Evlilikten sıkıldım!

Öğretilmiş hayat, genler ıvır zıvır.. Keşke öğretilmiş hayat para söz konusu olduğunda da vazgeçilemese, mesela eski erkekler gibi kadının parasına dokunmasalar, maaş günü gözümün içine bakan erkek bi zahmet ev işi ve çocuk bakımında kendini bana "yardım etmiş " saymayacak. Ev işi çocuk bakımı kadının görevi, paraya gelince hayat müşterek. Olldu.

Konuş katip konuşş beee

Çünkü onlar analarının biricik oğlu

Yalnız siz konuyu hiç anlamamissiniz. Burada kadınlara yapılan haksızlıklardan bahsediliyor. Kocamizi severek evlendik diye toplumun bize dayattığı herşeyi yapıp mutlu görünmek zorunda mıyız?

Yalnız siz konuyu hiç anlamamissiniz. Burada kadınlara yapılan haksızlıklardan bahsediliyor. Kocamizi severek evlendik diye toplumun bize dayattığı herşeyi yapıp mutlu görünmek zorunda mıyız?
o doğruları konuşuyor ve konuşmaya devam edecek. Mutsuz evliliğinizi maskelemekten vaz geçin artık

Ya yeni nesil erkekler cıvık müdürüm afedersin. Böyle yıvış yıvış.
Maaşlı olsun, güzel olsun, bakımlı olsun, aileme kurban olsun, anama hizmetçi olsun, 2 çocuk doğursun 36 bedende kalsın, evi derlesin toplasın bir de gece harikalar yaratsın.
Ama kadınlar hele bi desin maaşı, mal varlığı iyi olsun diye. Daha cümle tamamlanmadan vovovvo gold digger derler jdjdjdj.
Gecelerine kabus olup çökeceğim tc erkeği nihahah.

Kim bu kadar basit eylemleri yapamaz ki zaten.matematik problemi mi bu ? Bilmemek , yapamamak diye birşey yok ki.yapmamak var.

Biricik oğlu olan vitrine koysun ahahahah
Bacım koymuyorlar vitrine işte. Allayıp pullayıp, hediye paketi haline getirip bize kaktırıyorlar. Bazıları bacıların ellerinde patlıyor bazıları uyum sağlıyor. Yani evlenince önce eşlerin eğitimi ve yetiştirilmesi görevi ile başlıyoruz. Bilmem kaç yaşına gelmiş anasının eğitmediniz adamları biz eğiteceğiz diye uğraşıyoruz. Sonra kadın yoruldum deyince rahat battı oluyor.
Önce konuştum, bir iki üç defa baktım anlamıyor, hatta dinlemiyor. Sonra hauat şartlarımıza göre taktik buldum. İşten çıkınca eve gelmeden dışarıda yemek yiyordum, eve gelince de üstümü değiştirip duş alıp tv karşısında uzanıyordum, sen olmak ne kadar zevkli ve kolaymış demeyi de ihmal etmedim. 1,5 ay böyle devam ettim. Evde yemek pişmiyor, temizlik yapılmıyor, sadece kendi çamaşırlarımı yıkayıp ütülüyorum. Çay içer Misin deyince yaparsan olabilir diyordum. Çok zorlandım, evin durumu hiç benlik değildi ama inat ettim, sonunda sürat tafra yapmadan, gönüllü şekilde hayatın ortak olduğunu anlayarak ona göre davranmaya başladı.
Ben bunları yaptım ama çocuğu olan biri eve gidince yemek yapmaması, çamaşır yıkamamalı, temizlik yapmaması mümkün değil, kadın nasıl olsa yapacak, mecbur, çocuğa kıyamaz siye düşünen erkekler oldukça çözüm yolu bulmak zor.

