Evlilikte kütük değişikliği

soy ismini alınav haliyle kütüğünde değişiyor çünkü soy bağı kütükle alakalı bir durum... ama şu da var kütük sonadan değiştirebiliyor, eşimi,n babadan gelen kütüğü diyarbakırdı ama şu an kütüğümüz bursa gözüküyor çünkü orayla ne eşimin ne ailesinin bağı yok artık..

Arkadaşınızın yeni öğrenmesi ve şok olması.
Boşanınca kütükten anında çıkartıyorlar :):):)
Valla kırk yıllık .......... Lıyım, ana bı evlendim Trakyalı oldum beya :)
Devlette isim olup kafa kağıdı verdiğimde ooo kızım trakyalısın bende oralıyım kimlerdensiniz deyince aaaa öylemi amcacığım topracım deyip sarılıyorum :):):)

Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)

Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğinde antalyalı yazsın pessss
Ben 6 Yaşındayken bir prosedür gereği annemin benim ve babamın kütüğünü istanbula aldırmıştık memleketten ama şuan sanırım mümkün değil adiye biliyorum. 20 yıl istanbul yazıyordu şimdi eşimin kütüğünün kayıtlı olduğu yer. İlk kimliği elime aldığımda aa e burası değişmiiiş diye biraz yüksek sesli tepki verdim. Sonra dedim kendine gel niye şaşırdın bu kadar.

Değişiyor evet engellenir mi hiç bilmiyorum Ama ben hiç sıkıntı yapmadım bildiğim halde Kocakoca soy adım değişmiş kütüğü önemsemedim

Oraya öyle yazılınca oralı olmuyorsunuz zaten . Çok takılmışsnz kmlikte sadece sizin gördüğünüz bir ifadeye

Annemin hiç babamın memleketini söylediğini bilmem ki kendisi 55 yaşında :) Canım anam sorana ısrarla senelerdir Samsunluyum der gururla. Kabul etmiyor babamın memleketini asla :)
İyi de zaten demez ki kadın oralı değil.
Belki hiç gidip görmedi bile o şehri sırf kütük değişikliği yüzünden oralıyım mı desin?
Benim annem de kendi doğduğu yeri söyler kalkıp babamınkini dediğini, ben oralıyım dediğini duymadım ki zaten doğrusu da odur.
Sırf kütük değişikliğinden dolayı oralı olmuyorsunuz hatta gözardı bile edilebilir o durum.

evet değişiyor
kütüğümde ordunun hiçbilmediğim bir köyü yazıyor

eşim de ordulu değil istanbullu onun babası ordulu

işin kötüsü ben cocuk doğuracağım zaman cocugun kütüğü orduda olsun istemiyorum ne alaka yaaaaaaaaaaaaaaaa........

Bu şok olunacak bir durum değil ki

Hiç mi annenizin kimliğini görmediniz

Bu yıllardır böyle davası mavası olmaz

Eskiden değiştiriliyordu ailecek yeni bir yere gelinebilirdi artık kanunen mümkün değil

pof, esimin kutugundeki yeri esim bile gormemis, bir de bir sacma adi var, degistirebiliyorduysa degistiririz biz.
ben asos falan isterim

Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)

Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğinde antalyalı yazsın pessss
Abartmayın bence. Tamam soyismi anlıyorum ama kütük bu. Ne yazarsa yazsın :) sonuçta orda eşinin kütüğü yazıyor die sen oralı olmuyorsun. Arkadaşın hala Bornavalı:)

Ne sacmaliyorsun? Hangi yorumumda mal gibiyim yazmisim gösterir misin? Evliligimde gayet mutluyum, oturup 4 yildir kütüğümü düşünmüyorum ama konu açıldığı için hoş bulmadığımı söylüyorum. Hala aynı fikirdeyim.

Soy adı değişikliğinden daha da üzücü bulduğum bir durum bu ne yazık ki..

bence çok takılcak bir durum değil ki bu benim kütüğüm istanbul eyüpken şimdi ağrı oldu ama ben sonuçta ağrılı değilim :))

bence çok takılcak bir durum değil ki bu benim kütüğüm istanbul eyüpken şimdi ağrı oldu ama ben sonuçta ağrılı değilim :))
Tamam sen değilsin ama çocuğun ağrılı olacak. Peki aslında ne kadar oralı. Eskiden insanlar aynı memleketten çıkmadan evlenip çocuk yapıyorlardı, kütük tutma yöntemi de basit ve ilkel bir sekilde bugune kadar geldi. Ama şimdi her şey karman çorman. Göçler almış yürümüş. Kimse doğduğu memleketin insanı değil aslında. Annesi başka diyardan babası bambaşka diyardan. Bilgi ve teknolji çağında yaşıyoruz. Artık bu kadar saçma bir yapıya gerek yok. Nüfus müdürlüğü kendini yenilemeli. Bu kütük ve soy adı problemi çözülmeli. Biz kadınlar talep etmedikçe bir aynen devam eder. Ben 2. Soy adı da taşımak istemiyorum. Ben kendi soy adımı kullanmak istiyorum. Ben kütüğümün değişmesini de istemiyorum. Çocuklarımı da kendi kütüğüme yazdırabilmek istiyorum.

Gidip görmediği yer kütüğü olanları bilmemde ben hem eşimin hem kendimin asıl kütüklerinin olduğu yerleri gördüm çok şükür. Ben konyalıyım . Ama oğlum Adanalı ben onun Adanalı oluşunu seveyim zaten orada da doğdu . Orada Adana yazıyor diye Adanalı değilim sonuçta

soyismini almak kütüğüde kabul etmek demektir.
eş evlenince kendi ailesinin kütüğünden bile ayrılıp eş olduklarını gösterir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…