eziyete dönen araba kullanma fobisi-panik atak

Bende yoğun trafik te başladım ve aynı şeyleri yaşadım.emin olun yanınızda biri varken paniksiniz.ben sıkıldım ve dedim ki tek çıkacağım çıktım ve ilk gün kaza yaptım☺️ Bir araca arkadan çarptım ve hafif bir kaza idi.yanımda kimse olmadığı İçin kazadan sonra yine kendim kullanmak zorunda kaldım arabayı ve o günden beri kullanıyorum.yalnız çıkın trafiğe sağdan sağdan yavaş gidin Allah vermesin ama kaza yapsanız bile bu şartlar da basit bir kaza olur hiç umursamayın ki yapmazsınız Bile.ben sadece frene geç bastım ve çok çok basit birşey yaşadım.ama hala yanımda birileri var ise hafiften panik oluyorum ☺️

Bende yoğun trafik te başladım ve aynı şeyleri yaşadım.emin olun yanınızda biri varken paniksiniz.ben sıkıldım ve dedim ki tek çıkacağım çıktım ve ilk gün kaza yaptım☺️ Bir araca arkadan çarptım ve hafif bir kaza idi.yanımda kimse olmadığı İçin kazadan sonra yine kendim kullanmak zorunda kaldım arabayı ve o günden beri kullanıyorum.yalnız çıkın trafiği sağdan sağdan yavaş gidin Allah vermesin ama kaza yapsanız bile bu şartlar da basit bir kaza olur hiç umursamayın ki yapmazsınız Bile.ben sadece frene geç bastım ve çok çok basit birşey yaşadım.ama hala yanımda birileri var ise hafiften panik oluyorum ☺️
çok geçmiş olsun, Allah yaşatmasın bir kez daha..ve hiçbirimize de.. telkinlerle biraz daha sakinlediğimi düşünüyorum. bir kaç güne deneyeceğim tek başıma çıkmayı...

çok geçmiş olsun, Allah yaşatmasın bir kez daha..ve hiçbirimize de.. telkinlerle biraz daha sakinlediğimi düşünüyorum. bir kaç güne deneyeceğim tek başıma çıkmayı...
Amin amin hiç kimse yaşamasın.aslında erkek şoförler biraz anlayışlı olsa bizler daha rahat kullanacağız.şu devir de hala bayan şoför gördüklerinde bi havalara giriyorlar.Bizler çok ciddi şekilde kurallara uyuyoruz ve bu erkeklerin işine gelmiyor.mesela ben yol boş dahi olsa kırmızı ışık yandı ise duruyorum ara yerlerde.ama arkamdaki araçlar çıldırıyor hayır yani banane ışık yandı ve bekleyeceğim elbet

Amin amin hiç kimse yaşamasın.aslında erkek şoförler biraz anlayışlı olsa bizler daha rahat kullanacağız.şu devir de hala bayan şoför gördüklerinde bi havalara giriyorlar.Bizler çok ciddi şekilde kurallara uyuyoruz ve bu erkeklerin işine gelmiyor.mesela ben yol boş dahi olsa kırmızı ışık yandı ise duruyorum ara yerlerde.ama arkamdaki araçlar çıldırıyor hayır yani banane ışık yandı ve bekleyeceğim elbet
aynen öyle, haklısınız. ben de tam anlamıyla kuralları uyguluyorum, beğenmeyen bassın soldan gitsin, pek takmıyorum artık.
benim şuan artık tek başıma çıkarak o korku eşiğini atlamam gerekiyor... kırılma noktasını aşarsam, olur gider gibi geliyor...

Korkunun üzerine gitmek çok zor ama gitmeden de olmuyor. Ben trafikte değil de sudan korktuğum için suda aynısını yaşıyorum. Bak ne güzel yüzüyosun tamam boğulmuyosun oh eğleniyosun diye diye kulaç atıyorum. Of resmen terlediğimi hissediyorum suyun içinde.

