Evlilik mi eğitim mi fikir verebilir misiniz?

Lütfen kurgu bir hikaye olsun. İkinci sayfaya bile geçemiyorum okumak için. Okurken tüylerim ürperdi aklı başında hiçkimse ( birde tıp fakültesi diyor ) o kadar emeği evlenmek içinme atamaz birde bizim ülkemizde. Naptın kuzum yemedin içmedin ders çalıştın ama ülkenin durumundan mı haberin yok. Bir erkeğe bel bağlamamak gerektiğini öğretmediler mi sana . Hiç mi haber izlemiyorsun.

Kesinlikle katılıyorum. Kızcağızın elini kolunu bağlamak için hemen ardı ardına çocuk yaptırıp, sonra “çocukları istiyorsan beş kuruş alamazsın” pazarlığı yapıyorlar mesela. Çok yazık ya. :KK43:
Kendileri gibi zengin ve güçlü ailelerin kızlarına bunları yapamazlar, kan alırlar çünkü. Akıllı uslu becerikli oğullarını kendi dengi ailelerden kızlarla evlendirip, haylaz oğullarına fakir kız bulurlar. Ya da kendi bulduğuna sorun çıkarmazlar.

Sizce derslere odaklansam ve onu tamamen silip atsam ilerde yeniden bunları yaşama ihtimalim var mı
Bunları bidaha yaşamama ihtimalin sıfır, bir insan ömründe defalarca aşık oluyor aşk bir keredir falan filan boş şeyler, ama insan bi aşk için feda ettiklerine bir daha kavuşamıyor

Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Bence evlenin
Bu zihniyet de biri Dr olmasın lütfen

Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Allahım. Bunu nasıl sorarsınız? Tıp kazanmış biri bu soruyu sormamalı.
Eğitimini tamamla, işe gir doktor çık sonra evlenirsin. 30 yaşından sonra evlensen be kaybedersin?
Ama eğitimi bırakıp, muhafazakar ve farklı kültürlerde olduğunuz , okumaya önem vermeyen bu adamla evlenirseniz kafanızı taştan taşa vurursunuz ama geç olur.

Lütfen kurgu bir hikaye olsun. İkinci sayfaya bile geçemiyorum okumak için. Okurken tüylerim ürperdi aklı başında hiçkimse ( birde tıp fakültesi diyor ) o kadar emeği evlenmek içinme atamaz birde bizim ülkemizde. Naptın kuzum yemedin içmedin ders çalıştın ama ülkenin durumundan mı haberin yok. Bir erkeğe bel bağlamamak gerektiğini öğretmediler mi sana . Hiç mi haber izlemiyorsun.
tıp fakültesi kazanmış biri birini sevmiş bağlanmış olamaz mı sizin hiç kararsız kalıp danışmak istediğiniz konular olmuyor mu anca eleştirmek için yazmayın
Allahım. Bunu nasıl sorarsınız? Tıp kazanmış biri bu soruyu sormamalı.
Eğitimini tamamla, işe gir doktor çık sonra evlenirsin. 30 yaşından sonra evlensen be kaybedersin?
Ama eğitimi bırakıp, muhafazakar ve farklı kültürlerde olduğunuz , okumaya önem vermeyen bu adamla evlenirseniz kafanızı taştan taşa vurursunuz ama geç olur.
Özür dilerim bundan sonra soracaklarımı size danışıp öyle sorarım. Tıp fakültesi öğrencisi olunca kararsız kalınamaz mı danışılamaz mı ya da tıp kazanınca duygular aldırılıyor mu ben mi bilmiyorum

Evet bu kişi ben seni 6 yıl bekleyemem çocuk sahibi olmak istiyorum diyor ve bir de çevremde bazı muhafazakar akrabalar var bir kadın için en iyisi erken evlenmek bir an önce düzenini kur zaten bu adamın eczanesi var orda çalışmak erkekler içinde doktor olarak çalışmaktan daha iyi vs diye konuşup kafamı karıştıran. Ama asıl sebep ben bu duyguları başka birinde tekrar yaşayamazsam ve meslek sahibi olduğumda pişman olursam korkusu
Bence konu fake arkadaşlar bir insan bunu söylemesi için şuurunu kaybetmesi lazım.

