bir de doktorlar daha önce hamilelik yaşamış olmayı avantaj görüyorlar biliyorsun.
canım benim işlemlerim 3 defasında da amerikanda yapıldı. ama ilk ikisi amerikanla anlaşmalı dışardan bir doktordu. çok iyi bir doktor ama tüp bebekçi değildi. üçüncü denememi amerikanın başhekimi Bülent urmanla yaptık. mevzu Amerikan değil doktordu diyebilirim. o kadar işini biliyor, o kadar özgüvene hareket ediyor ki, sırtını dayıyorsun adama. önceki doktorda öyle hissedemiyordum, hep transfer, iyi yaptı mı acaba falan diye tereddüte düşüyordum. Bülent urmana gitmeni şiddetle tavsiye ediyorum. hastaneye gelince, hastane zaten kendini ispatlamış bir hastane. her tür donanımı var.
ciğer geliştirici ile ilgili doktor ne derse onu yapcam mecbur. küvoz meselesi beni hep korkutuyor. incire acayip düştüm bu aralar. muz ve süt de tüketiyorum. hurma sevmem, ceviz severim aslında ama hamileliğimde hiç yiyemiorum nedense :) kaç kilo aldın hkerecim hamileliğinde ve doğumda kaçı gitti? demek tek başına bakabiliyorsun sen de. süpersiniz kızlar yaa. maşallah size.
ah feriham ah. sen psikoloğa gidecektin noldu o iş. psikolog bu tür insanlarla baş edebilmemiz için de taktikler veriyordu.
Canim benim tedavidi de kontrole gittigimde goruscem transfere kadar artik.ne kendimle nede insanlarla bas edemiyorum cok sinirlerimi bozdu kadim istermiydin diyor bide bana benim sucum ne de ya ben mi yapmiyorum sanki felaket tartistim kadinla bi yondende iyi oldu aslinda konusmasim aptal aptal agzima geleni saydim bencilsin aptalsin sen dedim annem yasindaki kadin cildirtti beni cunki her gordugunde diyor evinde kosturan bi cocuk olsun istermiydin diyor denecek laf mi ya nasil insan bunlar ben kendimi rahatlat maya calistikca insanlar ustume geliyor aglaya aglaya geldim eve elimde yigenim de korktu kucucuk coxugun yaninda aman bida diyemez artik sussun da otursun evinde bende ins hamile olcam inanmasamda icimde azda olsa bi umit var bu son olsun miragem baskada bisey istemiyorum ben
Bak ferihacım bu is önce sabır isi...üzgünümama sakin olmalısın...herkez sennin istedigin gibi olmasi mümkün degil ben tam 20 yildir bebek pesindeyim dile kolay yillarim gecti ama hala pes etmedim cunki sebepsiz infertilite bundada umudum yok ama rabbimdem ümidimi hic kesmedim...bunca yildir basimdan gecmeyen kalmadi bebek icin..ama rabbim vermiyor..yillardir tedavi goruyorum 3 defa hamile kaldim ilki düstü..2.si dıs gebelik oldu ve acik ameliyatla sol tüpüm alindi..ardindan asilama sonra tüp denemesi ve bu arada abimin eurofertilden bi kızı oldu bi hevesle 2. Denemeyi orda yaptik biliyorsun gecen sene ve olmadi...2. Sine hazirlanirken annem yogunbakima girdi 3 ay sonra onu kaybettim..sonra konyaya sıgamadim ve yyeni aldigimiz daha icinde sadece 3 ay oturdugumuz evi sattik konyadan antalyaya tasindik 5 dakikada okudugun bu yazilari ben cok zor atlattim ama bu sürecin hepsi bana bi sınavdı ve hala sınavım bitmedi bu sürecte bi süru arkadasimin bebegi oldu ve ben onlar seviuorum onlar mutlu oldukca bende mutlu oluyorum eger her bebegi olandan uzak kalirsak burasida bize göre degil dimi...bütün eski arkadaslarimiz hamile ve bi cogu dogum yapti..ins..bi gün bizimde olacsk ama bu moralle itikatla ve sabırla olacak bi is..sakin bana kizma...yarin test günüm tutmadıysa hemen 3. Bi tedaviye baslayacagım ama konya ama baska bi yer...ki bu defada olmazsa dr..rahimin üstünde miyom var zarari yok bebege ama onu alicam 3. Denemeye demisti yani önümde birde riskli bi ameliyat var canım arkadasim bunlar sana morsl olsun diye yazdim rabbim kimseyi bu tür imtihanla denemesin..esimin ve brnim psikolojimiz nerdeyse bitti ama canimiz sag ve birbirimizi seviyoruz....
