• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi tarafından hamileliği evliliği burnundan getirilenler

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum arkadaşlar. O kadar mutsuzumki kimseyle paylaşmıyorum içimi dökmek rahatlamak sizlerle dertleşmek istiyorum. 6 aylık hamileyim başından beri burnumdan geldi. Planlı bi gebelik değildi öğrenince şok oldum. Eşime sürpriz yapıp söyledim şaşırdı sevindi ama bi kere sarılmadı.. aynı gün ailesine gittik söyledik ailesi sarılınca duygulandı ağladı benimle yaşaması gereken o anı onlarla yaşadı. Sonra başladı benim için sorunlar bir kere karnıma dokunmadı bebeğini sevmedi. Babası o küçükken vefat etmiş bebeğimizin cinseyeti erkek olunca babasının ismini koymak istedi ben istemedim. Şimdi yadırgayanlar olur koy nolucak diye. Daha nişanlıyken ev tutma zamanlarında başladı sorun babası olmadığı için tam annesinin kardeşlerinin yanında tutmak istedi evi kabul ettim. Düğüne 1buçuk ay kala dedikleri yerde hala ev bulamadık ailem baskı yaptı doğal olarak niye ev tutulmadı hala diye. Eşim beni o kadar zor durumda bıraktıki illa burdan olucak diye stresten çok çok zayıfladım ne ailesi ne kendisi burda bulamıyoruz başka semtten tutalım demedi. Ailem nişanı atmaya kalktı ki son dakika istedikleri yerden ev tutuldu. Evlendikten sonra daha 3 ay olmuşken yine eşim devam etti aileme haftada şu kadar gün gitmezsek boşanalım dedi ilk o gün dünyam başıma yıkıldı 10 senelik sevgililikten sonra 3 aylık evliyken bunları duydum. Ve devam etti tabi hala da ediyor. Herşeyin böyle şartlı şurtlu devam ederken bebeğime bari illaki babamın adı olsun diye dayatmasını kabul etmek istemiyorum. Bu sefer özgürce bi adım atalım babası vefat etti diye mecburiyetlerle isminide babasının ismini koymayalım. 2 ay oldu cinsiyetini öğreneli ve öğrendiğimiz gün kavga ettik 2 aydır benimle konuşmuyo karnıma bir kere dokunmadı bebeğim diye sevmedi bi alışverişe çıkmadık hevesini hiç görmedim için acıyı gizli gizli ağlıyorum heveslerim kursağımda. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım aynı evde iki yabancıyız tek kelime konuşmuyoruz işten geliyo yatana kadar konuşmuyoruz sesini duymuyorum. Konuşmak istiyorum ama ne demeliyim bilmiyorum.
Eşinizin babasını küçükken kaybetmesi sanıyorım ciddi yaralar açmı bilinçaltında fırtınalar kopuyor muhtemelen. Siz haksızsınız anlamında söylemiyorum tabi bunu. Bebepi sevmeye korkuyor bile olabilir. Kendisine bir şey olarak ve o da küçükken babasız klacak, korkusu da olabilir. Benzer bir durum duymuştum çünkü. Ordan geldi aklıma. Sizi de hamilelik etkisiyle duygusal olursunız bu dönem. Ekstra hassassınız doğal olarak. Eşinizle bol bol sohbet edin. Düşüncelerinizi paylaşın ancka mutlaka sohbet tadında olsun derim. Aile yanından ev tutmak istemesi bile baba travöasından olabilir. Kaybetme korkusu. İnsan psikolojisi cidden karmakarışık bazen insanın kendi kendine farkedip çözmeisni, zorlaştırabiliyor. Sizi karşısında hissetmesin ki savunmaya geçmesin. Bir de çok sevdiğim bir söz vardır. "Evliler soeun olduğunda birbirlerini karşışarına almasınlar, yanyana durup sorunları karşılarına alsınlar" diye çok doğru gelir bana. Sizin şevkate ilgiye ihtiyacınız var ancak malesef onun da var sanırım. 10 yılllık sevgililik yaşadıysanız demekki iyi anlaşan ve seven bir çiftsiniz. Bu harika. O halde çözemeyecepiniz sorun yok allahın izniyle. Babasının, ismini koymak size kötü bir fikir gelmiyor ancak dyatnalardan bıkmışsınız haklı olarak. Konuşarak gerekirse çift terapisiyle kolayca çözüleceğine eminim. Sağlıkla, mutlulukla büyütün inşaallah 🤗

