Evlilik öncesi gebelik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşük amh ile hamile kaldıysanız hiç aldırmayın derim sonra cok uğrasırsınız. Yumurta dondur bile dediyse doktor zaten suan hamile olmanız mucize gibi birsey.
Hele bir de 2.kürtaj olacak aldırırsanız. Yazık değil mi size de bebeğe de zaten evleneceğiz diyorsunuz aldırmayın derim. Yani ailemin yuzu yere eğilsin demek için cok geç onu daha once dusunecektiniz korunma yöntemi seçerken falan en azından...
Doktorun dediklerine güvendim.geri çekilmeyle ilk aydan hamile kaldım diye gelir valla.ben artık konu üreme olunca tıbbın çaresiz kaldığını düşünüyorum.bana ne deseler bir anlam ifade etmiyor artık.neler gördük okuduk buralarda.

Şimdi doktorun söyledikleri tam bir saçmalık.şu doktorlara bir öğretemedik bu doğum işleri tamamen kader kısmet işidir diye.hiç mi okumuyorlar bu tarz yerleri anlamıyorum ki.vereceğin kararda etkili olmasına gerek yok.çünkü bir karşılığı yok.onu söylemek istedim.kürtajın da vicdanı karşılığı olduğunu düşünmüyorum ben.haa oluşmadan engellemişsin ha oluştuktan 3,5 gün sonra.arada bir fark olduğunu düşünmüyorum.eee o zaman korunmak da bir canlının oluşmasına engel olmak oluyor.hiç korunmasan belki 10 tane çocuğun olacaktı? Onların da mı yaşama hakkını elinden almış oluyorsun yani? Ya da cinsel hayatın varlığı da birinin hayatına engel olmuş oluyor o zaman.bu tarz şeyler bence tercihtir.kimse sana git şu erkekle ilişki yaşa demiyor, ya da şu yaşta ilişki yaşamaya başla demiyor.bu işler karmakarışık.öyle olsaydı böyle olsaydı girersen işin içinden çıkamazsın o yüzden olduğu gibi kabullenmek lazım bu tarz olayları.imkanın var mı var.eee o zaman tercih senin.
Ben de çok duygusal bakıldığını düşünüyorum yani çocuk hayata getirmek büyük bir şey ve sorumluluğu ağır. Aldırmak en mantıklısı. Tekrar Çocuk olma şansı azsa ikisi tekrar düşünür.
Ama olusmamıs bir canlı bence de. Sırf çocuk için evlenmezdim galiba aldırıp devam ederdim

Korunma yöntemi olarak mı kullanıyorsunuz kürtajı anlayamadım ki. Bu sitede kürtaja en olumlu yaklaşan üyelerden biriyim ama ikinci kez istenmeyen gebelik ve kürtaj lafı benim bile asabımı bozdu. Bir kere yaşamışsınız o olaydan sonra aa bak adam akıllı korunmazsak hızlıca çocuk sahibi oluyoruz deyip adam akıllı harekete edersiniz oyuncak bebek değil bu gerçek bir bebekten bahsediyoruz. Ayrıca siz kasımda düğün bile yapsanız denmeyecekmiş bu çocuk erken mi doğdu ne oldu ilk günden mi hamile kaldın diye ?
Hızlıca olduğunu nereden biliyorsun ki belki 1 senede oldu.

Madem zevkinize keyfinize düşkünüsünüz duramıyorsunuz bari korunun ya çok mu zor?
Çocuğun suçu ne ya?
Bir de yargılamayın yazmış seni vicdanın yargılasın.
Evet bence korunmak çok zor.hormonal yöntemler insanın anasını belliyor.eee spirali de doğum yapmamış kadınlara takmaya kimse yanaşmıyor.kapı kapı gezdim resmen.ee elde sadece prezervatif kalıyor o da zevki çok azaltıyor hem de kuruluk çok yapıyor.evet korunmak doğru bir harekettir ama çok mu zor demek bence doğru değil.evet kolay değil.

Hızlıca olduğunu nereden biliyorsun ki belki 1 senede oldu.
Değerleriyle ilgili bilgi vermiş galiba ama ben onlardan anlamıyorum. Kürtajı da gerçekten destekleyen mesajlarım var belki denk gelmişsindir ama bu hanım kızın sorunu bir kere bunu yaşayıp üstüne ikinciyi yaşaması. Emin ol korunmuş olsaydı mesajların arasına sıkıştırırdı bu bilgiyi yargılanmaktan korktuğu için. Ben bir kere çocuk aldırsam diyorum ya biz çocuk yapabilme yetisine sahibiz derim hızlıca oluyor demesem bile.

Evet bence korunmak çok zor.hormonal yöntemler insanın anasını belliyor.eee spirali de doğum yapmamış kadınlara takmaya kimse yanaşmıyor.kapı kapı gezdim resmen.ee elde sadece prezervatif kalıyor o da zevki çok azaltıyor hem de kuruluk çok yapıyor.evet korunmak doğru bir harekettir ama çok mu zor demek bence doğru değil.evet kolay değil.
Ay doğur o zaman ferhans. Eeeen kötü 18 yıl sana muhtaç kalacak bir canlı dünyaya getirmeye göre emin ol korunmak çok çok çok daha kolay.

