- 20 Mart 2017
- 15.709
- 57.946
-
- Konu Sahibi damla cikolata
Ben de aynı senin gibiydim. Eşim olmadan imkanı yok çıkamam, kalpten giderim diyordum. Birgün yalnız çıkmam gerekti. Eve döndüğümde boks maçından çıkmış gibiydim :) kasılmaktan mahvolmuştum. Ama farkettim ki yalnız çıkmak özgüveni arttırıyor.kesinlikle kısa mesafede dene. Çok şey farkedecek emin ol.o şuan için pek bana göre değil :))))) kalp krizi falan geçiririm direksiyonda heyecandan sanırım :)
o halde pazartesi için kendime hedef koyayım. pazartesi kendim çıkayım.Ben de aynı senin gibiydim. Eşim olmadan imkanı yok çıkamam, kalpten giderim diyordum. Birgün yalnız çıkmam gerekti. Eve döndüğümde boks maçından çıkmış gibiydim :) kasılmaktan mahvolmuştum. Ama farkettim ki yalnız çıkmak özgüveni arttırıyor.kesinlikle kısa mesafede dene. Çok şey farkedecek emin ol.
geri geri parkı, L ve paralel park olarak gösteriyorlar. 2 duba arasında olduğu için belli noktaları ezberletiyorlar, mesela kelebek camından öndeki dubayı görünce tam sağ kır, gel geri vs gibi. sınavdan geçersiniz, eminim. önemli olan sonrasındaki trafik macerası....21 saat direksiyon dersi vericekler insallah öğrenebilirim geri geri park etmeden cok korkuyorum
Korkma, panik yaptığın an yakar dörtlüleri çekersin sağa. Dura kalka gidersin. Sadece bir kere çıksan yeter. Yapabildiğini görmen lazımo halde pazartesi için kendime hedef koyayım. pazartesi kendim çıkayım.
nasıl olacaksa bu korkuyla :)))) pazartesiye kadar kendime süre, bu korkuyu yendim,yendim!
offf düşüncesi bile kalp atışımı hızlandırıyor. tamam ben 3 gün eşimle çıkayım, pazar tüm gün eşle gezeyim, pazartesi yazarım buradan size.Korkma, panik yaptığın an yakar dörtlüleri çekersin sağa. Dura kalka gidersin. Sadece bir kere çıksan yeter. Yapabildiğini görmen lazım
umarım en yakın zamanda kurtuluruz şu korkulardan.süper bir konu açmışsın :) Bende de aynı durum var . Umarım atlatırız ben de tavsiyeleri dinleyeceğim :)
Yalnız binin ararabaya ben yaparım yeaaaaa demeden olmuyor şekil benKızlar merhaba.
Bir çok kadın gibi ben de yıllar önce ehliyetimi aldım ve onu yıllarca kimlik olarak kullandım. Nihayet bir kaç ay önce artık araba kullanmak istiyorum diyerek harekete geçtim ve toplam 14 saat özel ders aldım. İlk günden itibaren özel ders hocası çok iyi araç kullandığımı söyleyerek yoğun saatlerde trafiğe soktu beni. Dersler bitince de eşimle pratik yapmaya başladık. Fakat her geçen gün inanılmaz korku, panik ve kaygı yaşamaya başladım.2 gün önce resmen panik atak yaşadım arabaya binmeden önce... Ruhumu teslim edeceğim sandım... Direksiyona geçip trafiğe girince biraz da olsa rahatlıyorum ama yine çok korkuyorum. Ellerim,bacaklarım tir tir titriyor resmen. Şu ana kadar hiç hata yapmadım çok şükür ama her gün aynı stresi yaşamak beni çok yoruyor.Henüz kendi başıma çıkma cesaretim de asla yok.
