- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
Arkadaşlar, o kadaaar çok şey yaşadık ki evliliğimizde. Öncelikle seni sevenle evlen mantığıyla evlendim. Eşim bana aşıktı, ama ben onu insan olarak çok severek evlendim. Hala çok seviyorum, ne zaman kavga etsek birgün bile sürmeden hemen sarılırım. Çoook sevimli biri.
Bu arada ben çalışıyorum o şu an çalışmıyor. Çalışmamasını asla sorun etmiyorum, aksine çok güzel yemek yaptığı için hep yüreklendiriyorum. Hatta ne güzel, iş stresi, patron stresi yok keyfini sür diyorum hep.
Son zamanlarda o kadar çok saygısızlaştı ki bana karşı. Lan lu lun lu konuşmalar, küfretmeler, sandalyeyi kaldırıp başıma çarpmak istemeler falan..Bir de ben konuşmuyorum böyle durumlarda. Biliyor da durum daha da kötüleşmesin diye sessiz kalmayı tercih ettiğimi. Ama daha da hiddetleniyor. Normalde de kontrolsüz birisi. Ve babası da sürekli annesini aşağılar, hor görür. Hayatımı gerek ev işlerine yardım ederek gerek yemek yaparak o kadar kolaylaştırıyor ki ama öte yandan duygusal olarak hep zorlaştırıyor. Evliliklerde hep mi böyle olur dediğim o kadar çok durum var ki. Mesela biri çok çabalıyorsa birşeyde diğeri tam zıttı koyvermeyi mi tercih ediyor. Ya da biri gelecek kaygısıyla ev alayım diye tasarruf yaparken sürekli diğeri sürekli sefasını mı sürmek istiyor.
Kusura bakmayın. Kafam o kadar dağınık bulanık ki İki yıl önce de boşanma sürecine girmiştik. Geçen yıl devam etme kararı aldık ama o kararı aldığımızda da eşimde 'senin burnundan getireceğim havası' vardı. O karar öncesinde bana karşı çok dikkatli, özenli ve hassastı. Küfür zaten hiç etmezdi. Artık elimin altında mantığına mı girdi bilmiyorum. Güçlü bir karakter de değil. Belki kendince baskın olmaya çalışıyor ama cidden saçmalıyor. Devam etme kararından sonra hamile kaldım, düşük yaptım. O günlerde bile kendimi bırakıp eşimi toparlamakla uğraştım. İçim daralıyor, afedersiniz hiç anlamlı bütünsel(bu da neyse) bir anlatım olmadı.
Hani saygı yoksa evlilik bitmiştir deniliyor ya. Biz de gerçekten yok artık ve ben bunu kendime yediremiyorum. Üstelik nezakete o kadar dikkat ediyorum ki. Tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen
Gorunen o ki cok caba sarftemissiniz evliliginize, esinizin kucuklukten gelen bir ogretisi kafasina yerlesen sey var, kadin degersizdir, kadina siddet uygulanabilir, asagilanabilir, adam bunu gorerek buyumus yani onun gozunde sevsede sevmesede kadinin bir degeri yok. Ne yazikki kimi erkekler bu yanlis ogretileri asamiyor bir turlu, toplumumuzun genelinde olan birsey bu, o yuzden hep deniliyor ya mutsuz sevgisiz bir yuvada anne babayla buyuyecegine bosanmis ama mutlu ebeveynlerle buyusun cocuklar diye.
Bana gore ayrilmis anne babadan alacagi zarardan daha cok zarar aliyor cocuklar mutsuz gecimsiz sevgisiz anne baba ile buyurken , ha digerine gore etkileri hemen gorulmuyor tabiki ama bence goz ardi edilmemeli. Annesi babasi ayrilan cocuk belki o yil veya sonraki 1-2 yil okulda basarisi duzerken boyle siddet uygulanan surekli kavga gurultunun oldugu insanlarin saygisiz ve kufurbaz oldugu ortamlarda buyuyunce tamamen hasta ruhlu bir yetiskin oluyor ve bu hastaliklari kendi ozel hayatinida etkiliyor.
Herkes donsun bir baksin kendine kimse cocuklugum beni etkilemedi demez.
Eger olmuyorsa olmasin bosverin, adamin duzelmeye veya hata yaptigini gormeye niyeti yoksa oyle bir adama daha fazla emek vermeye gerek yok. Belliki issiz kalmis olmasinin acisinida sizden cikarmis oyle kisilere ne yaposaniz yaranamzsiniz zaten.
Bana kalirsa saygi ve sevgi birbiriyle baglantili seven insan saygi duyar yada duymayi ogrenir, sevmeyen insan ise ne vicdanli davranir ne saygili davranir karsisindakine, ama bu bahsettigim cok uc durumlarda yasanmis 1-2 kavga degil surekli genel tutumdan bahsediyorum.