yurtdışına taşınmak ciddi bir karar sonuçta ilk baslarda yaparım ederim ama zamanla insanı korku basıyor. Yani neler duyuyoruz sonuçta biliyorum sağlıklı bir düşünce değil.Adamin g.tunde pireler gezerken ya beni döverse diye oturup agladin mi?
Zaten Türkiye'de özelde yüksek lisans yapma, hele ki psikoloji alanında %90'ı para tuzağı.o kadar param yok maalesef Türkiyede özelde bile yüksek lisans yapabilir miyim bilmiyorum ailemle de aram iyi değil çünkü
evet ama devlette de yüksek ortalama ales yds bilim sınavı yüzünden kabul almadım. zaten devletlerde çok fazla yok olanlar da kendi öğrencisini alıyor.Zaten Türkiye'de özelde yüksek lisans yapma, hele ki psikoloji alanında %90'ı para tuzağı.
zaten sıkıntı yakınlık kurmak istemiyor oluşum. taviz vermiyorum diye burda olgun değilsin dediler mesela şok oldum okuyunca birden dedim belki cidden hata bendedir diye. Avrupa'ya taşınmıyorum Dubai malesef. iş olarak zaten ben proje danışmanlığı yapıyordum bir ofiste. sinirbilim düşünüyorum ama bakalım. sürekli kararsızlık içindeyim hem yeni mezunluk hem evlilik sağolsunBence müstakbel kayınvalidenizi umursamayın ve eşiniz olmadan onunla görüşmeyin. Yakınlık kurmak sizin için iyi olmayacak gibi duruyor. Bu tarz insanlara başta sınırlarınızı belli ederseniz, yerlerini öğrenmek zorunda bırakırsanız ve taviz vermezseni zamanla daha rahat edebilirsiniz. Aksi takdirde hep sınırlarınızı zorlayacaktır. Bir de psikoloji mezunuyum demişsiniz, psikologsunuz, bence Avrupa'da yl yapacaksanız ama hep Avrupa'da kalmayı düşünmüyorsanız endüstri örgüt gibi alanları düşünebilirsiniz çünkü ülkeler arası denkliği ve akademik alan dışında uygulamalı iş bulması daha kolay olabilir (yine de araştırın tabi), ik'da vb. çalışabilirsiniz Türkiye'de de. Öyle aklıma geldi, önermek istedim.
o kadar param yok maalesef Türkiyede özelde bile yüksek lisans yapabilir miyim bilmiyorum ailemle de aram iyi değil çünkü
erkek arkadaşımdan ayrı kalmak istemiyorum ama sorun bu. gönüllü projelere baktım yeşil pasaportum da var ama bundan önce çalışıyordum şimdi de evlilik vs. zaten evlenince de yurtdışına gidiyorum sonuçta uzak olacağız ama o ne yapar eder modumu düşürür eminimgönüllülük projelerine bakabilirsin, bence kesinlikle yurt dışına çıkmalısın. ben 1 ay sonra gidiyorum yüksek lisans param olmadığı için kredi çekip dil okuluna başvurdum. yurt dısında birikim yapıp yüksek lisans yapacağım. hayatını kaynana telaşıyla karartma. ben 25 yaşındayım erkek arkadaşım var ama yine de evlenmem daha çok gençsin hayatın tadını çıkar
erkek arkadaşımdan ayrı kalmak istemiyorum ama sorun bu. gönüllü projelere baktım yeşil pasaportum da var ama bundan önce çalışıyordum şimdi de evlilik vs. zaten evlenince de yurtdışına gidiyorum sonuçta uzak olacağız ama o ne yapar eder modumu düşürür eminimzaten sevmiyor olsam uzak mesafe olmasa ben de evlenmem ama işte çok seviyorum ve ayrılmak istemiyorum
