- 15 Temmuz 2016
- 8.043
- 13.442
- Konu Sahibi susluzeytin
Beyaz Altın: Zarif ve Modern
Beyaz altın, gümüş, paladyum veya nikel gibi beyaz metallerle alaşıldığında (metal) elde edilir. Bu alaşımlar, altına gümüş tonu verirken aynı zamanda dayanıklılığını artırır. Beyaz altın genellikle zarif ve modern mücevher tasarımlarında tercih edilir. Özellikle elmas gibi renkli taşlarla kombinlendiğinde, göz alıcı bir kontrast yaratır.
Ben anlayamadım ya zamanında beyaz altın setlere verdiğim paraya acıdım bir an sizin mesajınızla ama internette de yakın fiyatlara bozdurulabileceği ve değerli olduğu yazıyor. Ne bu yani insan kandırmayı bir beceri gibi söylemişsiniz o kandıranların pislikliği.
Biz bildiğimiz için beyaz altın almayız.
Bu bi piyasa, adam senden piyasa da kendi iclerinde ne deger biçtilerse o fiyattan alır ama onlara geliş fiyatları uygun. Düşünün sizden kazandığı paraları.
Aynı kuyumcuya bozdurmaya gittiginde adam piyasa fiyatından alır ama sana satarken ucuza aldığı bir materyal ve isçilikten kazandığı para zaten sefası olsun.
Ben kuyumcuya girerim bir şey beğendiğimde fiyatını, ayarını, gramını sorarım.
22 ayar 15 gr 100 tl gr diyelim.
Adam bana 3000 tl diyor.
E diyorum gramı 100 tl * 15 le 1500 altının fiyatı, işçilik fiyatı dediginde siz iyimisiniz bir altın fiyatı işçilik mi alınır diyorum. Bozulan oluyor, gülen oluyor, nerden biliyorsun diyen oluyor, baktı kaz gibi yolamayacak bir an önce çıkmamı isteyen oluyor.
Bunları bilin ona göre alın.
Ben asla almıyorum. Çeyrek, ata, tam vs alır kenara atarım.
Diger tüm takılarım, kararmayan altın suyuna batırılmış takıdır.
Zengin olan bir kuyumcuyu daha da zengin edecek kadar zengin değilim
Cocuklarim evlendiklerinde de teklif edicem. Ben size x gram altın vereyim. Takılarınızı gidin keyfinize göre çakma alın derim. İşçilik parasını da evlatlarıma veririm.
Pırlanta’ya para veririm ama hangi pırlantaya para vereceğimi bilirim. Lup la bakıp pikelerine göre para veririm. Anlayan birine baktırırım.
Ben ufak bir pırlanta bozdurdum geçmiş zaman yanlış hatırlamıyor isem 1000 miydi 1500 mıydı dolar para almıştım. Çünkü temiz bir pırlantaydı.
Konulara denk geldikçe yazarım.
Konu sahibinin de erkek arkadaşına kim bilir o yüzüğü kaç paraya sattılar.
Kuyumcudan pırlanta alıp bozdurmayın.
Benim pırlantama kendi kuyumcum çok komik bi rakam söylemişti. Anladım bana geçirecek kapalı çarşıya gidip pırlantacıya satmıştım.