Eşinizin babasını küçükken kaybetmesi sanıyorım ciddi yaralar açmı bilinçaltında fırtınalar kopuyor muhtemelen. Siz haksızsınız anlamında söylemiyorum tabi bunu. Bebepi sevmeye korkuyor bile olabilir. Kendisine bir şey olarak ve o da küçükken babasız klacak, korkusu da olabilir. Benzer bir durum duymuştum çünkü. Ordan geldi aklıma. Sizi de hamilelik etkisiyle duygusal olursunız bu dönem. Ekstra hassassınız doğal olarak. Eşinizle bol bol sohbet edin. Düşüncelerinizi paylaşın ancka mutlaka sohbet tadında olsun derim. Aile yanından ev tutmak istemesi bile baba travöasından olabilir. Kaybetme korkusu. İnsan psikolojisi cidden karmakarışık bazen insanın kendi kendine farkedip çözmeisni, zorlaştırabiliyor. Sizi karşısında hissetmesin ki savunmaya geçmesin. Bir de çok sevdiğim bir söz vardır. "Evliler soeun olduğunda birbirlerini karşışarına almasınlar, yanyana durup sorunları karşılarına alsınlar" diye çok doğru gelir bana. Sizin şevkate ilgiye ihtiyacınız var ancak malesef onun da var sanırım. 10 yılllık sevgililik yaşadıysanız demekki iyi anlaşan ve seven bir çiftsiniz. Bu harika. O halde çözemeyecepiniz sorun yok allahın izniyle. Babasının, ismini koymak size kötü bir fikir gelmiyor ancak dyatnalardan bıkmışsınız haklı olarak. Konuşarak gerekirse çift terapisiyle kolayca çözüleceğine eminim. Sağlıkla, mutlulukla büyütün inşaallah 🤗
Dediğiniz de olabilir evet. Benim sevgilim babasız büyümüş. Kendisi der ki ben baba nasıl olunur bilmiyorum. Annelik nedir nasıl olur biliyorum ama bir baba nasıl davranmalı bilmiyorum der. Bu da bir ihtimal.

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum arkadaşlar. O kadar mutsuzumki kimseyle paylaşmıyorum içimi dökmek rahatlamak sizlerle dertleşmek istiyorum. 6 aylık hamileyim başından beri burnumdan geldi. Planlı bi gebelik değildi öğrenince şok oldum. Eşime sürpriz yapıp söyledim şaşırdı sevindi ama bi kere sarılmadı.. aynı gün ailesine gittik söyledik ailesi sarılınca duygulandı ağladı benimle yaşaması gereken o anı onlarla yaşadı. Sonra başladı benim için sorunlar bir kere karnıma dokunmadı bebeğini sevmedi. Babası o küçükken vefat etmiş bebeğimizin cinseyeti erkek olunca babasının ismini koymak istedi ben istemedim. Şimdi yadırgayanlar olur koy nolucak diye. Daha nişanlıyken ev tutma zamanlarında başladı sorun babası olmadığı için tam annesinin kardeşlerinin yanında tutmak istedi evi kabul ettim. Düğüne 1buçuk ay kala dedikleri yerde hala ev bulamadık ailem baskı yaptı doğal olarak niye ev tutulmadı hala diye. Eşim beni o kadar zor durumda bıraktıki illa burdan olucak diye stresten çok çok zayıfladım ne ailesi ne kendisi burda bulamıyoruz başka semtten tutalım demedi. Ailem nişanı atmaya kalktı ki son dakika istedikleri yerden ev tutuldu. Evlendikten sonra daha 3 ay olmuşken yine eşim devam etti aileme haftada şu kadar gün gitmezsek boşanalım dedi ilk o gün dünyam başıma yıkıldı 10 senelik sevgililikten sonra 3 aylık evliyken bunları duydum. Ve devam etti tabi hala da ediyor. Herşeyin böyle şartlı şurtlu devam ederken bebeğime bari illaki babamın adı olsun diye dayatmasını kabul etmek istemiyorum. Bu sefer özgürce bi adım atalım babası vefat etti diye mecburiyetlerle isminide babasının ismini koymayalım. 2 ay oldu cinsiyetini öğreneli ve öğrendiğimiz gün kavga ettik 2 aydır benimle konuşmuyo karnıma bir kere dokunmadı bebeğim diye sevmedi bi alışverişe çıkmadık hevesini hiç görmedim için acıyı gizli gizli ağlıyorum heveslerim kursağımda. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım aynı evde iki yabancıyız tek kelime konuşmuyoruz işten geliyo yatana kadar konuşmuyoruz sesini duymuyorum. Konuşmak istiyorum ama ne demeliyim bilmiyorum.
Nerede hamilelikte eşi tarafından üzülen bir kadın okusam içim acır,insanın en özel aylarini nasıl da mahvediyorlar.Simdi kendi anılarımı anlatmaya baslamayayim 😏
Dedenin adını ikinci bir isim yapsanız bile (normalde ilk isim kullanılır genelde)eşiniz ille de o isimle hitap eder gibi duruyor.Sizden de aynısını bekler, değilse kavga eder gibi görünüyor.
Taviz tavizi doğurur,bugün bu yarın başka talepleri olacak.Bir yerde dur demek lazım

