Kızlar selam,
Kafamda işten ayrılmalı mıyım sorusu vardı bir süredir, bu durum hakkında birkaç konu da açmıştım hatta, bir süre alttan alayım, işimi yapayım borcumuz var kendimi tutayım diye düşünürken akşam aldığım bir haberle işten çıkmayı kafama koydum.
Şimdi ben yaklaşık 4 yıldır aynı yerdeyim, 5 aylık evliyim ve evlilik nedeniyle (asıl sebep mobbing ama ben evlilik göstereceğim) ayrılmak istiyorum. Kuzenim evlilik+kıdem tazminatı alabilirsin dedi. İnternetten araştırdım ama her kafadan bir ses çıkması durumu olduğu için kafam karıştı açıkçası.
Şubat başı çıkmayı düşünüyorum, ocak başı da konuşacağım, ihbar sürem de uzun olacak yani.
Evlilik nedenli işten çıkma durumunda dilekçeyi notere mi avukata mı yazdırmak gerekiyor? Elden vermek istemiyorum.
Bir de benim maaşımın asgari kısmı bankaya yatıyor, kalanı elden veriliyor. Bu durumda elden verileni de hesaplarlar mı yoksa orada da bir ali cengiz oyunu yapılabilir mi?
Haklarımı alabilmek için nasıl bir yöntem izlemeliyim bilen varsa ve cevaplarsa çok sevinirim.