Evlilik sürecim iyi gitmiyor

Birinin size nasil davranacagini siz belirlersiniz aslinda.

bu seyler ilk oldugunda nasil tepki verdiniz ki devami geldi diye dusunuyorum ben.

Birini sevmek farkli bir sey, sinirlari cizmek fakli bir sey cunku.

Bir de bir kac kez mesleginiz/egitiminize atifta bulunarak, bana bunlari soyleyemez demissiniz, ama meleginizle alakasiz olarak zaten bir es esine bunlari soyleyememeli. Bir seyi bilmiyor olabilirsiniz, salliyor olabilirsiniz, hatta ajitasyon yapabilirsiniz, bunlarin hepsini yapabilirsiniz ve yine de sizi seven es size bu hakaretleri etmez, edemez.

Ben KK da kac kez yazmisimdir, Benim annem ilkokul mezunu bile degil, ama babam anname beyinsiz diyemez, he dedi diyelim, annem onun burnundan getirir. Siz neden yapmiyorsunuz, nasil bu devran boyle devam ediyor?

Eleştirilsem de en yapıcı mesaj galibabu aldığım. Çok doğru, çok haklı... Bende eşime üzülüyor onu anlamaya çalışıyorum. Ama ne zaman "ben onu seviyorum çarem boşanmak değil çözmek" desem daha ağır cümleler kurup "kendimi artık saa anlatmayacağım" demek oluyor. Oysa hiç anlatmadı kendini bana, sorunlarımızı çözmek yerine "susalım unutalım" demeyi teecih etti. Bugün sosyal medyada bir psikolga rastladım "kök aile" ile ilgili paylaşımları hoşuma gitti eşime gönderdim. Kendiside evdeydi "okur musun" dedim. Tek kelimesini okumadı bile ben yanından gidince akıltan müzikli paylaşımlara baktı, duydum. Üzüldüm tek başıma çözemiyorum.

Evet mesleğim, okuduğum okul hiç önemli değil nice ebeveynler var alanında ihtisas yapmış kişilerden daha iyi, anlayışlı literatürde hangi kelime karşılıyorsa onları işte.. Burnundan getirmek tabiri doğru mu bilmiyorum ama ben de bunları bana söyleyemez, kimseye söylemezsin hatta diyorum. Ama duvara konuşuyorum, cevap dahi vermiyor. Kafasında neler dönüyor konuşmadığı,ifade etmediği için anlamıyorum.

Teknoloji gelişti, çağlar atlandı, paradan sıfırlar atıldı, mark diye bir para birimi kalmadı, neredeyse 3.dünya savaşı çıkacak ama kadınlar yüzyıllardır mutlu olamadı, mutlu edilmedi. Oysa sürprizleri, pahalı hediyeleri, yemeyi içmeyi değil sadece mutlu olmayı istemiştik.

Tavsiye ya da sadece destek anlamında yazdığınız her şey benim için çok kıymetli çünkü beni ya da eşimi tanımıyorsunuz objektifsiniz bende burada tavsiye almak gerekirse özeleştiri yapabilmek için varım ve o sebeple yazıyorum. Eşimin ailesine karşı yargılarım var evet, ama bunlar durduk yere oluşmadı elbette. Eşim ailesini sevebilir bende seviyorum kendi ailemi. Herkesin yeri bambaşka... Eşimin ailesine karşı oluşan yargılarımın sebebi beni tanımadan, yaptığım iyilikleri ya da nötrlükleri görmeden sürekli kötü düşünüp, kötülemeleri. Tanımadığım insanlar neden nefret edeyim? Ama onlar benden etti. Gelin görmek dediğimiz adet için geldiklerinde aldığım şeylerin fiyatını 2 hatta 3 katı gösterdiler ve anlattılar. Bayramda geldiklerinde evdeki et kokusu çıksın diye kapıyı açık bırakmamızı onları istemiyırmuşuz gibi lanse ettiler, babam namazda diye onları ihmal ettiğimizi iddia ettiler, yaptığımız sunumu beğenmeyip sofra kurmamışız diye laf çıkardılar. Oysa evimizde saatlerde vakit geçirdiler, çocuklarına kadar ağırlanıp oyuncaklar alınmıştı. Kına geceme çöp poşeti ile hediyelik getirdiler, düğün sahibiyiz demeyip saatler kala tenezzül edip şehrimize geldiler. Babası kendi ailesine kardeşlerine beni kötüledi ve bayramda onşarın memleketine gittiğimde beni kovdular, ü.annesi seninle iddialaşıp inatlaşıyorum diye kahkaha attı ve sadece kahkaha attı diye eşim komiklik yapıyor dedi.

