Evlilikte kütük değişikliği

Soyadını al ,anasına : ana , babasına : baba ,de ,önceki yaşamını olduğu gibi sil ,nufuslarina da geç ,kocana da abi de :)

Sevmiyorum abi şu işleri ..on sene oldu ne ana derim ne baba ..benim annem babam var .ayrıca kendi soyadımı da kullanıyorum .kütük konusunda sıkıntı yok ..

Resmî nikahtan sonra kimliğimi değiştirmeye tek başıma gitmiştim. Yeni kimliği elime verdiler, binadan çıktım ve orda kaldim. Belki bir yarim saat o şoku atlatamayıp kapının önündeki beton cicekliklerin kenarına oturdum ,gözlerim dolu dolu ben kimlige kimlik bana bakışıp durduk. Aklımdan geçen bir tek cümle vardı " ben naptım ??? ". Üstünden geçen 15 yıla rağmen hiçbir kabullenmislik, ait olma duygusu yok. Ne kütüğe, ne memlekete ne de o aileye. Şükürler olsun ki yeni kimliklerde o lüzumsuz bilgiler yok her elime aldiğimda yüreğimi hoplatip, sinirlerimi tepeme çıkaran

Evet Değişiyor.
Mahkemeye de gitsen düzeltilmez.
Zaten yeni kimliklerde Kütük yazmıyor sadece nüfus kayıt örneğinde görülür.

Yeni kimlikte cinsiyetçi renk yok, medeni hal bile yazmıyor. Kütük bilgisi de yok
Rahat olalım bence
Yeni kimliği henüz almadım ama üzerinde yazılı olmayan bilgiler, çipine yazılıyormuş diye duydum. Mesela kan grubu gibi... Bu sefer gözümüze sokulmasa da, yine kurtuluş yok yani. =P

Eşimin de hiç gitmediği bir köye bağlıyız .Evlenince öğrendim hatta zoruma gitmişti ağlayacaktım.
Ama yapacak bir şey yok maalesef ,soy erkekten devam ediyor.
Bundan 90 yıl öncesinde torunlarınızın torunlarız sizi bulmak istediğinde, bağlı olduğunuz kütükten buluyor.
Bağlar ancak öyle kontrol altında tutulabilir ,alternatif yok olamaz!!!
Yine de işin güzel tarafından bakın,artık yeni kimliklerde bağlı olduğun yer yazmıyor.
Şuan daha iyi hissediyorum

Yeni kimliği henüz almadım ama üzerinde yazılı olmayan bilgiler, çipine yazılıyormuş diye duydum. Mesela kan grubu gibi... Bu sefer gözümüze sokulmasa da, yine kurtuluş yok yani. =P

Kartı Kiosk makinesine takmak lazım ki bilgiler görünsün
Onu da nerde yapıcaz ki?
Medeni hal olmaması başa iş açar yalnız
Erkekler bekarım derse nerden bilincek :)

Yeni kimlikte cinsiyetçi renk yok, medeni hal bile yazmıyor. Kütük bilgisi de yok
Rahat olalım bence

Buna çok şaşırmıştım aslında ve saçma gelmişti .Hiç hoşuma gitmedi bu durum ,nedenini de çok merak ediyorum açıkçası kimliklerden çıkarılmasının ?

Kimliğimi değiştirmeden önce fotokopisini almıştım, duruyor.
Hep çok saçma gelmiştir benim babam nereliyse ben oralıyım, babamın soyundan geliyorum kocamın değil, 2. evlilik yapsam misal yine gidip başka bir şehir yazacak. Kadın göçebe gibi..

Evet doğru benim iğrenç bir yer yazıyor 25 yaşımda öğrendim öyle bir yer oldugunu

Kartı Kiosk makinesine takmak lazım ki bilgiler görünsün
Onu da nerde yapıcaz ki?
Medeni hal olmaması başa iş açar yalnız
Erkekler bekarım derse nerden bilincek :)
İlişki başlamadan ıslak imzalı nüfus kayıt örneği istesin artık kadınlar. Bekaret testi istemeye utanmayan erkekler var da, bu niye olmasın ki?

İlginc, özel değilse sebebini merak ettim
Sebebini hic bilmiyorum hic merak etmedim , babamin ailesi anaerkil bir ailedir , bizde oyleyiz , toplumun genelinin aksine kadinin el ustunde tutuldugu , gercek degerinin bilindigi bir aile , dedem de oyleydi babam da amcam da , belki de bu yuzden hic sorgulama geregi duymadim bana cok dogal geliyor

Lütfen dünyayı ele geçirir misiniz? Ya da en azından ülkeyi. Bakın lütfen diyorum.

He tabi 100 yıllık soybağını 2 dk. da değiştirirsiniz.

Bu yeni nesil ne kadar hayalperest yahu.

Lütfen dünyayı ele geçirir misiniz? Ya da en azından ülkeyi. Bakın lütfen diyorum.
Ahhaa keske :) maalesef cok azinligiz , ben bdv de bol bol anlatiyorum bu durumumu bari kadinlar kendi cocuarini boyle yetistirsinler diye ama maalesef hic umidim yok , durum icler acisi

Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)

Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğinde antalyalı yazsın pessss
duymadin mi..
aile birey sira nurmarasi farkli olur:)
annenizin kızlık soyadini bilmiyormuydun. evlenince koca soyadi taşıdığı..
bak sen kütüğüne bakma derim sen izmirlisin izmirli kalacaksin eşiniz alanyali oraya gelin gittiği için alanya yaziyor yinede izmirli olduğu düşüeceksin. ben atiyorum eşim antalyali ama izmirliyim derim. öle bilsin... ( dip not izmirli degilim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…