Ne olur bana bir el atın. Aranızda psikolog, psikiyatrist arkadaşlar da vardır illaki. Ne yapmalıyım? Terapi ya da ilaç tedavi mi almalıyım? Bu durumu yaşayıp aşmış olan arkadaşlar bana akıl verin lütfen...
eyvah eyvah :)))) 1,5 saat sonra çıkacağım ve mesajınızı okuyunca kalbim bi hızlı atmaya başladı. tam toparlamıştım kendimi, motive etmiştim :))) maalesef çelik gibi değil, erimiş margarin kıvamında bile değil benim sinirler :))))) döndüm mü ben yine en başa :))))Geri verilse ehliyetim hükümsüzdür diye geri verecegim .Lakin aktif bir sekilde kullanıyorum ,yogun saatlerde.
Geçen daracık yolun ortasinda öpüsenlere düdük caldım diye bi düzine laf yedim ,o da gecmem gerekti .Yoksa ne halt ederseniz edin bana ne.
Ben ana yoldayım ara sokaktan çıkıyor paşam ne bakmak var ne durmak düdük caldım yine tık yok direksiyonu kıvırdım kazayı atlattım .Millet manyak ötesi manyak .
Yaya yol veririm ,çocuga ,cocukluya ,yaslıya hassasım .Ben duruyorum arkamdaki beni sollayıp bide laf ediyo niye duruyosun diye .
Konu sahibi arac kullanmak kolay bi zamazingosu yok ,korkmayın .Celik gibi sinirleriniz varsa karşı saldırilara hazırsanız bu ise girişin .Yoksa hic bulasmayın.
İns kazanırsınız eşimle bende panik yapıyordimMerhaba. Araba surme konulari gorunce hemen bakiyorum. Ehliyet macerasina atildim ben de. Yazili sinavi gectim. Bakalim gerisi nasil olacak. Benim de ayaklarim titriyordu yuzum de kipkirmizi oluyordu. Esim olmadan kesinlikle suremem diyordum. Bir kere yalniz surdum ondan sonra esim yanimda olunca panik yapmaya basladim. Kizim anaokulunda 5 dk lik yol ben arabayla aliyorum pratik kazanmak icin. Direksiyon sinavlari zor geciliyormus artik. Herkesin dedigi gibi yalniz cikmak en iyisi. 1 kere ciksaniz kendinize guveniniz gelecek bence ertelemeyin bir an once yalniz kullanmaya bakin. Benim de aklimda deli sorular direksiyon sinavim nasil gececek acaba
İns kazanırsınız eşimle bende panik yapıyordimMerhaba. Araba surme konulari gorunce hemen bakiyorum. Ehliyet macerasina atildim ben de. Yazili sinavi gectim. Bakalim gerisi nasil olacak. Benim de ayaklarim titriyordu yuzum de kipkirmizi oluyordu. Esim olmadan kesinlikle suremem diyordum. Bir kere yalniz surdum ondan sonra esim yanimda olunca panik yapmaya basladim. Kizim anaokulunda 5 dk lik yol ben arabayla aliyorum pratik kazanmak icin. Direksiyon sinavlari zor geciliyormus artik. Herkesin dedigi gibi yalniz cikmak en iyisi. 1 kere ciksaniz kendinize guveniniz gelecek bence ertelemeyin bir an once yalniz kullanmaya bakin. Benim de aklimda deli sorular direksiyon sinavim nasil gececek acaba
şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah :)Merhaba. Araba surme konulari gorunce hemen bakiyorum. Ehliyet macerasina atildim ben de. Yazili sinavi gectim. Bakalim gerisi nasil olacak. Benim de ayaklarim titriyordu yuzum de kipkirmizi oluyordu. Esim olmadan kesinlikle suremem diyordum. Bir kere yalniz surdum ondan sonra esim yanimda olunca panik yapmaya basladim. Kizim anaokulunda 5 dk lik yol ben arabayla aliyorum pratik kazanmak icin. Direksiyon sinavlari zor geciliyormus artik. Herkesin dedigi gibi yalniz cikmak en iyisi. 1 kere ciksaniz kendinize guveniniz gelecek bence ertelemeyin bir an once yalniz kullanmaya bakin. Benim de aklimda deli sorular direksiyon sinavim nasil gececek acaba
Bende 2 haftadir araba kullaniyorum. Arabamiz manuel.Uzun sure bunu kullanamam dedim ve arac garajda durdu. Kucuk bebegim var ve heryere onunla gitmek cok zor olunca arabayi kullanmaya karar verdim. Evimin cevresindede trafik yogun. Teorikte ne yapilmasini hepimiz biliyoruz ama tabi bunu pratikte uygulamasi zor geliyor. Ama oda ancak kullana lullana gelisecek. Simdilik iyi gidiyor baya bi yere gittim . Sana tavsiyem yanina kimseyi almadan trafige cikman. Ozaman kontrol tamamiyle sende olacagindan mecbur kullaniyorsun. Ben esinle iyi kullanamazken tekken cok daha dikkatli ve iyi kullaniyorumKızlar merhaba.
