Aslında hayır tam olarak boşanmayı düşünerek evliliğini sürdürürsen hem kendini garantiye almış olursun hem de karşı tarafa güçlü kadın imajı verirsin . Burda bin tane konu var böyle fedakarlık yapip kendiji düşünmeyen kadınların başına gelen şeyler hakkında hiç okumadın miBoşanmayı düşünerek evliliğimi sürdüremem ama haklısınız. O altınlar geleceğimiz için hep bende kalmalıydı belki de.
Boşanmayı düşünerek hesap kitap yapamazmis şu yaşadıkların bile başlı basina boşanma sebebi büyük kavga sebebi be. Sen hala sin. Böyle kişilere böyle şeyler mustehak ya daha dur bunlar başlangıçMerhabalar,
Sık sık girip sadece okuyordum forumu ama fikirlerinizi çok merak ettiğim bi konu hakkında yazmak istedim. Umarım cevap verirsiniz.
Biz birkaç yıl önce çok severek evlendik. Şimdiye kadar aramızda büyük bi sıkıntı olmadı. Fakat son zamanlarda zoruma giden bir olay oldu ve böyle şeyleri aileme ya da arkadaşlarıma anlatıp olayı büyütmek istemediğim için ne yapacağımı bilemeyip buraya yazmaya karar verdim.
Düğümümüzde biraz altın takılmıştı ve araba almak istedik. 250 bin lira kadar paramız vardı ama gönlümüzce bi araba bulamadık ve kredi çekmek de istemedim ben. Elimizdekiyle alma taraftarıydım ama eşimin gönlü olmadı. O sırada eşimin ailesi iki arabalarından birini satmayı düşünüyordu. Size verelim dediler yeni bir arabaydı ve zamanla ödersiniz dediler. O sıra ben de toplu iş almıştım ve 6 ay sonra 200 bin tl gelecekti araba da o dönem 480 bin tl ediyordu ve size 440 bin verirsiniz yeter dediler. Tam denk geliyordu paramız. Fakat işler benim istediğim gibi gitmedi ve ödememi alamadım 6 ayda parça parça aldım ve bir süre aldığım parayı kayınpederime yatırdım. Altınlarımı da verdim. O arabanın yarısını almış saydım kendimizi ve borcun kalanına sadık olmak açısından dolar bazında hesap tuttum. Az Ödemiş olmayalım diye. Bu süreçte aile arasında paranın lafı olmaz döviz geçmez vs dediler. Hiçbir zaman para konusunda baskı yapmadılar. Zaten çok iyi insanlardır. Aramızda bi sıkıntı hiç çıkmadı bozulduğum zamanlar olduysa da hep alttan aldım. Önemsemedim.
1 yıl kadar sonra eşimin paraya ihtiyacı oldu ve babasından 200 bin tl istedi. Bi başka şehre taşındık ve arabayı da onlara geri verdik. Eşim kendi kafasında hesabı kapatmış ve bana bununla ilgili gönlümün olup olmadığını hiç sormadı. Ben içten içe çok bozuldum ama para için sorun çıkarmak da istemedim ve sesimi çıkarmadım. Biz arabayı onlara verdiğimizde bir Milyon tl yi geçmişti değeri.
Benim hesabımla en başta yarısını satın aldık daha sonra üstüne parça parça 50 bin 30 bin gibi para verdik. Onları saymasak bile 500 bin lira birikimimiz olmalıydı.200 bin eşime lazım oldu. 300 bin tl miz olması gerekmez miydi?altın olarak verdim bu enflasyonda tl olarak mu düşünmeliydim aile arasında döviz olmayacağı için. Yanlış mı düşünüyorum? Eşim bana gönlün var mı diye sormadığı için hatalı olduğunu kabul ediyor ama ona göre sorun yokmuş. Ailesi bize daha fazlasını vermiş. Düğün, düğünde taktıkları altın vs. Sonuç olarak altın bana takıldı benimdir gibi bir hissim yok ama biz biraz birikim yapalım, tatile gidelim va diye değil miydi o düğündeki altınlar? Arabayı bir yıllığına şirketten kiralasak daha az öderdik. Ben mi yanlış değerlendiriyorum? Ayrıca benim ailem de en az onlar kadar taktı. Şimdi hiçbir şeyimiz yok. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Abartıyor muyum?
