Hmm Avrupa ülkesi falan olsa denklik açısından daha kolay olabilirdi belki. Dubai'de nasıl olur ki acaba? Bi araştırman lazım. Orda yapabilir misin peki sen? Ben Avrupa ülkesine gitti falan sanmıştım.
Bilemedi hfhfhfhEvlilik için olgun değilsiniz ya da karakteriniz böyleyse de ne diyeyim bilemedim. Siz psikolog musunuz şimdi cidden?
evet annem yaşlı değil ama burda bana annenden daha yaşlı görünüyorsun diyor. annemle babamın ilişkisi hakkında saçma sapan sorular soruyor yaş farkı olduğu için. Muhtemelen oğlunu kafasında çok büyüttü iyi mesleği var diğer gelinleri de iyi meslekli ben öğrenciyken emlakçılık yapıyordum ailemden ayrı yaşıyorum diye bunu hadsiz hadsiz sorguluyordu. ailemin durumu iyi ama olmaya bilirdi yani olmasaydı ne olacaktı beni çiğ çiğ yiyeceklerdi herhalde. ama evet zor biriyim oldukça borderline tanım var ilaç tedavisindeyim ama işe yaramıyorAnnen kardesin gibi demesi kötü bisey degil, zaten annen de yasli degil, diyorum sana osruktan nem kapiyosun, zorsun annem sen
bunun mesleğimle alakası ne bilmiyorum ama evet. terapi vermiyorum çalışmak istediğim alan da zaten bu yönde değil. olgun olmak nasıl oluyor mesela her şeye tamam tamam diyip tepeme çıkarmak mıdır? bana saygısı yok kadının niye onunla iletişim kurayım yakınlık kurayım ki bunu istiyor ama ben istemiyorumEvlilik için olgun değilsiniz ya da karakteriniz böyleyse de ne diyeyim bilemedim. Siz psikolog musunuz şimdi cidden?
keşke öyle olsaydı ama hayır para biriktirmek için oraya gitti kazancı daha iyi tamamen maddi kaygılar. konuşuyorum abim de eskiden dubaide yaşıyordu zaten ya okula girerim ya mağazalara başka seçimim yokHmm Avrupa ülkesi falan olsa denklik açısından daha kolay olabilirdi belki. Dubai'de nasıl olur ki acaba? Bi araştırman lazım. Orda yapabilir misin peki sen? Ben Avrupa ülkesine gitti falan sanmıştım.
Genel olarak olgunluk görmedim sizde. Evlenmek de ciddi bir müessese. Kolay olduğunu düşünmüyorum. Siz daha nişan olmadan birbirinize girmişsiniz. Olsa neler olacak daha kim bilir. Nişanıma şu geldi, şunu aldılar, beni küçümsediler, şöyle baktı bana...bunun mesleğimle alakası ne bilmiyorum ama evet. terapi vermiyorum çalışmak istediğim alan da zaten bu yönde değil. olgun olmak nasıl oluyor mesela her şeye tamam tamam diyip tepeme çıkarmak mıdır? bana saygısı yok kadının niye onunla iletişim kurayım yakınlık kurayım ki bunu istiyor ama ben istemiyorum
O zaman bu durumda yapılacak en mantıklı şey bir süre çalışıp,para biriktirip buraya dönmesi.keşke öyle olsaydı ama hayır para biriktirmek için oraya gitti kazancı daha iyi tamamen maddi kaygılar. konuşuyorum abim de eskiden dubaide yaşıyordu zaten ya okula girerim ya mağazalara başka seçimim yok
en az 2-3 sene gözüme çok geliyor hani belki burda iş yüksek lisans vs hedeflerimi gerçekleştirmiş olsaydım neyse deO zaman bu durumda yapılacak en mantıklı şey bir süre çalışıp,para biriktirip buraya dönmesi.
