Hurrem Sultanin yuzugu yok mu? Topkapida varmiş diye biliyordum. Sarayi ziyaret ettim ama bazi bölümler kapaliydi ben ziyaret ettigimde bilmiyirum acik olsa birseyler gorebilir miydim Gercek olmamasi beni üzebilir.
Diziyi ilk defa 2-3 sene önce izlemiştim galiba tam zamani da hatirlamiyorum. O yuzuğe de bayilmistim. Ayni yüzüğün minik versiyonlari Z*N magazasinda satiliyormuş hatta eşim bana almişti. Bi Kanuni Sultan değil tabi ama gönlünün Hürrem Sultaniymsim.
Ben kaç kere izledim sayısını bilmiyorum. Tarihi çok severim. Ya yüzükleri olmaz mı boy boy gerdanlık kolye vs yahu bikere eşi hem kral hem ülkenin en iyi kuyumcusu. Adamın mesleği bu aslında. Her padişahın mesleği vardı. Kendisi de takıp takıştırır babası bile alaya alırmış Kanuni Sultan Süleymanı. Hürrem Sultan'ın o ikonik damla yüzüğün tasarımı bir firmanınmış eski mısır çarşısında ünlü yer. Sonra yerine Altınbaş sanırım geçmiş bu eski yerle dizi ekibi davalık olmuştu.
Yani kısaca yüzükleri mücevherleri bolca var ama saklanıyor korunuyor tasvirleri ile benzetmeleri yapılmış sadece. Birde mektuplarında falan özel bulduğuna dair bir aksesuardan hiç bahsetmemiş Hürrem Sultan varsa da belli değil dizinin romantizm katması o sadece.
Amann o kadar takin var ama işte eşin sürekli sefer de Hürremcim hasretlik çekmiş sürekli turuncum narenciyem.
Son düzenleme: