- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
Arkadaşlar, o kadaaar çok şey yaşadık ki evliliğimizde. Öncelikle seni sevenle evlen mantığıyla evlendim. Eşim bana aşıktı, ama ben onu insan olarak çok severek evlendim. Hala çok seviyorum, ne zaman kavga etsek birgün bile sürmeden hemen sarılırım. Çoook sevimli biri.
Bu arada ben çalışıyorum o şu an çalışmıyor. Çalışmamasını asla sorun etmiyorum, aksine çok güzel yemek yaptığı için hep yüreklendiriyorum. Hatta ne güzel, iş stresi, patron stresi yok keyfini sür diyorum hep.
Son zamanlarda o kadar çok saygısızlaştı ki bana karşı. Lan lu lun lu konuşmalar, küfretmeler, sandalyeyi kaldırıp başıma çarpmak istemeler falan..Bir de ben konuşmuyorum böyle durumlarda. Biliyor da durum daha da kötüleşmesin diye sessiz kalmayı tercih ettiğimi. Ama daha da hiddetleniyor. Normalde de kontrolsüz birisi. Ve babası da sürekli annesini aşağılar, hor görür. Hayatımı gerek ev işlerine yardım ederek gerek yemek yaparak o kadar kolaylaştırıyor ki ama öte yandan duygusal olarak hep zorlaştırıyor. Evliliklerde hep mi böyle olur dediğim o kadar çok durum var ki. Mesela biri çok çabalıyorsa birşeyde diğeri tam zıttı koyvermeyi mi tercih ediyor. Ya da biri gelecek kaygısıyla ev alayım diye tasarruf yaparken sürekli diğeri sürekli sefasını mı sürmek istiyor.
Kusura bakmayın. Kafam o kadar dağınık bulanık kiİki yıl önce de boşanma sürecine girmiştik. Geçen yıl devam etme kararı aldık ama o kararı aldığımızda da eşimde 'senin burnundan getireceğim havası' vardı. O karar öncesinde bana karşı çok dikkatli, özenli ve hassastı. Küfür zaten hiç etmezdi. Artık elimin altında mantığına mı girdi bilmiyorum. Güçlü bir karakter de değil. Belki kendince baskın olmaya çalışıyor ama cidden saçmalıyor. Devam etme kararından sonra hamile kaldım, düşük yaptım. O günlerde bile kendimi bırakıp eşimi toparlamakla uğraştım. İçim daralıyor, afedersiniz hiç anlamlı bütünsel(bu da neyse) bir anlatım olmadı.
Hani saygı yoksa evlilik bitmiştir deniliyor ya. Biz de gerçekten yok artık ve ben bunu kendime yediremiyorum. Üstelik nezakete o kadar dikkat ediyorum ki. Tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen
Aynen öyle yaa. Bekledim ki bu cümlenin ardından yumuşak ufak problemler gelicek. Kaba kuvvet isteği, hakaret, küfür, çalışmama...Bazı konular şaka gibi gerçekten .....
Aynen öyle yaa. Bekledim ki bu cümlenin ardından yumuşak ufak problemler gelicek. Kaba kuvvet isteği, hakaret, küfür, çalışmama...
Bi de boşanma kararından vazgeçerken burnundan getiricem triplerindeymiş falan. Kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın tüm bunları sineye çeker mi?
Evet destek biraz abartılmış. Adam da kompleks yapmaya başlamış, şımarmış. Çekinik bi karakter olmasına rağmen baskınlaşmaya çalışıyo. O yüzden abartarak saçmalıyo.Çeksede sonu hüsran olur ki
Çalışmayan adama ne bakacan ya gitsin çalışsın
Yani sebep ne çalışmamasının herhalde ben kendimi yer bitirirdim
Aslında konu sahibi eşine destek verdiğini sanıyor ama köstek oluyor maalesef
Esinizi tanimla seklinizden hoslanmadim. Sevimli. Köpek yavrusu mu bu adam? Insan olarak sevdiginizi soyluyorsunuz. Acaba tum bu eziklemelerinizi vs hissettirdiniz de bir sekilde acisini cikariyor olabilir mi? Bilerek ya da bilmeyerek intikam almak gibi.
-----
Calismamasinin tutulacak, desteklenecek bir tarafi yok. Onda hata yapmissiniz. Eger yukarida bahsettigim durum bir sekilde varsa esiniz de o is yok patron yok oh, modununuzu hakaret olarak almis ve kinlenmis olabilir.
Hani bazi insanlar asiri nazikligiyle adami dover ya, bu sekilde eziyor olabilir misiniz?
Suclamiyorum sizi kesinlikle. Ihtimal degerlendiriyorum.
Onun disinda zaten sevgi olmayan bir iliskinin saygi ile bir omur surmesini beklemek mucize olur. Aranizda sevgiye ya da saygiya dair bir sey yok. Cocuk yapmayin.
Keşke bazı şeyleri sorup sonra yorum yazsaydınızkafam çok dolu, anlamsız gelebilir ifadeler demiştim. Yurtdışı görevdeyim ben eşim de geçici olarak izne ayrıldı. Geçen yıl ayrı kalmıştık işlemler dolayısıyla, bu yıl biraraya geldik. Çok sevimli ifadesini siz de kullanmaz mısınız insanlar için. Genel olarak öyle bir insan olduğunu ifade etmek istedim. Çok karizmatik ya da oturaklı bir kişiliği olmadığı için aklıma o geldi. Bu arada aileler boşanma sürecinde haberdarlardı ve tahmin edersiniz benim üzerime nasıl çullandıklarını, evlatlıktan kötü muamele yaptılar ve yurtdışına çıkarken bile vedalaşmadan geldim. Yani onlardan umut yok. Çalışma konusuna gelince geçici bir süreliğine böyle. Ayrıca bulunduğumuz yerde birçok fırsat var tabi ki çalışmak için ama gelin görün ki eşim öyle gayretli bir insan değil. Bazen ben ona iş buluyorum. Herkes bir değil ki, herkes benim gibi zor yaşamamış, tırnaklarıyla kaza kaza gelmemiş bir yerlere. Ben okumak için bile evden kaçan bi insanım. Yüreklendirme konusunda da sürekli desteğim. Bazen etraftan insanlar moral bozucu "sıkılmıyor musun" konuşmalarını çok sık yaptıkları için morali daha fazla bozulmasın diye öyle diyorum. Yoksa ufak tefek bikaç işle meşgul ve türkiye deki aldığı maaşından fazla kazanıyor. Sürekli bir işi ve patronu yok sadece.
Son mesajınız konunuza yapılan yorumların %90ını anlamsız kıldıKeşke bazı şeyleri sorup sonra yorum yazsaydınızkafam çok dolu, anlamsız gelebilir ifadeler demiştim. Yurtdışı görevdeyim ben eşim de geçici olarak izne ayrıldı. Geçen yıl ayrı kalmıştık işlemler dolayısıyla, bu yıl biraraya geldik. Çok sevimli ifadesini siz de kullanmaz mısınız insanlar için. Genel olarak öyle bir insan olduğunu ifade etmek istedim. Çok karizmatik ya da oturaklı bir kişiliği olmadığı için aklıma o geldi. Bu arada aileler boşanma sürecinde haberdarlardı ve tahmin edersiniz benim üzerime nasıl çullandıklarını, evlatlıktan kötü muamele yaptılar ve yurtdışına çıkarken bile vedalaşmadan geldim. Yani onlardan umut yok. Çalışma konusuna gelince geçici bir süreliğine böyle. Ayrıca bulunduğumuz yerde birçok fırsat var tabi ki çalışmak için ama gelin görün ki eşim öyle gayretli bir insan değil. Bazen ben ona iş buluyorum. Herkes bir değil ki, herkes benim gibi zor yaşamamış, tırnaklarıyla kaza kaza gelmemiş bir yerlere. Ben okumak için bile evden kaçan bi insanım. Yüreklendirme konusunda da sürekli desteğim. Bazen etraftan insanlar moral bozucu "sıkılmıyor musun" konuşmalarını çok sık yaptıkları için morali daha fazla bozulmasın diye öyle diyorum. Yoksa ufak tefek bikaç işle meşgul ve türkiye deki aldığı maaşından fazla kazanıyor. Sürekli bir işi ve patronu yok sadece.
Arkadaşlar, o kadaaar çok şey yaşadık ki evliliğimizde. Öncelikle seni sevenle evlen mantığıyla evlendim. Eşim bana aşıktı, ama ben onu insan olarak çok severek evlendim. Hala çok seviyorum, ne zaman kavga etsek birgün bile sürmeden hemen sarılırım. Çoook sevimli biri.
Bu arada ben çalışıyorum o şu an çalışmıyor. Çalışmamasını asla sorun etmiyorum, aksine çok güzel yemek yaptığı için hep yüreklendiriyorum. Hatta ne güzel, iş stresi, patron stresi yok keyfini sür diyorum hep.
Son zamanlarda o kadar çok saygısızlaştı ki bana karşı. Lan lu lun lu konuşmalar, küfretmeler, sandalyeyi kaldırıp başıma çarpmak istemeler falan..Bir de ben konuşmuyorum böyle durumlarda. Biliyor da durum daha da kötüleşmesin diye sessiz kalmayı tercih ettiğimi. Ama daha da hiddetleniyor. Normalde de kontrolsüz birisi. Ve babası da sürekli annesini aşağılar, hor görür. Hayatımı gerek ev işlerine yardım ederek gerek yemek yaparak o kadar kolaylaştırıyor ki ama öte yandan duygusal olarak hep zorlaştırıyor. Evliliklerde hep mi böyle olur dediğim o kadar çok durum var ki. Mesela biri çok çabalıyorsa birşeyde diğeri tam zıttı koyvermeyi mi tercih ediyor. Ya da biri gelecek kaygısıyla ev alayım diye tasarruf yaparken sürekli diğeri sürekli sefasını mı sürmek istiyor.
