Evlilik öncesi gebelik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki biz dilekçe mi verdik bizi dünyaya getirin diye.şu an yaşayıp da keşke yaşamasaydım diyenlerin hakkı ne oluyor o zaman? Herkes yaşamaktan çok mu memnun? Birini izin almadan dünyaya getirmemek kadar izin almadan dünyaya getirmek de suç bana kalırsa.sanki yaşamak öyle çok güzel çok zevkli birşey de.dertten başka birşey değil çoğu zaman.ben de gelmek istemiyordum bana kim hesap verecek o zaman? Başkalarının kararıyla bu dünyaya geliyoruz ya da gelmiyoruz.ikisi birbirinden daha iyi ya da daha kötü değil bence.şu dünyadan öyle çok şahane birşeymis gibi bahsedilmesi de beni benden alıyor.yaşama hakkı da yaşama hakkı.maşllah herkes sevgi kelebeği ama nasıl okuyorsa etraf katilden, caniden, istismarcıdan geçilmiyor.hepsinin de annesi sizler gibiydi.
Hepsinin annesi bizler gibi değildi önce bir genelleme hatanızı ve üslup düzenlemenizi yapın öyle ciddiye alalım argümanlarınızı. Ama yine de ciddiye alıp cevap vereceğim çünkü canım sıkılıyor. Seri katillerle ilgili tonlarca belgesel, video izlemiş biri olarak söylüyorum ki bu kişiler ya aşırı ilgisiz sevgisiz kaldılar ya madde bağımlısı anne babanın çocuklarıydı, ya istismara uğradılar ya da ciddi anlamda şiddet gördüler. Hepsinin bir travmatik çocukluk öyküsü var. Öyle kafasına esen 'ay canım psikopat olmak istiyor, psikopat olacagim artık' demiyor. Önce insan psikolojisini anlamak gerekiyor bunları anlamak için. Evet keşke yetiştirmeyi bilmeyen çocuk yapamasa da dünya normal insanlar için zorlaşmasa... Evet her çocuk mutlu bir aileye doğmayı hakkeder ama her zaman böyle olmuyor. Hayatın çok da bir mantığı yok aramaya da gerek yok. Doğduk, büyüdük, çocuk sahibi olduk ve öleceğiz ama hayat anlardan ibarettir bunun bilincinde yaşamayanlara hayat bir işkencedir.Yaşınız kaç? Varoluşsal sancılar mı çekiyorsunuz yoksa Nihat Doğan gibi... size kimin hesap vereceğini sormuşsunuz ama dünyayı sevememe sebebinizin muhattabı fazla uzakta değil gibi sanki. Siz dünyaya çocuk getirmeye karar verdiğinizde yazılı belge isteyebilirsiniz doğmamış çocuğunuzdan. Başkalarının kararları, bakış açısı kimseyi ilgilendirmez. Size kimse çocuk yapamazsınız demiyor, bize ne? Bizim hayatımızdan size ne? Her şeyin mükemmel olduğunu da iddia etmiyor kimse ama her şeyin de b.ktan olduğunu iddia edenler için tek dileğim de şu; umarım bir gün mutlu olmayı denerler ne diyeyim?

Iki dk cikip pazardan alisveris yaptim konu nerelere gelmis yahu.

G gunces R -Rosa- konu fakemiymis? Gecen haftadan bu yana birseyler deniyor birileri sitede, ara sira ekşiye ugrayan troll ekibi gibi buraya da ugruyorlar herhalde?
Bence de.arada da dini konu açıyorlar.amqç polemik çıkmamasıysa bence kürtaj konuları da yasaklanmalı.

Iki dk cikip pazardan alisveris yaptim konu nerelere gelmis yahu.

G gunces R -Rosa- konu fakemiymis? Gecen haftadan bu yana birseyler deniyor birileri sitede, ara sira ekşiye ugrayan troll ekibi gibi buraya da ugruyorlar herhalde?

