Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kürtaj haktır yasalarımızda olan. Katil diyemezsiniz kadının hakkıdır bu.Evet katil. Başka bir diyeceğin var mı? Bana göre yanlış değil. Gerçek bir yanlış. İtirazın mı var ? Yetişkin bir insan korunmayı bilmeyip hamile kalıp zevki uğruna cana kıyıyorsa katildir. Evet o kadar.
Aferin bize ne ? Herkes mecbur mu? Siz yaptınız doğru mu oldu? İsteyen istediğini yapar anayasal hak. Karısaşamz vicdan sömürüsü yaptıramazsınız kimse cefakar fedakar yasmaak zorunda değilİki tane küçüçük bebem varken 3. ye hamile kaldığımı öğrendim. Gurbetteydim üstelik tek başına bakman zor dedi herkes. Doktorum bile zamanın var kürtaj için dedi. Ama ben ne yaptım paşa paşa doğurdum ikizlerimi. Tüp bağlatmak, ilaç kullanmak, implant taktırmak varken yatığımız yanlışın bedelini bebeğime ödetmek benim için fazlaca ahmaklık olurdu. Tüm sosyal hayatımdan feragat ettim. Yavrularıma kıyamam dedim. Bu anlattıklarım size hava cıva gelebilir. Çünkü ikimiz de farklı hayatlar yaşayan ve farklı değerlere sahip insanlarız.
İsteyen aldırır isteyen doğurur. Ama hata bir defa olur. Ana rahmine düştüğü an siz annesiniz o da sizin yavrunuz biriciğiniz.
Gerisi sizin kendi vicdanınız. İnanışınız. Maddi ve manevi durumunuz.
Allah herkese hidayet versin.
Öyle yapın en mantıklısı buAileye söylemeden herşey usulüne uygun gibi göstermek amacı. Ve ocakta resmi nikah yaparsak memur oldugumuz icin tayin dönemini bahane olarak gösterebiliriz
Katildir. Yasalar da insan yapımı? İnsanın nefsine uygun yasalar. Günümüz Türkiye'sinde sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezen bilmem kaç tane sabıkalı kişileri sokakta gezdiren yasaları ciddiye alamıyorum. Adalete de güvenmiyorum. Kürtaj sağlık sorunları dışında olmaması gerekli bir işlemdir. Beyni olan herkes korunmanın ne olduğunu bilir. Halini bilen ona göre seks hayatı kursun kendine. Ana rahmine düşen ceninin fiil hakları vardır. Bu da savunduğun kanun da var. Ama kimse bundan bahsetmiyor.Kürtaj haktır yasalarımızda olan. Katil diyemezsiniz kadının hakkıdır bu.
Korunurken de hamile kalınabilir bir dikkatsizlik ile yargılamayın basınıza gelir bence de
İyi de korunmayıp gelişine kürtaj olmak normal mi?Kürtaj haktır yasalarımızda olan. Katil diyemezsiniz kadının hakkıdır bu.
Biraz haddinizi bilin bence. Konudaki kadına kızıp kadınların onlarca yıl uğraşıp hak ettiği haklarına saldıramazsınız.Katildir. Yasalar da insan yapımı? İnsanın nefsine uygun yasalar. Günümüz Türkiye'sinde sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezen bilmem kaç tane sabıkalı kişileri sokakta gezdiren yasaları ciddiye alamıyorum. Adalete de güvenmiyorum. Kürtaj sağlık sorunları dışında olmaması gerekli bir işlemdir. Beyni olan herkes korunmanın ne olduğunu bilir. Halini bilen ona göre seks hayatı kursun kendine. Ana rahmine düşen ceninin fiil hakları vardır. Bu da savunduğun kanun da var. Ama kimse bundan bahsetmiyor.
Hanımefendi hiçbir kadın istemediği çocuğu doğurmayacak. İnsanlar bunun için savaştı. Sizin dini vicdanş hassasiyetleriniz bir kadının hayatı ve rızasından kanundan değerli değil olamaz da. Bana göre de siz katilsiniz diyim olur mu öyle sey ? Kanun herkes için kanunddur. 3 aydan sonra yasak zaten . Ama doğurmak mecburiyetinde değilzKatildir. Yasalar da insan yapımı? İnsanın nefsine uygun yasalar. Günümüz Türkiye'sinde sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezen bilmem kaç tane sabıkalı kişileri sokakta gezdiren yasaları ciddiye alamıyorum. Adalete de güvenmiyorum. Kürtaj sağlık sorunları dışında olmaması gerekli bir işlemdir. Beyni olan herkes korunmanın ne olduğunu bilir. Halini bilen ona göre seks hayatı kursun kendine. Ana rahmine düşen ceninin fiil hakları vardır. Bu da savunduğun kanun da var. Ama kimse bundan bahsetmiyor.
