evlilikte saygı(sızlık)

Çalışma izni yok burda

kime ne söyleyim kime ne diyim
İnsanlar yargılayacak birini bulunca hakim kesiliyorlar. Boşanma sürecinde ailem de yapmıştı alasıyla. Ablamlar çatır çatır beni çekiştirdiler gece gündüz. En küçük kızkardeşim bile ne kadar kötü olduysa onların yanında "abla uzak dur, gelme buraya" diye uyardı beni. Ne kadar yatkınız, birilerinin kellesini uçarmayı. Herkes için hayatta renkler hep mi belirgin herşey anlaşılır, berrak mı olup bitiyor. Yapmayın lütfen

Son mesajınız konunuza yapılan yorumların %90ını anlamsız kıldı
Oturup konuşmayı denediniz mi eşinizle?
O kadar çok konuştum ki. Her türlü seviyede. Psikolog yardımı da aldık. Psikolog neticesi de:aşk olmayınca temelinde evliliğin yürümesi zor.

Eşim allah korusun işsiz kalsa yemek güzel olmuş falan diye yüreklendirmem. Kadın erkek esitliğinin bir yere kadar olduğuna inanıyorum. Evet iyi güzel olan ikisinin de çalışıyor olması ama esas olan öncelikle erkeğin çalışıyor olmasıdır. Mesleği aşçılık olmadığı takdirde bir adamı yemek konusunda yüreklendirmek veya onun bu durumdan hoşnut olması pek normal değil. Yada çalışıp akşam sana ben süpriz yemek yapayım demiyor ise. Yani mantık olarak düşünüyorum benim eşim bu duruma bozulur belli etmesede kendini eksik hisseder ve gereksiz çıkışları olabilir di.

Esinle bir konuda tartışacaksan şu an bulduğub işleri geri çevirmesi en gerekli konu.
Her insan bir değil zor şart görmemiş diye sen erkek gibi çalış eve. Para getirsin. O ev işi yemek yapsın. Ama sandalye kırıp kafana çarpmaya çalışsın.

Eşin muhtemelen olduğu durum yüzünden kendine de saygısını yitirmiş tir sana saygı göstermesi de mümkün değil bu durumda.

Dediğim gibi artık tek çaban eşinin çalışması için olmalı.

Mesela benim babam erkek işi yapmaz dı. İnşaat tı. Usta ile ilgilenme. Boya badana annem yapardı.bide yanında çalışır eve para getirir. Ama lafa gelince sen sus ben erkeğim. Iyide bu kadın evlilikteki tüm erkek rolünü yüklenince sorun yok konuşmaya gelince sen kadınsın.

Çalışma izni yok burda

Nasil yani az önceki yorumda calisiyor demissiniz? Bu durum gecici demissiniz?! Esinizi yurtdisina yaninizami aldinizda calisma izni yok benim bildigim kadariyla oturma izni alininca calisma iznide veriliyor???

Neden erkeğin evde yemek yapması bu kadar garipseniyor ki. Biz de doğuluyuz ve benim babam da yemek yapardı bazen. Tamam çalıştığı için sürekli yapmazdı ama. O da çok güzel yapardı. Olayı yemek yapmaya indirgemek doğru değil. Mesele zorlu yaşam koşullarıyla baş edebilmek. Türkiyedeyken benim iş saatlerim müsaitti ve hep ben yapıyordum yemekleri. Hem yemek bu kadın erkek illa biri yapacak diye birşey yok ki. Evde kazan kaynasın, ağız tadıyla yensin yeter ki. Üstelik mutfak, bulaşık işine de ben bakıyorum. Malum yemek yapan erkek mutfağın canına okuyabiliyor. Benim annem de badana boya inşaat işi yapardı biz küçükken, bir sürü evlat da büyüttü. Hayatın getirisi bu, hep toplumsal rollerle yaşanmıyor. Bir de benim eşimin kültüründe yemek inanılmaz önemli, çeşidiyle sunumuyla. Ama bizde karın doysun yeter. Onu da denedim, ben yaparım sen girme diye. O da işe yaramadı. Olay mutfak, yemek ev işi değil yani. Tabi ki etkili ama. Mesele baş edilmesi gereken zorluklarda gerekli mücadeleyi gösterip adam gibi davranmamak. Saçmalamak, kontrolsüzce saldırmak hakaret etmek. Sağolun

beni sevenle evlendim diyorsunuz ama yazdığınıza bakınca bana hiç öle gelmedi pasifleşmiş evde galiba hıncınımı çıkartıyo saygı,sevgi aşk hiç bişey kalmamış besbelli küfür etmek sandalye kadırmak nedir ya nerede saygı sevgii... hiç hoş bişey değil acil şekilde iş arayışına girsin bence...