Normolde kolay kolay kimseye boşanma konusunda bir şey söylemem ama yazınızı okudum bu tip adamlar hayatta düzelmez ve çok daha üzülürsünüz. Bence evliliğinizi bı kez daha gözden geçirin derim

Çık ve o eve girme, ezikliğinin acısını senden çıkarıyor mercimek beyinli, bırak git de görsün dünya kaç bucak.

Anladığım kadarıyla meslek sahibisin ya da iş bulma potansiyelin yüksek, manipülasyonun dozu daha da artmadan iyice kendini kaybetmeden kaç. Narsist kokusu geliyor bu adamdan.

Eşinizin coddi psikolojik sorunlari var. O tek bir psikologa gitmeli, ikiniz de bir cift terapistine gitmelisiniz. Babasi tarafindan sevgi gormemiş muhtemelen sizin aslimda kimsenin onu sevecegine inanmiyor. Onlem olaraknda size cok alismamaya gitme ihtimalinize surekli hazır tutuyor kendini. Daha az yipranmaknicin. Bilincli yapmiyordur. Ama ya terapi alin ya ayrilin ya da acıli bir evlilik olur. Senden cocuk istemiyorum ne yaa baskasimdan mi alacakmiş

Kıymetli tavsiyeleriniz için minnettarım. Yanında kırmızı odayı açıp izlediğimde "sende bunları izleyip kendini psikolog sanıyorsun" demişti. Kitabı geçtim inceden gönderdiğşm sosyal medya gönderilerine bile burun kıvırıyor. Nerede hata yapıyorum sorusunu çok soruyorum bu aralar kendime

Soylediklerinin ve yaptiklarinin sizinle hiçbir alakasi yok.
Sizinle ilgisi olmadigini anlarsaniz ozgüveninizi korur daha dogru dusunur hareket edersiniz.
Onu tanidikca nasil davranacaginizi ögrenirsiniz.
Bu anlattiklariniz eşimle benim ilk 6 ayimizla (bazi seyler disinda) hemen hemen ayni.

Ne güzel yorumlamışsınız, uzman olsanız ancak bu kadar objektif bir yorum olabilirdi. Tüm tavsiyeleri okudum, özeleştiri yaptım. Ve dün bir psikologla görüştüm eşimi çift terapisi için ijna edeceğim.

Eşiniz kesinlikle eziklik psikolojisine girmiş sizin yanınızda. İkinizin eğitim maddiyat kültür vs konularındaki denkliğini bilmiyorum fakat böyle durduk yere karısına aptalmış gibi davranıp psikolojik şiddet uygulayan ne kadar erkek gördüysem hepsi öyleydi. Üzgünüm ama eşiniz karısının veya karşısındakinin üstüne basarak kendisinin yükseleceğini zanneden cahil birisi. Bir çözüm önerim yok, Allah sabır ve kolaylık versin size

Ne yapıyorsan tam tersini yapabilirsin.
Arada bir tersle, fikrini önemseme bildiğini oku hatta onu eleştir.
Bazılarının iyilikten anlamadığını ancak aynı davranış kendine yapıldığında az buçuk empati yapabildiklerimi düşünüyorum.

Bir aile dostumuzun kızı “ilk kavgada gidersin babanın evine” diyen nişanlısından ayrılmıştı. Nişanlı da üniformalı bireydi. “Çok zor yerlerde çalıştım, normal değilim, olmaz bizden” diyerek özür dilemişti ayrılık sonrası. Sizin talihsizliğiniz evlilik sonrası görmeniz olmuş

Kaç yaşında evlendiniz?

Harbiden deveye diken insan bilmem ne yapan yaranıyor ya.
Paşaya bak onu insandan saymayan,evlat olarak benimsemeyen anasına,babasına laf etmesin gelsin sana erkeklik taslasın.
Bırak ya ne üzülüyorsun ne hali varsa görsün,söğüşlensin enayi.
Böyle bir adamı düzelticem diye kendini heder etme,bak yoluna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…