- 19 Mayıs 2020
- 46.418
- 207.602
Siz 18 yaşında ilk üniversitesine gidecek bir kız çocuğu değilsiniz. Siz aynı zamanda üniversite son sınıf eczacılık öğrencisi olan, tıp kazanacak kadar da kapasite sahibi olan birisiniz. Böyle kro kro tipleri nasıl kendinizle denk görüp duygu oluşturabiliyorsunuz onu anlamıyoruz.tıp fakültesi kazanmış biri birini sevmiş bağlanmış olamaz mı sizin hiç kararsız kalıp danışmak istediğiniz konular olmuyor mu anca eleştirmek için yazmayın
Özür dilerim bundan sonra soracaklarımı size danışıp öyle sorarım. Tıp fakültesi öğrencisi olunca kararsız kalınamaz mı danışılamaz mı ya da tıp kazanınca duygular aldırılıyor mu ben mi bilmiyorum
O zaman eczacılık fak. Ni bitir eczane aç öyle evlen. Niye okulunu bırakıp evleneceksin bir anlayabilsemMezun değilim eczacılık 4. sınıf öğrencisiyim
Olamazsın arkadaşım 15 yaşında ergen bir kız değilsen olamazsın ülkenin hali ortada bu kadar seviyorsan sevildiğine de inanıyorsan bekle dersin . Önce kendini sonra aileni düşünürsün sonra ortama bakar ben napıyorum dersin. Pardon da kararsız kalmamış destek arıyorsunuz kendinize ama maalesef burda o kadar çok insanların dertlerini okuyoruz ki bi erkek için iyi bir eğitimi bırakacağını söyleyen kadınlara hiçbir kadının tahammülü yok. 28 30 yaşına yaklaşmış olsan yine belki destek gelirdi dicem ama hiç sanmıyorum. Size hayatınızda başarılar diliyorumtıp fakültesi kazanmış biri birini sevmiş bağlanmış olamaz mı sizin hiç kararsız kalıp danışmak istediğiniz konular olmuyor mu anca eleştirmek için yazmayın
Özür dilerim bundan sonra soracaklarımı size danışıp öyle sorarım. Tıp fakültesi öğrencisi olunca kararsız kalınamaz mı danışılamaz mı ya da tıp kazanınca duygular aldırılıyor mu ben mi bilmiyorum
Anlayıslı biri okumamı istemiyorHanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Sevebilirsiniz, duygularınızı aldırmanız da gerekmiyor ama tıp fakültesi kazanacak zekada birinin mantığını bu derece devre dışı bırakması bize tuhaf geliyor.tıp fakültesi kazanmış biri birini sevmiş bağlanmış olamaz mı sizin hiç kararsız kalıp danışmak istediğiniz konular olmuyor mu anca eleştirmek için yazmayın
Tam olarak bunu yazmaya gelmiştim.Bu soruyu ciddi ciddi sorduysanız zaten siz tıp bitiremezsiniz,o vizyon sizde yoktur. Evlenin.
Evet kaçırırsınız ve hayatınızın en büyük aptallığını yaparsınızBir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor.
Evet bu kişi ben seni 6 yıl bekleyemem çocuk sahibi olmak istiyorum diyor ve bir de çevremde bazı muhafazakar akrabalar var bir kadın için en iyisi erken evlenmek bir an önce düzenini kur zaten bu adamın eczanesi var orda çalışmak erkekler içinde doktor olarak çalışmaktan daha iyi vs diye konuşup kafamı karıştıran. Ama asıl sebep ben bu duyguları başka birinde tekrar yaşayamazsam ve meslek sahibi olduğumda pişman olursam korkusu
Bence konu fake arkadaşlar bir insan bunu söylemesi için şuurunu kaybetmesi lazım.
Kocaya gideceğim demedim bir konuda kararsız kalıp fikirlerinizi sordum ve ruh hastası olmakla suçluyorsunuz. Siz hiç mantık ve kalp arasında kalıp danışmadınız mı gençken, bunda bu kadar anormal olan nedir, anlamıyorum?Umarım kınadığınız hakaret ettiğiniz şekilde sınanmazsınız17 yaşında kzım var onu düşündüm bende. Tıp kazansa ve kocaya gidicem okumayacağım dese zorla hastanenin psikiyatri bölümüne yatırtırım. Tıbbi destek gerekiyor akıl sağlığında sorun var diye düşünürüm
Türkiye'de puanı en düşük tıpın sıralamasına bakıp öyle yorum yapmanızı tavsiye ederim, yorum yapmak zorunlu değilken. Saygısızlık yapmanın mantığı yokTam olarak bunu yazmaya gelmiştim.
Evlenmesi ülke için daha hayırlı görünüyor.
He kazara okuyup doktor olursa da, bu kafada birine gidip muayene olmam açıkçası. Mantık ve vizyon yok çünkü. Muhtemelen kazandığı üni de puanı düşük bir okul zaten..
Ablacım konu kalp mantık arasında kalmak değil. Size zibilyon tane yorum geldi, hakaret etmeden sakince olayın mantığını açıklayan. Hala kalkıp "ama erkeklerin içinde çalışmaktansa..." gibi, 2 gram eğitim almış herhangi bi canlının kuramayacağı cümlelerle 2 aylık sevgili bile denmeyecek hanzoyu savunmak akıl kârı değil. Bu kalp de değil mantık da değil çünkü zaten siz kafanızda oturtmuşsunuz. Burada sadece kendinizi destekleyebilecek birkaç yorum aradınız ama gelmesi imkansız.Kocaya gideceğim demedim bir konuda kararsız kalıp fikirlerinizi sordum ve ruh hastası olmakla suçluyorsunuz. Siz hiç mantık ve kalp arasında kalıp danışmadınız mı gençken, bunda bu kadar anormal olan nedir, anlamıyorum?Umarım kınadığınız hakaret ettiğiniz şekilde sınanmazsınız