Ben eşimin ailesinin durumun farkında olduğunu sanmıyorum. Eşime haklarımızı korumadığı ve benim rızamı almadığı için kızgınım. Sürekli bi paramız yok meselesine dönüyor ne desem. Paramız yoksa neden elimizdekine sahip çıkmadık onu anlamıyorum.Ava giderken avlanmak gibi olmuş durum.
Bilerek mi yaptılar orasına emin olamadım.
Arabayı satıp parasını bölüşün bence diğer aile ile.
Bununla ilgili ciddi bir konuşma yaptım. Umarım bundan sonra kafasına göre iş yapmaz.Eşinize para gerektiğinde arabayı satıp bir kısmıyla aileye borcunuzu ödeseydiniz hem elinizde para kalırdı hem de herkesin kafası rahat olurdu. Sağlık olsun olan olmuş kafanıza taka taka boş yere sinir sahibi olmayın. Ama eşinize bundan sonra finansal bit kararda fikrinizi almazsa bunun ciddi sonuçları olacağını iyice belirtin
Ben çok sorunlu bi ailede büyüdüm ve kendi ailemin de bu şekilde olmasını istemediğim için her şeye tamam dedim. Hiçbir şey istemedim. Bir beyaz eşyaların Siemens olmasını istedim. Kayınvalidem evlenmeden önce hepsini Siemens alırız demişti. Sonra eşim almak istemeyince öyle konuşmakla olmuyor diye düşündüm ve kibarca direttim Siemens olacak diye. Onun da her fırsatta lafını sokar eşim şaka yollu. Buraya yazdıkça ne kadar dolu olduğumu hissettim i. İyi mi oldu kötü mü bilemedim.Esiniz salak heralde hem altinlar gitmis hem araba ustune para vermissiniz su an elinizde hicbisey yok bu nasil hesap? Naif bir sekilde kendinizi ifade ederseniz oyle altinsiz kalirsiniz bi kriz bu isi cozerdi
Nereye gittiğini gözlerimle gördüm ama hesaba yatan belkş daha fazlasıydı ve bu konu öyle kapandıysa onu bilemem. Büyük konuşmak istemem ama eşim en azından şu an beni aldatıyor olamaz.Yaa ben yine kazık yerdigim yerden yazcam ama yapacak bir şey yok.
Eşinize o 200 bin neden lazım oldu?
Kurcalayin o kısmı ve bulun.
Söylenene inanmayın ama gözlerinizle görmek isteyin ispatlı falan.
Sizin altınlar eş ailesine değil de eşinizin b.k yoluna gitmiş olabilir maalesef.
Çok haklısınız. Herkes böyle içerlemeden önce benim başıma gelmez ben dert etmem sanıyor herhalde. Ama sonra bi tatile gidemediğinde bi çantayı alamadığında insanın içine oturuyor.Eşiniz arabayı vermek yerine kredi çekseymiş. Çok saçma olay olmuş. Ama akrabayla böyle olaylar olunca çok sorun çıkar tabi. Akrabadan bir şey alınıp satılmaz, ortaklık yapılmaz.
Eşinizin yanlışı. Başka yerden para bulup arabanın borcunu kapatıp arabayı satsaydı daha mantıklı olurdu. En azından şuan evde rüzgar estirin bari bundan sonra böyle düşüncesiz hesaplar yapmasın.Çok haklısınız. Herkes böyle içerlemeden önce benim başıma gelmez ben dert etmem sanıyor herhalde. Ama sonra bi tatile gidemediğinde bi çantayı alamadığında insanın içine oturuyor.
Açıkça yazmak istemedim biri tanıyacak ve bu olay büyüyecek diye ama biz yurt dışına taşındık.Arabayı gittiğiniz şehre neden götürmediniz, bu kimin fikriydi ve mantığı neydi?
Anlattığınız kadarıyla arabanın 1/4ü değeri size geri verilmeliydi. Eşiniz birikiminize ve altınlarınıza çok güzel çökmüş, kredi çekmemeniz de çok güzel mükafatlandırılmış
He birde eşinize sorar mısınız sizin ailenizle yapılan bi alışveriş olsaydı onlara karşı da bu kadar matematik bilmez davranır mıydı?