eziyete dönen araba kullanma fobisi-panik atak

damla cikolata

kokoş piremses
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
3.621
8.317
Güncelleme ve son durum sayfa 19

Kızlar merhaba.

Bir çok kadın gibi ben de yıllar önce ehliyetimi aldım ve onu yıllarca kimlik olarak kullandım. Nihayet bir kaç ay önce artık araba kullanmak istiyorum diyerek harekete geçtim ve toplam 14 saat özel ders aldım. İlk günden itibaren özel ders hocası çok iyi araç kullandığımı söyleyerek yoğun saatlerde trafiğe soktu beni. Dersler bitince de eşimle pratik yapmaya başladık. Fakat her geçen gün inanılmaz korku, panik ve kaygı yaşamaya başladım.2 gün önce resmen panik atak yaşadım arabaya binmeden önce... Ruhumu teslim edeceğim sandım... Direksiyona geçip trafiğe girince biraz da olsa rahatlıyorum ama yine çok korkuyorum. Ellerim,bacaklarım tir tir titriyor resmen. Şu ana kadar hiç hata yapmadım çok şükür ama her gün aynı stresi yaşamak beni çok yoruyor.Henüz kendi başıma çıkma cesaretim de asla yok.

Ne olur bana bir el atın. Aranızda psikolog, psikiyatrist arkadaşlar da vardır illaki. Ne yapmalıyım? Terapi ya da ilaç tedavi mi almalıyım? Bu durumu yaşayıp aşmış olan arkadaşlar bana akıl verin lütfen...

Son düzenleme:
sizi öyle iyi anlıyorum ki...
bende ilk kullanmaya başladığımda aynı şikayetlerle anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu
ama yapacağım aşacağım dedim
çok inatçıyımdır asla pes etmem
terden sırtım sırılsıklam olurdu 10dk araba kullansam
elim ayağım titrerdi
5 yıl olacak zamanla o korku azaldı ve şikayetler yok oldu.
pes etmeyin devam edin

Eğer araban varsa,her gün kullanarak pratik yapmalısın..Markete gitmeler,yakın yerlere gitmeler.Bir de acemilikte herkes ufak tefek çarpar sürter yanlış kullanır dert değil.Sdece dikkatli olmalısın.Ve arabaya binince ben asla kaza yapmıycam Allahınizniyle de.Kendine telkin ver.Aç müzği ve araba kullanmanın keyfini çıkar.Herkes kullanıyor sen mi kullanamyacaksın.Otomatik vitesse araba kendi gidiyor zaten.

vallahi ben de hiç pes etmek istemiyorum ama inanılmaz korkmaya başladım. dediğiniz gibi, ter içinde kalıyorum ne kadar sürede geçer bilemiyorum. yya da geçer mi? anksiyete için ilaç mı kullandınız? sanırım bende de başlangıcı var

Tv deki kazalarımı izlemeye başladınız...

denk geliyorum kaza haberlerine tabi. 2 gün önce bankamın sigorta şirketi aradı ve arayan çocuk , bir kaza geçirseniz trafikte ya da başka yerde, ölürseniz ailenize 120 bin tl hemen veriyoruz falan gibi bir şeyler zırvaladı. üsüne annem aradı bugün içimde büyük sıkıntı var dikkat et kendine diye.ondan sonra bende film koptu sanırım

2 ay kadar sürdü o korku
evet ilaç kullandım ama bitirmedim aktif bir insanım ilaç beni uyuşturdu 2 hafta max. kullanmışımdır. zaten korkuyu aşmaya başladıkça ilaca ihtiyacım kalmadı

manuelde ders aldım ve aracım otomatik.kullanması inanılmaz kolay.debriyaj, dur kalk derdi hiç yok. Arabaya binmeden önce bildiğim tüm duaları okumaya başladım, hatim indiriyorum resmen. müziği de açıyorum ama asla keyif alamıyorum stres ve panikten. hep bir yere ya da birine çarpacağım korkusu var. evimiz çok işlek trafiği olan bir yerde kapıdan çıktığım an yoğun trafik içindeyim. tenha bir yerde kullanayım desem o tenha alana varmam en az 20 dk

çok teşekkür ederim. arabada 2 farklı ayakkabı bulunduruyorum :) o an için hangisi rahat olacaksa onu seçiyorum. resmen gittim araba ayakkabısı aldım. inanılmaz kasılıyorum ve aşamıyorum bunu. kendi kendime telkin etmeye çalışsam da hiç işe yaramıyor maalesef. eve döndüğümde sanki o aracı ben kullanmadım. rüyadaymışım gibi geliyor

Korkunuzun üzerine gidin...
Araba kullandıkça aşacaksınız zaten...
Pes ederseniz olmaz...

