evlilikte saygı(sızlık)

Gorunen o ki cok caba sarftemissiniz evliliginize, esinizin kucuklukten gelen bir ogretisi kafasina yerlesen sey var, kadin degersizdir, kadina siddet uygulanabilir, asagilanabilir, adam bunu gorerek buyumus yani onun gozunde sevsede sevmesede kadinin bir degeri yok. Ne yazikki kimi erkekler bu yanlis ogretileri asamiyor bir turlu, toplumumuzun genelinde olan birsey bu, o yuzden hep deniliyor ya mutsuz sevgisiz bir yuvada anne babayla buyuyecegine bosanmis ama mutlu ebeveynlerle buyusun cocuklar diye.
Bana gore ayrilmis anne babadan alacagi zarardan daha cok zarar aliyor cocuklar mutsuz gecimsiz sevgisiz anne baba ile buyurken , ha digerine gore etkileri hemen gorulmuyor tabiki ama bence goz ardi edilmemeli. Annesi babasi ayrilan cocuk belki o yil veya sonraki 1-2 yil okulda basarisi duzerken boyle siddet uygulanan surekli kavga gurultunun oldugu insanlarin saygisiz ve kufurbaz oldugu ortamlarda buyuyunce tamamen hasta ruhlu bir yetiskin oluyor ve bu hastaliklari kendi ozel hayatinida etkiliyor.
Herkes donsun bir baksin kendine kimse cocuklugum beni etkilemedi demez.
Eger olmuyorsa olmasin bosverin, adamin duzelmeye veya hata yaptigini gormeye niyeti yoksa oyle bir adama daha fazla emek vermeye gerek yok. Belliki issiz kalmis olmasinin acisinida sizden cikarmis oyle kisilere ne yaposaniz yaranamzsiniz zaten.

Bana kalirsa saygi ve sevgi birbiriyle baglantili seven insan saygi duyar yada duymayi ogrenir, sevmeyen insan ise ne vicdanli davranir ne saygili davranir karsisindakine, ama bu bahsettigim cok uc durumlarda yasanmis 1-2 kavga degil surekli genel tutumdan bahsediyorum.

Bazı konular şaka gibi gerçekten .....
Aynen öyle yaa. Bekledim ki bu cümlenin ardından yumuşak ufak problemler gelicek. Kaba kuvvet isteği, hakaret, küfür, çalışmama...
Bi de boşanma kararından vazgeçerken burnundan getiricem triplerindeymiş falan. Kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın tüm bunları sineye çeker mi?

Eşiniz gerçekten çok sevimli (?) birisiymiş.
Bence eşinizi yemek yapmaya değil çalışmaya yüreklendirin.
Yoksa durup durup size saracak gibi görünüyor.
Ha bir de çocuk yapma fikriniz varsa erteleyin.

Çeksede sonu hüsran olur ki
Çalışmayan adama ne bakacan ya gitsin çalışsın
Yani sebep ne çalışmamasının herhalde ben kendimi yer bitirirdim
Aslında konu sahibi eşine destek verdiğini sanıyor ama köstek oluyor maalesef

Evet destek biraz abartılmış. Adam da kompleks yapmaya başlamış, şımarmış. Çekinik bi karakter olmasına rağmen baskınlaşmaya çalışıyo. O yüzden abartarak saçmalıyo.

Keşke bazı şeyleri sorup sonra yorum yazsaydınız kafam çok dolu, anlamsız gelebilir ifadeler demiştim. Yurtdışı görevdeyim ben eşim de geçici olarak izne ayrıldı. Geçen yıl ayrı kalmıştık işlemler dolayısıyla, bu yıl biraraya geldik. Çok sevimli ifadesini siz de kullanmaz mısınız insanlar için. Genel olarak öyle bir insan olduğunu ifade etmek istedim. Çok karizmatik ya da oturaklı bir kişiliği olmadığı için aklıma o geldi. Bu arada aileler boşanma sürecinde haberdarlardı ve tahmin edersiniz benim üzerime nasıl çullandıklarını, evlatlıktan kötü muamele yaptılar ve yurtdışına çıkarken bile vedalaşmadan geldim. Yani onlardan umut yok. Çalışma konusuna gelince geçici bir süreliğine böyle. Ayrıca bulunduğumuz yerde birçok fırsat var tabi ki çalışmak için ama gelin görün ki eşim öyle gayretli bir insan değil. Bazen ben ona iş buluyorum. Herkes bir değil ki, herkes benim gibi zor yaşamamış, tırnaklarıyla kaza kaza gelmemiş bir yerlere. Ben okumak için bile evden kaçan bi insanım. Yüreklendirme konusunda da sürekli desteğim. Bazen etraftan insanlar moral bozucu "sıkılmıyor musun" konuşmalarını çok sık yaptıkları için morali daha fazla bozulmasın diye öyle diyorum. Yoksa ufak tefek bikaç işle meşgul ve türkiye deki aldığı maaşından fazla kazanıyor. Sürekli bir işi ve patronu yok sadece.

