EVLİLİK TEKLİFİ YÜZÜĞÜ

Ailelerimiz tanışık, nişan tarihi vs konuşuluyor ortada sürpriz olacak vakit kalmadı açıkçası:)

O zaman eyvallah :halay:

Yani sen bilirsin tabi ama tektaş sürekli takacak mısın, takmayacaksan öyle ahım şahım bir şeye gerek yok diyorum. Normal bir şey alırsın teklif fotosu çekerken parmağına takılır. Nişan yüzüğü olarak takarsın. Alyans olarak da ben düz bant seviyorum mesela, tektaş takan kimse bilmiyorum günlük kıyafetlere pek olmuyor. En iyi takı bence günlük takılabilen spor-şık takı. Pırlanta türü ben de takarım ama sadece kışın ve suit giyersem yani kullanım alanı kısıtlı pırlantanın kotun veya günlük kıyafetin üstüne pek olmuyor. Takmayacağın bir şeye çuvalla para saymayın derim, normal bir yüzük al nişan hediyesi olarak da takacağın şeyler kap:halay:

Ben böyle düşünüyorum zaten eşit para kazanıyoruz ve Allaha şükür ikimizde iyi mesleklerdeyiz, ben kendime her şeyi alabilirim ama fazla isteyip onu bunaltmak istemiyorum
Ona soyledinmi diye bilirsin canim yüksek meblada istemiyorum geri kalan parayla eşyalarimizi alırken kullanabiiriz diyebilirsin oda en iyisi olsun istiyor

O zaman eyvallah :halay:

Yani sen bilirsin tabi ama tektaş sürekli takacak mısın, takmayacaksan öyle ahım şahım bir şeye gerek yok diyorum. Normal bir şey alırsın teklif fotosu çekerken parmağına takılır. Nişan yüzüğü olarak takarsın. Alyans olarak da ben düz bant seviyorum mesela, tektaş takan kimse bilmiyorum günlük kıyafetlere pek olmuyor. En iyi takı bence günlük takılabilen spor-şık takı. Pırlanta türü ben de takarım ama sadece kışın ve suit giyersem yani kullanım alanı kısıtlı pırlantanın kotun veya günlük kıyafetin üstüne pek olmuyor. Takmayacağın bir şeye çuvalla para saymayın derim, normal bir yüzük al nişan hediyesi olarak da takacağın şeyler kap:halay:
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum, zaten işim dolayısıyla çok minnoş takılamıyorum takı tokadır biraz sade bir kombinde olmam gerekiyor,

Ona soyledinmi diye bilirsin canim yüksek meblada istemiyorum geri kalan parayla eşyalarimizi alırken kullanabiiriz diyebilirsin oda en iyisi olsun istiyor
Dedim o da içinde kalmasın yüzüğün konuşsun parmağında düşüncesinde ama benden çekiniyor, sana 50 karat bak desem darılırsın diye diyemiyorum diyor😅😅

Merhabalar erkek arkadaşımla yüzük bakma olaylarımız gelişti :)
Şu an evlilik teklifi yüzüğü bakıyoruz Zen ve Lizay mağazalarına baktık, tabi herkes en iyisini ister ama ben çok zorlamak istemiyorum.
Erkek arkadaşım 70 karat 60-70 bin tl civarında bakıyor bende daha az 40 50 karat civarında düşünüyordum, şu an 70 80 bandında alabilecek durumumuz da var ancak bir tektaşa o fiyat verilir mi bilmiyorum.
Aranızda tecrübeliler var ise fikir belirtebilir mi?
Tektaşa 30 40 verip bir bilezik daha alma teklifi de sunuldu.
Ben nasıl istersem o şekilde yönleneceğiz, tektaş kullanışlı ve güzel ise 70 80 yok öylesine alınan bir şey gösteriş olması gereken bir şey olarak bakılıyorsa idareten de alınabilir bilmiyorum kararsızım
Evlilik teklifi yüzüğü sürpriz olmaz mı ya? İyi ki bin yıl önce evlenmişim. Bu işlerin de tadı kaçmış.

Şu an evlilik teklifi yüzüğü bakıyoruz Zen ve Lizay mağazalarına baktık, tabi herkes en iyisini ister ama ben çok zorlamak istemiyorum.
Erkek arkadaşım 70 karat 60-70 bin tl civarında bakıyor bende daha az 40 50 karat civarında düşünüyordum, şu an 70 80 bandında alabilecek durumumuz da var ancak bir tektaşa o fiyat verilir mi bilmiyorum.
Ben nasıl istersem o şekilde yönleneceğiz, tektaş kullanışlı ve güzel ise 70 80 yok öylesine alınan bir şey gösteriş olması gereken bir şey olarak bakılıyorsa idareten de alınabilir bilmiyorum kararsızım
Bendeki 0,40 ya da 0,35 mi ne öyle olması lazım bi bakayım ama inanın çok pahalı yüzükler ve taş boyutu da öyle aman aman farketmiyor çok. Bendeki ideal gayet kibar bi taş. Siz de o civarda bakabilirsiniz
Biz yanında beştaş da almıştık ikisini bir takıyordum o yüzden o civarda karat tercih ettim. Tek taşı teklifte takmıştı beştaşı isteme akşamı

