Evlilik sürecim iyi gitmiyor

Bu hikayeyi ilk defa okudum öyle haklı ki... Dostoyevski'nin köpek deneyi bana ders oldu. İlk okuyacağım kitapta hapishanedeki yaşadığı anılardan oluşan kitabı: ölüler evinden anılar, olacak.
Teşekkür ederim.

Fakat evlilik bambaşka bir şey hanımefendi, kimseden ailesini terketmesini beklemiyoruz sadece yeni bir aile olduğunu ve bu ailenin sağlam temeller üzerine kurulması gerektiğini onunda bilmesini istiyoruz. Çok yeni okuduğum dostoyevski'nin köpek deneyini okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca hiçbir kadın, hiçbir insan kimsenin zeka seviyesini ölçemez bunu akademik olarak kanıtlamış birine kimse "beyinsiz, beynin yanmış" diyemez. İfade özgürlüğü insanların kalbini kırmak için çıkarılmış bir hak değildir.

Evliliğin ilk yılında böyle sorunlar yaşanmıyor. Kim demişse bunu size kendi moktan evliliğini şirin göstermek için demiştir.

+1

Konunu tam okuyamadım bile boşan. Çocuk sakın yapma . Psikolojik şiddet görüyorsun ve de duygusal şiddet. Yakında onun doğru kendinin yanlış olduğunu düşünmeye başlıycaksın. Yakında fiziksel şiddet başlayabilir. Çocukluk tranvaları var eşinin . Büyük ihtimalde çocuk ihmali olmuş. Tranvaları psikolog için yanaşmıycak büyük ihtimal . Bence tüketme kendini boşan bir an önce.

Adam sevgisizliğe hor görülmeye alışmış. Sizin sevginiz ağır geliyor
Hatta sizi aşağılayarak kendi aşağılık kompleksini kapatmaya çalışıyor. Ne yapılır bilemedim
Muhteşem durum tespitiben o kadar değersiz bir insanım ki beni seven biri de degersizdir diyerek sizi kodlamis onlar da onu sevmedikleri için yuceltmis

Lütfen konunuzu tekrar okuyun. Ailen seni hiç sevmemiş ama ben sevdim hissini ve karşı tarafın başına kaktığınızı okurken dahi iliklerime kadar hissettim. Siz aynı davranışa maruz kalsanız mutlu olur muydunuz ?

Dostoyevskinin köpek deneyi örneğinizi ise can yakıcı buldum. Ne alakası var evliliğinizle ? Eşiniz sizin deneğiniz mi ?

DOSTOYEVSKI'NİN KÖPEK DENEYİ​

Dostoyevski bir toplantıda yüksek sesle okuduğu bir şiirden dolayı Çar tarafından hapse mahkum edilir. Hapis cezasını tamamladıktan sonra anılarını kaleme aldığı ''Ölüler Evinden Anılar'' adlı kitabını yazar. Kitapta, hapishanedeki hayatından önce insanları tanıdığını sandığını ama yanıldığını burada anladığını belirtir. Dostoyevski, ''kara halk'' olarak tanımladığı bu kitleyle karşılaştıktan sonra insanları daha iyi anlamaya ve kendi iç dünyasının derinliklerine inmeye başlar.
Yazar, hapishanedeki bir köpeğin, yanından geçen her mahkum tarafından tekmelendiğini gözlemler. Köpek, mahkumlardan kaçmadığı gibi yanına bir mahkum yaklaştığında eğilerek tekmelenme pozisyonu almaktadır. Dostoyevski, bir gün köpeğin yanına yaklaşıp başını okşar. Köpek, ona şaşkın şaşkın bakarak hızla yanından uzaklaşır ve acı acı havlamaya başlar. O günden sonra köpek, Dostoyevski'yi ne zaman görse ondan hep uzaklaşır.
Bu olay bize, her zaman kötülük görenin, sevgiye, anlayışa aç olanın, hayatı boyunca haksızlığa uğramış kişilerin iyi bir davranışla karşılaştıklarında nasıl davranacaklarını bilemediklerini anlatmaya çalışır. İnsanların öyle ruh halleri vardır ki bazen kötü davrandığınız insanlar size tapar, bazen ise iyi davrandıklarınız sizden nefret eder. Böyle insanların gözünde aşağılanmak bazen beklentidir, aşağılandıkça aşağılayanın değeri artar malesef. Aslında bu durumun çözümü basittir. Öncelikle insanları diğer canlılardan ayıran, bize verilen en büyük nimetlerden birisi olan aklımızı kullanabilmek ve düşünebilmektir. Daha sonra gerçek sevgiye yeterince önem verebilmek, sevgimizi gösterebilmektir. Sevgisizlik ve kötülüğü hak görmek günümüzün belki de en büyük sorunlarından birisidir. Şunu da belirtmem gerekir ki kötülüğü sadece kendine değil, hak etmeyen kimseye de hak görmemek gerekir...

Netten alıntıdır.

Ne anlatıyorsunuz anlamıyorum duyduğum hakaretler size absürt gelmiyor olabilir ama bana geliyor. Bazı şeyleri içselleştiriyorsunuz galiba! Evet eşim sevilmemiş, ve sevgisizliği sevgiye tercih ediyor. Yolun yarısında bir bireye sevgi tanımı yapıp geliştirecek değilim. Hele "senden çocuk istemiyorum" diyen biri için bu çok ultra bir fedakarlık.
Evet sevgi görmemiş ve benden gördüğü için canımı yakıyor. Siz başa kakmak diyor olabilirsiniz ben hatırlatmak diyorum insanlar bazı şeylere minnet etmeli.

Çok kısa süre tanıdığınız biriyle evlenmişsiniz. Gereksiz bir insanla yanlış bir evlilik.

16 ay bir insanı tanımak için çok uzun bir süre değil. Ama sizin tartismalarinizla onun ailesinin ne alakası var? Maddi manevi destek vermemeleri neden sizin tartismaniza sebep oluyor? Eşinizde davranış problemi var. Bu adamdan zaten kendini düzeltene kadar çocuk yapmayın. Düzgün adamlar bile çocuktan sonra bir süre hata veriyor. Sistemlerini yeniden başlatmak gerekiyor. Neyse konu bu değil adamı kulağından tuttugunuz gibi psikiyatriste götürün terapi mi alıyor, ilaç mı kullanıyor ne yapıyorsa kendini düzeltsin. Yok kabul etmiyor size düzgün davranmıyorsa yol yakınken dehleyin gitsin. Hayat saçma sapan insanların kahrını çekmek için çok kısa. Mutsuz olunan evlilik de kutsal falan değil bana ne.

Henüz 6.ayın içindesiniz. Sürekli aile durumunu hatırlatmanız psikolojik şiddet. Aynısını eşiniz yapsa tazminat davası lafları havada uçuşuyordu şimdi.

Sonunda ailesinden de fazla adamın canını yakmayı başarmışsınız , tebrik ederim.

Sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duymadığı için bu kadar rahatsınız galiba. Duymak için sesli okumayı deneyin! Tazminat vs.açacak olsam önce altın akçe ister ihtişamlı bir düğün yapardım ama yapmadım. Size açılmıştır umarım bir tazminat zira empatiden yoksun duygusuz birisiniz

Sizin davranışlarınızı birebir eşiniz yapsa ne hissedersiniz , tepkiniz ne olur ? Empatiden bahsediyorsanız siz de bir deneyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…