Evlilikte kütük değişikliği

Doğduğu yer değişmiyor.
Sadece nüfusa kayıtlı olduğu il olarak eşinin ili yazar. Boşanınca yine eskiye döner.

Bizim ailede de degisen yoktu ben de 20 lu yaşlarda öğrenmiştim bu durumu. O gun bu gundur niye değişiyor ki falan diye esime de isyan ederim adamin da cok umrunda evet boyle birsey var ve evli kaldigin surece esinin kutugunde oluyorsun. Neden ama nedennn kirk yillik memleketim bianda siliniyir kimlikten ! Oooooo tek dert bunlar olsun beya mutlu huzurlu olduktan sonra deyip kabulleneceksiniz

Aynen öyle canım herkesin hakkını koruyucu yöntemi söylemiş.

Ayrıca ağlama sinirden , doğru adamı bul mutluluktan ağla , kendisi kütük olmasın yeter, kütüğüne geçsende koymaz ozaman :))

Köylü bulcam ben hatta amcamın oğlunu alayımda soy numaramda değişmesin hahahah

Bu kadar takma aman bizde onlardan nafaka aliyoruz

Allah korusun bacım, ama komiksin

Ay kıyamam ya, ben çok saçma buluyorum. Yani sanki annenin babanın evladı değilmişsin gibi. Neyse inşallah hep oğlum olurda, birde kızımın kütüğü değişti diye üzülmem.

Ben her daim kendi memleketimi söylerim ve çocuklarımda mutlaka çift memleket söyleyecekler. Onların asil kanlarındaki memleketimin varlığını aşılayacağım hahaha

Evet doğru, evlendiğiniz kişinin soyadını aldığınız için o soyun bağlı olduğu kütüğe kaydınız alınıyor. Boşanma olursa tekrar eski kütüğünüze geçiyorsunuz

Ne gerek varsa...

Ben ağlarım öyle bir durumda herhalde. Şimdilik konu benlik değil bakalım

Kızlar bu kızcağız fena etkilendi amcaoglunu sayikliyo , dagilalim iş kötüye gidiyo :))

Ben
Konuya benim baktığım yerden bakmıyorsunhz
Bilale anlatır gibi anlatayım
Bon kocomon kotogono gocmok ostomoyorooom diyorsunuz ya; siz kendi kutugunuzde kalsaniz, eşiniz de kalsa, yarin çocuğunuz olduğunda sizin de dediginiz gibi cift kutugu olamayacagina gore, medeni kanunda da aile resi koca olduguna gore, cocuk babanın kutugune yazilacak. Siz oyle kocanizin ve cocugunuzun kutugunden bambaska bir yerde olacaksınız. Bu hoş bir durum mu diyorum

Artık kimlikte yazmıyor böyle bişey ama evet kütüğünüz değişiyor

Soyisim değişmesin kütük değişmesin evlenmeyin o zaman kütüğün değişmesi hayatınızda ne gibi bi şeyi etkiliyor ki bu kadar şok olacak engellemek için mahkeme arayacak kadar ?

Benim icin hic sorun olmazdi acikcasi esimden farkli bir kutukte olmak. Gayet hoş bir durum olurdu. Cocugum yok olsaydi da dert etmezdim, cocuk babanin kutugune olabilir ama benim zaten yillarrrdir var olan kutugum degismemeli. Bana gore asil hoş olmayan durum bu.

Kızlar bu kızcağız fena etkilendi amcaoglunu sayikliyo , dagilalim iş kötüye gidiyo :))

Demi bence de

Oylo mo doyoson. No do çok boloyoson.

Siz kendi varlığınıza saygı duymuyorsanız ben size sadece acıyabilirim.

Siz kadın olarak kendinizi bir birey olarak görmüyorsunuz belli ki... siz normal görüyorsanız bir ‘mal’ gibi transfer edilişinize benim sizin için söyleyecek zaten sözüm yok

Artık kimlikte yazmıyor böyle bişey ama evet kütüğünüz değişiyor

Bence çok saçma, yazmasında zaten

Soyisim değişmesin kütük değişmesin evlenmeyin o zaman kütüğün değişmesi hayatınızda ne gibi bi şeyi etkiliyor ki bu kadar şok olacak engellemek için mahkeme arayacak kadar ?

Sizi koskoca devlet bir birey olarak görmüyor, illa bir erkeğin soyuna kayıt olmak zorunda kalıyorsunuz bunun farkında mısınız?

Kendi varlığına saygı duymayan birisi daha, üzüldüm sizin için

Yeni kimliklerde yok değiştirin üzülmeyin :)

İyi ki yok

Ee ne olacak ?
Çocukla aynı kütükten olmayınca çocuk sizin olmuyor mu ?

Ya çok da önemli bir şey değil bana kalırsa, soy bizde ataerkil yani erkek üzerinden yürüdüğü için öyle zannediyorum. Kütüğümde İstanbul yazıyor, ileride Sivas yazsa ne olur Yozgat yazsa ne olur yani kimseye bundan sonra ben Yozgatlıyım demeyeceğim sonuçta, yaşadığım yer neyse oranın adını söyleyeceğim. Keza çocuğum da İstanbulda doğduysa atıyorum İstanbulluyum diyecek Yozgatlıyım demeyecek. En fazla babam Yozgatlı der. Ne bileyim kafaya takıp dava açmayı gerektirecek bir durum göremiyorum, zaten açsanız da kazançlı çıkamazsınız.

Vallah bendede degisti ve bende bilmiyordum aileden herkes ayni köylü kimseden öyle bisey duymadik ve bende aynen öyle sok olmustum, keske insanin kendi kütügü devam yazsa.
Evlendik diye baska bi insan mi olduk sanki :/

Oldukça saçma bir durum ama öyle maalesef eşim bile kütüğünde yazan yere kaç kere gitmiş ki hele ben bi kere gördüm ama oraliyim çocuklarım belki hayatinda hic gormeyecek
ama gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür lalalalallalaaaa

Evet değişiyor yalnız yeni kimlik alınıyor. Eskisi gibi kütük bilgisi vs. yok kimlikte. Hatta evli bekar bile yazmıyor. Yani varsın degissin bence çokta önemli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…