha zordur kolay olan geri geri parktır..biraz düz yolda pratik yapman gerekir belki de.

ayy ayni ben yanimda baskasi varken hic stres yok koca olunca panik tavan yani 4 senedir elime alamiyorum arabayi stresten ama alacagim yakinda

Oğlum okula başladı çalıştığım için babaannesine yakın okula gidiyor arabayla 5dk yürüyerek 20dk mesafemiz var hep yürüyerek gittim bu hafta ve arabayı kullanmaya cesaret edemediğimden nefret ettimkendimdem bugün yağmur var hiç gidemedim arabayı sitenin otoparkından çıkarmak bile korkunç geliyor benimde kabusum oldu

Oğlum okula başladı çalıştığım için babaannesine yakın okula gidiyor arabayla 5dk yürüyerek 20dk mesafemiz var hep yürüyerek gittim bu hafta ve arabayı kullanmaya cesaret edemediğimden nefret ettimkendimdem bugün yağmur var hiç gidemedim arabayı sitenin otoparkından çıkarmak bile korkunç geliyor benimde kabusum oldu
Aynı ben...Ama aştım çok şükür... yazın başında başladım ben okul yollarında çalışmalara.. ilk başlarda otoparktan bile çıkaramıyordum (hatta çıkarmaya çalışırken kolona çarptım )
Sonra direksiyon eğitim parkurunda çalışmalar yaptım (evimize yakın) orada korkumu heyecanımı yendim, sonra okullara gidip gelmeye başladım....tabi ilk başlarda eşimle yaptım bunları... sonra yaz okuluna yazdırdık oğlumu...İki kez eşimle gittik geldik yaz okuluna...sonra ben yalnız gidip gelmeye başladım... oğlum 1.sınıfa başladı, uyum haftasını geride bıraktık...hergün getirip götürdüm... ufak tefek kazalar bile yaptım...Ama mecburum kullanmaya...büyük oğlum 5.sınıfa başladı...ikisininde okulları uzak...ikisini birden servise versek çok pahalıya geliyor...onu ben bırakayım servis getirsin diyor eşim...bakalim haftaya ayarlayacağız inşallah...
Ama ben kullanıyorsam herkes kullanır inanın.

Merhabalar bende geçen sene ehliyet aldım 26 yaşımdayım daha bu sene ufak ufak kullanmaya başladım işe gidip geliyorum 2 gündür .. kullanma mecburiyetim YÖK ama kullanmak istiyorum dünyanın binbir türlü hali var kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda .. eşim yanımdayken stres oluyorum çok müdahil oluyodu bende birgün tek başıma gitcem dedim ısrarla aldım ve tek çıktım çok daha rahat kullandım vites değiştirmelerimde gecikme oluyo bazen onu da zamanla hızlandıracagımı düşünüyorum .. her zaman kendime söylediğim tek şey var ‘“ bunca insan kullanıyorsa bende kullanırım “”

Daha benim ehliyetim yok hiç cesaretim yok hiiiç :’(
Cesaret yok heves çok...
Ama sizin adınıza çok sevindim

Bende ilk araba sürdüğüm zamanlar kalbim yerinden fırlayacak gibi olurdu özellikle de park ederken ama sürdükçe aşılıcak bir durum bu devamlı pratik yapmalısın psikologa gidilerek çözülecek bir konu değil bu kendinş alıştırman lazım sonradan gülüyosun o haline biraz pratik yap geçicektir.

Aynı ben...Ama aştım çok şükür... yazın başında başladım ben okul yollarında çalışmalara.. ilk başlarda otoparktan bile çıkaramıyordum (hatta çıkarmaya çalışırken kolona çarptım )
Sonra direksiyon eğitim parkurunda çalışmalar yaptım (evimize yakın) orada korkumu heyecanımı yendim, sonra okullara gidip gelmeye başladım....tabi ilk başlarda eşimle yaptım bunları... sonra yaz okuluna yazdırdık oğlumu...İki kez eşimle gittik geldik yaz okuluna...sonra ben yalnız gidip gelmeye başladım... oğlum 1.sınıfa başladı, uyum haftasını geride bıraktık...hergün getirip götürdüm... ufak tefek kazalar bile yaptım...Ama mecburum kullanmaya...büyük oğlum 5.sınıfa başladı...ikisininde okulları uzak...ikisini birden servise versek çok pahalıya geliyor...onu ben bırakayım servis getirsin diyor eşim...bakalim haftaya ayarlayacağız inşallah...
Ama ben kullanıyorsam herkes kullanır inanın.

Benim ilk direksiyona geçtiğim dönemleri, yaptığım hataları, saçmalıklarımı görseydiniz kendinize haksızlık yaptığınızı anlardınız... ehliyetiniz var sanırım ama ehliyet için aldığınız eğitim trafiğe çıkmak için yeterli değil. Daha doğrusu bizim gibi endişe korku stres panik yaşayanlar için yeterli değil. İmkanınız varsa ve araç kullanmak zorundaysanız kesinlikle bir direksiyon hocasından özel ders alın. 3-5 günde olmaz belki ama pes etmezseniz eninde sonunda yapabilirsiniz.

Ayy yok ben kullanamıyorum
Kendimden nefret etmeye basladım artık herkes yapıyo ben yapamıyorum diye
Ama olmuyo işte
,cesaret sıfır

Benim ilk direksiyona geçtiğim dönemleri, yaptığım hataları, saçmalıklarımı görseydiniz kendinize haksızlık yaptığınızı anlardınız... ehliyetiniz var sanırım ama ehliyet için aldığınız eğitim trafiğe çıkmak için yeterli değil. Daha doğrusu bizim gibi endişe korku stres panik yaşayanlar için yeterli değil. İmkanınız varsa ve araç kullanmak zorundaysanız kesinlikle bir direksiyon hocasından özel ders alın. 3-5 günde olmaz belki ama pes etmezseniz eninde sonunda yapabilirsiniz.

Ayy yok ben kullanamıyorum
Kendimden nefret etmeye basladım artık herkes yapıyo ben yapamıyorum diye
Ama olmuyo işte
,cesaret sıfır

X