Evlilik öncesi gebelik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar lütfen öncelikle kınayacak olanlar yorum yapmasın evet bir yanlış yaptık lakin bu durumu düzeltmek için uğraşıyoruz.

Ben 25 erkek arkadaşım 29 yaşında evlenmeyi düşünüyorduk fakat bu gebelik haberi bizi daha da hızlandırdı. Şuan 3-4 hafta gebeyim. Fakat ben ailemin bana vereceği tepkiden ve iş hayatımı da olumsuz etkileyeceğinden dolayı aldırmak istiyorum fakat erkek arkadaşım herşeyi halledeceğimizi yanımda olduğunu söylüyor. Kasımda nişan ve dini nikah yaparız
Ocakta birlikte tayin isteyebilmek için resmi nikah yaparız bunlar hafifletici neden olur diyor. Şubatta en geç martta karnım büyümeden düğün yaparız diye düşünüyor. Daha önceden 1 kere daha kürtaj geçmişimiz oldu şimdi yine aynı hatayı yapmayalım diyor. Bundan 2 ay önce amh fsh değerlerime baktırdığımda amh değerim düşük çıkmıştı doktor yumurtalık dondurmamı önermişti. Bunca şeyin arasında ailemin yüzünü yere eğmek istemiyorum ama çocuğu da bu şekilde doğurmak istemiyorum. Sizce bu süreç nasıl halledilir? Erkek arkadaşımın ailesi anlayışlı yardımcı olmaya hazırlar ben kendi ailemden korkuyorum. Siz olsanız ne yapardınız.

Okuyup yargılamadan korunsaydınız gibi iş işten geçmiş yorum yapmayanlara teşekkür ederim şimdiden.
Dini nikah kıyma sebebiniz nedir. ? Zaten bir defa cinayet işlemiş şimdi de tekrardan gebelik kalmışsınız ?

Doğur derim 2. kürtaj kötü olur. Hemen nikah kıyın resmî. Organizasyonla uğraşmayın.

Kınadığım şey evlenmeden hamile kalmanız değil boşalmalı seks yaşayıp yaşayıp ailem ne der korkusuyla kürtaj yapmanız.

Arkasında duramayacağınız şeyler yapmayın.

Çocuk oyuncağı değil bu işler.
Boşalmadan nasıl seks yapacak. Öpüşecek mi sadece onu anlamadım. 😒

Kürtaj karşıtı değilim ama konu baştan aşağı saçma, 25 yaşına 2 kürtaj sığdırmak gerçekten büyük bir saçmalık.

Adam evlenelim demiş, dini nikah neyin nesi zaten anlayamadım şimdi hemen yapın nikah tayine yetişicez dersiniz ailelere çocuk işini de söylemezsiniz. İşyerindekilere ne oluyor anlayamadım, evlendim , hemen çocuk sahibi olmak istedik benim değerlerim düşüktü doktor söyledi diyin geçin sorarlarsa ki bu kadarına bile gerek yok bence.

Allahtan adam aklı selim biri adam gibi aile olmaya niyeti var daha fazla saçmalığa batmadan bir nikah yapın olsun bitsin.

Arkadaş ben dinle pek arası olmayan bir insanım ama bu ülkedeki Müslüman geçinenlerin yaptıklarını okuyunca ben bile Allahtan korkarım diyorum. Siz nasıl insanlarsınız kardeşim yemişsiniz bir halt adam gibi çocuğunuza sahip çıkıcaksınız, dini neye alet ediyorsunuz ... aileme yüzümümü eğememe, işyerindne utanırım şu bu bunları bu haltları yemeden düşünecektiniz. Şimdi durmayın yapın resmi nikah düzeltin durumu. Dini nikah yapınca ne oluyor yani salaklığınızdn günahına girdiğiniz 1. bebeğin günahı temizlenecek mi, ne olacak ??? Dini kendi pisliklerinize alet etmeyin. Yurtdışında yaşayan dinsize bile Mekkeli hoca gibi söylev çektirdiniz ya pes, siz din min günah bunalrı ağzınıza almayın ahlaklı yaşamayı dürüst olmayı sorumluluk almayı öğrenin!!!!