E tamam işte o 2-3 sene çalışsın sende o süre zarfında yüksek lisansını yapmış olursun.en az 2-3 sene gözüme çok geliyor hani belki burda iş yüksek lisans vs hedeflerimi gerçekleştirmiş olsaydım neyse de
iyi de sevgilimle problemim yok annesine olan tavrım mı belirliyor olgunluğu. herkesin bir taşma noktası var yani psikologlar kaynana kavgası konusunda neden daha bilinçli olsunlar? o benim hayatıma yorum yapıp damarıma damarıma basınca normal cevap verince ben hata yapıyorum sanırım. Gerçekten evlenmek değil ama bu süreç çok sıkıntılı. Ve sırf annesi yüzünden ilişkim bozulsun istemiyorum devam ettikçe de benim ruh sağlığım iyice bozuluyorGenel olarak olgunluk görmedim sizde. Evlenmek de ciddi bir müessese. Kolay olduğunu düşünmüyorum. Siz daha nişan olmadan birbirinize girmişsiniz. Olsa neler olacak daha kim bilir. Nişanıma şu geldi, şunu aldılar, beni küçümsediler, şöyle baktı bana...
Mesleğinizi de sorma sebebim meraktandı. Sanki psikologların daha bilinçli olması gibi bir algı var da bende. Hata ettim bu konuda.
bunu yazmıştım size mi hatırlamıyorum ama yüksek ortalamama ve ales puanıma rağmen kabul almadım. özellerden bile almadım insanlar senelik 200 bin tl olan programlara çok yüksek puanlarla kabul almışlar. ve sadece bununla bitmiyor İstanbula taşınmam lazım kira vs çok sıkıntılı ve ailem de evlenmek istediğim için evlenince karşılarız sen devam etmezsin yarım bırakırsın diyorlar. daha önce iç mimarlık yarım bıraktığım içinE tamam işte o 2-3 sene çalışsın sende o süre zarfında yüksek lisansını yapmış olursun.
evlenince problemler duzelmiyor yalniz. hatta evlenince es ailesi daha hadsiz olabiliyor.iyi de sevgilimle problemim yok annesine olan tavrım mı belirliyor olgunluğu. herkesin bir taşma noktası var yani psikologlar kaynana kavgası konusunda neden daha bilinçli olsunlar? o benim hayatıma yorum yapıp damarıma damarıma basınca normal cevap verince ben hata yapıyorum sanırım. Gerçekten evlenmek değil ama bu süreç çok sıkıntılı. Ve sırf annesi yüzünden ilişkim bozulsun istemiyorum devam ettikçe de benim ruh sağlığım iyice bozuluyor
evet biliyorum ama bu hadsizliğe cevap verince olgun değilsin alttan almıyorsun sıkıntılı olan haksız olan sensin mesajları aldım vermesem de daha da artacak. Bakıyorum çevremde kendi aileme arkadaşlarıma karışmayan erkek ailesi yok gibi geliyor bu yüzden ilişkimi bozmaya değer mi bilmiyorum. Biraz takıntılı olduğum için çok üzülüyorum.evlenince problemler duzelmiyor yalniz. hatta evlenince es ailesi daha hadsiz olabiliyor.
E peki evlenmesen hayatında değişecek bir şey olacak mı? Yani evlensen de evlenmesende psikoloji alanında iş bulamayacaksın gibi sanki.bunu yazmıştım size mi hatırlamıyorum ama yüksek ortalamama ve ales puanıma rağmen kabul almadım. özellerden bile almadım insanlar senelik 200 bin tl olan programlara çok yüksek puanlarla kabul almışlar. ve sadece bununla bitmiyor İstanbula taşınmam lazım kira vs çok sıkıntılı ve ailem de evlenmek istediğim için evlenince karşılarız sen devam etmezsin yarım bırakırsın diyorlar. daha önce iç mimarlık yarım bıraktığım için
Böyle mutlu mutlu sorunlarını anlatma. Evlen ve gör gününüÖncelikle herkese merhaba uzun olacak direkt konuya giriyorum ben 23 yaşındayım sevgilim 30 yaşında evlenme yoluna girdik. O bu sene yurtdışına taşındı ve işi çok iyi kazancı da çok iyi ben psikoloji mezunuyum. İş bulmam pek mümkün olmadı kendi alanım dışında okurken çalıştım ve sevgilimle aynı evde yaşadık ama ikimizin de kendi evi düzeni vardı ancak birbirimizin evinde de düzenimizi kurmuştuk. Bunu benim ailem çok zor kabul etti ailemle aynı şehirde yaşıyorduk onun ailesi ise farklı bir şehirde ama uzak değil bizim yaşadığımız şehirden daha büyük ve imkanı olan bir şehir.
