Konuyu ben açmışım gibi hissettim. Aynı şeyleri yaşıyoruz hatta ben fazlasını yaşıyorum, ellerim öyle çok terliyor ki direksiyonu cevirememekten korkuyorum.
Direksiyona ilk kez kursta direksiyon hocamla geçtim, manuel araçla trafiğe çıkamayacağımı anlamam uzun sürmedi. Yeterki sınavı geçeyim dedim. Trafiğe çıkmak sonraki aşama.
Sınavı geçebilmek adına 1 hafta fazladan özel ders aldım. Çok şükür ilk seferde sınavı geçtim.
Aradan 2 ay geçti. Otomatik vites araba aldı eşim. Onunlada kurstaki hocamla 5 gün çalıştık. Ama o 5 gün boyunca baş ağrısı mide bulantısı terleme titreme anlatamam, zayıfladım resmen.
İstanbul trafiği malum, E5 e falan çıktık hocayla, çocukların okuluna ve sürekli kullanacağım güzergahlarda sürdük. Ama hep hocanın komutuyla yol aldım. Akan trafiğe karışmak, kavsaklardan dönmek şu an için imkansız gibi geliyor.
2 haftadır eşimle çocuğu okula bırakıp alıyoruz. Çok hatalarım oluyor. 1 kez kaldırıma çıktım. 1 kezde otoparktan çıkarken kapıyı sürttüm hatta çöktü biraz. Eşim hiç sorun etmedi. Olacak bunlar cana gelmesin dedi. Şimdilik yalnız çıkamam. Eylüle kadar inşallah yalnız trafiğe çıkabilecek duruma gelirim.
Siz çıktınız mi tek başınıza
aynıyız inanın... birebir yaşadıklarımı yaşıyorsunuz şuan...
konuyu açalı 1 aydan fazla olmuş...
bu 1 ayda yine eşimle çıkmaya devam ettim. ama işleri çok yoğun olduğu için sadece pazar günleri çıkıyoruz. hala tek başıma çıkamadım yani :)))) bu arada korkularımın sebebinin arabanın kaskosuz olması olabileceğini düşünerek kasko yaptırmaya karar verdik. yarın kaskosu yapılacak. kasko işini maddi sebeplerden ötelemek zorunda kalmıştım...
bu süreçte neler yaptım anlatayım size, faydası olduğunu düşünüyorum:
1. istanbuldan bi hoca buldum telefon ile onu aradım yaklaşık 1 saat telefonda konuştuk, özet olarak bana kendini hazır hissetmen çok önemli, hazır hissetmeden çıkma. tek başına çıkmaya hazır olduğunda çok kısa mesafelere yalnız git.
her gün kullanmak istediğin mesafelere eşinle sürekli git, o yolları ezberle, hemen yeni yollara girme.
hep sağ şeritten git, orta şerit her zaman en yoğun olanıdır gibi tavsiyelerde bulundu.
2.olarak youtube da araba kullanma korkusunu yenme telkini diye bir video var, onu şiddetle öneririm, oldukça faydalı oldu bana. onu her gün dinliyorum ve uygulamaları yapıyorum. uzun süredir yalnız çıkabilecek cesarete sahip hissediyorum kendimi ama bu sefer de kaskoyu bekleyeyim ne olur ne olmaz dedim.
3. olarak da eczaneden hafif sakinlik veren tamamen bitkisel kaynaklı bir şurup aldım, her sabah 1 kaşık içiyorum, hayatıma bi sükunet getirdi.
en son dün çıktım eşimle 2 saat kadar aynı yollarda döndüm durdum, kendisi şiir gibi kullanıyorsun dedi. aman maşallah diyeyim kendi kendime nazar değdirmekten korkuyorum...
stres korku panik hala var ama ilk baştakine göre oldukça azaldı.
geçen pazar bilmediğim yollara soktu eşim beni, bilmediğim yolda ben de çok panik oluyorum, ne yapacağımı bilemiyorum, elim ayağım birbirine karışıyor.o sebeple en güzeli sürekli gidip gelmek istediğimiz yolları ezberleyene kadar o yollarda gezmek.
şimdilik benim taktiklerim bunlar, yenileri olursa da mutlaka yazarım.
kazasız belasız binmek nasip olsun inşallah hepimize