Pırlanta yerine beyaz altın

Eski bir kuyumcu cocugu olarak yazıyorum.
Beyaz altın diye bir altın yok. Zirkon zaten para etmeyen parlayan bir taş.
Kuyumcular böyle böyle paraya para😂😂😂

Neden küçük para eden bir tek taş takmamışlar.
Milletin küçük diye beğenmediği gerçekse kaç tl tutuyor.

Ay bu millet gösterişten ölecek.
Ben te uzaktan anlıyorum.

Valla anlayan bilenler güler. O tek taşları benim diyen insanlar alamıyor… 😂😂😂

Söyle açık açık daha sade bişey alalım deyin.
Anası vermiştir o aklı…
Gülüneceğini ben de biliyorum o yüzden danışmak istedim ama biraz kırıcısınız.

normalde kizardim bu tarz konuya ama ayni bahsettigin gibi yüzüğü olan biri vardi. yani o yüzük gercek olsa sen niye asgari ucretle haftada 6 gün çalışıyorsun diyesi geliyordu insanin 😅 ona da "gercek mi" diye sorunca "tabii tabii, evlilik teklifi yüzüğüm" diyordu. ama rahatsiz oluyordu sorulardan. gercek pirlanta olmadigi da coook belliydi çünkü pirlanta pahalli bir sey. nice insan pirinc tanesi kadar pirlanta takarken o kadar büyüğünü alabilen insan daha farklı yaşar. sizin yasam tarzinizla pirlantaniz uyumsuz oldugu icin insanlar sorup duruyordur.
mesela jipinizden inip luks bir kafede bulustugunuz kiz arkadaslariniza gosterseniz kimse "gercek mi" diye soramazdi bile.
iste bu bence sizi rahatsiz eden.
ote yandan es adayiniz da almis...belli ki zevksiz birisi
soz vs ne zaman? en iyisi o varken takmak, söz yüzüğünü beraber secip sozden sonra sadece onu takmak. ozel gunlerde gecelerde falan sevgilinizin gönlü olsun diye bu pirlantayi da takarsiniz.
adama begenmedim demeyin bence

normalde kizardim bu tarz konuya ama ayni bahsettigin gibi yüzüğü olan biri vardi. yani o yüzük gercek olsa sen niye asgari ucretle haftada 6 gün çalışıyorsun diyesi geliyordu insanin 😅 ona da "gercek mi" diye sorunca "tabii tabii, evlilik teklifi yüzüğüm" diyordu. ama rahatsiz oluyordu sorulardan. gercek pirlanta olmadigi da coook belliydi çünkü pirlanta pahalli bir sey. nice insan pirinc tanesi kadar pirlanta takarken o kadar büyüğünü alabilen insan daha farklı yaşar. sizin yasam tarzinizla pirlantaniz uyumsuz oldugu icin insanlar sorup duruyordur.
mesela jipinizden inip luks bir kafede bulustugunuz kiz arkadaslariniza gosterseniz kimse "gercek mi" diye soramazdi bile.
iste bu bence sizi rahatsiz eden.
ote yandan es adayiniz da almis...belli ki zevksiz birisi
soz vs ne zaman? en iyisi o varken takmak, söz yüzüğünü beraber secip sozden sonra sadece onu takmak. ozel gunlerde gecelerde falan sevgilinizin gönlü olsun diye bu pirlantayi da takarsiniz.
adama begenmedim demeyin bence
Evet tam olarak hissettiğim bu...

yani sevgilin de evlenecegi kizin zevkini hic mi bilmiyor. bugune kadar kac kere gosterisli takilar taktin iddiali kiyafetler sectin de oyle bir yüzük almis 😐😐😐 ben de buna gicik olurum. insan sevgilisinin zevkini az cok bilir yaa

Önemli olan pırlanta olması değilse çok dikkat çektiğini ve rahat edemediğinizi söyleyin aldığı kuyumcuya gidip daha kucuk taslı beyaz altınla değiştirin. Bununla alakalı bir mesaj vermek istiyorsanız da düğünde bir şeyler alırsanız ben minimal ama degerli seyleri severim diye laf arasında söylersiniz bundan sonra size ona göre alır.
Bu beyaz altınlar bana da saçma geliyor. Kuzenime almıştı eşi kafam kadar elini nereye koyacağını şaşırıp benim yuzugume tası cok kucuk diyordu. Yani herhalde gercek olsa 1 milyon eder yüzük o büyüklükte. Zaten görüntü olarak da hos degıl. Sizde öyle dersiniz cok büyük ve rahat hareket edemiyorum gidip aldığın kuyumcudan daha minimal bi şey alalım dediğinizde kırılmaz

yani sevgilin de evlenecegi kizin zevkini hic mi bilmiyor. bugune kadar kac kere gosterisli takilar taktin iddiali kiyafetler sectin de oyle bir yüzük almis 😐😐😐 ben de buna gicik olurum. insan sevgilisinin zevkini az cok bilir yaa
Muhtemelen pırlanta ve zirkon tas arasındaki farkı bilmediği için almışken gösterişli olsun istemiştir. Ben de minimal severim tabi kocam da bilir ama gidip 1 karat yüzük alsa hayır demem yani :KK70:

