- 25 Ağustos 2017
- 3.621
- 8.317
- Konu Sahibi damla cikolata
kızlar dua edin benim için lütfen sağsalim gidip döneyimmmm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bi seride gecince oray yapışıyorum dahada serit değişemiyorum korkudanSağ şerit daha sakin oluyor diye bende hep sağdan gidiyorum diye yedim lafı
At artık kendini sola daha neyi bekliyon dedi ama eşim başkalarına göre sakindir bağırarak söylemez aslında motoru bagirtsam bı yere surtsem mal bu boşver der
Tam tersi, hiç yoktu.arabanın koltuğuna oturmuş insan değildim.sonradan sürdükçe hoşuma gittimaşallah diyeyim...
sizde heves ve istek de vardı o halde sanırım fazlasıyla.
benim korku ve kaygılarım isteğin önüne geçiyor maalesef
Kızlar merhaba.
Bir çok kadın gibi ben de yıllar önce ehliyetimi aldım ve onu yıllarca kimlik olarak kullandım. Nihayet bir kaç ay önce artık araba kullanmak istiyorum diyerek harekete geçtim ve toplam 14 saat özel ders aldım. İlk günden itibaren özel ders hocası çok iyi araç kullandığımı söyleyerek yoğun saatlerde trafiğe soktu beni. Dersler bitince de eşimle pratik yapmaya başladık. Fakat her geçen gün inanılmaz korku, panik ve kaygı yaşamaya başladım.2 gün önce resmen panik atak yaşadım arabaya binmeden önce... Ruhumu teslim edeceğim sandım... Direksiyona geçip trafiğe girince biraz da olsa rahatlıyorum ama yine çok korkuyorum. Ellerim,bacaklarım tir tir titriyor resmen. Şu ana kadar hiç hata yapmadım çok şükür ama her gün aynı stresi yaşamak beni çok yoruyor.Henüz kendi başıma çıkma cesaretim de asla yok.
Ne olur bana bir el atın. Aranızda psikolog, psikiyatrist arkadaşlar da vardır illaki. Ne yapmalıyım? Terapi ya da ilaç tedavi mi almalıyım? Bu durumu yaşayıp aşmış olan arkadaşlar bana akıl verin lütfen...
Bazen eşim o kadar bağırıyordu ki, bir kaç kere tamam artık, al arabanı, başına çal, ben de bir daha senden bir şey istemem, araba da kullanmam diyesim geliyordu.pes etmeden devam diyorsunuz.
o halde bu strese katlanıp her gün devam edeyim. neticede sihirli değnek değmeyecek, kullana kullanaatlatabileceğim bu korkuları sanırım.
Ehliyet almak hiç zor değil inanın. Benim gibi biri hemde manuelle ehliyet aldıysa herkez alırBen de ehliyet almak istiyorum ama hiç kendime givenemiyorum. Yol hafizam hiç yok. Bisiklete binmeyi de öğrenemedim. Yapamadım. Hep düşünüyorum araba surebilir miyim diye. Bir araba lazım bana toplu taşıma çok zorluyor çocuk da var. Cidden bu kadar korkutucu mu
aynıyız inanın... birebir yaşadıklarımı yaşıyorsunuz şuan...Konuyu ben açmışım gibi hissettim. Aynı şeyleri yaşıyoruz hatta ben fazlasını yaşıyorum, ellerim öyle çok terliyor ki direksiyonu cevirememekten korkuyorum.
Direksiyona ilk kez kursta direksiyon hocamla geçtim, manuel araçla trafiğe çıkamayacağımı anlamam uzun sürmedi. Yeterki sınavı geçeyim dedim. Trafiğe çıkmak sonraki aşama.
Sınavı geçebilmek adına 1 hafta fazladan özel ders aldım. Çok şükür ilk seferde sınavı geçtim.
Aradan 2 ay geçti. Otomatik vites araba aldı eşim. Onunlada kurstaki hocamla 5 gün çalıştık. Ama o 5 gün boyunca baş ağrısı mide bulantısı terleme titreme anlatamam, zayıfladım resmen.
İstanbul trafiği malum, E5 e falan çıktık hocayla, çocukların okuluna ve sürekli kullanacağım güzergahlarda sürdük. Ama hep hocanın komutuyla yol aldım. Akan trafiğe karışmak, kavsaklardan dönmek şu an için imkansız gibi geliyor.
2 haftadır eşimle çocuğu okula bırakıp alıyoruz. Çok hatalarım oluyor. 1 kez kaldırıma çıktım. 1 kezde otoparktan çıkarken kapıyı sürttüm hatta çöktü biraz. Eşim hiç sorun etmedi. Olacak bunlar cana gelmesin dedi. Şimdilik yalnız çıkamam. Eylüle kadar inşallah yalnız trafiğe çıkabilecek duruma gelirim.
Siz çıktınız mi tek başınıza
Hiç denemedim. Trafik korkum var mı onu da bilmiyorum alırsam da otomatik ehliyeti alırım sanırım.Ehliyet almak hiç zor değil inanın. Benim gibi biri hemde manuelle ehliyet aldıysa herkez alır
Trafik korkunuz yoksa kesinlikle kullanırsınız. Ben önüme kamyon çıktığı an uzakta bile olsa stop ettiriyordum arabayı. Eğitimler boyunca stop ettirmem bitmedi hatta sınavda da 1 kez stop ettirdim.1 kez daha ettirseydim kalırdım.
Ama otomatik araba öyle değil çok rahat.
Trafik korkusu olmayan herkes kullanabilir.
aynı şekildeyim ben de. üstte yazdığım tavsiyeleri denemenizi öneririm mutlaka.ben ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum.Ah şu kamyon korkusu Eşim kullanırken bile kamyon tır solladiğında gözlerimi kapatırım. Şu sıralar başka korkular edindiğimden (tali yoldan ana yola çıkmak...kontrolsüz kavşaktan dönmek...sollamak....şerit değiştirmek v.b) pek takmaz oldum kamyonları
İşin kötü yanı okul güzergahında 2 kontrolsüz kavşak, 2 ana yola çıkış (bu yollarda bolca kamyon tır mevcut) 2 kırmızı ışık var. Trafik zaten günün her saati yoğun malesef
Ama mecbur başarmak zorundayım. Çevremizde iyi bir okul yok...mecbur iki oğlumda uzak okullara gidiyor...servis parası vermekten iyidir.