Fake mi degil mi bilemeyiz ama konu sahibi konusunu bizim kizlar kadar dert etmiyor o konuda netiz :)

Hepsinin annesi bizler gibi değildi önce bir genelleme hatanızı ve üslup düzenlemenizi yapın öyle ciddiye alalım argümanlarınızı. Ama yine de ciddiye alıp cevap vereceğim çünkü canım sıkılıyor. Seri katillerle ilgili tonlarca belgesel, video izlemiş biri olarak söylüyorum ki bu kişiler ya aşırı ilgisiz sevgisiz kaldılar ya madde bağımlısı anne babanın çocuklarıydı, ya istismara uğradılar ya da ciddi anlamda şiddet gördüler. Hepsinin bir travmatik çocukluk öyküsü var. Öyle kafasına esen 'ay canım psikopat olmak istiyor, psikopat olacagim artık' demiyor. Önce insan psikolojisini anlamak gerekiyor bunları anlamak için. Evet keşke yetiştirmeyi bilmeyen çocuk yapamasa da dünya normal insanlar için zorlaşmasa... Evet her çocuk mutlu bir aileye doğmayı hakkeder ama her zaman böyle olmuyor. Hayatın çok da bir mantığı yok aramaya da gerek yok. Doğduk, büyüdük, çocuk sahibi olduk ve öleceğiz ama hayat anlardan ibarettir bunun bilincinde yaşamayanlara hayat bir işkencedir.Yaşınız kaç? Varoluşsal sancılar mı çekiyorsunuz yoksa Nihat Doğan gibi... size kimin hesap vereceğini sormuşsunuz ama dünyayı sevememe sebebinizin muhattabı fazla uzakta değil gibi sanki. Siz dünyaya çocuk getirmeye karar verdiğinizde yazılı belge isteyebilirsiniz doğmamış çocuğunuzdan. Başkalarının kararları, bakış açısı kimseyi ilgilendirmez. Size kimse çocuk yapamazsınız demiyor, bize ne? Bizim hayatımızdan size ne? Her şeyin mükemmel olduğunu da iddia etmiyor kimse ama her şeyin de b.ktan olduğunu iddia edenler için tek dileğim de şu; umarım bir gün mutlu olmayı denerler ne diyeyim?
Varoluş sancıları çeken herkes Nihat Doğan gibi tipler değil hanfendi.dünyadaki en iyi yazarlar, en iyi bilim adamları, en iyi sanatçılar düşünüyor bu tarz şeyleri.eee madem doğduk, üredik, öleceğiz çok da şeyy yapmayın diyorsunuz o zaman niye canla başla kürtaj karşıtlığı yapıyorsunuz ? Madem fazla da bir anlamı yok.cinayet falan diyerek olayı niye bu kadar büyütüyorsunuz? Ee kürtaj olmak da başkasının kararı oluyor.onu niye linçliyorsunuz o zaman?

Tüp bebekle zar zor gebe kalmış biri olarak söylüyorum, bence aldırın. Bu cehaletle bir çocuğa ebeveynlik yapmayın, zaten siz de emin değilsiniz. İstiyorsanız gebe kalmalısınız, bebek daha dünyaya gelmeden bu kadar bilinmezliği ve cehaleti hak etmiyor. Dramatize edilecek şey kürtaj değil bir çocuğun geleceğidir bana göre