Evet hiç de sevmem gösterişi.. Of of iş yerinde de oha o ne gerçek mi diyen bile oldu ağlayacağımmm 🤧

Önemli olan pırlanta olması değilse çok dikkat çektiğini ve rahat edemediğinizi söyleyin aldığı kuyumcuya gidip daha kucuk taslı beyaz altınla değiştirin. Bununla alakalı bir mesaj vermek istiyorsanız da düğünde bir şeyler alırsanız ben minimal ama degerli seyleri severim diye laf arasında söylersiniz bundan sonra size ona göre alır.
Bu beyaz altınlar bana da saçma geliyor. Kuzenime almıştı eşi kafam kadar elini nereye koyacağını şaşırıp benim yuzugume tası cok kucuk diyordu. Yani herhalde gercek olsa 1 milyon eder yüzük o büyüklükte. Zaten görüntü olarak da hos degıl. Sizde öyle dersiniz cok büyük ve rahat hareket edemiyorum gidip aldığın kuyumcudan daha minimal bi şey alalım dediğinizde kırılmaz
Öyle diyeceğim akşam konuşacağız 🤧🤧

Yüzüğün fotosunu atarmısın merak ettik bütün kk olarak 😁

Ozelim açık ordan atabilirsin

Gülüneceğini ben de biliyorum o yüzden danışmak istedim ama biraz kırıcısınız.
Yo kırıcı değilim size doğruları yazdım.
Siz bi de arkadan konuşmaları gülüşmeleri bi bilseniz. Gösteriş için güldürmeye gerek yok…

Ben gayet iyi bi şirkette çalıştım yıllarca maaşlarımızda iyiydi. Çalışan vs de iyi maddi manevi.
O tek taşları benim diyen alamaz.
Bir arkadaş bir gün takmış büyük bir tektaş gelmiş işe ( gerçeği iyi yerde ev alırır ), o zamanlar hyundai bir araba evi kira bir çocuk annesi bakıyor ama tektaş maaşallah. Herkes güldü.
Siz kendinizde farkındasınız.

Kadınların kuyumcularda yaptıkları konuşmalara hiç girmiyorum.

Ben şu an alsam kendi biriktirdiğimle 250 binlik alırım hadi eşimdende istesem 400 bin olsun fazlası olmaz.
Kalksam bir ev edecek yüzük taksam millet güler.

Ben devletin ana sınıfına gönderiyorum çocuğumu kendim evde ilgilendim hep…
Oturduğum yer iyi bir semt. Anneler kendini öyle bi pazarlıyor ki devleti tanısın diye bu sene yazdıktık, görsün, arkadaş bilsin aslında özele de yazdırırdımlar. E yazdır kim tutuyor seni özel de en az yıllık 400 bin+ etkinlik ücretleri+ servis parası+ ıvır zıvır kaça mal olacak benim iki cocugum var veremem ben.
Gecen öğretmen cocugumla ilgili çok onurlandıracak bir yorum yaptı annelerin içinde ve özele mi göndereceksiniz dedi. Hayır özele gönderemem eskiden olsa gönderebilirdim dedim.
Ama diğerleri gönderecekmiş çok merak ediyorum. Kaç kişi gönderecek…
Ucuz diye Yunanistana tatile giden insanlar özel okula gönderecekmiş😂😂😂

Yani hayatın her alanında neyse o olmalı insan, çakma olan hemen çakılıyor…

Yani yüzüğün çakma durması can sıkıcı. Ben çok çocukken bi gümüş yüzükle evlilik teklifine okey demiştim. Sonra eşimin daha gerçek şeyler planlar gibi olduğunu sezince sakın dedim. Pırlanta da istemiyorum diye tembihledim bizim bütçe bin yıldır ortaktü biraz para arttırmaya çalışıyo gibiydi. Dedim ben alyansımı şundan istiyorum yanına da normal bi cam taşlı adı neyse artık tektaşlı yüzük alır takıveririz nişanda hepsinden olsun manasında. Ki benim senemde bestas modaydı ayyy tek taş normal altın yüzük bile alınmıyodu. Bunlar iğrenç diyodum. Velhasıl her şeye maydonoz oldum. Söyleyin. Ben bunu kullanamayacağım taşı büyük diyin. Bunda bir şey yok yav.

