eziyete dönen araba kullanma fobisi-panik atak

o şuan için pek bana göre değil :))))) kalp krizi falan geçiririm direksiyonda heyecandan sanırım :)
Ben de aynı senin gibiydim. Eşim olmadan imkanı yok çıkamam, kalpten giderim diyordum. Birgün yalnız çıkmam gerekti. Eve döndüğümde boks maçından çıkmış gibiydim :) kasılmaktan mahvolmuştum. Ama farkettim ki yalnız çıkmak özgüveni arttırıyor.kesinlikle kısa mesafede dene. Çok şey farkedecek emin ol.

o halde pazartesi için kendime hedef koyayım. pazartesi kendim çıkayım.
nasıl olacaksa bu korkuyla :)))) pazartesiye kadar kendime süre, bu korkuyu yendim,yendim!

21 saat direksiyon dersi vericekler insallah öğrenebilirim geri geri park etmeden cok korkuyorum
geri geri parkı, L ve paralel park olarak gösteriyorlar. 2 duba arasında olduğu için belli noktaları ezberletiyorlar, mesela kelebek camından öndeki dubayı görünce tam sağ kır, gel geri vs gibi. sınavdan geçersiniz, eminim. önemli olan sonrasındaki trafik macerası....

o halde pazartesi için kendime hedef koyayım. pazartesi kendim çıkayım.
nasıl olacaksa bu korkuyla :)))) pazartesiye kadar kendime süre, bu korkuyu yendim,yendim!
Korkma, panik yaptığın an yakar dörtlüleri çekersin sağa. Dura kalka gidersin. Sadece bir kere çıksan yeter. Yapabildiğini görmen lazım

Korkma, panik yaptığın an yakar dörtlüleri çekersin sağa. Dura kalka gidersin. Sadece bir kere çıksan yeter. Yapabildiğini görmen lazım
offf düşüncesi bile kalp atışımı hızlandırıyor. tamam ben 3 gün eşimle çıkayım, pazar tüm gün eşle gezeyim, pazartesi yazarım buradan size.

süper bir konu açmışsın :) Bende de aynı durum var . Umarım atlatırız ben de tavsiyeleri dinleyeceğim :)
umarım en yakın zamanda kurtuluruz şu korkulardan.
bakalım başka öneriler gelecek mi?

şuana kadar gelen öneriler:
-yalnız çıkmaya çalış
-sık sık pratik yap,
-kendi kendini telkin et, yapabileceğine inan,
-keyif almaya çalış,
-asla pes etme....

ama bu korku ve panik ile nasıl bunları başaracağımı da bilemiyorum. her gün çıkıyorum eşimle neredeyse ama tir tir titreyip ter içinde kalınca, elim ayağım tutmayınca resmen eziyet ediyor gibi geliyorum kendime.

Geri verilse ehliyetim hükümsüzdür diye geri verecegim .Lakin aktif bir sekilde kullanıyorum ,yogun saatlerde.
Geçen daracık yolun ortasinda öpüsenlere düdük caldım diye bi düzine laf yedim ,o da gecmem gerekti .Yoksa ne halt ederseniz edin bana ne.
Ben ana yoldayım ara sokaktan çıkıyor paşam ne bakmak var ne durmak düdük caldım yine tık yok direksiyonu kıvırdım kazayı atlattım .Millet manyak ötesi manyak .
Yaya yol veririm ,çocuga ,cocukluya ,yaslıya hassasım .Ben duruyorum arkamdaki beni sollayıp bide laf ediyo niye duruyosun diye .

Konu sahibi arac kullanmak kolay bi zamazingosu yok ,korkmayın .Celik gibi sinirleriniz varsa karşı saldırilara hazırsanız bu ise girişin .Yoksa hic bulasmayın.

