- 21 Şubat 2017
- 3.816
- 7.460
- 88
- 32
Benim kuzularım doğdu eşimin burcundalar eşim siritiyor benim burcuuum diye , dedim kan gruplarida benim nabeeer dedim :)) o gün ilk ve son kez hava attiydi bana :)) kendi kasindi :))Bu kadar takma aman bizde onlardan nafaka aliyoruz
Aynen öyle canım herkesin hakkını koruyucu yöntemi söylemiş.
Ayrıca ağlama sinirden , doğru adamı bul mutluluktan ağla , kendisi kütük olmasın yeter, kütüğüne geçsende koymaz ozaman :))
Bu kadar takma aman bizde onlardan nafaka aliyoruz
Ahahah soyadini kabullenmem 1 yilimi almisti ki benim cok komik bir soyadim vardi. Her ikisini alirsam da deliye hergun bayram misali bir soyadim olacakti. Soyadina odaklanica kutugu unutmusum. Su son soyagaci arastirmasina kadar canim babam da beni kutukta saniyormus. Cikti alinca hata var diye nufis mudurlugune gitmis beni goremeyince. Neyseki basvurmadan jeton dusmus. Beni aradi evleneli 6 7 sene olmus kizim senin kutuk de dgismis diye. Sesi kirgin.
Siz 20-30 yıllık İzmirliyseniz eşinizin kütüğü Antalya'da ise siz Antalyalı olmazsınız yine İzmirlisiniz burada anlaşalım. Hayatımda hiç duymadım kocasının kütüğüne gitti diye memleketine kocasının yani nüfus cüzdanında yazan yeri söyleyeni.
Benim nüfus cüzdanımda babamın memleketi yazıyor ama orayı hayatımda 1 kere gördüm ve nerelisin diye sorulduğunda doğduğum, büyüdüğüm yeri söylüyorum bazen uzun uzun açıklama da yapıyorum kütük orası ama doğma büyüme buralıyım diye. Hiç hak vermeyene rastlamadım.
Kaldı ki yeni kimliklerde yer de yazmıyor, buna bu kadar takılmayın bence.
Evet doğru, evlendiğiniz kişinin soyadını aldığınız için o soyun bağlı olduğu kütüğe kaydınız alınıyor. Boşanma olursa tekrar eski kütüğünüze geçiyorsunuz
Tabi öyle olunca problem yok. Bizde herkes çok farklı yerlere gelin gitti. Hatta biz evlenen akraba hanımlara takılırdık bizim kutukten çıktın artık bizden değilsin diyeSanırım ailede bütünlük olsun diye düşünülmüş. Ama bana sorarsan gereksiz ben de ilk evlendiğimde kimliğime bakıp tuhafsiyordum. Alisiyorsun
Var tabi olmaz mi? :) isteyen soyluyor ki eskiden beri bu boyle.
Kütük taşıma işlemi yıllardır kaldırılmış bende evlenirken öğrendim maalesef İzmir ksk iken ... Bir il olduEşi kütüğünü taşımadıkça derken? Biraz açar mısınız?
Bende bilmemenize şok oldum. Sanki çok ütopik birşeyden bahseder gibi yazmışsın
Kızlar bu kızcağız fena etkilendi amcaoglunu sayikliyo , dagilalim iş kötüye gidiyo :))Köylü bulcam ben hatta amcamın oğlunu alayımda soy numaramda değişmesin hahahah
Allah korusun bacım, ama komiksin
Ay kıyamam ya, ben çok saçma buluyorum. Yani sanki annenin babanın evladı değilmişsin gibi. Neyse inşallah hep oğlum olurda, birde kızımın kütüğü değişti diye üzülmem.
Ben her daim kendi memleketimi söylerim ve çocuklarımda mutlaka çift memleket söyleyecekler. Onların asil kanlarındaki memleketimin varlığını aşılayacağım hahaha
Ne gerek varsa...
Ben ağlarım öyle bir durumda herhalde. Şimdilik konu benlik değil bakalım
Bilale anlatır gibi anlatayımKonuya benim baktığım yerden bakmıyorsunhz
Artık kimlikte yazmıyor böyle bişey ama evet kütüğünüz değişiyorbir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Eğer doğru ise Bunu engellemek için mahkemeye mi başvurmak gerekir? Biz şok olduk bugün öğrenince...
Yeni kimliklerde yok değiştirin üzülmeyin :)Malesef öyle.. çok saçma kimliğime baktıkça üzülürüm hala..
Ben
Bilale anlatır gibi anlatayım
Bon kocomon kotogono gocmok ostomoyorooom diyorsunuz ya; siz kendi kutugunuzde kalsaniz, eşiniz de kalsa, yarin çocuğunuz olduğunda sizin de dediginiz gibi cift kutugu olamayacagina gore, medeni kanunda da aile resi koca olduguna gore, cocuk babanın kutugune yazilacak. Siz oyle kocanizin ve cocugunuzun kutugunden bambaska bir yerde olacaksınız. Bu hoş bir durum mu diyorum
Kızlar bu kızcağız fena etkilendi amcaoglunu sayikliyo , dagilalim iş kötüye gidiyo :))
Ben
Bon kocomon kotogono gocmok ostomoyorooom diyorsunuz ya; siz kendi kutugunuzde kalsaniz, eşiniz de kalsa, yarin çocuğunuz olduğunda sizin de dediginiz gibi cift kutugu olamayacagina gore, medeni kanunda da aile resi koca olduguna gore, cocuk babanın kutugune yazilacak. Siz oyle kocanizin ve cocugunuzun kutugunden bambaska bir yerde olacaksınız. Bu hoş bir durum mu diyorum
Artık kimlikte yazmıyor böyle bişey ama evet kütüğünüz değişiyor
Soyisim değişmesin kütük değişmesin evlenmeyin o zaman kütüğün değişmesi hayatınızda ne gibi bi şeyi etkiliyor ki bu kadar şok olacak engellemek için mahkeme arayacak kadar ?
Yeni kimliklerde yok değiştirin üzülmeyin :)
Ben
Ee ne olacak ?
Çocukla aynı kütükten olmayınca çocuk sizin olmuyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?