evlilikte saygı(sızlık)

Yarejani

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
613
688
Arkadaşlar, o kadaaar çok şey yaşadık ki evliliğimizde. Öncelikle seni sevenle evlen mantığıyla evlendim. Eşim bana aşıktı, ama ben onu insan olarak çok severek evlendim. Hala çok seviyorum, ne zaman kavga etsek birgün bile sürmeden hemen sarılırım. Çoook sevimli biri.

Bu arada ben çalışıyorum o şu an çalışmıyor. Çalışmamasını asla sorun etmiyorum, aksine çok güzel yemek yaptığı için hep yüreklendiriyorum. Hatta ne güzel, iş stresi, patron stresi yok keyfini sür diyorum hep.

Son zamanlarda o kadar çok saygısızlaştı ki bana karşı. Lan lu lun lu konuşmalar, küfretmeler, sandalyeyi kaldırıp başıma çarpmak istemeler falan..Bir de ben konuşmuyorum böyle durumlarda. Biliyor da durum daha da kötüleşmesin diye sessiz kalmayı tercih ettiğimi. Ama daha da hiddetleniyor. Normalde de kontrolsüz birisi. Ve babası da sürekli annesini aşağılar, hor görür. Hayatımı gerek ev işlerine yardım ederek gerek yemek yaparak o kadar kolaylaştırıyor ki ama öte yandan duygusal olarak hep zorlaştırıyor. Evliliklerde hep mi böyle olur dediğim o kadar çok durum var ki. Mesela biri çok çabalıyorsa birşeyde diğeri tam zıttı koyvermeyi mi tercih ediyor. Ya da biri gelecek kaygısıyla ev alayım diye tasarruf yaparken sürekli diğeri sürekli sefasını mı sürmek istiyor.

Kusura bakmayın. Kafam o kadar dağınık bulanık ki İki yıl önce de boşanma sürecine girmiştik. Geçen yıl devam etme kararı aldık ama o kararı aldığımızda da eşimde 'senin burnundan getireceğim havası' vardı. O karar öncesinde bana karşı çok dikkatli, özenli ve hassastı. Küfür zaten hiç etmezdi. Artık elimin altında mantığına mı girdi bilmiyorum. Güçlü bir karakter de değil. Belki kendince baskın olmaya çalışıyor ama cidden saçmalıyor. Devam etme kararından sonra hamile kaldım, düşük yaptım. O günlerde bile kendimi bırakıp eşimi toparlamakla uğraştım. İçim daralıyor, afedersiniz hiç anlamlı bütünsel(bu da neyse) bir anlatım olmadı.

Hani saygı yoksa evlilik bitmiştir deniliyor ya. Biz de gerçekten yok artık ve ben bunu kendime yediremiyorum. Üstelik nezakete o kadar dikkat ediyorum ki. Tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen

Eşiniz neden çalışmıyor birkere ?
Bırakın evde yemek yapmasın gitsin taştan çıkarsın ekmeğini
Eşinizdeki ne sevgisiymiş ya!!! saldalye kaldırıp uçurmalar
Üstelik evin geçimini sağlayan sizsiniz
Allah yardımcınız olsun

Calismayi düşünmüyo mu esin erkek çalışır normalde kadın eve bakmakla yükümlü değil ki sen iyi alistirmisin onu rahatliga o yüzden artık başına çıkıyo ev işlerinin verdiği stres demekki erkek de daha farklı oluyo kadın da sabahtan aksama evde is yapıyo ama kocasına sarmiyo bizde aynısını yapalim

kimisi eşine parasıyla konuşur, kimisi sevgisiyle kimi de kaba kuvvetiyle.... artık elinde ne varsa, seninki de kendinde olanla hitap etmiş. başkasına diyemediğini yapamadığını dönüp sesin çıkmıyor diye sana yapmış, yazık. erkeklik bu mu?

Ailesine açsan durumu diyeceğim ama büyüklerin de hali pek farklı değil gibi.

Siz esinize ne güzel iste stres yok keyfini sür demekle hata yapmissiniz. Tamam ise gir ise gir diye baskida yapilmaz ama is bulmasi icin yüreklendirseniz daha dogru olurdu. Ne zamandir böyle? Sizin evi gecindiriyor olusunuz ve esinize böyle ilimli ve anlayisli yaklasmaniz belki esinizi eziyordur icten ice.

Çalışmaması güzel mi ? Patron ve iş stresi yok diye mi ?
Sen kaşınıyosun demedi deme
Adam bu kadar gazla ev kocası olur, sadece yemek yapar
Bebek mi o iş ve patron hatta yol stresi yaşasın bi zahmet
Senin yaşadığın gibi..