Ilk sefer olsa neyse yani hatadir vs dir denir. 2.sefer tekrar kurtaj dusunmek bana hic iyi bir fikir gibi geldi hem tekrar anne olmaniz inanilmaz zorlasir hemde yani ne bileyim burdaki uyelerin dedigi gbi kurtaj bi dogum kontrol yontemi degil sizin onu aldirmaniz onu hic olmamis yapmaz evlenin, dogurun derim ama eger cocugu da istemiyorsaniz ve icten ice erken evlenmenin vs olarak onu gorecekseniz o zaman da aldirin sonra da bi zahmet artk korunun. Bi kadin dogumcuya gidip uygun korunma yontemi bulmak bu derece mi zor bu neyin sorumsuzlugu ben anlamadim

Ay doğur o zaman ferhans. Eeeen kötü 18 yıl sana muhtaç kalacak bir canlı dünyaya getirmeye göre emin ol korunmak çok çok çok daha kolay.
Bence direkt üreme sistemi saçma.bu kadar ciddi sonuçları olan bir eylem niye bu kadar zevkli? Sadece fiziki zevk de değil manevi yönü de çok yüksek.yapacak birşey yok tabi de düşüncemi yazdım.

Neden direkt resmi nikah degilde dini nikah onu anlayamadim, dini nikahi bu kadar onemsiyor madem sevgiliniz neden bu zamana kadar dini nikahsiz birliktelik yasadiniz.

Yine isine geldigi gibi yasayan bir erkek ve ona inanmaya hazir bir kadin.

Magdur olursunuz, dogurmaya karar verdiyseniz en kisa surede resmi nikahinizi kiyin derim ben.

Son düzenleme:
Korunurken de hamile kalınabilir bir dikkatsizlik ile yargılamayın basınıza gelir bence de
Ben prezervatif olduğu halde yine de geri çekilmeyi de kullanıyorum. Nasıl açıklarım bilemedim ama ben bile korkuyorum hamile kalmaktan. Korunurken hamile kalınabilir evet ama bir kere kürtaj yaptırdıysam çok dikkatli olurdum. Konu sahibinin değerleri düşükmüş hamile kalması zormuş gibi yorumlar oldu belki tekrar çocuğun olmaz doğur diyen üyeler var. Benim bu durumdan anladığım korunurken hamile kalacak kadar doğurgan biri değil konu sahibi. Bu durumda da demek ki korunmamayı tercih etmiş zevkleri için.

Şimdi doktorun söyledikleri tam bir saçmalık.şu doktorlara bir öğretemedik bu doğum işleri tamamen kader kısmet işidir diye.hiç mi okumuyorlar bu tarz yerleri anlamıyorum ki.vereceğin kararda etkili olmasına gerek yok.çünkü bir karşılığı yok.onu söylemek istedim.kürtajın da vicdanı karşılığı olduğunu düşünmüyorum ben.haa oluşmadan engellemişsin ha oluştuktan 3,5 gün sonra.arada bir fark olduğunu düşünmüyorum.eee o zaman korunmak da bir canlının oluşmasına engel olmak oluyor.hiç korunmasan belki 10 tane çocuğun olacaktı? Onların da mı yaşama hakkını elinden almış oluyorsun yani? Ya da cinsel hayatın varlığı da birinin hayatına engel olmuş oluyor o zaman.bu tarz şeyler bence tercihtir.kimse sana git şu erkekle ilişki yaşa demiyor, ya da şu yaşta ilişki yaşamaya başla demiyor.bu işler karmakarışık.öyle olsaydı böyle olsaydı girersen işin içinden çıkamazsın o yüzden olduğu gibi kabullenmek lazım bu tarz olayları.imkanın var mı var.eee o zaman tercih senin.
Okumaz olurlar mı? Tıp fakültesi giriş derslerinin ilk konusu kader ve kaza. Ama cahiller işte, yapacak bir şey yok.

Merhaba arkadaşlar lütfen öncelikle kınayacak olanlar yorum yapmasın evet bir yanlış yaptık lakin bu durumu düzeltmek için uğraşıyoruz.

Ben 25 erkek arkadaşım 29 yaşında evlenmeyi düşünüyorduk fakat bu gebelik haberi bizi daha da hızlandırdı. Şuan 3-4 hafta gebeyim. Fakat ben ailemin bana vereceği tepkiden ve iş hayatımı da olumsuz etkileyeceğinden dolayı aldırmak istiyorum fakat erkek arkadaşım herşeyi halledeceğimizi yanımda olduğunu söylüyor. Kasımda nişan ve dini nikah yaparız
Ocakta birlikte tayin isteyebilmek için resmi nikah yaparız bunlar hafifletici neden olur diyor. Şubatta en geç martta karnım büyümeden düğün yaparız diye düşünüyor. Daha önceden 1 kere daha kürtaj geçmişimiz oldu şimdi yine aynı hatayı yapmayalım diyor. Bundan 2 ay önce amh fsh değerlerime baktırdığımda amh değerim düşük çıkmıştı doktor yumurtalık dondurmamı önermişti. Bunca şeyin arasında ailemin yüzünü yere eğmek istemiyorum ama çocuğu da bu şekilde doğurmak istemiyorum. Sizce bu süreç nasıl halledilir? Erkek arkadaşımın ailesi anlayışlı yardımcı olmaya hazırlar ben kendi ailemden korkuyorum. Siz olsanız ne yapardınız.