Günlük kullanacağım diyorsanız 0,42 0,50 karat üstüne bence çıkmayın. Ankara için konuşuyorum, biz de kuyumcular çarşısında yaptırdık çünkü gerçekten çok daha ucuza geliyor. Sertifikalı oluyor zaten o konuda sorun olmaz güvenilir yerlerde. Ayrıca herkes sürpriz teklif alarak ilerlemiyor, olabilir bence zevkinize göre birlikte seçmeniz gayet mantıklı. Ben de beğendiğim modelleri laf arasında başka arkadaşa yüzük seçilirken göstermiştim 😅 evime ve üstüme alınacak şeyleri başkalarının zevkine bırakamam 😅

Ben dugunde takilan o burma ya da iste dugun bilezigi tarzi seyleri koluma takmiyorum gelen takilari da hiç takmadim onlari sadece birikim para olarak goruyorum. Takmak icin tasarim altin takilar alirim.
Alyansta takmiyorum sade tektaşi devamli kullaniyorum. Yani sizin zevkinizi ve ne kullandiginiza bağli boyle seyler.

Ailelerimiz tanışık, nişan tarihi vs konuşuluyor ortada sürpriz olacak vakit kalmadı açıkçası:)
E olmasın o zaman teklif şart mı? 😀 yüzük alın tabi yine, bence 0,5 karat ideal. Daha büyüğüne gerek yok. 0.4 de olabilir. Bendeki 0.33 karat hatta bana gayet güzel geliyor, bazen beş taşla beraber kullanıyorum. Büyüklüğün dışında rengi ve berraklığı da önemli onlara da bakın. E renk bendeki, G ye kadar olabilir. VS2 ye kadar da berraklık kabul edilebilir bence.

Kız kaşıkçı elması 86 karat, 60-70 bandındaki 70 karatın taşı kötüdür, baget mi bakıyosun? 😁
Tek taş satsan para etmez, çok para vermeyi de gereksiz buluyorum. beğendiğin güzel bir model al günlük kullanılabilen yanına da bilezik al.

Benim eşim hiç anlamaz yüzük işlerinden. O yüzden zamanında da yardım istemişti. Zaten pek bütçemiz yoktu bari hem f/p en iyisi ve senin zevkin bişey olsun diye beraber seçelim dedi. İstanbul'da Kuyumcukent var oraya gittik alyanslarimizi tek tasimizi aldık. Ben pırlanta seviyorum, sürekli takacağım bişey de değil özel günlerde takıyorum. Küçük olsun pırlanta olsun dedim 0.26 karat uluslararası sertifikali bı pırlanta almıştık o zaman 2600 e :) evlilik teklifi de bundan bir sene sonra geldi, o kadar bekleyince yine sürpriz oldu zaten 😂

Lizay'ı hiç bilmiyorum ama Zen'le kötü bir deneyim yaşadım. Birkaç tane pırlanta yüzüğüm vardı, bazıları bol geliyordu bazısını da artık tarzıma uyduramıyordum. Alırken döne döne getirin değerinde işte başka ürünle takas yaparız diyerek bunlar satıldı. Geçen yıl aldım gittim, kaç yıl önce alınan (sertifikasını asla kaybetmeyin, onla gidiliyor) paradan bana 2024 yılı fiyatlarından satış yapılmak istendi. Şöyle diyim mesela 0.5 karat 3 yüzük verip 2024'te onun fiyatına ne denk geliyorsa onu alın dedi. Ciddi ciddi adam "seviyorlar" yani. Ben de bu ne diyince işte mağaza/müşteri indiriminiz dedi 3-5 bin indirim yaptı sözde de, direk kalkıp çıktım. Zen'in bunu allayıp pullamasını gerçek sanmayın yani.

Yüzük işlerinden anlamam, o yüzden ben olsam uygun fiyatlı ama güzel görünen bir yüzük olsun isterdim, ama kendime alacak olsam böyle olurdu. Sevgilim ne alırsa alsın.

Bu arada evlilik teklifi ve yüzük her zaman sürpriz olan bir şey değil mi? Onun sana sürpriz yapması gerekirken neden her şeyi biliyorsun? Bu durumda teklife evet diyecek belli, cevabı belli olan bir şeyin sorusu neden sorulur ki?

Evlilik teklifi videosunu " I said yes" diyerek mi paylaşacaksın? O yüzden mi her şeyden haberin olmalı?

Günlük kullanacağım diyorsanız 0,42 0,50 karat üstüne bence çıkmayın. Ankara için konuşuyorum, biz de kuyumcular çarşısında yaptırdık çünkü gerçekten çok daha ucuza geliyor. Sertifikalı oluyor zaten o konuda sorun olmaz güvenilir yerlerde. Ayrıca herkes sürpriz teklif alarak ilerlemiyor, olabilir bence zevkinize göre birlikte seçmeniz gayet mantıklı. Ben de beğendiğim modelleri laf arasında başka arkadaşa yüzük seçilirken göstermiştim 😅 evime ve üstüme alınacak şeyleri başkalarının zevkine bırakamam 😅
O da dedi ben de tek alırdım ama sen takacağın için beraber ortak seçelim

Back
X