Merhaba. Araba surme konulari gorunce hemen bakiyorum. Ehliyet macerasina atildim ben de. Yazili sinavi gectim. Bakalim gerisi nasil olacak. Benim de ayaklarim titriyordu yuzum de kipkirmizi oluyordu. Esim olmadan kesinlikle suremem diyordum. Bir kere yalniz surdum ondan sonra esim yanimda olunca panik yapmaya basladim. Kizim anaokulunda 5 dk lik yol ben arabayla aliyorum pratik kazanmak icin. Direksiyon sinavlari zor geciliyormus artik. Herkesin dedigi gibi yalniz cikmak en iyisi. 1 kere ciksaniz kendinize guveniniz gelecek bence ertelemeyin bir an once yalniz kullanmaya bakin. Benim de aklimda deli sorular direksiyon sinavim nasil gececek acaba

Yalnız binin ararabaya ben yaparım yeaaaaa demeden olmuyor şekil ben

Çevre yolu na dönülen kavşaktan bir sürü tır ve hamyonun arasından hergun trafikteyim tabi bı İstanbul ktrafigi ile kıyaslanamaz ama sonuçta cesaret ister yinede

Okulla birlikte başladım araba kullanmaya

Eşim yokken attım çocukları arabaya (bı kaç eşle sürüş yaptıktan sonra tabi )

Sırtından ter aktı aşağı kadar korkudan ama ne oldu hiç bişey yoktu şükür kazasız belasız atlattım günü

Tek başına çıkmadan cesaret alamazsın

İns kazasız belasız kullanırsın :)

eyvah eyvah :)))) 1,5 saat sonra çıkacağım ve mesajınızı okuyunca kalbim bi hızlı atmaya başladı. tam toparlamıştım kendimi, motive etmiştim :))) maalesef çelik gibi değil, erimiş margarin kıvamında bile değil benim sinirler :))))) döndüm mü ben yine en başa :))))

İns kazanırsınız eşimle bende panik yapıyordim
Kırmızıdan duruyoruz sarı yanmadan kalk diyor yeşil olmadan iki ye taksanaaaaaa diyor yandan

İki-3 kez stop ettim onunla

Onsuz daha güzel sürüyorum maalesef

Tabi o olunca hep direksiyonda o sen yavaş gidiyorsun diyor kurallara uyuyorsun diyen yok tabi

İns kazanırsınız eşimle bende panik yapıyordim
Kırmızıdan duruyoruz sarı yanmadan kalk diyor yeşil olmadan iki ye taksanaaaaaa diyor yandan

İki-3 kez stop ettim onunla

Onsuz daha güzel sürüyorum maalesef

Tabi o olunca hep direksiyonda o sen yavaş gidiyorsun diyor kurallara uyuyorsun diyen yok tabi

şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah :)
sınavda heyecan yapmamaya çalışın. kemer takmayı, sinyal vermeyi sakın unutmayın... gerisi olur gider
yalnız çıkayım tamam ama, o cesareti nasıl toplayacağım?
herkes yalnız çık diyor. o cesaret olsa zaten şuana kadar çıkabilirdim. ben de o cesareti nasıl bulacağımı düşünüyorum....

Bende 2 haftadir araba kullaniyorum. Arabamiz manuel.Uzun sure bunu kullanamam dedim ve arac garajda durdu. Kucuk bebegim var ve heryere onunla gitmek cok zor olunca arabayi kullanmaya karar verdim. Evimin cevresindede trafik yogun. Teorikte ne yapilmasini hepimiz biliyoruz ama tabi bunu pratikte uygulamasi zor geliyor. Ama oda ancak kullana lullana gelisecek. Simdilik iyi gidiyor baya bi yere gittim . Sana tavsiyem yanina kimseyi almadan trafige cikman. Ozaman kontrol tamamiyle sende olacagindan mecbur kullaniyorsun. Ben esinle iyi kullanamazken tekken cok daha dikkatli ve iyi kullaniyorum

Ins kazanirim tesekkurler. Esim yanimdayken park ediyorum bi keresinde. Normalde cok sakindir ama park etme olunca bi heyecanlaniyor yandaki arabaya carpicam diye onun beni germesi yuzunden 2 sefer frene basacagima gaza bastim Allahtan biyere carpmadim

Is yerimde ki bir arkadasim 3 tur kaliyor o yuzden de korkuyorum...trafige cikma fikri bile benim kalbimi sıkıştırıyor esim gel kullan deyince nasil bahaneler uretiyorum bitek ben oyleyim sanıyordum:)

peki hiç korku,stres vs yapmadınız mı ilk çıkarken? benimki resmen fobi gibi,ter basıyo, tirtir titriyorum. bacaklarım titriyor

Ben de böyle olurum diye düşünüyordum ama arabaya bininceye kadarmış heyecanim. İlk girişte ehliyetimi .ehliyetimi aldiktan bir hafta 1 !sonra da tesadüfi ve hızlı bir sekilde arabamı aldım:)) yaklaşık. 1 aydır kullaniyorum. Sen de yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…