evlilikte kıskançlık ?

bence çlışan kadın evdeduramaz sıklır çünkü hayatı rutine bağlanmıştır kuaföre gitmek makyaj yapmak çalışmakla veya mutsuzlukla ne alakası var tercih meselesi ben tesettürlüyüm ama makyajıda kuaförüde çoks everim evde oturmakta güzel hiç bi sorumluluğun yok çalışmakta güzek daha bi aktifoluyosun ve daha çok şey basrıyosun kısa zamanda çok iş yapıosun yani ve kendşi paranlada istedğini yap yani kimsenin bu konuda birbirine kırıcı yorumlar yapmasının analamı yok

Esine guven vermelisin. Eger bu huyun devam ederse ilerde aranizin acilmasina sebep olabilir. En azindan kiskandigini ona cok belli etme.
Bazi insanlarin canim cicim vicik vicik sarilmalar opmeler, bunlari yaparken insanlarin icinde saf niyetler olduguna inanmiyorum. Bu konuda sana katiliyorum.

Çok güzel yazmışsınız. Özellikle "Zaten aklı başında olan eşine ters gelecek şeyi bilir ve yapmaz." kısmını. Bence "uyum" budur, alttan alma da budur. Zamanla ulaşılan bir şey sanırım. Karşındakini tanımakla ilgili. Ve eşler birbirlerine karşı ne kadar açık ve dürüst olurlarsa, uyum o kadar çabuk yakalanır.

Genel olarak, konu değişik yerlere gitmiş. Ev kadınları ve çalışan kadınlar karşı karşıya gelmiş. Algılar çok farklı geldi bana ve tartışmaya müdahil olmak istemedim. Aslında çok dolu olduğum bir konu :)) Neyse...

Konu sahibine, eşinizi sosyal hayatta da destekleyin. Çünkü eşler birbirlerinin temsilidir. Sıkılsanız bile arkadaşlarıyla bir araya gelin. Sizi tanıyıp benimsemelerini sağlayın. Azıcık sohbetin, insan tanımanın hiçbir zararı olmaz.

Ben suan neredeyse 30 erkegin icinde calısıyorum tek bayan olarak kendi isimiz, erkek arkadasımda bir truzim sirketinin muhasebesinde calısmakta, bayanlar fazla bir cogu da yabancı uyruklular calıstıgı depertmanda tek erkek benim sevgilim ve, yok bowling turnuvası, buz pateni, bilmem nerde kahvaltılar, noel, cadılar bayramı bir cok organizasyona katılıyor, bazen gıcıklık yapıyorum kızdırıyorum ama asla ciddi degilim..

Konu ne kadar gereksiz,ne kadar saçma bir hal almış.,
Kimse benim yoğurdum ekşi demez zaten.
İllaki çalışan bayanlar çalışmayı,çalışmayanlarda çalışmamayı savunacak .
Ama bunu yaparken karşıdakini karalamak niye onu anlamış değilim.

Konu sahibinin sorusuna gelince;
Ben sizin yerinizde olsam kocamla birlikte girerdim arkadaş ortamına.
Eğer sevmediğim insanlarsada arada bir bensiz arkadaşlarıyla görüşmesinde hiçbir sakınca görmezdim.

kendini bilen kadın evli bir erkeğe böle davranmaz sağlam erkekte vicik vicik olan kadından uzak durması gerektiğini bilir

Söylediğimde bu zaten,
Siz kendinize göre evhanımlığının rahatlığını anlatın,bende çalışmanın.
Ne gerek var çalışanlar şöyle,çalışmayanlar böyle demeye.

çok haklısın kadınlar arasında bu koca bisorun çalışan havalı özgür çalışmayan çekinik anlamsız buluyorum bu durumu herkes nasıl mutluysa öyle yasasın kızlar

bırakın insanlar nasıl mutluysa öyle yaşasın .illa çalışmıyorum diye çalışmamak iyidir demiyorum tabikide .ben böyle mutluyum böyle iyiiyim kime ne ki .sen çalış banane .sıkıntısınıda mükafatınıda sen görüyorsun .