İş yok, patron yok ohh edalarında söylemedim ben hiçbir zaman. Morali bozulmasın evde kaldığı için diye. Çalışmayan 30 larında hiç erkek gördünüz mü siz? Çok sağolun

Saygı yoksa bir süre sonra sevginde yok olacak... Zaman ver ve gör. Bitecekse zaten biter.. Bence çocuk yapma.

Son mesajınız konunuza yapılan yorumların %90ını anlamsız kıldı
Oturup konuşmayı denediniz mi eşinizle?

Yaptıkları çok saygısızca .. Ama baştan böyle değildi galiba dimi ? İşten çıkınca mı bu hale geldi

neden çalışmıyorki eşiniz yani işten çıkarılsa iş arasa anlarım da sizinkini öyle bir durumu yok yemek yapıyor diye seviniyosunuz sizde. farkında mısınız kocanıza bakıyorsunuz hem dayağını ye hem parasını ver

Açıkçası evliliğimizin başından beri eşimde aşağılık kompleksi var. Ben daha güçlü bir karakter olduğum için. Zaman zaman beni aşağılama davranışı sergilerdi ama evlilik bu neticede her problemde bitiremiyorsunuz. Tartışmalar o kadar basit ki. Mesela sabah bana "kilo mu aldın sen" dedi. Ben de suratımı asarak sağol dedim sonrasında hadi lan gibi şeyler. Eşim duygusal olarak da donuk bir karakter. Espri anlamakta zorluk çeker. Ya da birşey söylediğimde hadi canım deyip durumu kurtarma ya da idare etme gibi davranışları pek yoktur. Genelde varlığı için tehdit olarak algılayıp kontrolsüz davranışlara yöneliyor. Anlamlandırıp, evliliğimi sürdürmeye çalıştım sürekli şimdiye kadar. Bu arada evet benim ona aşık olmadığımı biliyordu, ne kadar çok zorlandığımı da biliyordu ilk başlarda. Ben de aşk mı mantık mı diye düşü

Bir pskiyatriye gitsin esiniz durum. Iyice kotulesmeden bina tesvik edin derim

Bence sıkıntı en başta.siz sadece eşiniz size aşık oldu diye onunla evlendiniz.elbette hoşunuza gitmiştir,çekici gelmiştir falan ama duygular karşılıklı olmayınca hele ki karakterler de zıtsa sonucu böyle oluyor..
adamın kompleksleri büyüdükçe büyüyor ego savaşına giriyor kendi kendine.sizin işiniz sebebiyle gelmiş sizinle,büyük ihtimal sizde kariyer var para var,azim var,güçlü bir kadınsınız.adam ise daha pasif,çok fazla görmemiş,hayatta mücadele tatmamış birisi.giderek aranızdaki uçurum büyüyecek.

Ama çalışıyomuş adam, home ofis tarzı çalışıyo deseydin keşke
Sevimli demeni garip bulmadım ama sandalyeyi vurmaya çalışan adam en sempatik insan bile olsa bana sevimli gelmez

Esinizin yaptigi seyleri gundelikci hanim tutsaniz oda yapar.
Hem kafaniza sandalye atmaya kalkmaz.

Yaptıkları çok saygısızca .. Ama baştan böyle değildi galiba dimi ? İşten çıkınca mı bu hale geldi
İlk başlarda ufak tefek bu doğrultuda davranışları vardı ama tabi ki bu raddede değildi. Hayat herkes için çok zor bu arada. Evde kaldı(sürekli evde de değil, part time işleri var) stresli diye en yakınındakine sarmak zorunda değil. Ayrıca akıl niye var insanda. Bir insan işsiz, çalışmıyor diye eziklik psikolojisine girip etrafa saldırmak zorunda da değil. Ayrıca eşimin eziklik duygusu temelde benim karakterime yönelik. Bizim evliliğimizde gözünde ekmek olan benim. Gece gündüz çalışırım, gocunmam da çok çalışıyorum diye. Ayrıca zor durumlarda ağlayıp sorun yaratacaksak hiç yaşamayalım daha iyi. Hayat o kadar kolay değil. Ekmek de aslanın ağzında. Öneri sunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Paylaşabileceğim kimsem yok, o yüzden buraya yazdım

Çok haklısınız@

Oh oh, çalış kocayı besle, o da oysun gözünü böyle!
Hem koca olup sorumluluklarına yerine getirme, çalışma bir de kadını dövmeye kalk, bir de azarla!
Boşa gitsin, anası babası baksın çalışmayan oğullarına.
Bu ne ya, koca mı yoksa evlat mı edinmişsin belli değil he!

Buraya yazmanız iyi oldu
Zaten bizde sizin neden bukadar yüz verdiğinize kızıyoruz
Konunun başında cici hallerini söylemişsiniz ya ardından fedakarlığınız ve üstüne sandalye kaldırmalar falan
Sizin adınıza ben gerçekten üzüldüm çünkü bunu hak etmiyorsunuz
Eşiniz part time da çalışsa kalmasın evde gitsin çalışsın gerçekten rahatlığa alışmış bir profil var gözümün önünde
Adam resmen kafayı size sarıyor olmaz böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…