Canım melekleri yıkadım mışıl mışıl uyuyorlar çok uykum vat ama işler beni bekliyor iş yapıyorum çok tatlı oldular küçüğü büğünün elini kolunu kapıp ağzına götürüyor çok sırnaşık ama büyük kızım çok ağır hiç hoşlanmıyor. İnşallah sende alırsın yavrunu kucağına kaç hafta kaldı göremiyorum telden. Allah kolay doğumlar nasip etsin diğer arkadaşlarımızada bir an evvel bu duyguları yaşatsın inşallah
Komsunun biriyle cok kotu tartistim kizlar bu insanlar neden bu kadar bencil ya yigenime bakiyorum ben bakicisi izine ayrildi karsi komsu surekli bana elinde bi cocuk olsun istermisin sacma sapan laflar edip duruyordu parka goturdugumde elundeki cocuk senin olsun istermiydin diye surekli sacmaliyordu bugun markete gidiyordum gine karsima cikti gine sacmaladi o kadar sinirlendimki bende agzima geleni saydim sen bencilsin utanmazin tekisin benim neler cektigimi bilmeden neden yarma basip duruyorsun diye cok kotu oldum ya o da tabiuste cikcam diye ugrasti moralimi cok bozdu kucucuk cocugin yaninda beni agltti
amin havinim. haftaya çarşamba kontrolüm var, ufaktan stresler başladı. ayy havin seninkinin gelmesine çok az vakit kaldııı.....
allah razi olsun havin insallah rabbim sabir versin dua etmekden baska birsey gelmiyo cok halsiz cok kafam karmakarisik ama esim icin güclü gözükmeye calisiyorum eger ben cok mutsuz huzursuz olursanm esime göre sanki hic bir sey düzelmicekmis saniyor bende ayni senin dedilerini simdi esime söylüyordum herseyde bir hayir var diyorum o doktor sebeb sadece rabbim isterse olur diyorum önce biz saglikli olalim sonrada cogumuz olur insallah havin senin gibi sabredip bu sinavi isyan etmeden geceriz....
merhaba kizlar,
Testimi tekrar yaptirdim ve sonuc guzel katlanmis cok sukurhaftaya dr a gidecegim, umarim hersey yolunda gider bu sefer, dusunmemeye calisiyorum, sevinmeye bile cok korkuyorum, hepimiz hakkinda hayirlisi olsun, hayirlisiyla hepimizin kucaklari dolsun cevremde hiiic kimse bilmiyor, bir tek sizlerle paylasiyorum, rahatliyorum..... hepinizin aksami guzel olsun....
Evet canim basladim hayirlisi diyorum ama icim icimi yiyor az once arkadasla gorustuk dogum olcak az kaldi benim ustume 2 . Cocugunu kucagina alcak ya ben daha ugrasiyorum evden cikmadimmi iyiyim ama hamile bi arkadasi gordummu kaldiramiyorum ben ins canim ya artik hamile kalayim bende demi ya
selam güzel gönüllü güzel yürekli anne adayları hepinize hayırlı huzurlu mutlu bir akşam diliyoruum
ayşegül canım rabbim inş yarın sana mucizesini yaşatır rabbimin izniyle inş güzel haberler verirsin bize
Canim dediklerinizi uygulayacam denicem yada ben sana cok hayranim inan14 yil.ne demek ben 4. Yilda boyle oldum ins dahada fazla bekeltmez beni yavrum
Sen ne zamandir ugrasiyorsun hani ne zamandan beri tup bebek kapisindasin merak ettim 14 yildirmi tedavi goruyordun
Insallah havinim insallah canım bunu esimde bende cok istiyoruz rabbim büyük ben teslimim yaradana...bana bu gün özel dua ederseniz sevinirum ins kabul olur..
