sevgilim yurtdışında yaşadığı için şuan malesef o durumda ben de sürekli annen böyle şöyle şikayet etmek istemiyorum. Yapmasa da laf eder karışır adım gibi eminim zaten yapsa da böyleBu sıkıntılı bir kv modeli işteinşallah sıkıntı çekmezsiniz. Eş adayınız çok pasif,evlilik süreci kvnizle devam ediyor görünüyor. Hakkınızda hayırlısı ,ben sadece tecrübelerimi paylaştım. Gönül ister ki herkes çok mutlu olsun, kimse sorun yaşamasın
geziyorum eğleniyorum zaten bunları da yaptım bu yaşıma kadar evlenince de yapabilirim yine bunları bence. Sevgilim yurtdışına işe girdi ben de burda yüksek lisansa kabul almadım normalde bu sene yüksek lisans yapıp 2024 yazı gibi evlenme planımız vardı ama ben kabul almadım daha da ertelemek istemiyorum uzak mesafe çok özlüyorum onu çok alıştım çünkü. 24 olacağım 2 aya aslında o kadar da küçük bir yaş değil gibi geliyor bilmiyorum. Başka yaşta başka biriyle de evlensem aynı sıkıntıları yaşamayacak mıyım?Gezme, eğlenme,keşfetme yeni yerler görme yaşındayken bu evlilik merakı niye ? Niye bu yaşta saçma sapan kayınvalide hatta teyze vs. Lafları olaylarına giriyorsunuz? Sal gitsin keyfine bak bu yaşta nişana evliliğe bulaşma
Maalesef evlenince başka sorumluluklarınız oluyor tabi ki yine gezer eğlenirsiniz ama bekarken ki kadar rahat olamayacaksınız. 24 yaş daha toy yaşlar tabi siz bilirsiniz ama ileriki yaşlarınızda bu düşünceye sahip olmayacaksınız daha da olgunlaşacaksınız. Bence evlendiğiniz kişi değil zaten sorun. Yaşınızın küçük olması.geziyorum eğleniyorum zaten bunları da yaptım bu yaşıma kadar evlenince de yapabilirim yine bunları bence. Sevgilim yurtdışına işe girdi ben de burda yüksek lisansa kabul almadım normalde bu sene yüksek lisans yapıp 2024 yazı gibi evlenme planımız vardı ama ben kabul almadım daha da ertelemek istemiyorum uzak mesafe çok özlüyorum onu çok alıştım çünkü. 24 olacağım 2 aya aslında o kadar da küçük bir yaş değil gibi geliyor bilmiyorum. Başka yaşta başka biriyle de evlensem aynı sıkıntıları yaşamayacak mıyım?
evet maalesef öyle oldu ama sevgilim de benim ailemle çok görüştü ben ailemin evine gittiğim zaman annem onu da çağırıyordu (kendisi aynı zamanda annemin doktoru ama bizim tanışmamızla alakası yok babam da balık tutmaya heves etmişti bir dönem tuttuğu balığı yemeğe davet ediyordu bizde sevgili arkadaş aileyle hep tanışır ben onu kuzenlerimin evine bile götürdüm düğünlerine geldi biz yazın sevgilimle ege turu yaptık orda dayısının yazlığında gittik 2 gün kaldık ve beni anneannesiyle tanıştırmaya götürdü vs) belki hataydı bunlar bilmiyorum ama tanımak istiyor insan haliyle. Sevgilim pasif değil aslında sadece annesi çok ama çok laftan anlamayan inatçı bir kadın bir de sevgilimi sürekli yaşlı olduğu için manipüle ediyor. Benimle tanışmadan önce iş sözleşmesi bitince annesine yaşadığı şehire döneceğini söylemiş sonra benimle tanıştı işten ayrıldığı halde benim şehrimde kaldı ve ailesine dönme durumunda da benim şehrimde yaşamak istediğini söyledi. Hatta annesi bunun üzerine benim yanımda konusunu açtı oğlumu içgüveysi veriyorum heheehe diye saçma sapan konuştuKv adayıyla çok yüz göz olmuşsunuz.O sizin gibi düşünmek zorunda değil.Çok abartmissiniz olayı.Evlilik çok ciddi bir karar henüz o olgunluğa erişmemişsiniz.Sevgiliniz çok pasif kv size rahat vermez evlenseniz bile sevgilinizin sınır çizmesi lazım.Detaylara çok takiliyorsunuz.Kv adayının bir şeyler alması çok güzel bence.