Bunları neden anlatıyorum derseniz kayınvalidemle yaşadığım bir takım sorunlar var kendisi beni kabul etmiş değil AMA ilişkimizin başlarında sürekli görüşmek isteyen tanışmak isteyen onun ailesi oldu. Beni sürekli kızı gibi gördüğünü söylüyor bana sürekli hediyeler alıyor mesaj atıp arıyor ama sevgilimin benden önceki ilişkisindeki kızla hala görüşmeyi öyle ki birlikte wp hikayeleri atıyor sonra ben görünce siliyor. Sevgilimi ve beni de hikayelerden engellemiş ama annemi unutmuş bu şekilde haberim oldu. Sonrasında yılbaşında diğer gelinleri ile tatile gideceklerdi beni de davet ettiler kabul etmedim sonra aramızda tartışma çıktı ve bu durumun hoşuma gitmediğini anlattım o da asla hatalı olduğunu kabul etmedi. Görüşmeye devam edeceğim o benim arkadaşımın kızı dedi sonra ben de sinirlenip o zaman onu alsaydın gelin olarak dedim. Bana seni de almadım merak etme dedi ve sonrasında benim hayat tarzımın ona ters olduğunu sevgilimle tatile gitmemizin aynı evde yaşıyor olmamızın doğru olmadığını anlattı bu olaylarda sevgilim tamamen haklı olduğumu düşünüyor sonrasında annesine özür diletti. ben kindar biriyim malesef unutamıyorum bir kere soğudum ve evde sürekli bu konu yüzünden ağlıyorum. Sonrasında da teyzesi benim işimin gücümün olmadığını yeğenine layık olmadığımı sürekli ablasını üzüyor olmamdan bahsetti ki benim ailemin durumu oldukça iyi bana ev ve araba aldılar parasal olarak destekleri tam ama buna rağmen beni fakir zengin koca avcısı olarak görüyorlar evimde bir sürü insanın içinde o an herkes ona tepki gösterdi ve özür dilediler buna da okey. Aileme gelirsek evlenmemi desteklemiyorlar küçük olduğum için ama elle tutulur nedenleri de yok sevgilimi seviyorlar ama benim uygun olmadığımı düşünüyorlar mizacım yüzünden ama biz de ayrı kalmak istemiyoruz. Mayıs 14üne nişan için salon tuttuk abim ve sevgilim yurtdışında yaşadığı için tek uygun tarih oydu ve malesef seçim var bu durum da beni çok ama çok etkiledi. Zaten sürekli insanların bana bu yaşta evlenilir mi konuşmalarını çekiyorum önce iş bul kariyer yap diyorlar yüksek lisans yapmak istiyordum ama sevgilimden de ayrı kalmak istemiyorum ve onun işi daha iyi olduğu için benim fedakarlık yapmam gerekiyor bu da beni çok boğuyor haziranda mezun oldum 3 senede bitirdim benimle mezun olan arkadaşlarım işe giremedi ben girdim alanımla alakasız sonra çıktım. KPSS puanım 87 en son 87.29 gibi bir puanla kapattı alanım bu yüzden de bir erkek için bu kadar fedakarlığa değer mi diye kendime kızıyorum. Sürekli hata mı yapıyorum diye düşünüp duruyorum ne olur bana bir akıl verinSanki her şey evlenmeyelim diye yapılıyor. Karışma hakkın yok demişsiniz evet yok ama kız hala sevgilimi unutamamıs gibi geliyor iyi mesleği var güzel biri ve hala sevgilisi yok bana da ilişki başında arayıp sen yokken ben vardım gibi konuşmalar yapmıştı. bu sebeple rahatsız oluyorum.Ayrıca şuan nişan söz gibi durumlar var malum bana sürekli ne istediğimi soruyor ben de ne yaparsanız o diyorum ama yine de benden bir sayı vermemi bekliyor. Bizde de bu gelinle değil