Varoluş sancıları çeken herkes Nihat Doğan gibi tipler değil hanfendi.dünyadaki en iyi yazarlar, en iyi bilim adamları, en iyi sanatçılar düşünüyor bu tarz şeyleri.eee madem doğduk, üredik, öleceğiz çok da şeyy yapmayın diyorsunuz o zaman niye canla başla kürtaj karşıtlığı yapıyorsunuz o zaman? Madem fazla da bir anlamı yok.cinayet falan diyerek olayı niye bu kadar büyütüyorsunuz? Ee kürtaj olmak da başkasının kararı oluyor.onu niye linçliyorsunuz o zaman?
Siz benim ilk yazdığım konuyu tam okuduğunuza emin misiniz? 'Canla başla' karşı olduğumu tam olarak nerede yazmışım? Alıntılar mısınız rica etsem? Aksine asla ama asla karşı olmadığımı demişim ve eklemişim: her şey yolundayken aldırmak ilerde başka çocuk sahibi olunduğunda pişmanlığa sebep olabilir diye. Konu sahibi akıl istemiş aldır diyen kadar aldırma diyen de var. Linçleme de göremiyorum kendi yazdıklarımda. Cinayet lafı da geçmedi halbuki bir daha mı okusanız eleştirdiğiniz yazımı 🤔 hatta en son da yine sizin kararınız da demişim hay Allah nerede hata etmişim puu bana. Neyse Nihat Doğan değilsiniz diyeyim hadi. Albert Camus, Sartre gibi diyeyim gönül koymayın yeter ki.

Siz benim ilk yazdığım konuyu tam okuduğunuza emin misiniz? 'Canla başla' karşı olduğumu tam olarak nerede yazmışım? Alıntılar mısınız rica etsem? Aksine asla ama asla karşı olmadığımı demişim ve eklemişim: her şey yolundayken aldırmak ilerde başka çocuk sahibi olunduğunda pişmanlığa sebep olabilir diye. Konu sahibi akıl istemiş aldır diyen kadar aldırma diyen de var. Linçleme de göremiyorum kendi yazdıklarımda. Cinayet lafı da geçmedi halbuki bir daha mı okusanız eleştirdiğiniz yazımı 🤔 hatta en son da yine sizin kararınız da demişim hay Allah nerede hata etmişim puu bana. Neyse Nihat Doğan değilsiniz diyeyim hadi. Albert Camus, Sartre gibi diyeyim gönül koymayın yeter ki.
Herkesin mesajını çorba ettim galiba.😄

Şimdi doktorun söyledikleri tam bir saçmalık.şu doktorlara bir öğretemedik bu doğum işleri tamamen kader kısmet işidir diye.hiç mi okumuyorlar bu tarz yerleri anlamıyorum ki.vereceğin kararda etkili olmasına gerek yok.çünkü bir karşılığı yok.onu söylemek istedim.kürtajın da vicdanı karşılığı olduğunu düşünmüyorum ben.haa oluşmadan engellemişsin ha oluştuktan 3,5 gün sonra.arada bir fark olduğunu düşünmüyorum.eee o zaman korunmak da bir canlının oluşmasına engel olmak oluyor.hiç korunmasan belki 10 tane çocuğun olacaktı? Onların da mı yaşama hakkını elinden almış oluyorsun yani? Ya da cinsel hayatın varlığı da birinin hayatına engel olmuş oluyor o zaman.bu tarz şeyler bence tercihtir.kimse sana git şu erkekle ilişki yaşa demiyor, ya da şu yaşta ilişki yaşamaya başla demiyor.bu işler karmakarışık.öyle olsaydı böyle olsaydı girersen işin içinden çıkamazsın o yüzden olduğu gibi kabullenmek lazım bu tarz olayları.imkanın var mı var.eee o zaman tercih senin.
Oooooo kafalar pıırıl pırıl…
Korunmakla kürtajı nasıl bir tutarsın ya?
Allah nefes üflüyor, bir canlı oluşuyor sen fark yok diyorsun
Diğerinde canlının oluşmasına engel oluyoruz arkadaşım
Pesssssss

Oluyor da pek isabetli tahminler olmuyor.bana tepki gösteriyorlar ama bu işler tamamen şans, kısmet.bana da yok polikistik oversin yok menopoz yakın cart curt demişlerdi.öyle birşey yokmuş.bol keseden salladıklarını düşünüyorum doktorların.kimsenin birşey bildiği, anladıgı yok bu konularda.doktorlar da dahil.tamamen allahın işi bir sistem.
Doğru söylüyorsun doktorlar neden okuyorlar ki o kadar sene. Sadece sen bilion

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X