zaten ben ailemin evinden ayrı yaşıyordum ev sorumluluğu ne biliyorum onun dışında erkek arkadaşımla da birlikte yaşadık az çok nasıl biri olduğunu biliyorum yine engel değildi. Elbette olmayacağım. Ayrılmaktan korkuyorum sanırım çünkü tekrar birini tanımak benim için yorucu olur ve kendimi az çok tanıyorum yalnız kalan biri hiç olmadım. Şuan hayatımda yapacağım bir şey olsaydı ya da o mesela taşınmamış olsaydı evlenmeyi düşünmezdim ama şimdi burda işe girsem zaten alım gücü kötü doğru düzgün iş bulamıyorum yüksek lisansa kabul alamadım ne yapacağım ki? bence yaşla alakalı değil siz genç mi evlendiniz belki bu yüzden pişman olmuşsunuzdur. Çevremde genç evlenenler bazıları iyi ki diyor bazısı keşke diyor pişman. genel olarak sorunun kaynağı ben olduğum için sürekli problem çıkaran pişman olan ben değil sevgilim olurMaalesef evlenince başka sorumluluklarınız oluyor tabi ki yine gezer eğlenirsiniz ama bekarken ki kadar rahat olamayacaksınız. 24 yaş daha toy yaşlar tabi siz bilirsiniz ama ileriki yaşlarınızda bu düşünceye sahip olmayacaksınız daha da olgunlaşacaksınız. Bence evlendiğiniz kişi değil zaten sorun. Yaşınızın küçük olması.
Hatayi basta burda yapmissiniz.. Bence egitimli bir kadina hic yakismiyor bu cumle. Artik eski devirlerde yasamiyoruz ki, gelin almak ne demek mal almak gibi? (Cok afedersiniz ama ben bu tabiri bu sekilde itici buluyorum) Ayrica sanki sevgilinizin kiminle evlenecegine kayinvalide karar verir gibi bir intiba olusturmussunuz, bu sayede de yuz bulmus, yarin obur gun sinirlendiginde, 'ben seni gelin olarak almak istemiyorum' gibi cumleler kullanabilir, konuda yazdiginiz gibi kullanmis da zaten.. Buna o haddi siz vermissiniz maalesef..ben de sinirlenip o zaman onu alsaydın gelin olarak dedim.
Aynılarını çoğunu ben de yaşadım. Ben de 23 yaşındayım 21 yaşımda evlendim, biz de aynı evde yaşadık benimde kaynanam önce beni çok sevip sonra olayımız ciddiye varınca benden nefret eder olmuştu sana tek söyleyeceğim sadece o adamla evlenmiyorsun o adamın ailesiyle de evleniyorsun sözüne asla inanmazdım ama o kadar doğru ki, ben üni de insan kaynakları okuyordum ki eşim tr de okumak bomboş deyip onun aklına uyup okulu bıraktım. Yemin ederim ki doğru söylüyorlar önce kariyer sonra evlilikmiş. Çünkü sevgilin 30 yaşında ve maddi konuda iyi olduğunu söylüyorsun kapıyı çekip gidiyorlar erkeklerin evlendikten sonra ölüp bitmeleri de bitiyor Bu kadar oğlumda oğlum diyen kadınları asla anlamıyorum burada olması gereken sevgilinin terazi olması benimki öyleydi de evlendik. Kaynanam bırak oğlumu deyip yüzüme doğru bağırmışlığı var ben de okey ben oğlunuzu bırakıyorum o da bıraksın beni dediğimde eşim benimle kaynanamların evinden çıkıp bir ay gibi bir süre konuşmadı ve arkadaşlarıyla beraber yaşadı ailesi sonra onlar beni kabul etmeye başladı ben hiçbir şey yapmadım elini ayağını çek muhatap olmaÖncelikle herkese merhaba uzun olacak direkt konuya giriyorum ben 23 yaşındayım sevgilim 30 yaşında evlenme yoluna girdik. O bu sene yurtdışına taşındı ve işi çok iyi kazancı da çok iyi ben psikoloji mezunuyum. İş bulmam pek mümkün olmadı kendi alanım dışında okurken çalıştım ve sevgilimle aynı evde yaşadık ama ikimizin de kendi evi düzeni vardı ancak birbirimizin evinde de düzenimizi kurmuştuk. Bunu benim ailem çok zor kabul etti ailemle aynı şehirde yaşıyorduk onun ailesi ise farklı bir şehirde ama uzak değil bizim yaşadığımız şehirden daha büyük ve imkanı olan bir şehir.