Eşin ya seni istemiyor ya da çalışmadığı için psikolojisi bozulmuş gibi geldi bana.
Ama tabi ki yaptıkları hoş değil. Sana bu kadar yüklenmemesi gerek.

Kime sitemin bilmiyorum bende içinde miyim bilmiyorum ama
Konun başka yorumda açıkladığın bambaşka
Çalışmıyo sandık adamı meğer evden yürüttüğü bi işi varmış, Türkiye'deki işinden daha fazla geliri oluyormuş
Biz sen çalışıp onu evde nazlıyosun bi yemek yaptı diye aman boşver patron derdi çekme sefa sür diyosun sandık

oncelikle COOK sevimli biri goremedim ben pek ama siz daha iyi bilirsinzi tabi.
siz calismamasini sorun etmezsiniz ama evde oturup calismayan erkek bunu eder muhakkak, is bulsa daha iyi olur belki.
bide babadan boyle gorduyse tabiki etkileri cikacak ortaya.
evlilik bitmistir denemez belki ama saygi azaldiysa zor bence.

Ben erkek yemek yapmaz mı dedim. Yada kadın erkek işi yapmamalı mı dedim. Burdan bunu mu anladınız gerçekten.

Mesele baş edilmesi gereken zorluklarda gerekli mücadeleyi gösterip adam gibi davranmamak. Saçmalamak, kontrolsüzce saldırmak hakaret etmek.

Işte bu dedikleriniz için kendine güveni olan sorumluluk sahibi bir eş gerekir. Bu eş bu konuda erkek olan ise ilk göstergesi çalışması veya çalışmak için çaba sarfetmesi dir. Eşinin düzelmesi de senin elinde. Ya ona böyle tahammül edip birgün dayanamayacak bir olay yaşayacaksın. Yada hadi kalk bir işe gir artık diyeceksin çalışacak yada çalışmak ağar geldiği için yine sana yüklenecek.

Aaa öyleymiymiş. Enteresan neden çalışmıyor denildi ki ozaman. Adam çalışıyor o zaman. Valla konuyu böyle anlatıp dike süren biri karşısındaki adamı sandalye parçalayacak kadar sinirlendirebilir. Bende okdar yazdım. Ama cevaben ne alaka benim kocam çalışıyor denmedi. Şimdi napayım benin suçummu tek tek okuyup çalışıyor mesajını mı arayım buralarda.

Alıntıladım, çalışıyomuş aslında

ama baska bir yorumunda calisma izni yok demis ya esi kacak calisiyor yada tepkiler gelince calisiyor dedi bende anlamadim
Bilmiyorum ama yorumlar konuya göre yapılır
Herkes cımbızla yorumları incelemez
Adam çalışıyosa neden konuda yazılmamış, çalışmıyosa da yorumlarda yazılanlar doğru geliyo bana

Alıntıladım, çalışıyomuş aslında
Sinirden girilen gereksiz ayrıntılardan karıştık bizde.
Yok bu adamın psikolojisi iyi değil ozaman. Uzman desteği falan kabul ederse ne ala. Ne biliyim genelde farklı ülkelere giden insanlar da bunalıma falan giriyor ya belki öyle bişey dir. Evliliğe alışma süreci falan da eklenince Yarejani

Aslında özünde çok iyi bir insanmıs. Sandalyeyi kafanızda kırmaya çalışması gibi misal... çok sevindirik.

ama baska bir yorumunda calisma izni yok demis ya esi kacak calisiyor yada tepkiler gelince calisiyor dedi bende anlamadim
Çok hoşsunuz:) tepkiler gelince çalışıyor demedim. Çalışma izni yok ama tercümanlık gibi part time işler yapıyor

Çok hoşsunuz:) tepkiler gelince çalışıyor demedim. Çalışma izni yok ama tercümanlık gibi part time işler yapıyor

Öyle yapan üyeleri cok gördükte ondan. Calisma izni olmadan part time calisabiliyormu? (hangi ülke bu?). Keske bastan bellirteseydinizde bizde ona göre yorum yapsaydik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…