- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
soy ismini alınav haliyle kütüğünde değişiyor çünkü soy bağı kütükle alakalı bir durum... ama şu da var kütük sonadan değiştirebiliyor, eşimi,n babadan gelen kütüğü diyarbakırdı ama şu an kütüğümüz bursa gözüküyor çünkü orayla ne eşimin ne ailesinin bağı yok artık..bir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Eğer doğru ise Bunu engellemek için mahkemeye mi başvurmak gerekir? Biz şok olduk bugün öğrenince...
Arkadaşınızın yeni öğrenmesi ve şok olması.bir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Eğer doğru ise Bunu engellemek için mahkemeye mi başvurmak gerekir? Biz şok olduk bugün öğrenince...
Ben 6 Yaşındayken bir prosedür gereği annemin benim ve babamın kütüğünü istanbula aldırmıştık memleketten ama şuan sanırım mümkün değil adiye biliyorum. 20 yıl istanbul yazıyordu şimdi eşimin kütüğünün kayıtlı olduğu yer. İlk kimliği elime aldığımda aa e burası değişmiiiş diye biraz yüksek sesli tepki verdim. Sonra dedim kendine gel niye şaşırdın bu kadar.Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)
Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğinde antalyalı yazsın pessss
Değişiyor evet engellenir mi hiç bilmiyorum Ama ben hiç sıkıntı yapmadım bildiğim halde Kocakoca soy adım değişmiş kütüğü önemsemedimbir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Oraya öyle yazılınca oralı olmuyorsunuz zaten . Çok takılmışsnz kmlikte sadece sizin gördüğünüz bir ifadeyebir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
İyi de zaten demez ki kadın oralı değil.Annemin hiç babamın memleketini söylediğini bilmem ki kendisi 55 yaşında :) Canım anam sorana ısrarla senelerdir Samsunluyum der gururla. Kabul etmiyor babamın memleketini asla :)
evet değişiyorbir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Bu şok olunacak bir durum değil ki
Hiç mi annenizin kimliğini görmediniz
Bu yıllardır böyle davası mavası olmaz
Eskiden değiştiriliyordu ailecek yeni bir yere gelinebilirdi artık kanunen mümkün değil
Abartmayın bence. Tamam soyismi anlıyorum ama kütük bu. Ne yazarsa yazsın :) sonuçta orda eşinin kütüğü yazıyor die sen oralı olmuyorsun. Arkadaşın hala Bornavalı:)Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)
Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğinde antalyalı yazsın pessss
@Dead Cell @RIVAVIRA M Mery50 cok tatlısınız hanimlarmadem evlenip kutuk taşınınca kendinizi mal gibi hissediyorsunuz,evlenmeyin
Istanbulda dogdum buyudum. Annem dogulu. Babam egeli. Eşim karadenizli. 6 yıllık evliyim. Hiç görmediğim bir yer yaziyor kutugumde evet. Ama sahane bir evliligim var, gozumun icine bakan bir eşim var, her anne gibi benim de muhteşem bir bebeğim var. Yani kutugumde ne yazdığı en son düşüneceğim sey bile değil. Bence siz de kendinizi mal gibi degil, dunyanin en mutlu kadını gibi hissedeceginiz evlilikler yapın![]()
40 yıl Ayşe Yılmaz evlenince Ayşe Polat ol. Bu daha saçma bence.Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)
Nie etmesin valla benim amcam da kayınbabamda değiştirmiş.Hicbir erkek kütüğünü değiştirmeyi kabul etmezki
Tamam sen değilsin ama çocuğun ağrılı olacak. Peki aslında ne kadar oralı. Eskiden insanlar aynı memleketten çıkmadan evlenip çocuk yapıyorlardı, kütük tutma yöntemi de basit ve ilkel bir sekilde bugune kadar geldi. Ama şimdi her şey karman çorman. Göçler almış yürümüş. Kimse doğduğu memleketin insanı değil aslında. Annesi başka diyardan babası bambaşka diyardan. Bilgi ve teknolji çağında yaşıyoruz. Artık bu kadar saçma bir yapıya gerek yok. Nüfus müdürlüğü kendini yenilemeli. Bu kütük ve soy adı problemi çözülmeli. Biz kadınlar talep etmedikçe bir aynen devam eder. Ben 2. Soy adı da taşımak istemiyorum. Ben kendi soy adımı kullanmak istiyorum. Ben kütüğümün değişmesini de istemiyorum. Çocuklarımı da kendi kütüğüme yazdırabilmek istiyorum.bence çok takılcak bir durum değil ki bu benim kütüğüm istanbul eyüpken şimdi ağrı oldu ama ben sonuçta ağrılı değilim :))