Bir çok kadın gibi ben de yıllar önce ehliyetimi aldım ve onu yıllarca kimlik olarak kullandım. Nihayet bir kaç ay önce artık araba kullanmak istiyorum diyerek harekete geçtim ve toplam 14 saat özel ders aldım. İlk günden itibaren özel ders hocası çok iyi araç kullandığımı söyleyerek yoğun saatlerde trafiğe soktu beni. Dersler bitince de eşimle pratik yapmaya başladık. Fakat her geçen gün inanılmaz korku, panik ve kaygı yaşamaya başladım.2 gün önce resmen panik atak yaşadım arabaya binmeden önce... Ruhumu teslim edeceğim sandım... Direksiyona geçip trafiğe girince biraz da olsa rahatlıyorum ama yine çok korkuyorum. Ellerim,bacaklarım tir tir titriyor resmen. Şu ana kadar hiç hata yapmadım çok şükür ama her gün aynı stresi yaşamak beni çok yoruyor.Henüz kendi başıma çıkma cesaretim de asla yok.
Ne olur bana bir el atın. Aranızda psikolog, psikiyatrist arkadaşlar da vardır illaki. Ne yapmalıyım? Terapi ya da ilaç tedavi mi almalıyım? Bu durumu yaşayıp aşmış olan arkadaşlar bana akıl verin lütfen...
İns kazanırsınız eşimle bende panik yapıyordim
Kırmızıdan duruyoruz sarı yanmadan kalk diyor yeşil olmadan iki ye taksanaaaaaa diyor yandan
İki-3 kez stop ettim onunla
Onsuz daha güzel sürüyorum maalesef
Tabi o olunca hep direksiyonda o sen yavaş gidiyorsun diyor kurallara uyuyorsun diyen yok tabi
peki hiç korku,stres vs yapmadınız mı ilk çıkarken? benimki resmen fobi gibi,ter basıyo, tirtir titriyorum. bacaklarım titriyorBende 2 haftadir araba kullaniyorum. Arabamiz manuel.Uzun sure bunu kullanamam dedim ve arac garajda durdu. Kucuk bebegim var ve heryere onunla gitmek cok zor olunca arabayi kullanmaya karar verdim. Evimin cevresindede trafik yogun. Teorikte ne yapilmasini hepimiz biliyoruz ama tabi bunu pratikte uygulamasi zor geliyor. Ama oda ancak kullana lullana gelisecek. Simdilik iyi gidiyor baya bi yere gittim . Sana tavsiyem yanina kimseyi almadan trafige cikman. Ozaman kontrol tamamiyle sende olacagindan mecbur kullaniyorsun. Ben esinle iyi kullanamazken tekken cok daha dikkatli ve iyi kullaniyorum
Ben de böyle olurum diye düşünüyordum ama arabaya bininceye kadarmış heyecanim. İlk girişte ehliyetimi .ehliyetimi aldiktan bir hafta 1 !sonra da tesadüfi ve hızlı bir sekilde arabamı aldım:)) yaklaşık. 1 aydır kullaniyorum. Sen de yapabilirsinKızlar merhaba.