Siz o evi ordan tutmayı kabul etmişsiniz neticede. Bence yanlış yapmışsınız ama bir kere tamam demişsiniz. Belki kabul etmeseniz bu evlilik olmazdı bile, neden başka semtten tutalım desin?

Eşiniz babalığı bilmiyor, annelik gibi doğuştan gelen bir duygu da değil. Zaman verin bir anda dizilerdeki gibi bebek haberini aldığı anda süper babaya dönüşmesi imkansız. Siz ilk andan beklemişsiniz bunu.

10 senelik sevgililikte adamın aile düşkünlüğünü görmüş olmanız lazım. Velev ki görmediniz evlenmeden göstermiş zaten. Siz göze alıp evlenmişsiniz. 3 aylıkken şart koşmuş siz kabul edip bu evliliğe devam etmişsiniz. Üstüne çocuk yapmışsınız.

Yazdıklarınız arasında en masumu, en olabiliri baba ismi koymak yalnız. Asıl sorunun bu olmasına şaşırdım gerçekten.

İki aydır sizinle konuşmayan adamla siz hala niye bu evliliği yürütüyorsunuz? Farkettiğiniz gibi adamın ne siz ne bebeği umrunda değilsiniz.

Dediğiniz de olabilir evet. Benim sevgilim babasız büyümüş. Kendisi der ki ben baba nasıl olunur bilmiyorum. Annelik nedir nasıl olur biliyorum ama bir baba nasıl davranmalı bilmiyorum der. Bu da bir ihtimal.
Bu çok mantıklı aslında,babasını hiç bilmeyen birinin böyle olması çok normal geliyor bana ama bizim ex kişisi buna uymuyor.Babasini iki yaşında kaybetmiş, babaanne ile büyümüş,dede de kendi doğmadan vefat etmiş ama iyi bir eş değil fakat benim hayalimdeki baba.

Erkekler bebek kucaklarına gelmeden pek anlamıyorlar baba olduklarını tabi herkes te çok duygusal olmuyor karnınızı sevmemesi bundanda olabilir isim konusu da gerçekten artık çok sıkıcı istemiyorsanız koymayın sizden beklediği saygıyı kendiside göstersin ozaman

Plansız diyorsunuz eşiniz bunu planlayıp istememiş ki hayat filmlerdeki gibi değil sosyal medyada süprizler görüp eşinizin uçacağını düşünmeniz baştan hata olmuş.
Keske korunsaydınız.. bu adam baba olmak istemiyor belli ki keske daha fazla önlem alsaydı

Kp ismi ne bilmiyorum ama genel olarak ben bu devirde çok çok eski “klasik değil eski” isimlerin koyulmasını anlamıyorum. Çocuğun arkadaşları Mert,Sarp çocuğun adı alakasız bir şey. Benim kuzenime dedemin ismini koymuşlar mesela çocuk değiştirdi. Hiç bir yerde de kullanmıyor.

Bu adam daha nisanliyken ne mal oldugunu ve sizi hic ama hic sevmediğini acikca göstermis zaten. Goz gore gore evlenmis ve bir de olanlara şaşırıyorsunuz. Daha evlenmeden ailesi icin size bunları yapan adamdan nasil bi kocalik babalik bekliyordunuz ki

ölen kişinin adını koymanın iyi olmadığına inanılır. karması veya kaderi yeni doğan kişiye taşınır. internetten araştırın. eşinize de araştırmasını söyleyin

birde acil evlilik terapisti. öğretsin evliliği, iletişimi. bu anlattıklarınız sıkıntılı.

sizde küsmek ve içerlemek yerine açık iletişim kurun. hamilelikten mi alıngansınız acaba. neden hislerinizi anlatmadınız eşinize? düzgün uslupla paylaşmanız lazım. 10 yıllık ilişkiniz var iken daha kolay ifade edebilmeniz lazım gelmez mi kendinizi.

