Evlilik teklifi nasıl reddedilir?

Yok hiç öyle kınaydı düğündü gibi hayallerim yok sadece gelinliğim çok güzel olsun isterim :) ama zaten evlilik olursa da şak diye olmaz herhalde sınavlardan sonra olur

Boş gebelik olduğunu öğrenmeden ve sevgilimle bunu paylaşmadan önce aşırı gergindim. Ama daha hastaneye giderken sevgilim bana öyle güzel konuştu ki sanki bir anda bütün yük kalktı omuzlarımdan. Yani bu sağlıklı bi gebelik olsaydı ve kararım ne olursa olsun sırtımın yere gelmeyeceğini anladığım için o konuşma sonrası çok rahatlamıştım

Yani sınırlı bir süredir tanıyorum sevgilimin biraz da badireler atlattım sanki dediklerinizi yapmaz gibi amaa burda öyle çok şey okudum ki kimseye güven olmaz diye düşünüyorum

Bursum zaten var öyle çok cüzi bir miktar da değil üstelik ama hem ev masraflarına hem okul masraflarına malesef yetişmiyor illa ki çalışmam gerekiyor

Konularını biliyorum az çok.. bu adama nedense ben güvenmiyorum
Bebek için sırtını yere getirmeyeceğini düşünüyordun ama evlilikte sırtının yere geleceğini mi düşünüyorsun ?
Kendi açımdan baktığımda şuan sadece okuluna ve işine odaklanman yönündeyim .
Evlilik , bebek bunlar zor şeyler
Evliliğe kurtuluş gözüyle bakan çoğu insan pişman

Stajda aldığım ücret sanmıyorum 300 lirayı geçsin bir de staj döneminde tüm burslarım da kesilecek haliyle..

Daha önce kimseye böyle hissetmedim demişsin de yirmi yaşındasın, daha öncesi mi var?
Eh tabi ki ufak tefek ilişkilerim oldu daha yaşım bu konuda pek fazla tecrübe edinecek kadar yok ama böyle hissetmekten kastım ilk kez böyle sevmek değil(gerçi ilk kez böyle seviyorum) ilk kez bu kadar birinin yanında güvende hissetmek gibi daha çok

Sevgilim zaten şu an da bana sürekli paraya ihtiyacın var mı vs diye soruyor hatta bir keresinde kitapçıya gittiğimizde aldığım kitapları o ödemişti ama ben ondan para isteyemem zaten. Gerçi evlenirsek isteyebilecek miyim sanki yoo yine kendimi ezik hissedicem..

Ah ablacim ah
Valla benim nacizane fikrim evlenmemen. Ayni evde yasayabilirsin hic sorun degil ama nikaha gerek yok bence. Durduk yere sacma bir bag olmasin simdi. Daha halletmen gereken pek cok sey var,okulunla ugrasacaksin,stajin var,is bulacaksin hayati daha derinden taniyacaksin vs vs. Bunlarin yanina evlilik yukune gerek yok. Ama rahat edeceksen ayni evi paylas erkek arkadasinla. Ayaklari yere basan cocuksun sen, iyi dusunmeden adim atma sakin. Kolayliklar diliyorum sana

ya siz zaten beraber yaşamıyor musunuz? evlilik ne alaka?

peki neden evlenmek istemiyosun?diğer konularını biliyorum.yaşına göre de inan oldukça güçlüsün.kendini küçümseme.yaşadıkların ve yaptıkların ufak şeyler değil.ama her zaman her duruma karşı güçlü duramayabiliriz.ben erkek arkadaşının evlilik teklifini çok doğru buldum.amacı senin okulunu bitirmen çünkü.evlenmeden de maddi destek kabul etmeyeceğini biliyor.yani madem 2 sene sonra da bu adamla evleneceksen şuan bu sıkıntıları çekip neden kendini yıpratasın?erken evlenmek evet iyi olmayabilir.ama her erken evlenen de kötü evlilik yaşıcak,şiddet görecek vs anlamına da gelmiyor.iyi düşünelim iyi olsun.

Yok hiç öyle kınaydı düğündü gibi hayallerim yok sadece gelinliğim çok güzel olsun isterim :) ama zaten evlilik olursa da şak diye olmaz herhalde sınavlardan sonra olur
Allah'ım hüngür hüngür ağlayasım geldi bunu okuyunca. evlen ya da evlenme diyemiyorum ama neyi seçersen dilerim çok mutlu olursun, yüzün hep güler umarım.

Şimdi bunun konumuzla ne alakası var bu birincisi. İkincisi de zaten korunmuştuk ama hala ne alaka yani
Konunla ne alaka mı ??? Evlilik mesrudur diger yasayıs gayri meşru oluyor bendim zannımca korunduk falan değil evlılık dısı yasayısı normallestırıp evlılık altından kalkamamm diye düşünmende ayrı ironi

Siginilacak bir liman ariyorsan evlen ama konularina goz attim da,cok ta evlilik kafasinda biri gibi gelmedin bana.

Meşruluk veya gayrimeşruluk için zannımca bu konu hakkında toplumda konsensus sağlanmalı ama sağlanacağını hiiç sanmıyorum o yüzden bence evlilik dışı yaşayış meşru. Bence normal. Evlenmeden önce cinsel ilişki de normal. Normal oğlu normal

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve yorumunuz için. O eski hoppa halimden tabi ki eser yok şimdi şu an aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık durumundayım. Keşke bana hiç böyle bi teklifle gelmeseydi de bi de oturup bunu düşünmeseydim yahu

Yani ben bu çocuğu doğursam da maddi anlamda ona bakabilirim gibi hissettim o konuşmadan sonra. Tabi ki en doğrusu önüme bakmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…