feriha canım sana şöyle anlatayım biz velendikten 1 yıl sonra eşimle birlikte doktora gittik neden çocuğumuz olmuyo diye doktor tüm testleri yaptı ve eşimde sperm sayısı normal olsada canlı hücre yoktu yani sperimleri alındığı gibi tüm hücreleri ölüyodu ve bizde bunun bir yolu olmalı diye eşim doktor doktor gezdi açıkca eşime sen nereye gidersen git bu sperimlerle çocuğun olma zbide seninle uğraşmıyalım dediler böylece biz yine umudumuzu yitirmeden eşime baskı yapıyom habire doktora yolluyadum buna rağmen hiç bir doktor eşime tüp bebekle dahi çocuğunuz olur demedi fakülde profesörleri eşimin tahlillerinden sonra eşime dönmedi bile çok yıkımlar yedim eşim doktordan gediğinde yahutta eşim doktoırları arayıp sonuç ne neasıl bir yol haritası izleriz diye sorduğunda doktorlar açıkca senin çocuğun olma zdiyerek kısadan kesiyodu gel zaman git zaman ama kuluz istiyoruzya rabbimden de umudumu kesmedim ve eşime çalıştığı şerkette yüksek mevkid eolan bir şefi vardı ona de dedim belki bu sefer daha farklı bir doktor buluruız diye eşimd eumuudnu kaybetmişti oda çok üzülüyodu ve tüp bebek yaptığımız doktoru önerdi bize ve doktor açıkca söyledi bu spermlerle tüp bebekte riskli ama deniyeceğiz inş olur ve rabbim ol diyecekki olsun diyorumya önce ben ufak bir ameliyat geçirdim yumurtalkığımda 14cm lik ur oluşmuş biranda doktor bile şaşırmıştı gördüğünde önce ondan kurtulduk ve sonra tedaviye başladık ilk denemem olmadı değerim sadece 10 çıkmıştı ve doktor eşime dondurulmuşlarla deniyeceğiz demişti bende bu yolu bize açan rabbime şükürler olsun dedim hiç üzülmedim çünkü nice kapılar yüzümüze kapanmıştı bu sefer umudumuz vardı kapılar azda olsa bize açılmıştı ve ondan sonra histerskopioldum rahiem doktorum çizik attı tedaviye başladım rahim kalınlaşmayınca doktor ters giden bişey var dedi ve tekrar histerekopi oldum meğer rahimde perde varmış doktorum onuda temizledi ve tedaviye başladım ben artık onca olumsuzluktan sonra rabbime bıraktım herşeyi rabbim ol derse olacaktı çünküğ ben sadece kuran okuyuıp due ediyordum başkada elimden gelen bişey yokltu tevekkül edip bekleyecektim vede rabbim sabrımın tevekkülümün mükafatını verdi dodurulmuşlarla yüzümü güldürü
demem oki kaç tedavi gördüğün değil senin beynen rahat olman önemli her yaşadığın stres yaptığın şey önce rahmi sonra yumurtalıkları etkiliyo sen dışarda olanları boşver be tedaviye başladım ablam doğurdu yani onuda kafama taksaydım ooooooo benim hiç bir şekilde çocuğum olmazdı diyorumya rabbime sığın rabbimden iste dış dünyadaki insanlar ablan kardeşin candan yakın arkadaşında olsa bazen konuşmayı bilmiyo seni kırabiliyo bunu ben yaşadım ve dondurulmuşlar transfer edildiğinde kimseyi görmedim duymadım canım sen rabbimiz izniyle eşine sarıl ondan destek al oda sana destek olsun siz bir ailesiniz gerisi boş bu sefer rabbimin izniyle olacak buna inan ve rabbime sığın rabbim içine ferahlık versin rabbim sabrını arttırsın canım
Bugün histereskopimi oldum şuan kanamam ve ağrım var biraz ama ilaç kullanıyorum geeçer inş. Şükür temiz çıkmış herşey.. Bide parca alınmış onunsonucuda 20 güne cıkarmış.. Bnden haberler böyle işte .. Bayram dan 3-5 gün so ra başlarız iğnelere:))) hakkımızda hayırlısı..