Hah evet çok doğru dediniz. Baba nasıl olunur bilmeyebilir evet ve yardıma, desteğe ihtiyacı var

Size böyle davranan adamla sevişip bi de hamile mi kaldınız, pes, aşılanmaktan , ezilmekten zevk alıyorsunuz galiba

Evlenmeden hiç birşey anlaşılmıyo dışardan bakınca olgun biri seneler önce olan vefatı kabullenmiş gibiydi. Evlenince değişti herşey farkettim çocuk asla istemiyorum diyodum. 1 kerelik hata da hamile kaldım
Ee hani surpriz yapmistiniz kocaniza hamile oldugunuzu ogrenince?
Gayet bilincli yapmissiniz iste, bebek olsun da kendime baglayayim diye.
Ama malesef bazi erkekler ana babasinin ugruna karisini, hatta yegenlerinin ugruna kendi cocugunu bile gozden cikariyor. Coookca da ornegini gordum bunun.
Yazik etmissiniz kendinize de bebeginize de ama su bi gercek kendiniz edip kendiniz bulmussunuz.

Yine memeden ayrılmayı unutmuş bir yurdum erkeği vakası. 10 sene dile kolay. Nişanlıyken o ailesine yapışma isteği ile bir Red flag vermiş aslında. Daha yeni evliyken boşanmayı ağzına pelesenk etmiş, hem de ne için? Anasının eteğinden ayrılmamak için. Bu ikinci Red flag. Muhtemelen bebek olunca eve bağlanır ayağı kesildi sandınız ancak sütoğlanların yaygın bilinen özelliği şu ki; anneleri izin vermediği sürece bağımlılığından kurtulamaz. İzin verecek anlayışta bir annesi olsa, çocuğunu böyle kendine bağımlı yetiştirmez.
Baba ismini çocuğa koymadığınız sürece bu psikolojik şiddete maruz kalacaksınız. Daha sonraları bu manipülasyonlar şekil değiştirerek karşınıza çıkacak. Ne yazık ki.
Boşanmak istemiyorsanız, kafasına vura vura ipleri elinize almalısınız.

Evlenmeden hiç birşey anlaşılmıyo dışardan bakınca olgun biri seneler önce olan vefatı kabullenmiş gibiydi. Evlenince değişti herşey farkettim çocuk asla istemiyorum diyodum. 1 kerelik hata da hamile kaldım
Ben buna o kadarda katılmıyorum. Bir insanın ne olduğu eğer çok saf değilseniz ilk oturduğunuzda anlaşılıyor. Lafından sözünden konuşmasından sizin kocanız tam evlendim köprüyü geçtim benim malım kafasında bir tip, bunu sevgiliyken görmemeniz imkansız hele 10 yıl daha da imkansız. Evet aynı evde farklı olan yönleri de var ama bence dünya kadar fark olmuyor. İnsanlar evlendim, iyi giden ilişkim var diyebilmek için halı altı yapıyor herşeyi sonrada patlıyor bir şekilde.

Böyle adamlar evlenmesin yaa...
Valla siz de dik durun madem anne olacaksınız, dik de olun.
İstemiyorsanız ismini de koymayın. İki isim bile olsa koymayın.
Kocanız olacak adam da hangi dilden anlıyorsa o dilde konuşun,kendine gelsin.
Keşke evlenmeseydiniz, keşke hamile olmasaydınız falan demenin anlamı yok malesef şu aşamada.
Rest çekecek, adamı kendine getireceksiniz. Yok gelmiyorsa siz gideceksiniz.
Başka çare yok.
Ama mümkün mertebe tatlı dille halledin daha fazla üzülmeyin.
Beklentilerinizi hayal kırıklıklarınızı ve hayallerinizi anlatın konuşun ağlayın dertleşin.
İç dökün...
Temiz bir sayfa açın deyim yerindeyse.. Sizinle var mı yok mu bilmeye hakkınız var.

Adama ilk kez hayır demişsiniz. E bi şaşkınlık olacak tabi. Alışır merak etmeyin. Her şeyi onun kararına bırakmışsınız zamanında. Evliliğinizde biraz söz hakkınız olsun artık.

Eşimde 2 isimli olsun istiyor. Ama onu bile içim kabul etmiyo çünkü o kadar şartlı şurtluki her şeyimiz bunu istemiyorum bebeğimin isminde de şart koşsun istemiyorum

"İstemiyorum"
Aslında babasının ismiyle ilgili değil sıkıntınız, eşinizin size sevgiyi bu denli koşullu yaşatmasıyla ilgili bir sıkıntınız var.
Bunu konuştunuz mu?
Altta yatan sebepleri konuşmadığınız sürece meselelerinizin çözümü mahkeme...
O ailesinden onay almak için sizi sürekli köşeye sıkıştırıyor, siz de onun sevgisini alabilmek için onun şartlarını kabul etmek durumunda kalıyorsunuz.

Back