Bitanem oğlum 22 yaşında yeni araba aldık, oda ehliyetini yeni almıştı. Banka kredisi alırken oğluma hayat sigortası yaptılar, bende o hayat sigortası kelimesini dudyunca kendimi kötü hissettim. ve algıda seçicilik oluştu, hep kaza haberleri ilgimi çeker oldu. Ama bazı sürücüleri görüyorum cılız kızlar bile koca arabaları sürüyorlar, o zaman rahatlıyor içim..Dikkatli olur hız yapmazsanız korkmayın. Kadınlar daha dikkatli kullanıyor. Bazen bende oğlumun yanında gidiyorum, hafif sıkıyorum kendimi ister istemez. Başlarda böyle olması normal bence. ecelimiz geldiyse evde otururkende bulur bizi. Başarılar dilerimmm. Kazasız günler inşallah, hepimiz için...

Bende de panik atak var ya hiç ehliyet almaya bile yeltenmedim korkudan

Hocayla yoktu sanırım kocayla çıkınca oldu bu.
Atın o kocayı eve tek gidin, sorunun kaynağı o
hahahaha :))) hocayla da vardı ama adamın yanında çok belli edemedim sanırım.kocanın yanında rahatlıkla tavan yaptı benim korkular. oysa eşim de çok sakin ve motive edici ama ben kendi kendime yapıyorum sanırım ne yaparsam.

2 ay kadar sürdü o korku
evet ilaç kullandım ama bitirmedim aktif bir insanım ilaç beni uyuşturdu 2 hafta max. kullanmışımdır. zaten korkuyu aşmaya başladıkça ilaca ihtiyacım kalmadı

2 ayda bittiyse iyi aslında. sanki hiç kullanamayacakmışım gibi geliyor ve kahroluyorum.

aynı ben. kollarım bacaklarım sanki dayak yemiş gibi kalkmıyor yerinden. eşimle her gün çıkıyor ve yaklaşık 2 saate yakın kullanıyorum. ama o arabayı ben mi başkası mı kullanıyor bilemiyorum. bitsin de kurtulayım der gibi, tüm dikkatimi verip bir an önce o yolları aşıp evime dönmek istiyorum.bi havalı havalı gezmedim. çook mutsuzum çook

Nerdeyse 7 senedir kullanıyorum 2sene sonra başlamıştım bende.
Hala tek başınayken F1 şoförü, eşim yanımdayken direksiyon sınavındaymış gibi hissediyorum

Korkunuzun üzerine gidin...
Araba kullandıkça aşacaksınız zaten...
Pes ederseniz olmaz...
etmemeye çalışıyorum ama resmen kendimle savaş veriyorum. bugün yine akşamüstü 7 gibi çıkacağız ama şimdiden benim içim bunalmaya, kalbim nefesim hızlanmaya başladı

Allah razı olsun canım. İnşallah hepimiz için kazasız belasız günler olsun.
kendime değil de bir başkasına zarar vermekten çok korkuyorum.
aslında özel dersleri uzatmak istedim ama hoca bile boşuna bu kadar para ödedin ilk dersten beri çok iyi kullanıyorsun, haybeye gezdik bunca gün dedi.bu kaygılarımı nasıl aşacağımı bilemiyorum.

Oğlunuz da kazasız belasız, keyifle kullansın inşallah...

Ben de sirtimdan ter akarak kullaniyordum ilk zamanlar.Ayrica esinle degil tek basina trafige cikmani oneririm once evinin etrafindaki sokaklar daha sonra bira biraz uzaklasarak ana caddelere cikmalisin ama tek basina.Trafigin yogun oldugu aksam saatleri seni fazlasiyka strese sokar suanda gerek yok bence daha sakin zamanlarda pratik yap .Ayrica duani et ve yola cik.Aklina kotu seyler getirme.Kaza haberleri beni de cok etkiliyordu izlememeye calis.

çok sağol.
evim çok işlek caddede, kapıdan çıktığım an yoğun trafik içindeyim, o sebeple henüz kendi başıma cesaret edemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…