Ben de ilk başlarda korku yaşadım ama şimdi o kadar rahat kullanıyorum ki. Öncelikle rahat olun panik kazayı da beraberinde getirir, trafikteki kuralları az çok biliyorsunuzdur onlara uymaya çalışın sağ şeridi kullanın acemi olduğunuz için veeee en önemlisi trafikte size korna çalarak hızlı gitmeniz için veya ışıklarda hemen kalkış yapmanız için korna çalıp sizi rahatsız eden öküzlere kulak tıkayın gerisi sadece tecrübe :)

Korkunun üzerine gitmek çok zor ama gitmeden de olmuyor. Ben trafikte değil de sudan korktuğum için suda aynısını yaşıyorum. Bak ne güzel yüzüyosun tamam boğulmuyosun oh eğleniyosun diye diye kulaç atıyorum. Of resmen terlediğimi hissediyorum suyun içinde.
fobi işte. farklı farklı. bilinçaltımızda ne oluştuysa , nasıl gelip yerleştiyse bu korkular! dediğiniz gibi üstüne gidip aşmak gerekiyor. trafik korkusunda kendi canımıza zarar vermenin yanında başkasının canına da zarar verme kaygısı olduğu için biraz daha fazla hissettiriyor bu fobi kendini. aşacağız inşallah...size de kolaylıklar dilerim.

Ben de ilk başlarda korku yaşadım ama şimdi o kadar rahat kullanıyorum ki. Öncelikle rahat olun panik kazayı da beraberinde getirir, trafikteki kuralları az çok biliyorsunuzdur onlara uymaya çalışın sağ şeridi kullanın acemi olduğunuz için veeee en önemlisi trafikte size korna çalarak hızlı gitmeniz için veya ışıklarda hemen kalkış yapmanız için korna çalıp sizi rahatsız eden öküzlere kulak tıkayın gerisi sadece tecrübe :)
zamanla aşılacak demek ki. yorum yazan arkadaşların çoğunluğu baştan korktuklarını ve zamanla geçtiğini yazmışlar.
kullandıkça geçer demişler ama işte asıl nokta orada, o kadar korkarken ve stres yaşarken insan direksiyona geçip kullanayım, korkumun üstüne gideyim diyemiyor. o tek başına çıkıp tecrübe etmeye kadar belki her şey ama cesareti toplayıp tek çıkamadıktan sonra da hiç bir şey ifade etmiyor :KK43:

zamanla aşılacak demek ki. yorum yazan arkadaşların çoğunluğu baştan korktuklarını ve zamanla geçtiğini yazmışlar.
kullandıkça geçer demişler ama işte asıl nokta orada, o kadar korkarken ve stres yaşarken insan direksiyona geçip kullanayım, korkumun üstüne gideyim diyemiyor. o tek başına çıkıp tecrübe etmeye kadar belki her şey ama cesareti toplayıp tek çıkamadıktan sonra da hiç bir şey ifade etmiyor :KK43:
Canım öncelikle ara sokaklarda trafiğin yoğun akmadığı yerlerde kullan trafiğin yoğun aktığı yerlere yanında biri varken çık (ondan cesaret alman için) zamanla aşıyor insan hatta bir süre sonra tek elle bile kullanırsın :KK48:

Canım öncelikle ara sokaklarda trafiğin yoğun akmadığı yerlerde kullan trafiğin yoğun aktığı yerlere yanında biri varken çık (ondan cesaret alman için) zamanla aşıyor insan hatta bir süre sonra tek elle bile kullanırsın :KK48:
eşimle tüm şehri defalarca turladım, artık kendi başıma çıkma zamanım geldi canım benim...

Kızlar merhaba.

