eziyete dönen araba kullanma fobisi-panik atak

Is yerimde ki bir arkadasim 3 tur kaliyor o yuzden de korkuyorum...trafige cikma fikri bile benim kalbimi sıkıştırıyor esim gel kullan deyince nasil bahaneler uretiyorum bitek ben oyleyim sanıyordum:)
ben de aynıyım vallahi. çıkmamak için 40 takla atıyorum resmen. eee nerde bunun keyfi?

O cesaret bende de yoktu inanin. Siz zaten suruyormussunuz. Yapacaginiza eminim. Korna calanlari hiiiic kaaale almayin.

maşallah diyeyim...
sizde heves ve istek de vardı o halde sanırım fazlasıyla.
benim korku ve kaygılarım isteğin önüne geçiyor maalesef

Reactions: Den
Bende sol seritten sag seride gecmeye korktum arkadan araba geliyordu gec dedi gecemedim bagirdi gecsene diyeee birde direksiyonu tutup saga gecti yan taraftan o an bende film koptu o gerisini hatırlamıyorum tansiyonum 6 4 fikandi heralde

O cesaret bende de yoktu inanin. Siz zaten suruyormussunuz. Yapacaginiza eminim. Korna calanlari hiiiic kaaale almayin.
akşam trafiği özellikle çok sıkıcı.sanırım herkes bir an önce evine yetişmeye çalışıyor,iş çıkışı, aceleci ve sabırsız oluyorlar benim yavaş davranmam geriyor galiba onları. onların gerginliği de beni benden alıyor
pazartesiye kadar kendime süre tanıdım, pazartesi yalnız çıkacağım inşallah

Bende sol seritten sag seride gecmeye korktum arkadan araba geliyordu gec dedi gecemedim bagirdi gecsene diyeee birde direksiyonu tutup saga gecti yan taraftan o an bende film koptu o gerisini hatırlamıyorum tansiyonum 6 4 fikandi heralde
çok şükür benim eşim hiç müdahale etmiyor. kendi başınasın ben bilmem diyor.ama bu durum daha da korkutuyor. çok fazla büyütüyorsun araba kullanma işini diyor.

annemle konuşuyorum, amaaan ne var bunda, en fazla çarparsın bi yere korkma diyor... kadının tesellisi bile beni geriyor :))))

peki hiç korku,stres vs yapmadınız mı ilk çıkarken? benimki resmen fobi gibi,ter basıyo, tirtir titriyorum. bacaklarım titriyor
Tabiki bi stres oluyor ama soyle dusunuyorum bu kadar zor bisey olsaydi bu kadar insan trafikte olmazdi degil mi. Yani kullanan herkes super zeka ben mi bu kadar aptalim yapamiyorum. Ayrica yavas gidiyorum. Arkamdan korna calsalarda almiyorum. Kenara cekilip yol verip devam esiyorum. Bide arkamda bebek var. Tabiki gene allaha emanet. Dua mida okuyup cikiyrm yola. Birde youtube da zafer aksiy die bi direksiyon hocasi var. Onun videolarini izliyorum bana inanilmaz faydasi oldu. Bi goz at. Cok faydali

Daha ehliyet almadan mı kullanmaya basladınız ,yapmayın ya başınıza birsey gelse arac baglanır.Sonu hapis bile olabilir .En basiti hiçbirsey olmasa 7 bin miydi neydi cezası.

Sağ şerit daha sakin oluyor diye bende hep sağdan gidiyorum diye yedim lafı

At artık kendini sola daha neyi bekliyon dedi ama eşim başkalarına göre sakindir bağırarak söylemez aslında motoru bagirtsam bı yere surtsem mal bu boşver der

maşallah, Allah nazarlardan korusun bebişinizi.
ben de aynısını diyorum. ilkokul mezunları ehliyet alabildiğine göre bu makine ilkokul düzeyinde eğitim ve zeka seviyesi ile bile kullanılabilen bi araç.(yanlış anlaşılmasın asla küçümsemek değil, bi zorluğu olmadığını vurgulamaya çalışıyorum) sen neler başardın nasıl bu kadar korkak olabiliyorsun diye kızıyorum kendime. ama gel gör ki 5 dk sonra yine kaygılar geri geliyor.

bu tam olarak fobi sanırım. yükseklik korkusu gibi. yıllarca trafikte şaheserler yaratan bi arkadaşım 5.kattaki eve giremiyor. çok anlamsız ama fobi. başına bir şey geleceği korkusunu yaşıyor.

orta şerit varsa en güvenlisi ve rahatı orta şerit bence de.
hız isteyen aksın soldan. ben sağa ya da sola dönecek olursam da orta şeritten daha kolay geçiyorum.

zafer hocaya bakacağım hemen, çok teşekkürler.

Ehliyetsiz araba mı kullanıyorsunuz? Herhangi bir araca veya yayaya zarar verseniz sonuçları sizin için ne kadar ağır olur farkında mısınız? Kimsenin canını ve malını tehlikeye atmaya hakkınız yok.

orta şerit varsa en güvenlisi ve rahatı orta şerit bence de.
hız isteyen aksın soldan. ben sağa ya da sola dönecek olursam da orta şeritten daha kolay geçiyorum.
Buralar sakin yer 3 şerit yok belediye sağolsun yollar dar :)

Daha ehliyet almadan mı kullanmaya basladınız ,yapmayın ya başınıza birsey gelse arac baglanır.Sonu hapis bile olabilir .En basiti hiçbirsey olmasa 7 bin miydi neydi cezası.

Pratik yapmak icin okula kadar gidip geliyorum. Okul cok yakin 5 dk yuruyerek. Trafik de yok o yuzden suruyorum. Ama baska yere kesinlikle gitmiyorum. Hizimda enn fazla 30. Tabi ki dogru degil ama direksiyon sinavi soyle zor boyle zor dedikleri icin kalmaktan cok korkuyorum. Haftaya direksiyon derslerim baslayacak insallah ben de ehliyetli olurum.

Korkanlar pazar sabahı çıkın dolanın gelin .Kimsecikler olmuyor .
Birde serit meselesi ,her yol 3 _5 şerit degil.
Yavaşsanız dörtlüleri yakın .
Kısa mesafe diye yola bir cocuk fırlamayacağının garantisi yok. Kazalar uzun yol,yada mesafe dinlemez.Yapmayın
.

Bide yarin bi tek cikmayi dene derim.sabah saatlerinde al anahtari cik disari cok yavas bi tur at. Korkuyorsan dortlulerinide yok. Ozamn kimse cok yanasmaz sana.Eve dondugunde cok mutlu olacaksin
yarın için çok zor be canım... yarım saat kaldı çıkmama, kalbim duracak gibi atmaya başladı bile.
zafer hocaya instadan yazdım, izlemiştim ben onun videolarını,sen söyleyince hatırladım.
cevap yazmış, psikolojik destek almana gerek yok bol bol pratik yapman gerek demiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…