Evlilik öncesi gebelik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katildir. Yasalar da insan yapımı? İnsanın nefsine uygun yasalar. Günümüz Türkiye'sinde sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezen bilmem kaç tane sabıkalı kişileri sokakta gezdiren yasaları ciddiye alamıyorum. Adalete de güvenmiyorum. Kürtaj sağlık sorunları dışında olmaması gerekli bir işlemdir. Beyni olan herkes korunmanın ne olduğunu bilir. Halini bilen ona göre seks hayatı kursun kendine. Ana rahmine düşen ceninin fiil hakları vardır. Bu da savunduğun kanun da var. Ama kimse bundan bahsetmiyor.
Tecavüz edilen kadınlar var ekonomik durumu dara düşen aileler var sağlığı el vermeyen anneler var. Bu konu sahibi gibi sorumsuz ve belli ki anne olmayı beceremeyecek kadınlar var. Tüm özgür kadınlar ve düzgün ailelerde büyümeyi hakeden bebekler adına sana diyorum ki KAPA ÇENENİ ve çölüne geri dön. Beni de mune uçursun valla umrumda değil LEŞ zihninizden biz utandık siz utanmıyorsunuz

Çok duydum ama nedir tam olarak nasıl uygulanıyor ? En iyisi doğum kontrol hapı ama zorlaycıı prezervatif de riskli yırtılır içerde kalır vs erkeğin inisiyatifinde biraz
Ben iğne olanı kullanıyorum. Kilo alma riski olsa da kafa rahat olsun diyenin en ekonomik ve yüksek korunma yöntemi. Deri altı implantı hastanede belli bir meblağ karşılığında takılıyor. 15 bin civarıydı sanırım 24 aylık olanı.

Bu zamanda biraz komik oluyor ama kaçın sevgilinize. Toplumsal olarak kaçtı evlendi daha kolay açıklanır oluyor. Aileniz açısından diyorum. Böyle düşündüğüm için değil. Kaçıp evlenip hemen gebelik haberi gelenlerle ilgili böyle bir iki dedikodu dönüyor ama sonra unutuluyor. En böyle katı, şiddete eğilimli ailelerde bile sıkıntı olmuyor çünkü zaten evlenmiş oluyor. Bizim bir kac komşuda böyle durum oldu. Komşulardan bazıları doğunca anlaşılır diye dedikodu yaptı. Başka bir komşunun oğluydu durum. O yüzden rahat rahat diyordu. Ama onlarda gelinin annesi yine de çocuğun alınmasını istemişti. Çevreme durumu aciklayamam diye.
Çoklu kürtaj bebek sahibi olmada sıkıntı bir durum gibi hatırlıyorum. Sizin zaten sıkıntı varmış. Büyük ihtimalle hayat boyu evlat sahibi olmamanizi buna bağlayıp vicdan azabı çekersiniz.
Ama ailenizden cekiniyorsaniz da o kadar geciktirmeyin. Ya bir bahane uydurun sevgilimin zorunlu tayini çıktı durdurmak için acil evlenmemiz lazım vs gibi birşey. Yada eski usul kaçın :)

Katildir. Yasalar da insan yapımı? İnsanın nefsine uygun yasalar. Günümüz Türkiye'sinde sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezen bilmem kaç tane sabıkalı kişileri sokakta gezdiren yasaları ciddiye alamıyorum. Adalete de güvenmiyorum. Kürtaj sağlık sorunları dışında olmaması gerekli bir işlemdir. Beyni olan herkes korunmanın ne olduğunu bilir. Halini bilen ona göre seks hayatı kursun kendine. Ana rahmine düşen ceninin fiil hakları vardır. Bu da savunduğun kanun da var. Ama kimse bundan bahsetmiyor.
Böyle yorumları gördükçe empati denen şey için gerçekten ileri bir zeka gerekiyor sanırım diye düşünüyorum 🤔

