Evlilikte Aileler ve Para

Resmen altınları direk istemeden altınlar çökmüşler.
Kadının parasını alırken sorun yok ama kadınla karar verirken hükmü yok.
Siz borç diye onlara ödeyin kocanızın ihtiyacı olunca geri versin.
Eşinizin yaptığı enayilik yada arkanızdan sağlam iş çevirmişler.
Ayrıntılara boğulmadan eşinize bu konu ile ilgili resti çekmelisiniz diye düşünüyorum.

Boşanmayı düşünerek evliliğimi sürdüremem ama haklısınız. O altınlar geleceğimiz için hep bende kalmalıydı belki de.
Aslında hayır tam olarak boşanmayı düşünerek evliliğini sürdürürsen hem kendini garantiye almış olursun hem de karşı tarafa güçlü kadın imajı verirsin . Burda bin tane konu var böyle fedakarlık yapip kendiji düşünmeyen kadınların başına gelen şeyler hakkında hiç okumadın mi

Boşanmayı düşünerek hesap kitap yapamazmis şu yaşadıkların bile başlı basina boşanma sebebi büyük kavga sebebi be. Sen hala sin. Böyle kişilere böyle şeyler mustehak ya daha dur bunlar başlangıç

Ben kızıma en az erkek ailesi kadar altin takacağım o da kocasının ailesine iç edecek bravo tebrik ediyorum

Ava giderken avlanmak gibi olmuş durum.
Bilerek mi yaptılar orasına emin olamadım.
Arabayı satıp parasını bölüşün bence diğer aile ile.

Eşinize para gerektiğinde arabayı satıp bir kısmıyla aileye borcunuzu ödeseydiniz hem elinizde para kalırdı hem de herkesin kafası rahat olurdu. Sağlık olsun olan olmuş kafanıza taka taka boş yere sinir sahibi olmayın. Ama eşinize bundan sonra finansal bit kararda fikrinizi almazsa bunun ciddi sonuçları olacağını iyice belirtin

Eşiniz arabayı vermek yerine kredi çekseymiş. Çok saçma olay olmuş. Ama akrabayla böyle olaylar olunca çok sorun çıkar tabi. Akrabadan bir şey alınıp satılmaz, ortaklık yapılmaz.

Paranizi kayin aile degilde, esiniz hic etmis olabilir mi?

Arabanin parasi sizin altinlardan ve sizin ticaretle kazandiklairnizdan odenmis yani tamamen siz odemissiniz? (Eksik veya fazla)

Sonra eşinize 200 bin lazim olmus? Onlarda 200 bin karsiliginda milyonluk arabayla başa baş mi olmuslar?

Ve arabanin parasi tamamen sizden cikmisken?

Bu iste bir is var.

Arabayı gittiğiniz şehre neden götürmediniz, bu kimin fikriydi ve mantığı neydi?

Anlattığınız kadarıyla arabanın 1/4ü değeri size geri verilmeliydi. Eşiniz birikiminize ve altınlarınıza çok güzel çökmüş, kredi çekmemeniz de çok güzel mükafatlandırılmış

He birde eşinize sorar mısınız sizin ailenizle yapılan bi alışveriş olsaydı onlara karşı da bu kadar matematik bilmez davranır mıydı?

Ava giderken avlanmak gibi olmuş durum.
Bilerek mi yaptılar orasına emin olamadım.
Arabayı satıp parasını bölüşün bence diğer aile ile.
Ben eşimin ailesinin durumun farkında olduğunu sanmıyorum. Eşime haklarımızı korumadığı ve benim rızamı almadığı için kızgınım. Sürekli bi paramız yok meselesine dönüyor ne desem. Paramız yoksa neden elimizdekine sahip çıkmadık onu anlamıyorum.

Bununla ilgili ciddi bir konuşma yaptım. Umarım bundan sonra kafasına göre iş yapmaz.

Esiniz salak heralde hem altinlar gitmis hem araba ustune para vermissiniz su an elinizde hicbisey yok bu nasil hesap? Naif bir sekilde kendinizi ifade ederseniz oyle altinsiz kalirsiniz bi kriz bu isi cozerdi
Ben çok sorunlu bi ailede büyüdüm ve kendi ailemin de bu şekilde olmasını istemediğim için her şeye tamam dedim. Hiçbir şey istemedim. Bir beyaz eşyaların Siemens olmasını istedim. Kayınvalidem evlenmeden önce hepsini Siemens alırız demişti. Sonra eşim almak istemeyince öyle konuşmakla olmuyor diye düşündüm ve kibarca direttim Siemens olacak diye. Onun da her fırsatta lafını sokar eşim şaka yollu. Buraya yazdıkça ne kadar dolu olduğumu hissettim i. İyi mi oldu kötü mü bilemedim.

Nereye gittiğini gözlerimle gördüm ama hesaba yatan belkş daha fazlasıydı ve bu konu öyle kapandıysa onu bilemem. Büyük konuşmak istemem ama eşim en azından şu an beni aldatıyor olamaz.

Eşiniz arabayı vermek yerine kredi çekseymiş. Çok saçma olay olmuş. Ama akrabayla böyle olaylar olunca çok sorun çıkar tabi. Akrabadan bir şey alınıp satılmaz, ortaklık yapılmaz.
Çok haklısınız. Herkes böyle içerlemeden önce benim başıma gelmez ben dert etmem sanıyor herhalde. Ama sonra bi tatile gidemediğinde bi çantayı alamadığında insanın içine oturuyor.

Çok haklısınız. Herkes böyle içerlemeden önce benim başıma gelmez ben dert etmem sanıyor herhalde. Ama sonra bi tatile gidemediğinde bi çantayı alamadığında insanın içine oturuyor.
Eşinizin yanlışı. Başka yerden para bulup arabanın borcunu kapatıp arabayı satsaydı daha mantıklı olurdu. En azından şuan evde rüzgar estirin bari bundan sonra böyle düşüncesiz hesaplar yapmasın.

Açıkça yazmak istemedim biri tanıyacak ve bu olay büyüyecek diye ama biz yurt dışına taşındık.
Siz sorunca üzerine düşündüm. Türkiye de kalan eşyalarımızdan birini benim ailemize vereceğimiz zaman eşim babasından izin almıştı. 10 bin liralık bi şeydi. Aileme onun karşılığında küçük bir borcumuz vardı onun kredisini ödemelerini söyledik. Ama dediğiniz gibi iş benim aileme geldiğinde bmyle oluyor galiba. Düğünümüz için benim ailem de oldukça masraf yaptı ama eşim sadece kendş ailesi yaptı sanıyor galiba. Ya da erkek tarafı olarak daha çok yapmış olmaları zoruna gidiyordur belki.

Bir de ailemin geçen aylarda 60 bin tl ye ihtiyacı oldu ve 3 ayda ödeyeceklerdi. Eşimin onu vermeye de gönlü olmadı. Ondan başka kenarda paramız yoktu onu düşündü ama yine de hepsini bir arada düşününce kendimi b*k gibi hissettim. Bi aydınlanma yaşadım şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…