Bazı bacılarımız erkeklerin evlenince evrileceğini düşünüyor. 180 Derece dönüp tam istedikleri koca olacağı hayaliyle yaşayan bacılarımız evlenince kazın ayağının öyle olmadığını görünce ahh vaah ediyor ama ne çare nikah kıyılmıştır bir kere.
Bu seferde bunun için koca boşanır mı nedenleriyle evliliğe devam ediyorlar. Dur bir çocuk yapalım o zaman eşim tam istediğim gibi olacak derken çocuk olunca tam tersi olduğunu görünce yaşadıkları şoktan çıkmaları uzun sürüyor ve üstüne lohusa depresyonuyla birlikte baya yıpranmış oluyor bu bacılarımız.
Artık çocuk olduğuna göre bu çocuk babasız büyümemeli diyerek son ümit damlası da biten bacım bu evliliğe boyun eğiyor

MUTLU SON

Yaşadığımız yerden mi bilmiyorum sanki yetersiz hissediyoruz kadınlar olarak daha çok sorumluluk alıyoruz . Ev kirliyse biz dert ediniyoruz . Evde bir malzeme bitse biz dert ediniyoruz. Bilmiyorum eşimle eşit sorumluluk almaya çalışsak da ben psikolojik olarak daha çok sorumluluk alıyorum . O da eminim zaten Papatya düşünüyor diye daha rahat .

En mantıklı çözüm bu. Yapan olunca neden yapsınlar ki. Ama ben tahammül edemiyorum işte. Dağınıklığa zerre tahammülüm yok söylene söylene kalkıp yapıyorum. Az önce banyo kapısının arkasına gene kirli don, atlet falan asmıştı, kirli sepetinden canavar çıkıp pipisini ısırıyor sanırım. Almadım dayandım. Gel bunları al da demedim, söylenmedim. Tuttum kendimi. Ama aklım ordaki o donlarda. Ellemicem bu sefer. Sanırım kendimizi tutup salmamız lazım.

Aynen öyle kır papatyasi. Eskiden eşime herseyini ben hatırlatırdim. Telefonunu aldın mk, cüzdanını aldın mı? Artık unuttuğunu görsem bile ses çıkarmıyorum. Unuttuysa eve dönüp almıyorum, dönüp kendisi alıyor. Çünkü herseyini ben halletmisim şimdiye kadar.

Bende aynen sizin gibiydim. En son eşime çok yoruluyorum kahvaltini neden toplamadin dedigimde yapman beni hiç etkilemiyor, gerizekalı gibi kendini heba etmeseydin dediğinde kafama dank etti. Ayrılmak istediğimi söyledim, çok gücüme gitti dediği. Geldi özür diledi zar zor barıştık. Psikolog kendinizi tutun, serzenişte bulunmayın ama dağınıklığı kalsın dedi. 1 aydır bu durumdayım, temizlik, yemek neredeyse yapmıyorum. Dün mutfak çok yağlı firma çağıralım dedim. Fiyatı duyunca kan ter içinde 1 şişe yağ çöz bitirdi. Şimdilik bana iş bırakmıyor, kendi yemese bile yemeğimi yapiyor, ortalığı topluyor. Umarım böyle devam eder.

Ya burda bile öyle değil mi bakma sen… evlenirken eşyaları ortak aldık, takı falan istemedim diyene eee ne olacağıdı, tabii ki ortak olacak diyenler de burada yazışıyor.

Her ne olursa olsun sanırım annemizden gördüklerimize devam ediyoruz onlar kadar olmasa da . Çalışsan da sorumluluk daha çok artiyor

Ben bu erkeklerin o kadar az oldugunu dusunmuyorum. Eşim o tarz ataerkil biri değil mesela ama sadece eşim değil erkek arkadaşlarimda da ataerkil olmayan vardi. %1 azinlik olsa devamli bana denk gelmiş olamaz bence. Daha fazlalar.

Bence asıl sorun erkeklerin çogunun boyle oldugunu dusunup artik bunu yadirgamamaya calisip kabul etme kafasina girmek. "Boyle yapan erkek mi var, zaten herkes ayni durumda, herkesin kocasi boyle, butun evlilikler boyle" diyen çok mesela. Bu kafayla gidilirse bir şey duzelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…