evlilik sürecim gelecek kaygım ve elalem

gardenofx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2020
1.154
934
25
Öncelikle herkese merhaba uzun olacak direkt konuya giriyorum ben 23 yaşındayım sevgilim 30 yaşında evlenme yoluna girdik. O bu sene yurtdışına taşındı ve işi çok iyi kazancı da çok iyi ben psikoloji mezunuyum. İş bulmam pek mümkün olmadı kendi alanım dışında okurken çalıştım ve sevgilimle aynı evde yaşadık ama ikimizin de kendi evi düzeni vardı ancak birbirimizin evinde de düzenimizi kurmuştuk. Bunu benim ailem çok zor kabul etti ailemle aynı şehirde yaşıyorduk onun ailesi ise farklı bir şehirde ama uzak değil bizim yaşadığımız şehirden daha büyük ve imkanı olan bir şehir.
Bunları neden anlatıyorum derseniz kayınvalidemle yaşadığım bir takım sorunlar var kendisi beni kabul etmiş değil AMA ilişkimizin başlarında sürekli görüşmek isteyen tanışmak isteyen onun ailesi oldu. Beni sürekli kızı gibi gördüğünü söylüyor bana sürekli hediyeler alıyor mesaj atıp arıyor ama sevgilimin benden önceki ilişkisindeki kızla hala görüşmeyi öyle ki birlikte wp hikayeleri atıyor sonra ben görünce siliyor. Sevgilimi ve beni de hikayelerden engellemiş ama annemi unutmuş bu şekilde haberim oldu. Sonrasında yılbaşında diğer gelinleri ile tatile gideceklerdi beni de davet ettiler kabul etmedim sonra aramızda tartışma çıktı ve bu durumun hoşuma gitmediğini anlattım o da asla hatalı olduğunu kabul etmedi. Görüşmeye devam edeceğim o benim arkadaşımın kızı dedi sonra ben de sinirlenip o zaman onu alsaydın gelin olarak dedim. Bana seni de almadım merak etme dedi ve sonrasında benim hayat tarzımın ona ters olduğunu sevgilimle tatile gitmemizin aynı evde yaşıyor olmamızın doğru olmadığını anlattı bu olaylarda sevgilim tamamen haklı olduğumu düşünüyor sonrasında annesine özür diletti. ben kindar biriyim malesef unutamıyorum bir kere soğudum ve evde sürekli bu konu yüzünden ağlıyorum. Sonrasında da teyzesi benim işimin gücümün olmadığını yeğenine layık olmadığımı sürekli ablasını üzüyor olmamdan bahsetti ki benim ailemin durumu oldukça iyi bana ev ve araba aldılar parasal olarak destekleri tam ama buna rağmen beni fakir zengin koca avcısı olarak görüyorlar evimde bir sürü insanın içinde o an herkes ona tepki gösterdi ve özür dilediler buna da okey. Aileme gelirsek evlenmemi desteklemiyorlar küçük olduğum için ama elle tutulur nedenleri de yok sevgilimi seviyorlar ama benim uygun olmadığımı düşünüyorlar mizacım yüzünden ama biz de ayrı kalmak istemiyoruz. Mayıs 14üne nişan için salon tuttuk abim ve sevgilim yurtdışında yaşadığı için tek uygun tarih oydu ve malesef seçim var bu durum da beni çok ama çok etkiledi. Zaten sürekli insanların bana bu yaşta evlenilir mi konuşmalarını çekiyorum önce iş bul kariyer yap diyorlar yüksek lisans yapmak istiyordum ama sevgilimden de ayrı kalmak istemiyorum ve onun işi daha iyi olduğu için benim fedakarlık yapmam gerekiyor bu da beni çok boğuyor haziranda mezun oldum 3 senede bitirdim benimle mezun olan arkadaşlarım işe giremedi ben girdim alanımla alakasız sonra çıktım. KPSS puanım 87 en son 87.29 gibi bir puanla kapattı alanım bu yüzden de bir erkek için bu kadar fedakarlığa değer mi diye kendime kızıyorum. Sürekli hata mı yapıyorum diye düşünüp duruyorum ne olur bana bir akıl verin Sanki her şey evlenmeyelim diye yapılıyor. Karışma hakkın yok demişsiniz evet yok ama kız hala sevgilimi unutamamıs gibi geliyor iyi mesleği var güzel biri ve hala sevgilisi yok bana da ilişki başında arayıp sen yokken ben vardım gibi konuşmalar yapmıştı. bu sebeple rahatsız oluyorum.Ayrıca şuan nişan söz gibi durumlar var malum bana sürekli ne istediğimi soruyor ben de ne yaparsanız o diyorum ama yine de benden bir sayı vermemi bekliyor. Bizde de bu gelinle değil ailesiyle konuşulur annemle konuştuklarında annem ben karışmıyorum dedi. sürekli surekli bunu sorması beni artık aşırı derecede mutsuz ediyor örneğin sözde bir set alacak baya da pahalı bana gösterdi durup dururken nasıl diye ben de şom ağızlıyım tutamıyorum dedim beğenmedim bunu ben takmam keşke benim takacağım bir şey olsaydı dedim. bu tartışmadan önce oldu. Diğerlerine ne taktım sana da o ayrımcılık olur dedi ben de belki daha uygun olur öyle demeyin dedim sonra neyse dedim ne yaparsan yap ama takmam bir kere benim kulağımda delik yok bana küpe beğeniyor kocaman kocaman. madem herkese eşitsin asla sözüm yok bu arada ama neddn bana sürekli kaç gram kaç gram diye soruyorsun? sürekli yaşadığı şehirden ev bakıyor benim bulunduğum şehirde sevgilimin evi var onu satıp ordan alalım içini düzelim diğerlerine mobilya aldım sıkıntı yaratırsın üzülürsün diyor inanın umrumda değil. dönersek ailemin olduğu şehirde yaşayacağız bunu sevgilim de diyo ama yok sayıyor bana oğlumu benden kaçırıyorsun diyor