Aysegülcüm yarın pozitif sonucu buraya yazmanı sabırsızlıkla beklicem
Kızlar hepinizin tek tek hatırını sordum
sayın :)))
slm kizlar INSALLAH herkesler iyidir
beni soracak olursaniz hic iyi degilimcok zor günler gecirdim transferden öncede sonrada
hic ümidim kalmadi daha tarnsferden hemen sonra o kadar üzüldm strese girdimki hic ümidim yok nerdeyse
tabiki hersey ALLAHtan ama sanmiyorum zaten belirtilerimde basladi.biz ne yaparsak yapalim nasipde varsa olur yoksa yok. gecen senede cok üzülmüstümbenim meselem bebek olup olmamasi degil baska seylerr yoksa takdir ALLAHTAN. hakkimizdan hayrlisi olsun diyorum her zaman.
iki yildr yaptirdigim tüp bebkler daha baslamadan benim icin hüsran oluyor.
ttansferden hemen sonra ALLAHim önce arkadaslarima sonrada bana hayirli saglikli evlatlar nasip etsinn dua ettim.
ayasegül INSALLAH yarin bize müjdeverirsin hayirlisiyla.
hepinizi öpüyorum ALLAHA emanet olun.
Cok gecmis olsun canim isallah alinan parcada temiz cikar ve ikimiz arka arkaya bebeklerimizi alip geliriz bura isallah ya herkez ayni anda basliyor tedaviye
Bugün histereskopimi oldum şuan kanamam ve ağrım var biraz ama ilaç kullanıyorum geeçer inş. Şükür temiz çıkmış herşey.. Bide parca alınmış onunsonucuda 20 güne cıkarmış.. Bnden haberler böyle işte .. Bayram dan 3-5 gün so ra başlarız iğnelere:))) hakkımızda hayırlısı..
Aysegülcüm yarın pozitif sonucu buraya yazmanı sabırsızlıkla beklicem
Kızlar hepinizin tek tek hatırını sordum
sayın :)))
slm kizlar INSALLAH herkesler iyidir
beni soracak olursaniz hic iyi degilimcok zor günler gecirdim transferden öncede sonrada
hic ümidim kalmadi daha tarnsferden hemen sonra o kadar üzüldm strese girdimki hic ümidim yok nerdeyse
tabiki hersey ALLAHtan ama sanmiyorum zaten belirtilerimde basladi.biz ne yaparsak yapalim nasipde varsa olur yoksa yok. gecen senede cok üzülmüstümbenim meselem bebek olup olmamasi degil baska seylerr yoksa takdir ALLAHTAN. hakkimizdan hayrlisi olsun diyorum her zaman.
iki yildr yaptirdigim tüp bebkler daha baslamadan benim icin hüsran oluyor.
ttansferden hemen sonra ALLAHim önce arkadaslarima sonrada bana hayirli saglikli evlatlar nasip etsinn dua ettim.
ayasegül INSALLAH yarin bize müjdeverirsin hayirlisiyla.
hepinizi öpüyorum ALLAHA emanet olun.
Nasilsininz dilakiz canim ins bebegin seninledir ama transfer oncesi ne olduki bukadar uzuldun bu donemde sikinti yapmaa kendine
Kizlar sizr bi sorum olcak simdi bana 5. Gunu embriyosu transfer olcak ben hic bilmiyorum 3. Gun mu iyi oluyir5. Gun mu embriyosu
canım sen şimdi internette araştırsan 5. gün embriyosunun şansının daha yüksek olduğunu görürsün. ama benim ilk iki başarısız olan denemem 5.gün embriyosuydu. son pozitif denemem 3. gün embriyosuydu. artık bu bilgiye göre sen karar ver :) yani diyeceğim o ki ona da takılma, olacağı varsa oluyor.
Canim saol internetten bilgi almicam arastirmiyorum sadece sizlere sormak istedim bana hep 3. Gun embirosu transer edildi buna pgt olacagi icin 5. Gun olmak zorunda umarim bu pgt ise yarar simdi ona odaklandim ins bende buraya hamileyim diye yazarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?