işte bu yüzden hep kendime kızıyorum ve çok utanıyorum. Geçen sene sorsalar bana bu durumda olacaksın ihtimal vermezdim şimdi ise onun mesleğini ikendi önüme koyuyorum onun peşinden gidiyorum. zaten ev hanımı olabilecek biri değilim ben çalışırım yine ama kendi alanımda çalışır mıyım bilmiyorum herkes iyi yerlere gelmişken ben kasiyer kalabilirim... sanki ben hariç herkes işte çok iyi eğitimde çok iyi ben koca peşine takılmışımdubai de farklı işlerde çalışabilirsin ya da farklı bir alanda uzmanlaşaiblirsin ama önceliğin kariyerin olsun. işini garantile çünkü sevgi yetmiyor sadece eğer ayrılırsan sonrasında sudan cıkmış balığa dönme tek tavsiyem bu. önceliğin her zaman kendin ol ikinci sırada olsun erkek arkadaşın
Tüm konuyu detaylı olarak okumadım, faydası olacak yerlerde esneklik de göstermek gerekir tabi ki, önemli olan dengeyi bulabilmek ve denge bozulduğunda taviz vermemek. Sinirbilim de güzel bir alan ama akademi ile sınırlı bir alan Türkiye'de, aslında dünya genelinde uygulamalı alanı da var. Bu yüzden iş bulma düşüncesiyle aklım biraz daha uygulamalı alanlara kaydı. Başarılar diliyorumzaten sıkıntı yakınlık kurmak istemiyor oluşum. taviz vermiyorum diye burda olgun değilsin dediler mesela şok oldum okuyunca birden dedim belki cidden hata bendedir diye. Avrupa'ya taşınmıyorum Dubai malesef. iş olarak zaten ben proje danışmanlığı yapıyordum bir ofiste. sinirbilim düşünüyorum ama bakalım. sürekli kararsızlık içindeyim hem yeni mezunluk hem evlilik sağolsun
benim hiçbir hissim kalmadı içimden gelmiyor artık telefonda konuşmak bile. yüzyüze gelsek somurtmam konuşurum ama dahası olmaz diğerleri gibi annecim annecim peşinden koşamam ki tartışma öncesinde evlenince anne diyebilirim diyordum. Bakalım muhtemelen beyaz yaka iş bulamam ama iş ayrımı da yapmam ev hanımı olabilecek birisi değilimTüm konuyu detaylı olarak okumadım, faydası olacak yerlerde esneklik de göstermek gerekir tabi ki, önemli olan dengeyi bulabilmek ve denge bozulduğunda taviz vermemek. Sinirbilim de güzel bir alan ama akademi ile sınırlı bir alan Türkiye'de, aslında dünya genelinde uygulamalı alanı da var. Bu yüzden iş bulma düşüncesiyle aklım biraz daha uygulamalı alanlara kaydı. Başarılar diliyorum
Yüksek lisans için tonla para vereceksiniz ve elinize geçen diploma o paraya eşdeğer bir işe yaramayacak, bu nedenle önermiyorum. Şu an işsiz psikologların olmasının nedeni üniversitelere gereğinden fazla lisans kontenjanı açılması, özel üni sayısının artması ve bu kadar psikoloğa ihtiyaç olmaması. Yani psikoloji bölümüne girmemesi gereken insanlar bu bölüme giriyor ve bu sayı artışı eğitim kalitelisini de düşürüyor. Devlet üniversiteleri yl açarken kontenjanı yök değil psikoloji bölümleri belirlediğinden iyi eğitim verebilecekleri ve ihtiyaç duyulan sayıda kontenjan açıyorlar (hepsi böyle olmasa da), özeller ise para kazanmak için açıyor. Bu nedenle ihtiyaç fazlası mezun iş bulmakta zorlanıyor. Bu yüzden lisans için de yüksek lisans için de özel üniversitelere çok olumlu bakamıyorum.evet ama devlette de yüksek ortalama ales yds bilim sınavı yüzünden kabul almadım. zaten devletlerde çok fazla yok olanlar da kendi öğrencisini alıyor.