Üst üste yanlışlıkla hamile kalınmış, yargılamak kimsenin haddine değil ama bunları nasıl kaldıracaksınız hiç düşündünüz mü? Evet kendi açınızdan bakınca zor bir dönemden geçebilirsiniz ama atlatıp atlatamayacağınız da şartlarınıza bağlı aile ilişkilerinizi vs bilmeden bir şey diyemeyiz buradan. Kürtaj yapmayıp aile baskısı, laf söz cart curt bir şekilde bitti evlendiniz diyelim bebek doğana kadar pek bir şey anlamazsınız ama doğdu. Ona baktığınızda kürtaj olduğunuz bebeğinizin de onun gibi olacağını düşününce ne yapacaksınız? Onun doğmasına izin verseydim o da böyle bir çocuk olacaktı demeyecek misiniz? Diyeceksiniz. O yüzden daha fazla kürtaj olup ilerdeki çocuklarınıza bakıp pişmanlık yaşamaktansa bir an önce evlenin bence zaten evlilik planınız varmış yani tek gecelik bir hata değil sonuçta sevdiğiniz adamla sizin çocuğunuz. Şimdi çocuksuzken kürtaj olunca hemen unutabilirsiniz belki ama ilerde bir çocuğunuz olduğunda aklınıza gelmemesi mümkün değil bunun. Hem düşük amh değeri diyorsunuz ya ilerde hiç çocuğunuz olmazsa? Bu sefer de iki çocuğum olabilirdi ama şimdi hiç olmuyor demeyecek misiniz? Burada fikirlerini beğenmek zorunda değiliz birbirimizin ama bunlar olası senaryolar ne olacağını kimse bilemez ilerde. Kürtaja asla ama asla karşı değilim. Bir kadın zor durumda kalmıştır, maddi konuda çocuğuna iyi bir gelecek sunamayacaktır ya da baba ortada yoktur ya da en kötüsü tecavüz sonucudur kimseye laf düşmez. Ama çiftlerin böylesi durumlarda (sorunsuz, kendi ayakları üzerinde duran,birbirini seven çiftlerin) yapması durumunda pişmanlık yaşatır gibime geliyor. Ki yine kismeye laf düşmez sizin kararınız ama olası, yaşayabileceğiniz pişmanlıkları hatırlatıyorum size çünkü fikir istemişsiniz bizden.

Tabiii hep bizi bağlamaz. Hep sizi bağlar. Korunmayacak. Sonra zırt bırt çocuk aldıracak. Bu hak olacak. Bana da gelip karar merci siz misiniz diyeceksin? Çocuğun hakkını kim savunacak ?? Sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum. Fazla hür iradeniz doğmamış çocukların başına bela oluyor.
Peki biz dilekçe mi verdik bizi dünyaya getirin diye.şu an yaşayıp da keşke yaşamasaydım diyenlerin hakkı ne oluyor o zaman? Herkes yaşamaktan çok mu memnun? Birini izin almadan dünyaya getirmemek kadar izin almadan dünyaya getirmek de suç bana kalırsa.sanki yaşamak öyle çok güzel çok zevkli birşey de.dertten başka birşey değil çoğu zaman.ben de gelmek istemiyordum bana kim hesap verecek o zaman? Başkalarının kararıyla bu dünyaya geliyoruz ya da gelmiyoruz.ikisi birbirinden daha iyi ya da daha kötü değil bence.şu dünyadan öyle çok şahane birşeymis gibi bahsedilmesi de beni benden alıyor.yaşama hakkı da yaşama hakkı.maşllah herkes sevgi kelebeği ama nasıl okuyorsa etraf katilden, caniden, istismarcıdan, üçkağıtçıdan geçilmiyor.hepsinin de annesi sizler gibiydi.aman meleklermiş de aman masumlarmiş da.sanki büyüyünce de boyle masum kalacaklar.bunlar nasıl tozpembe bakış açıları.

Son düzenleme:
Nişanlıyken imam nikahı kıyıp, kendilerince günaha girmeden her şeyi yapabileceklerini zanneden zihniyete sahiplerse; konuyu din ve dindar kesim diye tamamlamamalılar.