Bir çok kadın gibi ben de yıllar önce ehliyetimi aldım ve onu yıllarca kimlik olarak kullandım. Nihayet bir kaç ay önce artık araba kullanmak istiyorum diyerek harekete geçtim ve toplam 14 saat özel ders aldım. İlk günden itibaren özel ders hocası çok iyi araç kullandığımı söyleyerek yoğun saatlerde trafiğe soktu beni. Dersler bitince de eşimle pratik yapmaya başladık. Fakat her geçen gün inanılmaz korku, panik ve kaygı yaşamaya başladım.2 gün önce resmen panik atak yaşadım arabaya binmeden önce... Ruhumu teslim edeceğim sandım... Direksiyona geçip trafiğe girince biraz da olsa rahatlıyorum ama yine çok korkuyorum. Ellerim,bacaklarım tir tir titriyor resmen. Şu ana kadar hiç hata yapmadım çok şükür ama her gün aynı stresi yaşamak beni çok yoruyor.Henüz kendi başıma çıkma cesaretim de asla yok.

Ne olur bana bir el atın. Aranızda psikolog, psikiyatrist arkadaşlar da vardır illaki. Ne yapmalıyım? Terapi ya da ilaç tedavi mi almalıyım? Bu durumu yaşayıp aşmış olan arkadaşlar bana akıl verin lütfen...
Eşiniz sinirleniyor mu yada eleştiriyor mu sizi araba kullanırken?
Eşinizle cıkmaya başlayınca sorun yaşamaya başladığınız için sordum bunu. Şayet öyleyse yanlız çıkın derim.
Ben uzun zamandır kullanıyorum araç,benden kaynaklanan kazalara da karışmadım hic ama eşim hala yan koltukta konuşuyor bıkmadan. Adamın huyu bu yani,ben umursamıyorum artık hatta binerken pazarlık yapıyorum karışacaksan sen kullan diye yada uyu diyorum ,uyuyor da rahat rahat kullanıyorum.
İlk zamanlar bende aşırı kasıliyordum. Kemiklerim ağrıyordu arabadan indiğimde öyle kendimi sıkıyordum. Zamanla geçti bitti hepsi,şimdi gayet zevk alarak kullanıyorum.

Korku hissi siradan sevgi, merhamet gibi hislerden biridir. Ve faydalidir. Tehlike anlarinda korku hissi kacmamizi vs saglar.
İlk zamanlar tek basina arac kullaninca korku duyulur. Ama bunu kafada buyutmemek lazim. Sonra dediginiz gibi panige yol acar.
Ehliyetiniz var. Tekrar ders almissiniz. Demek ki tecrubeniz var. Yani korkacak buyuk bir durum yok ortada.
Hem ne guzel korkuyorsaniz demek ki daha dikkatli ve titiz bir surucu olacaksiniz. Tabi sonra ne olur bilemem :KK70:
Psikologa gitmek istemeniz guzel. İlac tavsiye etmem.

Eşiniz sinirleniyor mu yada eleştiriyor mu sizi araba kullanırken?
Eşinizle cıkmaya başlayınca sorun yaşamaya başladığınız için sordum bunu. Şayet öyleyse yanlız çıkın derim.
Ben uzun zamandır kullanıyorum araç,benden kaynaklanan kazalara da karışmadım hic ama eşim hala yan koltukta konuşuyor bıkmadan. Adamın huyu bu yani,ben umursamıyorum artık hatta binerken pazarlık yapıyorum karışacaksan sen kullan diye yada uyu diyorum ,uyuyor da rahat rahat kullanıyorum.
İlk zamanlar bende aşırı kasıliyordum. Kemiklerim ağrıyordu arabadan indiğimde öyle kendimi sıkıyordum. Zamanla geçti bitti hepsi,şimdi gayet zevk alarak kullanıyorum.
aslında hiç sinirlenmiyor, çok sakin ve araba kullanmamı çok beğeniyor. """şiir gibi kullanıyorsun, neden hala korkuyorsun anlamıyorum"" diyor....belki ben hata yapıp eşime rezil olmaktan korktuğum için geriliyorumdur, bilemedim ki