Ozelim açık ordan atabilirsin
Attım.
valla ben de merak ettim. annesi o akli vermiştir. Acaba anlamaz nasıl olsa filan mı dedi oğluna al bunu al al diye şansımız yürüsün mu dedi
Kapalı ozeliniz. Muhtemelen annesi verdi ama kötü düşünce olduğunu sanmıyorum..
Yo kırıcı değilim size doğruları yazdım.
Siz bi de arkadan konuşmaları gülüşmeleri bi bilseniz. Gösteriş için güldürmeye gerek yok…

Ben gayet iyi bi şirkette çalıştım yıllarca maaşlarımızda iyiydi. Çalışan vs de iyi maddi manevi.
O tek taşları benim diyen alamaz.
Bir arkadaş bir gün takmış büyük bir tektaş gelmiş işe ( gerçeği iyi yerde ev alırır ), o zamanlar hyundai bir araba evi kira bir çocuk annesi bakıyor ama tektaş maaşallah. Herkes güldü.
Siz kendinizde farkındasınız.

Kadınların kuyumcularda yaptıkları konuşmalara hiç girmiyorum.

Ben şu an alsam kendi biriktirdiğimle 250 binlik alırım hadi eşimdende istesem 400 bin olsun fazlası olmaz.
Kalksam bir ev edecek yüzük taksam millet güler.

Ben devletin ana sınıfına gönderiyorum çocuğumu kendim evde ilgilendim hep…
Oturduğum yer iyi bir semt. Anneler kendini öyle bi pazarlıyor ki devleti tanısın diye bu sene yazdıktık, görsün, arkadaş bilsin aslında özele de yazdırırdımlar. E yazdır kim tutuyor seni özel de en az yıllık 400 bin+ etkinlik ücretleri+ servis parası+ ıvır zıvır kaça mal olacak benim iki cocugum var veremem ben.
Gecen öğretmen cocugumla ilgili çok onurlandıracak bir yorum yaptı annelerin içinde ve özele mi göndereceksiniz dedi. Hayır özele gönderemem eskiden olsa gönderebilirdim dedim.
Ama diğerleri gönderecekmiş çok merak ediyorum. Kaç kişi gönderecek…
Ucuz diye Yunanistana tatile giden insanlar özel okula gönderecekmiş😂😂😂

Yani hayatın her alanında neyse o olmalı insan, çakma olan hemen çakılıyor…
Ben de farkındayım maalesef. Ne yapacağım bilmiyorum, yarın takmasam neden takmadin diyecekler. Takmaya devam etsem konuşacaklar, küçültzem neden küçüldü diyecekler.

Merhaba arkadaşlar. Erkek arkadaşım dün evlenme teklifi etti ve ciddi olduğum için kabul ettim. İstese gitsin bir milyoncudan alsa umrumda değildi lütfen önyargıyla okumayın. Ancak kendisi pırlanta yerine beyaz altın + zirkon taş almış. Küçük bir şey olsa sorun etmeyecektim ancak yüzük 1 karat hatta daha büyük duruyor 1-2 karat arası. Bir gören bir daha bakıyor, arkadaşımın arkadaşı gelip oha o ne öyle sahte mi yoksa dedi hayır dedim ben de ama gerçekten çok büyük taşı. Takmaya utanıyorum şu anda çünkü gelip soruyor herkes, tersleyemem de günlük görüp anlaştığım kişiler. Keşke daha az verip daha küçük normal bir şey alsaydı diyorum... Kendisine bir şey diyemedim üzülür diye zaten şehir dışında yaşıyor annesiyle oradan almış. Sahte görünen bir yüzüğü takmak da çok kırıyor beni, normal gözükse mutlu mutlu taksaydim ama hem gösteriş isteyip hem de böyle yapmaları beni biraz küçük düşürüyor... Ne yapmalıyım? Evlilik iki sene sonra.
Yüzük sahte değil burada bir anlaşalım.
Altın olan versiyonu var
Altın+pırlanta olan versiyonu var.
Zaten pırlanta kullanan biraz meraklısı kişiler onun pırlanta olmadığını az çok anlar.
Hiç sormasa maddi durum şöyle bir gözden geçirilir kafada e bu çok pahalı müstakbel koca da zengin değilse bunun taşı gerçek değildir derler.
Utanma kısmına gelince müstakbel adayın gelir durumu var ise bu tarz hareketler beni rahatsız ederdi.
Ha adamın durumu yok ama yinede çabalamışsa bir şey diyemem.
Taş konusunda niye öyle bir büyüklük seçmiş işte onu bilemedim.
Kısacası maddi durumu olup tek taş işine soyunan adam bana göre hakkını vermeli.
Yapamayacaksa tek taş alamadım alyans aldım der güzel bir şeyle gelir. Durumumuz olunca alırım derdi.
İyimser olayım seçemedi veya yüzük işinden anlamıyor diyelim. Seni alıp seçebilirdi.

X