Dört tarafı kadınlarla çevrili olduğu halde ,sevdiğini aldatmayan erkeğe adam denir bu bir, ateş karşısında bozulmayan altın, altın karşısında bozulmayan kadın, kadın karşısında bozulmayan erkek; kalitelidir bu da iki, yani eşine güveniyosan sorun yok işin özeti bu arada sen de takılıver onlarla olsun bitsin konuyu polemiğe çevirmeye gerek yok, önyargılı olma belki çok seversin o ortamı, şu an yeni evlisin dipdibe olmak cazip gelebilir ama ilerde sıkılmakta var

selamlar,

bende çalışıyorum 4 senedir özel şirketteyim eşimde çalışıyor ve biz birbirimizin iş arkadaşlarını bilirz ben gidip tanışmıştım onun şirketteki arkadaşlarıyla o da benimkilerle tanışmıştı gerektiginde iş yemeklerimiz oluyo ve ikimizde gidiyoruz hiç problem olmadı yada iş yerinde birinin d.günü vs oluyor ben bazen tek gitmek isterim yada o gelmek istemez ve gideriz yani yada o bazen çok iş arkadaşlarıyla çıkar taksime flan gider insanın bazen arkadaşlarıyla yalnız vakit geçirmek isteyebilir (eşi yanında olmadan) bence çok takılmayın eşinize güveniyosanız problem yok sonuçta nereye kadar sıkacaksınız yada nereye kadar gitme diyeceksiniz sizde gidin tanışın sohbet edin illa işten konuşulmaz ki böyle ortamlarda belki çok hoş insanlardır kafa dengilerdir ve hep görüşmek istersiniz belli olmaz:)

çalışıp çalışmama konusu da hiç tartışılacak konu degil insanın özeline kalmış bişey bence çalışmak illada sosyeleşmekte degil çalışmayıp ev hanımı olan ve çok aktif sosyal hayatı olanlar bayanlarda var ...

Seni ihmal etmediği sürece başkalarıyla görüşmesinin ne gibi bir yanlışı olduğunu çözemedim.
Beraber arkadaşlarla plan yapalım diyor, yok diyorsun onu da bu isteğinize zorunlu kılıyorsun... Peki...
Yalnız olmak yalnız planlar yapmak istiyorsun buna da peki...
Yalnız şunu da unutmaman gerekir ki herkesin topluluk içine girmeye sosyalleşmeye ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı da sadece senle gideremez. Bu düşüncenden kurtulmaya çalış.
Hayat sadece yüzyüze bakıp 24 saat beraber olamktan öte, arkadaş çevresine karışıp paylaştıkça daha zevkli olur.

allah aşkına ! ben kıskandıgım konuları söyledim düzgün bi dille sizlerin nasıl oldugunuzu ögrenmek istedim çünkü yeni evliyim bu dengeyi nasıl koruyosunuz diye sormak istedim.
hemen biri çıktı evde napıyosunuz diye konuyu çekti!bize cevap verme hakkı dogdu ve konu uzadı.bitaneniz çıkıpta bende kıskanıyorum veya kıskanmıyorum dememiş kendi hayatını anlatmamış .
yok şöyle yok böyle.hala uzatıyosunuzçalışın mutlu olun.bizde evde mutlu olalım.kompleksi olanlar belli oluyoki konuya hucum ettiler.
konuyla alakalı yorum atacaksanız atın yoksa uzatmayalım!