Destek olmak güzel şey ama bu kadarı fazla şımartmak bence

Öfke kontrolü içinde uzman yardımı almalı
Fazla sessiz kalıyosun

saygıyı bir tarafa bırakalım sizin evlilikte sevgi de yok aşkta yok bağlılıkta yok. evliliğe dair hiç bişey yok

Eli ekmek tutsa bi de neler yapacak demek
Terbiyesiz

Eli ekmek tutsa bi de neler yapacak demek
Terbiyesiz

Aynen öyle
FAKAT burada konu sahibide aşırı yüz vermiş bu konuda
Adam resmen kendini ev hanımı ilan etmiş
KOnu sahibide bundan memnun olduğunu ve desteğinin sonsuz olduğunu belirtiyor
KOcaman adam tabiki iş stresi olacak yahu
Ozaman biz çalışan karı-kocalar ne yapalım !!!

Ev hanımın tırnağı olsa keşke
Yaptığı bi yemek onu da sonra sandalye uçuşturarak burnundan getiriyo
Fazla pışpışlıyo konu sahibi, yemek dediğin nedir sanki dünyaları ayağına sermiş

Esinizi tanimla seklinizden hoslanmadim. Sevimli. Köpek yavrusu mu bu adam? Insan olarak sevdiginizi soyluyorsunuz. Acaba tum bu eziklemelerinizi vs hissettirdiniz de bir sekilde acisini cikariyor olabilir mi? Bilerek ya da bilmeyerek intikam almak gibi.

-----

Calismamasinin tutulacak, desteklenecek bir tarafi yok. Onda hata yapmissiniz. Eger yukarida bahsettigim durum bir sekilde varsa esiniz de o is yok patron yok oh, modununuzu hakaret olarak almis ve kinlenmis olabilir.

Hani bazi insanlar asiri nazikligiyle adami dover ya, bu sekilde eziyor olabilir misiniz?

Suclamiyorum sizi kesinlikle. Ihtimal degerlendiriyorum.

Onun disinda zaten sevgi olmayan bir iliskinin saygi ile bir omur surmesini beklemek mucize olur. Aranizda sevgiye ya da saygiya dair bir sey yok. Cocuk yapmayin.

Ev hanımın tırnağı olsa keşke
Yaptığı bi yemek onu da sonra sandalye uçuşturarak burnundan getiriyo
Fazla pışpışlıyo konu sahibi, yemek dediğin nedir sanki dünyaları ayağına sermiş

E adama göre böyle dünyaları sermiş oluyo
Böyle yüz verirse olacağı bu !
Konu sahibinin biran evvel rolleri değişip adamı evden iş araması için yollaması gerekiyor
Bu ne canım insan kendine saygısını bitirir!!! konu sahibinin silkelenmesi lazım..
Hazmedilecek bir olay değil

eşinizi ne amaçla affettiniz?bütün yük omuzlarınızda isterseniz bırakabilirsiniz ,sevgi,saygı,mutluluk olmayan bir eviliği ne amaçla sürdürüyorsunuz?maddi imkanınızda var .hasta olur çalışamayacak durumda olur onu herkes anlar,insanoğlu başına ne geleceğini kimse bilmez.elle tutulacak bir tarafı olsa evliliğinizin her türlü tamam, ama saydıklarım yok zaten, hem eşinizi besleyin hem lafını dinleyin sonuç bu olur.

Eşinizde aşağılık kompleksi oluşmuş gibi geldi bana..Belki ilk başta sizin ona aşık olmadığınızı biliyordu.Belki sizin çalışıyor ve eve para getiriyor olusunuz onu ezdi.Belki siz farkına bile varmadan ona kendini ise yaramaz hissettirdiniz.
Tartışmalar neden çıkıyor ne gibi olaylar yüzünden sizi suçluyor keşke yazsaydınız durumu daha iyi degerlendirebilirdik..
Ama şu kadarını söyleyebilirim. Bir evlilikte sevgi ve aşkı geç saygı bittiyse o evlilik yürümez.

eşinize yaklaşımlarınız çok hatalı..
çok sevimli.. oh keyfini sür patron derdi yok vs derken bile adamı aşağılıyorsunuz ve bunu aslında ona iyi hissettirmek için yaptığınızı zannediyorsunuz..
sanırım eşinizde artık bu aşağılanmalardan bıkmış erkek olduğunu kanıtlama çabasına girmiş bunuda küfür edip şiddet eğilimli davranışlarda bulunarak yapabileceği gibi bir fikre kapılmış..
evliliğinizi kurtarmak gibi bir derdiniz varsa eşinizi işe girmesi konusunda gazlayın bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…