Bunları neden anlatıyorum derseniz kayınvalidemle yaşadığım bir takım sorunlar var kendisi beni kabul etmiş değil AMA ilişkimizin başlarında sürekli görüşmek isteyen tanışmak isteyen onun ailesi oldu. Beni sürekli kızı gibi gördüğünü söylüyor bana sürekli hediyeler alıyor mesaj atıp arıyor ama sevgilimin benden önceki ilişkisindeki kızla hala görüşmeyi öyle ki birlikte wp hikayeleri atıyor sonra ben görünce siliyor. Sevgilimi ve beni de hikayelerden engellemiş ama annemi unutmuş bu şekilde haberim oldu. Sonrasında yılbaşında diğer gelinleri ile tatile gideceklerdi beni de davet ettiler kabul etmedim sonra aramızda tartışma çıktı ve bu durumun hoşuma gitmediğini anlattım o da asla hatalı olduğunu kabul etmedi. Görüşmeye devam edeceğim o benim arkadaşımın kızı dedi sonra ben de sinirlenip o zaman onu alsaydın gelin olarak dedim. Bana seni de almadım merak etme dedi ve sonrasında benim hayat tarzımın ona ters olduğunu sevgilimle tatile gitmemizin aynı evde yaşıyor olmamızın doğru olmadığını anlattı bu olaylarda sevgilim tamamen haklı olduğumu düşünüyor sonrasında annesine özür diletti. ben kindar biriyim malesef unutamıyorum bir kere soğudum ve evde sürekli bu konu yüzünden ağlıyorum. Sonrasında da teyzesi benim işimin gücümün olmadığını yeğenine layık olmadığımı sürekli ablasını üzüyor olmamdan bahsetti ki benim ailemin durumu oldukça iyi bana ev ve araba aldılar parasal olarak destekleri tam ama buna rağmen beni fakir zengin koca avcısı olarak görüyorlar evimde bir sürü insanın içinde o an herkes ona tepki gösterdi ve özür dilediler buna da okey. Aileme gelirsek evlenmemi desteklemiyorlar küçük olduğum için ama elle tutulur nedenleri de yok sevgilimi seviyorlar ama benim uygun olmadığımı düşünüyorlar mizacım yüzünden ama biz de ayrı kalmak istemiyoruz. Mayıs 14üne nişan için salon tuttuk abim ve sevgilim yurtdışında yaşadığı için tek uygun tarih oydu ve malesef seçim var bu durum da beni çok ama çok etkiledi. Zaten sürekli insanların bana bu yaşta evlenilir mi konuşmalarını çekiyorum önce iş bul kariyer yap diyorlar yüksek lisans yapmak istiyordum ama sevgilimden de ayrı kalmak istemiyorum ve onun işi daha iyi olduğu için benim fedakarlık yapmam gerekiyor bu da beni çok boğuyor haziranda mezun oldum 3 senede bitirdim benimle mezun olan arkadaşlarım işe giremedi ben girdim alanımla alakasız sonra çıktım. KPSS puanım 87 en son 87.29 gibi bir puanla kapattı alanım bu yüzden de bir erkek için bu kadar fedakarlığa değer mi diye kendime kızıyorum. Sürekli hata mı yapıyorum diye düşünüp duruyorum ne olur bana bir akıl verinSanki her şey evlenmeyelim diye yapılıyor. Karışma hakkın yok demişsiniz evet yok ama kız hala sevgilimi unutamamıs gibi geliyor iyi mesleği var güzel biri ve hala sevgilisi yok bana da ilişki başında arayıp sen yokken ben vardım gibi konuşmalar yapmıştı. bu sebeple rahatsız oluyorum.Ayrıca şuan nişan söz gibi durumlar var malum bana sürekli ne istediğimi soruyor ben de ne yaparsanız o diyorum ama yine de benden bir sayı vermemi bekliyor. Bizde de bu gelinle değil ailesiyle konuşulur annemle konuştuklarında annem ben karışmıyorum dedi. sürekli surekli bunu sorması beni artık aşırı derecede mutsuz ediyor örneğin sözde bir set alacak baya da pahalı bana gösterdi durup dururken nasıl diye ben de şom ağızlıyım tutamıyorum dedim beğenmedim bunu ben takmam keşke benim takacağım bir şey olsaydı dedim. bu tartışmadan önce oldu. Diğerlerine ne taktım sana da o ayrımcılık olur dedi ben de belki daha uygun olur öyle demeyin dedim sonra neyse dedim ne yaparsan yap ama takmam bir kere benim kulağımda delik yok bana küpe beğeniyor kocaman kocaman. madem herkese eşitsin asla sözüm yok bu arada ama neddn bana sürekli kaç gram kaç gram diye soruyorsun? sürekli yaşadığı şehirden ev bakıyor benim bulunduğum şehirde sevgilimin evi var onu satıp ordan alalım içini düzelim diğerlerine mobilya aldım sıkıntı yaratırsın üzülürsün diyor inanın umrumda değil. dönersek ailemin olduğu şehirde yaşayacağız bunu sevgilim de diyo ama yok sayıyor bana oğlumu benden kaçırıyorsun diyor
bilmiyorum bazen bana da çocuk gelin miyim hissi geliyor ama sonra diyorum ki 24 olacağım ilişkim de normal beklemek mantıksız geliyor yani. Zaten şuan ilişkimiz uzak mesafe ve benim için çok yorucu bir süreç çok özlüyorum çünkü. Şuan ne iş bulabiliyorum ne yüksek lisans süreç uzuyor da uzuyor böyle olunca en azindan gidip orda düzenimi oluşturmak daha mantıklı geliyorÇok genç değilmisiniz evlilik için
öyle tabi ancak yazılı olmayan kurallar vardır. mesela gelinim üzülür en azından görüşsem bile gelinime hissettirmeyeyim, ya da biraz mesafeli olayım eski kızla dimi. bunu düşünmek çokta zor değil. ben olsam bende bu duruma tepki vrirdim açıkçasıevlenme yoluna girmeniz hatta evlenmeniz, sevgilinizin annesinin kiminle görüşeceğine karışma hakkı vermez size.