Böyle bir dini uygulama, inanış vb yok.
Gunces ile bana pek inandırıcı gelmedi.
Konu kürtaj haktır, cinayettire geldi zaten, şahıstan çıktı Şermin.
Tarafımı ben de belirteyim, kürtaj haktır, bunda tamamım. Cinayettir falan diye tecavüze uğramış kadınlara, beş kuruş parası olmayan çiftlere illa doğum baskısı yapacak kesime dahil değilim.
Ama Ferhans zihniyetine de asla tamam diyemem. Doğurmayacağı ayan beyan belli olan kadınların inatla korunmayıp defalarca kez hamile kalıp kürtaj olmasına tepki gösteriyorum, yalan yok. Benim bayağı yakın akrabam da böyleydi, benim saydığım altı kürtajı var kendisinin. Niye? Çünkü asla korunmadı, ama kendi şeyinin kocasının çükünün keyfini de kesemedi. Kendi vücudunu mahvetti. Buna aferin diyecek biri var mı?

Merhaba arkadaşlar lütfen öncelikle kınayacak olanlar yorum yapmasın evet bir yanlış yaptık lakin bu durumu düzeltmek için uğraşıyoruz.

Ben 25 erkek arkadaşım 29 yaşında evlenmeyi düşünüyorduk fakat bu gebelik haberi bizi daha da hızlandırdı. Şuan 3-4 hafta gebeyim. Fakat ben ailemin bana vereceği tepkiden ve iş hayatımı da olumsuz etkileyeceğinden dolayı aldırmak istiyorum fakat erkek arkadaşım herşeyi halledeceğimizi yanımda olduğunu söylüyor. Kasımda nişan ve dini nikah yaparız
Ocakta birlikte tayin isteyebilmek için resmi nikah yaparız bunlar hafifletici neden olur diyor. Şubatta en geç martta karnım büyümeden düğün yaparız diye düşünüyor. Daha önceden 1 kere daha kürtaj geçmişimiz oldu şimdi yine aynı hatayı yapmayalım diyor. Bundan 2 ay önce amh fsh değerlerime baktırdığımda amh değerim düşük çıkmıştı doktor yumurtalık dondurmamı önermişti. Bunca şeyin arasında ailemin yüzünü yere eğmek istemiyorum ama çocuğu da bu şekilde doğurmak istemiyorum. Sizce bu süreç nasıl halledilir? Erkek arkadaşımın ailesi anlayışlı yardımcı olmaya hazırlar ben kendi ailemden korkuyorum. Siz olsanız ne yapardınız.

Okuyup yargılamadan korunsaydınız gibi iş işten geçmiş yorum yapmayanlara teşekkür ederim şimdiden.
Erkek arkadaşın yanındaysa ve zaten hali hazırda evlenemeyi de düşünüyorsanız bebek durumu hariç işlemleri hızlandırıp evlenmeniz mantıklı aldırmayın bence

Kürtaj haktır yasalarımızda olan. Katil diyemezsiniz kadının hakkıdır bu.

Kürtaj haktır evet ; tecavüz mağduru için, bakamayacak olan için, evlilik dışı doğuramayacak olan için vs... haktır evet. İnsanlar bazen yanlışta yapar pişman olur o zaman da haktır ama üçü beşi haktan çıkıyor artık. Doğum kontrolü kavramını bertaraf edip, korunmasız seks yapacağım diye durup durup kürtaj yaptırılmaz.
Katı bir kürtaj karşıtı değilim, burada evliliği yolunda gitmeyen bir sürü kadına da aldır demişliğim var ama bu oyuncak edilecek bir konu değil. Haktır diye suistimal etmek mazur görülmez. Kimisine göre cenin canlı bile değildir ancak anayasal hakları var o da bir varlık yani keyfiyeten yapıp yapıp öldürülmez. İşin dini boyutuyla ilgili asla yorum yapmam herkesin inancı kendine ama insani boyutuyla bakarsak bu caniliktir.

valla korunmayıp korunmayıp sonra burda boş duyar kasmayın ya. Bi kere daha aldırmışsınız korunmayı bilmiyorsanız sevişmeyin, millet çocuk için çırpınıyor bunlar da yapıp yapıp aldırıyor.