Korku hissi siradan sevgi, merhamet gibi hislerden biridir. Ve faydalidir. Tehlike anlarinda korku hissi kacmamizi vs saglar.
İlk zamanlar tek basina arac kullaninca korku duyulur. Ama bunu kafada buyutmemek lazim. Sonra dediginiz gibi panige yol acar.
Ehliyetiniz var. Tekrar ders almissiniz. Demek ki tecrubeniz var. Yani korkacak buyuk bir durum yok ortada.
Hem ne guzel korkuyorsaniz demek ki daha dikkatli ve titiz bir surucu olacaksiniz. Tabi sonra ne olur bilemem :KK70:
Psikologa gitmek istemeniz guzel. İlac tavsiye etmem.
işte aslında benim sorunum o.. eşim, annem çok iyi kullandığımı, korkacak bir durum olmadığını düşündüklerini söylüyorlar hep. psikolojik sanırım... geçmişte yaşadığım ve hatırlamadığım bir olay yüzünden bilinçaltı kaynaklı olabilir bu kadar korkmam...psikolog desteği umarım işe yarar...

VEEE NİHAYET MUTLU SON (hamdolsun, çok şükür.hala inanamıyorum kendime :)))))

bugün cesaretimi topladım ve YALNIZ ÇIKTIM Nihayettttt :))))) (çok şükür, maşallah diyeyim ):nazar::nazar::nazar:

nasıl mı yaptımmmm, sabah uyandım, 45 dakika tempolu spor yaptım, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur dedim! soğuk duş aldım kendime geldim.
dedim ki kendime, başıma gelecek varsa 3 yıl sonra da tek çıksam gelecek. kaderde ne varsa o olacak. kır şu şeytanın bacağını! açtım evde son ses müzik , rahatladım. direksiyon hocamın dediği aklıma geldi, trafikte 1 milyon araç olsa da senin için sadece 4 tarafındaki 4 araç önemli. diğerlerinden asla korkma derdi.dualarımı okudum, bindim arabaya...
açtım müziğimi, camlarımı, hadi bismillah deyip çıktım trafiğe..en ufak bir korku ve kaygı yoktu. inanamadım kendime. sanırım ben eşime rezil olmaktan korkarak kaygı yaşıyordum.evin yakın civarında defalarca tur attım, yakın bir avm otoparkına geri geri park ettim, alış veriş yaptım, tekrar arabaya binip eve gelip geri geri park ettim..çok şükür Rabbime. kırdım korku eşiğimi. 1 sefer çıkmaya bakıyormuş hakkaten.su gibi aktım gittim trafikte. hız yapmadım 40-50 arası dolaştım. kızlarrrr en kısa zamanda darısı tüm isteyenlerin başına inşallahhhhh...

yorum yapıp destek veren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerrrr, iyi ki varsınız kk kadınlarııııı:KK200:En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

Tebrikler, bundan sonra devamı gelir zaten
Darısı benim başıma inşallah
2 gündür hastayım eşim getirip götürüyor okula. Kendimi iyi hissettiğimde çıkacağız. Tek başıma gitmeye cesaretim yok henüz.

Tebrikler, bundan sonra devamı gelir zaten
Darısı benim başıma inşallah
2 gündür hastayım eşim getirip götürüyor okula. Kendimi iyi hissettiğimde çıkacağız. Tek başıma gitmeye cesaretim yok henüz.
çok saol canım. konuyu takip ettiğini bildiğim için özellikle yazmak istedim sıcağı sıcağına.
öncelikle geçmiş olsun, dikkat et kendine...

ilk çıkışta okula gitmek yerine evin etrafında dolaşmanı tavsiye ederim canım.bi o tek çıkma korkunu at önce bence..ben arabadan inerken, şuan marsa bile gidebilirim sanırım diyerek indim...inşallah en yakın zamanda senden de güzel haberi alırız.

X