Evlilikte kütük değişikliği

kütük değişmese ne olacak ki? o da babanın kütüğü annenin değil, hoş anneninki de onun babasının.
soyadı da öyle benim kızlık soyadım da sonuçta bir erkeğin soyadı, annemin değil. kadınlar buna itiraz ediyor ama o soyadı da aslında bir erkeğin. baştan sona hep ataerkil düzen. bu nedenle bu işlerde hiç ısrarcı olmadım, çümkü baştan saçma

Bana da saçma geliyor kadınların kütüğüne kadar erkek tarafına devrilmesi. Yıl olmuş 2018,hala soy sop diye çıldıran ataerkil bir düzen var, tamamen erkeklerin uydurması olan bu saçmalığın bir an önce yok olmasını diliyorum.

Yabancı biriyle evlenince ne oluyor Peki bilen var mı?
Baktım kendi kütüğümde kalmışım

Hatta yeni kayıt açılmış

Son düzenleme:
Sonuçta memleket ibaresi değişmiyor ki kütük değişiyor bence mühim bişi de değil benim soy ağacımda bile tüm sülale 200 yıldır aynı köydeymiş benden sonra şehir değiştirdi
Yeni çıkan kimlikte yazmıyor sonuçta kendi kütüğümüzde babamızın kütüğü yani

Mesele sadece erkek, kadin olmasi degil ki. Neticede soyadini aldigim, kutugune gectigim adam babam sonucta, benim babam ötesi yok...
Esimin ailesiyle ne bagim var ki o sulalenin soyadini alip, kutugune geciyorum? Ha aldim mi aldim, kutuge de gectim bi guzel...
Ama bu durum hoşuma gitmiyor. Yeni kimliklerde yazmayacakmis iyi en azindan gözüm görmez...

Ayyyy aynen bende cok sacma buluyorummm...canakkale liyim babadan ama nufusta ne yaziyorrrr cok gicik yaaa

Olurmu hiç öyle bişey kadın haklarına en çok sahip ülkeyiz. Böyle gören ve kendini bir birey yerine koyulmadığını düşünen sizlersiniz aslında. Kendi kendinizi bu konuma getiriyorsunuz. Kimsenin böyle bir derdi yok. Ailesel bir düzen sadece.

Dead Cell @RIVAVIRA M Mery50 cok tatlısınız hanimlar madem evlenip kutuk taşınınca kendinizi mal gibi hissediyorsunuz,evlenmeyin
Istanbulda dogdum buyudum. Annem dogulu. Babam egeli. Eşim karadenizli. 6 yıllık evliyim. Hiç görmediğim bir yer yaziyor kutugumde evet. Ama sahane bir evliligim var, gozumun icine bakan bir eşim var, her anne gibi benim de muhteşem bir bebeğim var. Yani kutugumde ne yazdığı en son düşüneceğim sey bile değil. Bence siz de kendinizi mal gibi degil, dunyanin en mutlu kadını gibi hissedeceginiz evlilikler yapın

Amaaaan saçma sapan resmi prosedürler işte,çok da şeeetmemek lazım

Kütüğünde yazan değil doğup büyüdün yerdir senin memleketin nokta!

Ben x şehrinde doğdum büyüdüm ama babamdan dolayı hayatımda hiç gitmediğim y şehrindeydi kütüğüm (ki babam da orda 1 sene kalmış). X şehirli biriyle evlendim kütüğüm x şehrine geçti hayat normale döndü

Bence soyadının değişmesi daha saçma ve ciddi bir mesele. Kütük değişimi de öyle ama sonuçta bizi etkilemiyor, sürekli kimliğe bakıp bunu düşünmüyoruz ya da organ nakli gibi bir şey değil ki bu, değişti diye gerçekten öyle olsun. Nerede doğduysak oralı olmaya devam ediyoruz. Oysa soyadı değişimi, adımızın değişimi ya. Yıllarca Loreth Ivırzıvıroğlu ol, evlendin diye her gün kullanmak zorunda olduğun kendi adına yabancılaş... Saçmalığın daniskası. Haa ben kişisel sebeplerden dolayı hem doğduğum topraklarla, hem de soyadımla derin bir bağ kuramadığım için peşine düşmedim bu işlerin ama düşene de sonuna kadar hak veririm. Neden bir erkekle evlenmek bizim kimlik bilgilerimizi değiştirme sebebimiz olsun ki? Ayrı bir birey muamelesi değil bu, sürüye katılma, himayeye alınma muamelesi... O yüzden çok yanlış. Peki bu nasıl değişir, hop diye değişmez. Daha çok eğitimli kadına ihtiyacımız var en başta.

:) doğru
Ben eşimin kendini dahi hiç bilmediği bulunmadığı bir köyün kütüğüne geçtim mesela.
Düzeltmenin yolu boşanmak

Kanunlar yapılırken kadının değişikliklere ne kadar uyumlu, problemsiz bir cins olduğu; erkeğin ise bahsi geçen kütük gibi olduğu bilindiğinden tüm değişiklikleri kadınlara yüklemişler. Yoksa ataerkillik filan bizde hiiiiç yok. Var olsunlar ismimizi değiştirmiyorlar

Katılıyorum
Bence zaten biri babanın biri kocanın
Belki çocuklara doğduklarında isim koyarken yeni soyadı koyma zorunluluğu olsa düzelirdi :)
Ama bu yüzden anlaşamayıp boşanan 6363383929 tane çift olurdu bu defa da

Buna şok olmanız daha büyük bir şok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…