Son düzenleme:
ayrıca erkek arkadaşımın annesi her şeye aşırı müdahale eden bir tip ve ben de bunu sevmiyorum. Sürekli her şeye karışmak istiyor yüz vermiyorum bu sefer bana oğlumu kaçırdın oğlumu etkiledin diye şaka yoluyla saçma sapan konuşuyor

Kayınvalide ile nişanlınız olmadan görüşmeyin
Birlikte sosyal medyada foto paylaşmak vs olaylarına hiiiç girmeyin
Biri birşey diyecek olursa ama benim mizacım soğuk napıyım dersiniz
Siz evlenince yurtdışında mı yaşayacaksınız? Madem yüksek lisans yapacaksınız yaşayacağınız ülkedeki yüksek lisans programlarını araştırdınız mı?

evlenmenme yoluna girmeniz hatta evlenmemiş sevgilinizin annesinin kiminle görüşeceğine karışma hakkı vermez size.
karışmadım o an bana neden mesafeli olduğumu sordu ben de dayanamadım ve anlattım bu şekilde hareketler canımı sıkıyor saygısızlık olarak görüyorum dedim görüşüp görüşmemesine laf etmedim ama ben gördükten sonra hikayeyi silip sonra sevgilimi ve beni engelleyip paylaşması normal mi?

Muhtemelen ikinci atamalarda gidersiniz yaşınız genç puanınız çok iyi. Neden bu yaşta evlilik demeden alamadım kendimi. Bazen işin içinde olunca dışarıdan görenleri dinlemekte fayda var diye düşünüyorum.

ben seni hatalı gördüm bu anlattıklarında. Daha sevgiliyken çok fazla içli dışlı olmuşsun sevgilinin ailesiyle. Bu kadar sık görüşülürse tabiki böyle sorunlar yaşanır. Ek olarak kadın haklı, seni ilgilendirmiyor kiminle görüştüğü, sevgilinin eski sevgilisi öylesine biri değil arkadaşının kızıymış. Yani eski sevgilileri barıştırma niyeti yoksa niye bu kadar gereksiz yere sorun ediyorsunki. Gerek yok bu kadar kaos yaratmaya. Hele ağlaman aşırı saçma. Neye sinirlenip onu gelin olarak al diyorsun.

Birde sevgili olarak aynı evde yaşamanıza tepki göstermesi, bundan hoşlanmaması normal. Her ailenin çok normal karşılayacaği bir şey değil. Kadının sana bir saygısızlığı olmamış. Öyle laf sokmalarını duymak istemiyorsan araya mesafe koyacaksın. İkinizde böylece birbirinizi saygınızı korumuş olursunuz.

Birde sevgilin yurtdışındaymış, sen orada yükseklisans yapabilirsin, psikoloji iş imkanları buradakinden daha fazla yurtdışında. Kariyerinden vazgeçme, fedakarlık yapmaya gerek yok. Kendi iş fırsatlarını yaratabilirsin.

görüşmek istemiyorum zaten ama kendisi sürekli görüşmek istiyor arıyor yaşadığım şehire geliyor öyle ki ailemin köyüne kardeşlerini toplayıp geliyor kendini zorla davet ettiriyor. Mesela evine çağırıyor gel kal vakit geçirelim diye ben de saçma bulduğum için gitmiyorum. evet ben de onun yanına gideceğim araştırdım ancak dubaiye taşınıyorum ve her şey çok pahalı yeterli mi bilmiyorum erkek arkadaşım ben karşılarım diyor ama bunu da istemiyorum.

siz sorun çıkarmayın diye yapmış belli ki başta sizi düşünmemiş görünce düşünmüş.
ayrıca kadın size açıklama yapmış o arkadaşımın kızı diye
ben yüzde yüz sizi haksız buluyorum açıkçası.
dediğim gibi sizi ilgilendirmez.