Bugün ilginc konular dizisi devam ediyor.. Ilginc olan da iki ev haniminin kiskanclikla ilgili konu acmasi ve karsilikli birbirlerini desteklemesi..
Tabiki hem calismanin hemde ev hanimi olmanin iyi ve kötü yönleri vardir..
yanliz sadece evde oturan hanimlarin cok kücük meseleleri bile kafalarina taktigini düsünüyorum.. Komsu ne söyledi, esim isinden dolayi neden cep telefonundan araniyor, esimin is yerindeki bayan arkadaslari... Ev hanimi olmanin en büyük olumsuz yani bu olsa gerek..

Calisan hanimlarin mutsuz oldugunu söyleyip bu kadar kolay yargilamak.. Esim olsa mutlu olsam buraya neden konu acayim ki ... Kendime ve esime güvensem ister is arkadaslari victoria. secrets mankeni olsun kiskanmam.. Bunun icinde baskalarinin kiyafetini sacini yargilamam.

Son düzenleme:
eşinle toplantılara eşlik et
bayanlarla tanış, kaynaş
o zaman bu konu kafanı meşgul etmez
yalnız eşinle ve bir bayan arkadaşının başbaşa biryerlere gitmesine zaten kimse onay vermez
toplu gidildiği zamanda da sende yanında git doğrusu budur zaten
ordan burdan soyutmalak, kısıtlamak erkeği bir yere kadar sıkar

Evlilikte aşktı sevgiydi bir yere kadar, birbirinize hayat arkadaşı olmazsanız hiçbişey olamazsınız.
Bazen o hiç zevk almadığı halde sizin arkadaşlarınızla, ailenizle vakit geçirmeli bazen siz onun.
Ben de eşimin iş arkadaşlarına bayılmıyorum ama toplu organizasyonların hepsine katılıyorum, eşimi yalnız bırakmıyorum, o da benimkilere katılıyor.
zaman zaman eşlerimizin katılmadığı buluşmalarımız da oluyor onlara da tek gidiyoruz.
hayat ikinizden ibaret değil, eğer iki kişilik bir hayat kurar, sosyalleşmez, dış dünyaya kapatırsanız kendinizi bikaç yıl sonra konuşacak bir şeyiniz bile kalmaz.

Şu işaretlediğim cümleyi şimdi yazacaktım ki sen yazmışsın...
İnsanlar kendi mutsuz oldukları, kompleks yaptıkları konularda karşılarında bu kompleks yaptıkları meziyete sahip olan insanları ezerek tatmin olmayı nasıl mutluluk sayarlar?
Ben evde olmaktan mutluyum de ve geç. Ne diye 'çalışan köledir, sabah kalkıp işe koşar uyuyamaz, parasını harcayamaz, vs vs vs' demek gereğini hisseder ki?
Bu duruma göre evde oturan her kadın da mutlu oluyor öyle mi? Bir gidin ya...

tamamen konunla alakalı yorum yapıyorum bende yeni evliyim 2 ay oldu evleneli, eşim flört ederkende şimdide arkadaşlarıyla çıkar gezer eğlenir, hatta o dışardayken ikide bi aramayı mesaj atmayı bile doğru bulmam, Ankarada spora gidiyodu vücut geliştiriyo, orda bayanlar falan vardı fıstık gibi, şu an batmandayız burdada spora yazılması konusunda teşvik ettim bilmiyorum burda bayanlar varmı, eşimin bayan iş arkadaşları vardı halada var hepsini tanırım selamlaşırım konuşurum, genelde dışarı planlarını ben yaparım kalabalığı severim, eşimde sever, 9 yıllık flört döneminde benim arkadaşlarım onun arkadaşları sonradan tanıştıklarımız derken kocaman bi çevremiz var hepsi düzgün insanlar

evli bir erkek kadınlarla diyaloğuna dikkat etmeli ben kocamın iş arkadaşı da olsa kimseyle laubali olmasını istemem ama çok kıskandığını belli edip eşini bunaltma.arkadaşlarıyla çıkacağı zaman tek bırakma sıkılsan bile git yanında ol kısacası eşini ne çok rahat bırak ne de aşırı sıkıp bunalt ortası iyi canım