Benim yaptığım benim değerlerime ve vicdanıma göre doğru. Yanlış bir şey yapmadım.Aferin bize ne ? Herkes mecbur mu? Siz yaptınız doğru mu oldu? İsteyen istediğini yapar anayasal hak. Karısaşamz vicdan sömürüsü yaptıramazsınız kimse cefakar fedakar yasmaak zorunda değil
Amerika çalkanıyo bu konudan. İnsanımız çok dar görüşlü maalesefBiraz haddinizi bilin bence. Konudaki kadına kızıp kadınların onlarca yıl uğraşıp hak ettiği haklarına saldıramazsınız.
Ben haddimi biliyorum. O zaman konu sahibi de dini kendine alet etmeyecek ok. Kendi nefsi için koşarak imam nikahı kıymayacak.Biraz haddinizi bilin bence. Konudaki kadına kızıp kadınların onlarca yıl uğraşıp hak ettiği haklarına saldıramazsınız.
Bende o yüzden yükseldim. Hamile kalıp kalıp aldırmak ne kadar mantıklı allasen.Anladığım üzere konu sahibi korunmuyormuş bile
O zaman bugün gündüz programı kuşaklarından şikayetlenmeyeceksiniz. Ondan sonra böyle plan peşine düşer. Kime bunu yuttursam der. Hayatı çok değerli ya. Nereden baksan dökülüyor.Hanımefendi hiçbir kadın istemediği çocuğu doğurmayacak. İnsanlar bunun için savaştı. Sizin dini vicdanş hassasiyetleriniz bir kadının hayatı ve rızasından kanundan değerli değil olamaz da. Bana göre de siz katilsiniz diyim olur mu öyle sey ? Kanun herkes için kanunddur. 3 aydan sonra yasak zaten . Ama doğurmak mecburiyetinde değilz
Ben bunu yazınca cahil oldum.bu işler belli olmaz işte.iyi güzel yargılamayalım da yani hata dediğiniz de iki olmaz.. ben bir kere kürtaj olsam adamı bir daha yanıma yaklaştırmam herhalde, eğer evlenmeden çocuk yapmanın ailem, işim ve benim için sıkıntı olacağını düşünüyorsam. burada soranlara bile evlendiğiniz gibi çocuk yapmayın diyoruz çünkü evlilikte eş olmadan anne-baba oluyorsunuz ve kaos başlıyor.. doğurmaya karar veriyorsan da bir an önce resmi nikahınızı yapın derim. bu arada amh değeri yüksek olan ben 5 yıl hamile kalamazken, düşük olan arkadaşım çok kısa sürede çocuk sahibi oldu. buna güvenerek korunmayı da bırakmayın
Merhaba arkadaşlar lütfen öncelikle kınayacak olanlar yorum yapmasın evet bir yanlış yaptık lakin bu durumu düzeltmek için uğraşıyoruz.
Ben 25 erkek arkadaşım 29 yaşında evlenmeyi düşünüyorduk fakat bu gebelik haberi bizi daha da hızlandırdı. Şuan 3-4 hafta gebeyim. Fakat ben ailemin bana vereceği tepkiden ve iş hayatımı da olumsuz etkileyeceğinden dolayı aldırmak istiyorum fakat erkek arkadaşım herşeyi halledeceğimizi yanımda olduğunu söylüyor. Kasımda nişan ve dini nikah yaparız
Ocakta birlikte tayin isteyebilmek için resmi nikah yaparız bunlar hafifletici neden olur diyor. Şubatta en geç martta karnım büyümeden düğün yaparız diye düşünüyor. Daha önceden 1 kere daha kürtaj geçmişimiz oldu şimdi yine aynı hatayı yapmayalım diyor. Bundan 2 ay önce amh fsh değerlerime baktırdığımda amh değerim düşük çıkmıştı doktor yumurtalık dondurmamı önermişti. Bunca şeyin arasında ailemin yüzünü yere eğmek istemiyorum ama çocuğu da bu şekilde doğurmak istemiyorum. Sizce bu süreç nasıl halledilir? Erkek arkadaşımın ailesi anlayışlı yardımcı olmaya hazırlar ben kendi ailemden korkuyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
Okuyup yargılamadan korunsaydınız gibi iş işten geçmiş yorum yapmayanlara teşekkür ederim şimdiden.
O da sizi ilgilendirmez kürtaj hakkına saldırıyorsunuz kadınlara katil diyorsunuz imam nikahına karısıyorsunuz? Tüm değerlerin karar mercii siz misiniz? Din kul ile yaradan arasında sizi bağlamıyor günahı daBen haddimi biliyorum. O zaman konu sahibi de dini kendine alet etmeyecek ok. Kendi nefsi için koşarak imam nikahı kıymayacak.
Imam nikahı konusunda ise ailelere nişandan sonra bu olay başımıza geldi diyip en azından dindar tarafı biraz olsun egale etmek niyetimiz.