Evet kesinlikle burda haklısın ama ben hiçbir zaman bu kadar yakın olmak istemedim sürekli onlar geldiler benim ailemin evine annem babam da rahatsız oldu ama gelme diyemedim. ben toplamda onun yaşadığı şehirde evine 3 kere gittim birinde aile tanışması için birinde de sevgilim askere gitmişti birinde de orda bulunmuştum. Orda yaşayan insanlarla konuştuğum zaman çok zor olduğunu söylüyorlar. aynı evde yaşama konusuna gelince ben tek başıma yaşamadım kendi oğluyla yaşadım ona hiçbir söz söylemiyor benim oğlum şöyle böyle bulunmaz Hint kumaşı gibi bahsediyor. O zaman başta benimle samimi olmaya çalışmasaydı.

ben de şunu anlamıyorum
modernsiniz birlikte yaşıyorsunuz, tatile gidiyorsunuz -bence hiç sıkıntı yok

e erkek arkadaşınızın annesinin kiminle story attığından size ne?

neden böyle olmayacak şeyler yüzünden yüz göz oluyorsunuz? evlenmek isteyip istemediğinize kendiniz karar veremezsiniz ki bu şekilde yok anası yok teyzesi...

mesafenizi korusanız, çizginizi çekseniz, istiyorsanız evlenir suya sabuna dokunmadan y.dışına gider senede 1 görüşür kıymetli gelin olurdunuz.

niye tüm kavramlar konseptler kültürler karmakarşık hale geliyor yarebbim bu ülkede?

Kayınvalidenizin kiminle görüşeceğini karışamazsınız. Kadın siz rahatsızlık duymayın diye hikayeden de engellemiş. Ha bire üstüne gidip olay öıkatan taraf siz olmuşsunuz .
Tartışma sırasında onu alsaydınız derseniz o da size cevabını verir. Daha olgunlaşmadan evlenmeye kalkmışsınız

ilk alıntıyı silemedim. ama durup dururken bu konu açılmadı neden mesafeli olduğumu sordu ben de anlattım rahatsız olduğumu. sonrasında sen de haklısın ben yaşlıyım öyle böyle diyip özür diledi.

Ben olsam dilemezdim , senin haddin mi bana kimle görüşeceğimi soylemek derdim
bence şikayet edeceginize kvnizi öpüp başınıza koyun

Zaten neden görüşüyorsun demedim ki? neden soğuk olduğumu sordu ben de sebebini söyledim. Evlilikle bunun alakası olduğunu sanmıyorum bu bence kabul edilebilir bir şey değil ve varlığıma saygısızlık. ayrıca benim o kızla sevgilimin arasına girdiğimi ayırdığımı söylüyor mesela ki biz 2 sene sonra tanıştık ayrılmadan.

e erkek yapınca normal
bu ülkede yaşamıyorsunuz herhalde?

illa samimi olmaya çalışanla samimi olmak zorunda değilsiniz -ayrıca kadın beli ki samimiyet seven bir tip arkadaşının kızıyla bile storyler atıyor. benim bildiğim anne profili değil hiç bu. demek teyzenin ruhu genç...yaşı da genç belki.
benimkinin ailesi 1 senedir tanışmak istiyor
ben öyle samimiyet sevmediğim için tanışmak istemiyorum
istemezseniz kimseyle samimi olmazsınız, silah mı dayıyorlar?

ben de sıcak kanlı insanımdır mesala ama gereksiz yorucu ilişkilerle hayatımı zorlaştıramam. bu sefer uğraş dur anneler gününde ara bayramda ara, gel-git....ne gerek var?

Çünkü sevgilim yurtdışında gittiği için uzak mesafe ilişkisi yaşamak istemiyoruz. Ben zaten evlenip aile olmayı istiyorum ama aynı şehirde yaşamaya devam etseydik önceliğim tabii ki yüksek lisans ya da iş bulmak olurdu. Çevremdeki insanlar 30 yaşında evlenmiş insanlar genelde ya da kendi kızları herkes o yaşta evlenmek zorunda değil ki evlenmemek için sebebim yok

ben kindar biriyim malesef unutamıyorum bir kere soğudum ve evde sürekli bu konu yüzünden ağlıyorum.
Ben şu kısma takıldım. Neden evde sürekli aynı konular üzerinden tekrar tekrar ağlıyosunuz? Evde otururken bir anda müstakbel kayınvalidem bana 5 ay önce şunu demişti deyip zırt pırt oturup ağlıyosanız evlenmeden önce gidin terapi alın derim. Normal değil çünkü. Bir de modern takılıyosunuz ama kafa yapınız bir yandan gelenekselci. Kafanız karışık herhalde

evet ama erkek arkadaşımın annesi bana söz tarihi diye baskı kurup sürekli yaptığı çeyizleri atıp sonra bana kızım vs diyip ardından arasına girdiğimi ima ettiği kızla hikaye atınca insan ister istemez kuruluyor. ben de bilmiyorum gerçekten neden bu kadar üzülüyorum

işte öyle olmuyor ebdeyken habersiz geliyorlardı ister istemez konuşmak zorunda kaldım ben de çok pişmanım bu konuda ama yapacak bir şeyim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…