• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

trafiğe bi türlü çıkamıyorum

ya birak zorbalasinlar beni hergun bir dolmuşçu bir taksici muhakkak kendi kurtlulugundan acelesi oldugundan zorbaliyor hiç takmiyorum onumdeki arabanin, yada karsiya gecen yayanin uzerinden atlayacak halim yok sonucta.
hımm tamam anliyorum seni bebişim diyorum kendi kendime cok canimı sikarsa cekiyorum saga arkasina gecip ben ona kornaya basiyorum hadi yuru ne bekliyosun diye 😁
hiç korkma hatta arabanin arka camina kocaman acemiyim yazisi as o zaman inlar senden kaciyolar arabama carpar falan diye 🤣🤣

🤪 Aferin sana kız. Benim arkamdan biri başkasına korna çalsa ben ufak çaplı fenalık geçiriyorum bı şey mi oldu diye. Park yapamıyorum korkudan arabaları anlamam da çizerim diye. Ona çözümün var mı?

🤪 Aferin sana kız. Benim arkamdan biri başkasına korna çalsa ben ufak çaplı fenalık geçiriyorum bı şey mi oldu diye. Park yapamıyorum korkudan arabaları anlamam da çizerim diye. Ona çözümün var mı?
Bunun için youtub da çok guzel anlatimli videolar var.
teknik egitimini almissinizdir zaten bol bol izleyin bol bol çalisin yeni nesil arabalarda ( carpisma sensoru vs olanlarla) çizmeniz biraz düşük ihtimal.
Zamanla nereye hangi egimle daha rahat gireceginizi çozuyorsunuz benin arabada geri gorus kamerasi var onu dahi kullanmiyorum şuan bakmiyorum yani aynalarla park işi daha kolay.
Birde aracla geri park ön parktan daha rahat geliyor bana aynayla arabanin poposu nereye gidiyor goruyorsun ama burun kisminda kor noktalar var.
Geri geri calisin.
Ha birde bu kornayla zorbalama işini şoyle düsünun arkanizdaki ambulans değil sonucta, birakin bassin kornoya bu işin en rahat yolu bu.
Hatalı sürüş yapmadiginiz yani serit ortalamadiginiz arabayi gezdirmediginiz surece birakin calsinlar korna üzerinize alinip daha beter paniklemeyin

şeyi anlamadım ben
yoğun bir semtteyim demişsiniz
işyeri -ev arası da yakın zaten demişsiniz (kuş uçuşu olarak en azından yakın sanrım)
mahalle arası gidiyorum zaten, otobandan korkuyorum demişsiniz

e e5 kıyısında yola paralel bir yerde filan mı hem eviniz hem işyeriniz?
istanbulda zaten trafik yoğun olan yerlerde 90-100 gidemiyorsunuz ki?

biraz erken çıkın daha yan yol yerlerden filan gidin ya da en sağ şeritten yavaş gidin, tam anlamadım ben derdinizi?
yakın derken yani o kadar da yakın değil tabi ki 8 km falan e-5 üzerinden. iş saatlerinde hiç gitmediğim için hep gece yarısı iş ev rotasını yaptığım için trafikli haliyle çıkmadım otoban halini biliyorum yani tabi iş saatlerinde çıksam muhtemelen tın tın giderim

23 gün uzun bir sure değil. Biraz zaman verin kendinize. Baktiginiz yöne direksiyonu çeviriyorsunuz sanırım bir süre direksiyon hakimiyeti ve reflekslerinizin gelişmesi için trafiğin olmadığı yerlerde sürün. Sonra her gün 10 15 dk da olsa mutlaka sürün. Bunu da trafiğin yoğun olmadığı saatlerde yapın bir süre. Araba sürmek zor bir şey değil. Zor olsa bu kadar insan kullanamazdı. Ama biraz zaman ve süreklilik gerektiriyor.

kızlar ben 6 yıl önce ehliyet aldım 2 kere direksiyon sınavında kaldım baya zor aldım yani ve hayatımda boyunca da sadece ehliyet kursunda araç kullandım ilgim falan da hiç olmadı. 23 gün önce otomatik araba aldım sürücü eğitmenliği olan bir arkadaşımla beraber sürmeyi öğreniyorum hoca tutmadım zaten bütçem de yok arkadaşım hem usta bir şöför hem de zaten mesleği ehliyet sınav sorumlusu aslında epey de verimli gidiyo ama sorun şu ki bi türlü tek başıma trafiğe çıkamadım kendime güvenim gitmeye başladı. çalıştığım için de çok vakit bulamıyorum sürmeye 23 günde toplasan totalde 10 saat kadar sürmüşümdür. yanımda o arkadaş varken otobana bile çıkıyorum ama herhangi biriyle mesela kardeşim yeni şöför onu yanıma alıp çevreyoluna çıkmaya cesaretim yok ve sadece cesaret meselesi de değil yetkinliğim yok hala panik oluyorum direksiyonu gözümün baktığı yere kaçırıyorum falan napıcam bilmiyorum siz bu süreçleri nasıl atlattınız? istanbuldayım evim işim çok yakın ama mesela bugün metro bozuldu araçla 15 dk olan yolu 1 buçuk saatte gittim kapıda araba yatarken bu çileyi çekmek istemyırum taktik vs bildiniğiniz herhangi bi şey ya da sizin alışma süreçleriniz anlatın nolur normal mi bu durum çok motiveason kaybı yaşıyorum istanbul trafiğini de hesaba katın
Direksiyon zaten gözüne göre hareket eder. Koordinasyon merkeziyle alakalı sadece sende olan bir şey değil. Gözünü hizada tutacaksın o yüzden.
Hemen çevre yoluna çıkma mahalle içinde gezmeye başla , zamanla mesafe artır.
Sokakta kullananlar da araba kullanmayı bilmiyor zaten. Öğretilen kurallar sokakta geçerli değil,diğer araçlara göre araba kullanıyorsun

23 gün uzun bir sure değil. Biraz zaman verin kendinize. Baktiginiz yöne direksiyonu çeviriyorsunuz sanırım bir süre direksiyon hakimiyeti ve reflekslerinizin gelişmesi için trafiğin olmadığı yerlerde sürün. Sonra her gün 10 15 dk da olsa mutlaka sürün. Bunu da trafiğin yoğun olmadığı saatlerde yapın bir süre. Araba sürmek zor bir şey değil. Zor olsa bu kadar insan kullanamazdı. Ama biraz zaman ve süreklilik gerektiriyor.
birinin uzun süre değil demesine cidden ihtiyacım vardı tek siz dediniz genelde yorumlar sürenin yeterli olduğu yönünde geldi maalesef her gün çıkamıyorum maalesef bazı günler işten geç ve çok yorgun geliyorum araçla çıkacak halde olmuyorum genelde 3 günde bir 1 saat falan çıkıyorum böyle olunca da haliyle süreklilik kazanmıyor hep bir heyecan hali devam ediyor bakalım böyle giderse gece yarısı olsun her gün çıkmaya çalışacağım

Back