Yani evlendiğiniz kişinin annesine anne deyip dememek size kalmış ama derseniz daha az başınız ağrır, dememenin size büyük bir faydası olacağını sanmıyorum. Yüzyüze gelince bir iki sohbet etmek, ara sıra telefonda kısa hal hatır sormak yeterli esneklik göstermek olur diye düşünüyorum. Bu insanı sert tepkiler verecek kadar umursamamanız daha iyi olur. Grey rock method diye bi şey var, uzun uzun yazamadım ama onu uygulayabilirsiniz.benim hiçbir hissim kalmadı içimden gelmiyor artık telefonda konuşmak bile. yüzyüze gelsek somurtmam konuşurum ama dahası olmaz diğerleri gibi annecim annecim peşinden koşamam ki tartışma öncesinde evlenince anne diyebilirim diyordum. Bakalım muhtemelen beyaz yaka iş bulamam ama iş ayrımı da yapmam ev hanımı olabilecek birisi değilimçok teşekkür ederim
ben şuan atama sırasındayım bir de en son 87 küsürle kapattı benim puanım 87. ama kendimi eğitime fazla veremedim pandemiydi full time çalıştığım işim vardı bir de ben okulu erken bitirmeye kafayı takmıştım 3 senede bitireyim derken daha çok sınav odaklı oldum bu nedenle yetersiz buluyorum ve psikolog olarak atansam insanların hakkına girmiş olurum muhtemelen. klinik hiç ilgimi çeken bir alan olmadı da bilmiyorum artık gerçekten insanın ne yapacağını bilmiyor olması çok zor. teşekkür ederimYüksek lisans için tonla para vereceksiniz ve elinize geçen diploma o paraya eşdeğer bir işe yaramayacak, bu nedenle önermiyorum. Şu an işsiz psikologların olmasının nedeni üniversitelere gereğinden fazla lisans kontenjanı açılması, özel üni sayısının artması ve bu kadar psikoloğa ihtiyaç olmaması. Yani psikoloji bölümüne girmemesi gereken insanlar bu bölüme giriyor ve bu sayı artışı eğitim kalitelisini de düşürüyor. Devlet üniversiteleri yl açarken kontenjanı yök değil psikoloji bölümleri belirlediğinden iyi eğitim verebilecekleri ve ihtiyaç duyulan sayıda kontenjan açıyorlar (hepsi böyle olmasa da), özeller ise para kazanmak için açıyor. Bu nedenle ihtiyaç fazlası mezun iş bulmakta zorlanıyor. Bu yüzden özel üniversitelere çok olumlu bakamıyorum.
Nerede atama var, hangi bakanlığa atanırsınız hiç bilmiyorum ama devlette çoğu psikolog klinik alanda çalışmıyor. Klinik bilgi gerektiren işler yapıyorlar ama bu o kadar büyük yer kaplamıyor bence. Psikoloji insanı kolay yetersiz hissettiren ama aynı zamanda gelişime çok açık bir alan. Çalışırken araştırmayı ihmal etmezseniz sandığınızdan kolay olabilir. Ne yapacağını bilmeme kısmını anlayabiliyorum, başarılar dilerim.ben şuan atama sırasındayım bir de en son 87 küsürle kapattı benim puanım 87. ama kendimi eğitime fazla veremedim pandemiydi full time çalıştığım işim vardı bir de ben okulu erken bitirmeye kafayı takmıştım 3 senede bitireyim derken daha çok sınav odaklı oldum bu nedenle yetersiz buluyorum ve psikolog olarak atansam insanların hakkına girmiş olurum muhtemelen. klinik hiç ilgimi çeken bir alan olmadı da bilmiyorum artık gerçekten insanın ne yapacağını bilmiyor olması çok zor. teşekkür ederim
işte o benim kv adayına yetmiyor istiyor ki çok yakın olalım sürekli arasın sorsun. ben de bunu yapamayacağım dedim sıkıntı burda pek sabırlı biri değilim alttan alamıyorum insan kendi ailesine katlanıyor ama karşısındakine katlanamıyor. tamamen iletişim kesmek mümkün değil zaten sonuçta sevgilimin annesi. diğerleriyle sürekli bir aradalar yakın oturuyorlar birlikte yiyorlar dışarı çıkıyorlar benden de bunu bekliyor. Şimdi sözüm var nişan tarihi sıkıntıya düştü. Yılbaşında oğlu onu değil benimle görüntülü konuştu diye bile trip atıyor malesefYani evlendiğiniz kişinin annesine anne deyip dememek size kalmış ama derseniz daha az başınız ağrır, dememenin size büyük bir faydası olacağını sanmıyorum. Yüzyüze gelince bir iki sohbet etmek, ara sıra telefonda kısa hal hatır sormak yeterli esneklik göstermek olur diye düşünüyorum. Bu insanı sert tepkiler verecek kadar umursamamanız daha iyi olur. Grey rock method diye bi şey var, uzun uzun yazamadım ama onu uygulayabilirsiniz.