Hanımlar rica ediyorum üsluplarınıza dikkat edin, polemiğe girmeyin.
Kürtaj konuları hassas konular anlıyorum ama yazdıklarınızın ayarı olsun lütfen.

Zorunlu kürtaj olanlar da okuyor konuları, siz onlara suçlayıcı yazmıyor olsanız da kürtaj kadınları psikolojik olarak yıpratan bir işlem olduğundan alınıyorlar.

Kürtaja karşı değilim ama hamile kalmak istemeyenler birkaç korunma yöntemini bir arada kullanarak korunmalıdır, saldım çayıra mevlam kayırayla cinsellik yaşanmaz, hadi rahme düşen fetüsü konu dışı bırakalım, korunma yöntemi gibi görüp her istenmeyen gebelikte kürtaj yaptırmak psikolojik yanı bir yana kadın sağlığını kötü etkiliyor, rahim duvarlarının yapışma riski, ilerleyen yaşlarda altına kaçırma, kürtaj sırasında rahim delinmesi.

Hepsini geçtim, diyelim her kürtajınız sorunsuz geçti, erkekler keyfinden gram ödün vermezken o masaya yatan sizsiniz, ruhunuza bedeninize acıyın.

Kimse takılmamış ama 25 yaşında menapoz riski oluyor mu? Doktor yumurta dondurun falan demiş, korktum.
Oluyor da pek isabetli tahminler olmuyor.bana tepki gösteriyorlar ama bu işler tamamen şans, kısmet.bana da yok polikistik oversin yok menopoz yakın cart curt demişlerdi.öyle birşey yokmuş.bol keseden salladıklarını düşünüyorum doktorların.kimsenin birşey bildiği, anladıgı yok bu konularda.doktorlar da dahil.tamamen allahın işi bir sistem.

Ben iğne olanı kullanıyorum. Kilo alma riski olsa da kafa rahat olsun diyenin en ekonomik ve yüksek korunma yöntemi. Deri altı implantı hastanede belli bir meblağ karşılığında takılıyor. 15 bin civarıydı sanırım 24 aylık olanı.
Yan etkiler neler?

Hanımefendi herkes sizin gibi telefonda bilgisayarda oldukça zaman geçirmiyor. Ayrıca korunun diyenlere bu saatten sonra haklısından başka ne denilebilir? Yaptık bir hata kabul, çaresini düşünüyoruz. İmam nikahı konusunda ise ailelere nişandan sonra bu olay başımıza geldi diyip en azından dindar tarafı biraz olsun egale etmek niyetimiz.
İmam nikahı Nisan söz kına vs vs zaman kaybından başka bir şey değil, elinizde tayin gibi bir bahane varken direk resmi nikah kıyın ailelere de sonra düğün yaparız diyin sonrasında ne yaparsanız siz bilirsiniz. Siz ben anneliğe hazır değilim ilerde de çocuk olması olmaması bizim ilişkimizi etkilemez diyorsanız aldırıp spiral taktırın. Doğum kolay bir psikoloji değil, lohusa depresyonuna bile çocuğa içten içte nefret besleme ihtimali oluyorken istenmeyen bir çocuğa bu hisler oluşabilir.

Kimse takılmamış ama 25 yaşında menapoz riski oluyor mu? Doktor yumurta dondurun falan demiş, korktum.
Oluyor, ben 12 yaşında regl gördüm bir kez 20 yaşına kadar görmedim doktor erken menepoz riskin var ona göre karar ver dedi. Annemi kaybettiğimiz için anneanneme sorduk o da 35 yaşlarında menopoz olmuş ailede varsa risk artıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X