Kusura bakmayın. Kafam o kadar dağınık bulanık kiİki yıl önce de boşanma sürecine girmiştik. Geçen yıl devam etme kararı aldık ama o kararı aldığımızda da eşimde 'senin burnundan getireceğim havası' vardı. O karar öncesinde bana karşı çok dikkatli, özenli ve hassastı. Küfür zaten hiç etmezdi. Artık elimin altında mantığına mı girdi bilmiyorum. Güçlü bir karakter de değil. Belki kendince baskın olmaya çalışıyor ama cidden saçmalıyor. Devam etme kararından sonra hamile kaldım, düşük yaptım. O günlerde bile kendimi bırakıp eşimi toparlamakla uğraştım. İçim daralıyor, afedersiniz hiç anlamlı bütünsel(bu da neyse) bir anlatım olmadı.
Hani saygı yoksa evlilik bitmiştir deniliyor ya. Biz de gerçekten yok artık ve ben bunu kendime yediremiyorum. Üstelik nezakete o kadar dikkat ediyorum ki. Tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen
Eşinizde aşağılık kompleksi oluşmuş gibi geldi bana..Belki ilk başta sizin ona aşık olmadığınızı biliyordu.Belki sizin çalışıyor ve eve para getiriyor olusunuz onu ezdi.Belki siz farkına bile varmadan ona kendini ise yaramaz hissettirdiniz.
Tartışmalar neden çıkıyor ne gibi olaylar yüzünden sizi suçluyor keşke yazsaydınız durumu daha iyi degerlendirebilirdik..
Ama şu kadarını söyleyebilirim. Bir evlilikte sevgi ve aşkı geç saygı bittiyse o evlilik yürümez.
Ama çalışıyomuş adam, home ofis tarzı çalışıyo deseydin keşkeKeşke bazı şeyleri sorup sonra yorum yazsaydınızkafam çok dolu, anlamsız gelebilir ifadeler demiştim. Yurtdışı görevdeyim ben eşim de geçici olarak izne ayrıldı. Geçen yıl ayrı kalmıştık işlemler dolayısıyla, bu yıl biraraya geldik. Çok sevimli ifadesini siz de kullanmaz mısınız insanlar için. Genel olarak öyle bir insan olduğunu ifade etmek istedim. Çok karizmatik ya da oturaklı bir kişiliği olmadığı için aklıma o geldi. Bu arada aileler boşanma sürecinde haberdarlardı ve tahmin edersiniz benim üzerime nasıl çullandıklarını, evlatlıktan kötü muamele yaptılar ve yurtdışına çıkarken bile vedalaşmadan geldim. Yani onlardan umut yok. Çalışma konusuna gelince geçici bir süreliğine böyle. Ayrıca bulunduğumuz yerde birçok fırsat var tabi ki çalışmak için ama gelin görün ki eşim öyle gayretli bir insan değil. Bazen ben ona iş buluyorum. Herkes bir değil ki, herkes benim gibi zor yaşamamış, tırnaklarıyla kaza kaza gelmemiş bir yerlere. Ben okumak için bile evden kaçan bi insanım. Yüreklendirme konusunda da sürekli desteğim. Bazen etraftan insanlar moral bozucu "sıkılmıyor musun" konuşmalarını çok sık yaptıkları için morali daha fazla bozulmasın diye öyle diyorum. Yoksa ufak tefek bikaç işle meşgul ve türkiye deki aldığı maaşından fazla kazanıyor. Sürekli bir işi ve patronu yok sadece.
İlk başlarda ufak tefek bu doğrultuda davranışları vardı ama tabi ki bu raddede değildi. Hayat herkes için çok zor bu arada. Evde kaldı(sürekli evde de değil, part time işleri var) stresli diye en yakınındakine sarmak zorunda değil. Ayrıca akıl niye var insanda. Bir insan işsiz, çalışmıyor diye eziklik psikolojisine girip etrafa saldırmak zorunda da değil. Ayrıca eşimin eziklik duygusu temelde benim karakterime yönelik. Bizim evliliğimizde gözünde ekmek olan benim. Gece gündüz çalışırım, gocunmam da çok çalışıyorum diye. Ayrıca zor durumlarda ağlayıp sorun yaratacaksak hiç yaşamayalım daha iyi. Hayat o kadar kolay değil. Ekmek de aslanın ağzında. Öneri sunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Paylaşabileceğim kimsem yok, o yüzden buraya yazdımYaptıkları çok saygısızca .. Ama baştan böyle değildi galiba dimi ? İşten çıkınca mı bu hale geldi
Bence sıkıntı en başta.siz sadece eşiniz size aşık oldu diye onunla evlendiniz.elbette hoşunuza gitmiştir,çekici gelmiştir falan ama duygular karşılıklı olmayınca hele ki karakterler de zıtsa sonucu böyle oluyor..
adamın kompleksleri büyüdükçe büyüyor ego savaşına giriyor kendi kendine.sizin işiniz sebebiyle gelmiş sizinle,büyük ihtimal sizde kariyer var para var,azim var,güçlü bir kadınsınız.adam ise daha pasif,çok fazla görmemiş,hayatta mücadele tatmamış birisi.giderek aranızdaki uçurum büyüyecek.