Sevgılınıze guvenıyorsanız evlenın .evlenır evlenmez cocuk sahıbı olup baska sehıre gıtmek va bunlar da rısk. Kurtaj tekrar cocuk sahıbı olmaya engel değil yıne cahıl cuheyl konusmalar olmus bol bol. Kımse genc olmuyor, kımsenın cocugu buyumeyecek gibi masallah herkes kınama makinesi car car car. Sızın kararınız. Yalnız ımam nıkahı , resmı nıkahtan önce olmaz. Evlılık cuzdanınız gerek suc sayılır. Kımseye acıklama yapmak zorunda degılsınız elalemı bosverın bızım mılletımız meraklı kendını konusmaya hak gorur. Annenız ve babanız da kırılıp kızsada ılerde duzeltebılırsınız durumu.. sok olacaklardır normal olarak.

Son düzenleme:
Olan olmuş artık.hic öyle düğün falan yapmayın direk nikah kıyın bı ay içinde.sonra ailenize söylemeyin ilk geceden hamile kaldım diyin.kim nerden bilecek ne zaman dogdugunu akıllarında tutmazlar.en olmadı annenize söyleyin sadece erkekler hatırlamaz böyle seyleri

Genel olarak gençlerde bir korunma cahilliği mi var yoksa zevk için mi korunmuyorsunuz?
Martı bekleyince karnınız çıkınca ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Kasım ayındayız zaten gidin gün alın hemen nikahı yapın daha fazla beklenmez. Aileniz zaten herşeyi anlayacak.
Aslında suçlu ikinizsiniz ama sevgilinize korun diyemediniz mi

Şimdi doktorun söyledikleri tam bir saçmalık.şu doktorlara bir öğretemedik bu doğum işleri tamamen kader kısmet işidir diye.hiç mi okumuyorlar bu tarz yerleri anlamıyorum ki.vereceğin kararda etkili olmasına gerek yok.çünkü bir karşılığı yok.onu söylemek istedim.kürtajın da vicdanı karşılığı olduğunu düşünmüyorum ben.haa oluşmadan engellemişsin ha oluştuktan 3,5 gün sonra.arada bir fark olduğunu düşünmüyorum.eee o zaman korunmak da bir canlının oluşmasına engel olmak oluyor.hiç korunmasan belki 10 tane çocuğun olacaktı? Onların da mı yaşama hakkını elinden almış oluyorsun yani? Ya da cinsel hayatın varlığı da birinin hayatına engel olmuş oluyor o zaman.bu tarz şeyler bence tercihtir.kimse sana git şu erkekle ilişki yaşa demiyor, ya da şu yaşta ilişki yaşamaya başla demiyor.bu işler karmakarışık.öyle olsaydı böyle olsaydı girersen işin içinden çıkamazsın o yüzden olduğu gibi kabullenmek lazım bu tarz olayları.imkanın var mı var.eee o zaman tercih senin.
Cahillligin zirvesi.

Hanımefendi herkes sizin gibi telefonda bilgisayarda oldukça zaman geçirmiyor. Ayrıca korunun diyenlere bu saatten sonra haklısından başka ne denilebilir? Yaptık bir hata kabul, çaresini düşünüyoruz. İmam nikahı konusunda ise ailelere nişandan sonra bu olay başımıza geldi diyip en azından dindar tarafı biraz olsun egale etmek niyetimiz.
Hata bir kere yapılır sen zaten bir kere hamile kalıp kürtaj olmuşsun o saatten sonra ekstra hassas olmak gerekirken siz sorumsuzca davranmışsınız. Bu saatten sonra önemli olan ikinizin ortak kararı sen de eğer bu çocuğu istiyorsan gereksiz yere nişan vs deyip vakit kaybetmeyin resmi nikahınızı kıyın yine tayini bahane edersiniz. Dini nikahtan sonra çocuk ortaya çıksa kimse bir şey demeyecek mi sanki ne saçma bir düşünce konuşan yine konuşacak.

Dini nikah kıyma sebebiniz nedir. ? Zaten bir defa cinayet işlemiş şimdi de tekrardan gebelik kalmışsınız ?
Kürtaj hakkını kullanmak isteyen kadınlara bu şekilde ithamda bulunamazsınız.bana göre yanlış diyebilirsin ama resmen katil demişsin.o kadar da değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X