Okuyup yargılamadan korunsaydınız gibi iş işten geçmiş yorum yapmayanlara teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba erkek arkadaşınızdan eminseniz bir an önce evlenin. Er yada gec zaten aklınızda evlenmek var . Erkek arkadaşınız daha makul yol izliyor umarım herşey gönlünüzce olur çok mutlu olursunuz

Ben de çok duygusal bakıldığını düşünüyorum yani çocuk hayata getirmek büyük bir şey ve sorumluluğu ağır. Aldırmak en mantıklısı. Tekrar Çocuk olma şansı azsa ikisi tekrar düşünür.
Ama olusmamıs bir canlı bence de. Sırf çocuk için evlenmezdim galiba aldırıp devam ederdim
Hak veriyorum belki bir daha olmazsa diye hareket edilmez bence.doğanlara sanki şahane saygı sevgi gösteriliyor da bir de doğmayanları düşünmek kaldı.her akşam kavga, yaralama, cinayet haberi.adamlara sorsan kürtaja karşıdır hepsi.maşllah bütün anneler hayırlı evlat doğuruyor sözde ama bu toplumun hâli ne o zaman?

Direkt resmi nikah kıymalısınız bence bebek aldırmayın. zaten evlenme planınız varmış düşünmenize bile gerek yok.
Bence bu evlilik dışı vs muhabbetleri geçmişte kaldı 2025 e giriyoruz yani :)
Evlenin geçin sizin hayatınız sizin bebeğiniz. Ama birçok insan gibi ben de dini nikah mevzusunu anlayamadım. (zaten temsili bir şey gereksiz geldi)

Korunmakla kürtajı nasıl bir tuttunuz pes vallaha. Üç yıllık evliyim korunmasak kaç kere hamile kalırdım Allah bilir. Durmadan cocuk doğuralım o zaman.

Ailenize sağlık durumunuzdan bahsedin,bşr daha çocuğunuz olmama riski bulunduğunu öğrenirlerse duruma daha kolay alışıp daha ılımlı tepkiler verebilirler. Dini nikah düğün zart zurtla uğraşmayın doğrudan resmi nikahınızı kıyın gitsin.
Bencede sürem azaldı bir kaç ayım varmış menopaza girecekmişim falan diyip evlenirsiniz hemen çok uzatmadan.

Sizin hamile kalma ihtimalinizin düşük olduğunu düşünemiyorum açıkçası. Başka bir doktora daha gidin. Amh yüksek olsaymış 4-5 tane mi gebelik yaşanacakmış pes vallahi..
Evliyken bile korunmamak sakıncalıyken ( evliyim, korunmadan asla birlikte olmuyorum) sevgiliyken çatır çatır yapmanıza da hata bile diyemiyorum.

Merhaba arkadaşlar lütfen öncelikle kınayacak olanlar yorum yapmasın evet bir yanlış yaptık lakin bu durumu düzeltmek için uğraşıyoruz.

Ben 25 erkek arkadaşım 29 yaşında evlenmeyi düşünüyorduk fakat bu gebelik haberi bizi daha da hızlandırdı. Şuan 3-4 hafta gebeyim. Fakat ben ailemin bana vereceği tepkiden ve iş hayatımı da olumsuz etkileyeceğinden dolayı aldırmak istiyorum fakat erkek arkadaşım herşeyi halledeceğimizi yanımda olduğunu söylüyor. Kasımda nişan ve dini nikah yaparız
Ocakta birlikte tayin isteyebilmek için resmi nikah yaparız bunlar hafifletici neden olur diyor. Şubatta en geç martta karnım büyümeden düğün yaparız diye düşünüyor. Daha önceden 1 kere daha kürtaj geçmişimiz oldu şimdi yine aynı hatayı yapmayalım diyor. Bundan 2 ay önce amh fsh değerlerime baktırdığımda amh değerim düşük çıkmıştı doktor yumurtalık dondurmamı önermişti. Bunca şeyin arasında ailemin yüzünü yere eğmek istemiyorum ama çocuğu da bu şekilde doğurmak istemiyorum. Sizce bu süreç nasıl halledilir? Erkek arkadaşımın ailesi anlayışlı yardımcı olmaya hazırlar ben kendi ailemden korkuyorum. Siz olsanız ne yapardınız.

Okuyup yargılamadan korunsaydınız gibi iş işten geçmiş yorum yapmayanlara teşekkür ederim şimdiden.
Önce dini nikah yapmak şu aşamada çok saçma olur. Bence siz aralıkta kız isteme ve nikah yapın. Ailelere " ocaktaki tayine yetişelim" dersiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X