Evlilikte kütük değişikliği

Hayır canım bı tek sen saçma bulmuyorsun , saçma , şahsen çok üstünde durmam,şükür bana yakın eşimin kütüğü yan şehir :))
(Konumuz din değil ) ama belirtmek isterim , peygamber efendimiz soyadı değişikliğini bile uygun bulmamış . Kadının da soyu kaybolmasın diye. Nereden geldiği belli olsun diye.
Gelin görün resmiyette soyagaci şeklinde hoop transfer oluyoruz . Kimiz neyiz ilk günden iptal .

Ayyy ben de ilk bilmiyordum daha dogrusu aklima hic gelmedi sonra o kutugu gorunce bildigin aglamistim.

Buna yeni bir uygulama gibi sasirmaniz çok enteresan. Hiç mi anneniz babanız tüm aile aynı kütüğe kayıtlı olduğunuzu fark etmediniz cumhuriyet kurulalı beri uygulama böyle. Kabul etmiyorsanız evlenmezsiniz çünkü başka yolu yok ne yazık ki

Peygamber efendimiz yüzyıllar öncesinden bugünün aydınım diye geçinen toplumundan daha nazik, daha zarif, daha ince ve daha aydın tespitleri varmışta işte bakma.

Ayyy ben de ilk bilmiyordum daha dogrusu aklima hic gelmedi sonra o kutugu gorunce bildigin aglamistim.

Yemin ederim sinirden ağlamak istiyorum şuan.

Hepsi aynı köylü hepsi akraba olunca yeni öğreniyoruz bizde öğrenmez olaydık

Aynen öyle canım herkesin hakkını koruyucu yöntemi söylemiş.

Ayrıca ağlama sinirden , doğru adamı bul mutluluktan ağla , kendisi kütük olmasın yeter, kütüğüne geçsende koymaz ozaman :))

Ahahah soyadini kabullenmem 1 yilimi almisti ki benim cok komik bir soyadim vardi. Her ikisini alirsam da deliye hergun bayram misali bir soyadim olacakti. Soyadina odaklanica kutugu unutmusum. Su son soyagaci arastirmasina kadar canim babam da beni kutukta saniyormus. Cikti alinca hata var diye nufis mudurlugune gitmis beni goremeyince. Neyseki basvurmadan jeton dusmus. Beni aradi evleneli 6 7 sene olmus kizim senin kutuk de dgismis diye. Sesi kirgin.

Siz 20-30 yıllık İzmirliyseniz eşinizin kütüğü Antalya'da ise siz Antalyalı olmazsınız yine İzmirlisiniz burada anlaşalım. Hayatımda hiç duymadım kocasının kütüğüne gitti diye memleketine kocasının yani nüfus cüzdanında yazan yeri söyleyeni.
Benim nüfus cüzdanımda babamın memleketi yazıyor ama orayı hayatımda 1 kere gördüm ve nerelisin diye sorulduğunda doğduğum, büyüdüğüm yeri söylüyorum bazen uzun uzun açıklama da yapıyorum kütük orası ama doğma büyüme buralıyım diye. Hiç hak vermeyene rastlamadım.
Kaldı ki yeni kimliklerde yer de yazmıyor, buna bu kadar takılmayın bence.

Evet doğru, evlendiğiniz kişinin soyadını aldığınız için o soyun bağlı olduğu kütüğe kaydınız alınıyor. Boşanma olursa tekrar eski kütüğünüze geçiyorsunuz

Hepsi aynı köylü hepsi akraba olunca yeni öğreniyoruz bizde öğrenmez olaydık
Tabi öyle olunca problem yok. Bizde herkes çok farklı yerlere gelin gitti. Hatta biz evlenen akraba hanımlara takılırdık bizim kutukten çıktın artık bizden değilsin diye Sanırım ailede bütünlük olsun diye düşünülmüş. Ama bana sorarsan gereksiz ben de ilk evlendiğimde kimliğime bakıp tuhafsiyordum. Alisiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…