Evlilikten sıkıldım!

Bence insanın doğasına evlilik uygun değil ve saçma.
Böyle dedikten sonra sen de bilmem kaç senelik evliyim deme de

Biraz erken olmamış mı bunları fark etmeniz. çocuklarınızın biraz daha büyümesini bekleyin bosanin derim. Çocuklar olmasaydı şimdi bosanin derdim de. Evliliğin içinde şiddet yok, aldatma yokken sırf on yıl sonra gelen bir aydınlanma ile çocukların psikolojileriyle oynamayın derim .

Iyos
Ahhh Ferhan'ım,ballı çöreğim.Konunun üretmekle ne alakası var?Evlilikten sıkıldım diyor konu sahibi..
Ben birisine cevap yazdım.demişler ki evlilik oturana kadar çocuk yapılmasın.biri de nasıl engelleyecekler ki yazmış ?

Belki evliligin size göre olmadigi aydinlanmasini yeni yaşadiniz ama bu adamin huyunun suyunun boyle olduguna da 3hafta farkina varmadiniz heralde.
Buna ragmen foruma uye oldugunuz 16 temmuzda ki ilk mesajınız.
Üçüncü çocuk için mi ? Ben ikisine yazık buyusunler öyle ayrılın yazdım. Bu kadar dert ettiği buhran geçirdiği evlilik içinde üçüncü çocuk mu? Bence konu sahibi sıkıntıdan ne yapacağını bilemiyorum. Allah dert vermeyince böyle işte adamı mı boşasam üçüncü çocuğu mu yapsam diye düşünüyor

Genel olarak insan devamlı aynı şeylerden mutlu olabilecek bir canlı değil.herşeye zamanla alışıyoruz.ben de evlilikten kaynaklandığını düşünmüyorum.

Ne güzel özetlemişsiniz.

ay sizi iyi anlıyorum. kültür kadını bakıcı, hizmet eden gibi görüyor. tamam eski çağlarda öyle olabilir erkek avlanan yemek getiren, kadın da evle ilgilenen rollerini üstlenmiştir. ama çağımız da kadın da çalışıyor, bu rollerin yeniden değerlendirilmesi lazım. ben de annemlere gidince sinir basıyor, babam bi çayını dahi almaya eriniyo ya kendimi, annemi hizmetçiymiş gibi hissediyorum. elin kolun tutuyo bi çayına bari uzanıver yahu!! şimdi kv evinde iseniz bu sizi daha çok etkilemişir. hizmet etmek saygı gibi algılanıyor çünkü kültürümüzde. babam da öyle ya rica minnet bi iş yapar, sanki anneme lutfetmiş gibi 'al şu işi yapıverdim sana' der.

Gerçekten sizin gibi kadınların varlığından haberdar olmak mutlu etti beni. Düşüncelerinize ve onları ifade ediş şeklinize hayran kaldım.

Neden üremeye bu kadar taktın kafayı?

Ben de tatile gidelim diyorum
Gitmek istemiyor her sene aynı kavga sıkıldım

Tek başıma tatile gitmek istiyorum

Annenizin cahilliği ama kaldı mı bu kafada teyzeler hala ((

3 hafta sonunda bileklerimi kesebilirim

Sizi tebrik ediyorum güçlüsünüz

Sizi daha cocugum olmadan çok iyi anladım. Gerçekten toplumsal baskı çok zor . Tüm o çocuk sorumluluğu ,aniden sinirlenen eş ,yorucu çalışma hayatı sonra eve gel aynı sekilde koşturma ben çocuk yokken calisirken bile bazen ağlayasim geliyordu . Belki eşinizle bu durumu açık ve net konuşmalısınız tartismak değil de tüm duygularınızı ve hissettiklerinizi anlatın . Artık baş edemediginizj sorumlulugu paylaşması gerektiğini söyleyin. Aslında biz kadinlarda çok hata yapıyoruz . Her şeye kosturuyoruz bir süre sonra da bir bakıyoruz ki bu kadar debelenme içinde adım atmaya halimiz kalmamis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…