sağlık bakanlığı için konuşuyorum ben. diğerlerinde mülakat vs sıkıntılı olduğu için bakmadım bile ama msü üniversite hastaneleri kyklarda danışman olarak çalıştıklarını biliyorum. Zaten bu bir ihtimal değil artık çünkü bunu yaparsam evlenemem ve bunu istemiyorum bu da canımı sıkıyor biraz onu kendimin önüne koyuyorum üstüne annesinden böyle tavırlar görüyorum. Bana karşı diğer akrabaları da böyle benim çevremdekiler de. evleniyorum diye ev hanımı olacağım sanıyorlar. Önce iş bul yüksek lisans yap diye akıl veriyorlar ama durumdan kimse haberdar değil ama herkes her şeyi çok iyi biliyor :)Nerede atama var, hangi bakanlığa atanırsınız hiç bilmiyorum ama devlette çoğu psikolog klinik alanda çalışmıyor. Klinik bilgi gerektiren işler yapıyorlar ama bu o kadar büyük yer kaplamıyor bence. Psikoloji insanı kolay yetersiz hissettiren ama aynı zamanda gelişime çok açık bir alan. Çalışırken araştırmayı ihmal etmezseniz sandığınızdan kolay olabilir. Ne yapacağını bilmeme kısmını anlayabiliyorum, başarılar dilerim.
Bakin sevgilinize mesafe koy diyemilirsiniz ama annesine vs. Diyemezsiniz. Birincisi koca kadin bu yastan sonra sizi mi dinleyecek. Ikincisi bitmis gitmis bir ilişki sevgilinizin akli karisir ona doner diye mi korkuyorsunuz. korkuyorsaniz zaten ayrılın yok korkmuyorsanız niye bu kadar dert ediyorsunuz. Bence garip. Bir de bu kiskancliğı belli etmeniz sizi zayıf gostermişben araya mesafe koymak istediğim için haksız mıyım yani? illa samimi olmak zorunda mıyım hoşuma gitmiyor
yanlış anladın ben mesafeyi kv adayı ile kendi arama koyuyorum ama kv adayı bunu kabul etmiyor hakkım olmadığını düşünüyor. sevgilimin aklını niye karıştırsın o konuda korkum yok kıskanç değilim olsam sevgilim başka ülkede yaşıyorken sürekli huzursuzluk çıkarıp dururum dimi. ben görüş görüşme demiyorum sadece onunla görüşmeye devam ettiği sürece benden yakınlık beklememesi gerektiğini söyledim çünkü kv adayı beni biricik oğluna uygun görmüyor üstüne o kızla oğlunun arasına girdiğime %100 emin. bu insanla nasıl iletişim kurmaya devam edebilirim? utanmadan sürekli bir de beni arıyor ve habersiz ailemin evine geliyor gönül almak için sözde. özür dileyen de kv adayıydı soğukluk olmasın diyor ama elimde değil.Bakin sevgilinize mesafe koy diyemilirsiniz ama annesine vs. Diyemezsiniz. Birincisi koca kadin bu yastan sonra sizi mi dinleyecek. Ikincisi bitmis gitmis bir ilişki sevgilinizin akli karisir ona doner diye mi korkuyorsunuz. korkuyorsaniz zaten ayrılın yok korkmuyorsanız niye bu kadar dert ediyorsunuz. Bence garip. Bir de bu kiskancliğı belli etmeniz sizi zayıf gostermiş