ailesiyle konuşulur annemle konuştuklarında annem ben karışmıyorum dedi. sürekli surekli bunu sorması beni artık aşırı derecede mutsuz ediyor örneğin sözde bir set alacak baya da pahalı bana gösterdi durup dururken nasıl diye ben de şom ağızlıyım tutamıyorum dedim beğenmedim bunu ben takmam keşke benim takacağım bir şey olsaydı dedim. bu tartışmadan önce oldu. Diğerlerine ne taktım sana da o ayrımcılık olur dedi ben de belki daha uygun olur öyle demeyin dedim sonra neyse dedim ne yaparsan yap ama takmam bir kere benim kulağımda delik yok bana küpe beğeniyor kocaman kocaman. madem herkese eşitsin asla sözüm yok bu arada ama neddn bana sürekli kaç gram kaç gram diye soruyorsun? sürekli yaşadığı şehirden ev bakıyor benim bulunduğum şehirde sevgilimin evi var onu satıp ordan alalım içini düzelim diğerlerine mobilya aldım sıkıntı yaratırsın üzülürsün diyor inanın umrumda değil. dönersek ailemin olduğu şehirde yaşayacağız bunu sevgilim de diyo ama yok sayıyor bana oğlumu benden kaçırıyorsun diyor
açıkçası annem özel eğitim uzmanı ve kendi yeri var ve emekli oluyor en kötü ihtimalle orda çalışırım ama bunu en sona saklıyorum. gittiğim iş görüşmelerinde nişanlı mısın evlilik düşünüyor musun diye soruyorlar direkt sonra genç almayı tercih etmediklerini anlatıyorlar ki tek sıkıntı yaşayan ben değilim. Atanma ihtimalim var sadece ama memur maaşı da malum. Kısaca ne yaparsam yapayım aklım başka yerde kalacak gibi. Evlensem aklım ihtimallerde evlenmesem yine ihtimallerde. orda eğitim alabilirim en kötü arabam var araştırınca fiyatları arabamı satınca başa baş denk geliyor ama değer mi bilmiyorum sonuçta eğitim önemli.E peki evlenmesen hayatında değişecek bir şey olacak mı? Yani evlensen de evlenmesende psikoloji alanında iş bulamayacaksın gibi sanki.
bence parasina bakmadan senin calismaya baslaman gerekiyor, bu gune kadar ailen destek vermis, sikinti cekmemissin. ama sana is para icin degil, olgunlasman ve gozunu acman icin gerekli.açıkçası annem özel eğitim uzmanı ve kendi yeri var ve emekli oluyor en kötü ihtimalle orda çalışırım ama bunu en sona saklıyorum. gittiğim iş görüşmelerinde nişanlı mısın evlilik düşünüyor musun diye soruyorlar direkt sonra genç almayı tercih etmediklerini anlatıyorlar ki tek sıkıntı yaşayan ben değilim. Atanma ihtimalim var sadece ama memur maaşı da malum. Kısaca ne yaparsam yapayım aklım başka yerde kalacak gibi. Evlensem aklım ihtimallerde evlenmesem yine ihtimallerde. orda eğitim alabilirim en kötü arabam var araştırınca fiyatları arabamı satınca başa baş denk geliyor ama değer mi bilmiyorum sonuçta eğitim önemli.
anlamadım ne demek istediğini.Böyle mutlu mutlu sorunlarını anlatma. Evlen ve gör gününü
zaten çalışıyordum ben yaklaşık 2 senedir işten yeni ayrıldım ama çalışırken de ailem destek oluyordu evet ama sıkıntı çekmediğimi kim söyledi? sıkıntı sadece maddi sıkıntı mıdırbence parasina bakmadan senin calismaya baslaman gerekiyor, bu gune kadar ailen destek vermis, sikinti cekmemissin. ama sana is para icin degil, olgunlasman ve gozunu acman icin gerekli.