Ben kimsenin hakkını yemedim 2 yıl dersane+ 4 yıl eczacılık+ 1 yıl dersane sonucu yerleştim ve boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme diye bir kavram olduğundan kimsenin hayatı da yanmayacak üzülmeyin, yanan bir hayat varsa benimki olacak
Neden bu kadar ilgi ve sevgi bağımlısısınız? Genç bir kadın olarak hayatınızın iplerini elinize almak varken, dimdik ayakta olmak varken değil Türkiyede ortalama her ülkede saygın bir mesleğe sahip olabilecekken tüm geleceğini bir adamın vicdanına nasıl bırakabiliyorsunuz? Kendine acımıyosun ailenede mi acımıyosun gercekten. Sevgisizliğe özgüvensizliğe kılıf olarak aileme maddi yük olmayim bahanesi seçmişsiniz. Bu kadar yoruma rağmen yolunuzuda çizmiş görünüyorsunuz. İkileme düşmeniz bile hata evlenin siz, sizin düşünce yapınızdaki kızlar evlenmeli. Boşverin doktorluğu, boşverin hayat kurtarmayı siz zaten doktor olamazsınız ki.
Hayatta her şey olabilir aile eş dost herkes bir gün yanlıs yapabilir, üzebilir ,terk edebilir. Günün sonunda siz onu terk etmedikce sizi asla terk etmeyecek olan tek şey mesleginizdir.

Lütfen şaka olsun, tıp ı kazanıp da evlenmek için bırakmazsın be 🤦🏻‍♀️

tıp fakültesi kazanmış biri birini sevmiş bağlanmış olamaz mı sizin hiç kararsız kalıp danışmak istediğiniz konular olmuyor mu anca eleştirmek için yazmayın
Özür dilerim bundan sonra soracaklarımı size danışıp öyle sorarım. Tıp fakültesi öğrencisi olunca kararsız kalınamaz mı danışılamaz mı ya da tıp kazanınca duygular aldırılıyor mu ben mi bilmiyorum
Tabii ki sevebilir, kararsız kalabilir ve birilerine danisabilir. Ama buradaki sorun okulunuzu on plana alın diyen üyelere karşı savunmaya geçmeniz. O kişiler sizin ne kadar çok emek verdiğinizin ve hedefleri olan bir insan olduğunuzun farkında o yüzden sizin iyiliğiniz için bu eleştirileri yapıyorlar, bu tepkileri veriyorlar. Evlenmek hayal ettiğiniz gibi büyüleyici sizi bulutların uzerine çıkaracak birsey değil ne kadar severek evlenirseniz evlenin. Ben evlenmeden önce 2 bölüm bitirdim 1 de yüksek lisans evlendim atandım göreve başladım. Eşim benim için bütün düzenini ve işini bırakıp atandığı şehire geldi her şeye sıfırdan başladı. Küçücük bebeğim vardı okuduğum diğer bölüm için sınavlara girmem gerekiyordu eşim beni sınava bırakır okul bahçesinde bebeğimize bakardı ayağında sallayıp uyuturdu okul bahçesinde ben de hemen çıkar çıkmaz emzirirdim. Bir gün de şikayet ettiğini duymadım. Şuan hala hadi doktoraya ne zaman başlıyorsun diye beni motivasyon etmeye çalışıyor ama ondan önce ben yoruldum. 😊 kendi hayatımı bu kadar anlattığım için özür dilerim. Ama birini seviyorsanız ve onun için fedakarlık yapmak istiyorsanız karşının da sizden daha çok fedakarlık yapması gerekiyor. Farkında mısınız hep onun hayalleri onun planlarından bahsediyorsunuz bu evlilik olursa merkezde hep o olacak. Siz de kendi hayallerinizle içinize kapanıp kaçırdığınız fırsatlar için üzüleceksiniz. Çok iyi düşünmeniz gerekiyor.

Bir de yaşınız gerçekten çok küçük bir daha böyle birini bulamazsam ya da evlenemezsem diye dusunmek için çok küçüksünuz😥

Doğru diyorsunuz okumakla olmuyor. Böyle devam edin evlenin bu muhafazakar geçinen kendi her haltı yiyen adamla. Adam adam olsa eşinin okumasını teşvik eder. Bu etmiyor niye? Gözünüz açılmasın, ona bağımlı kalın kendi ayaklarınızın üzerinde duramayın diye. Bunu akıl edemiyorsanız bunun adına aşk diyorsanız evlenin, başkalarının hakkına girmeyin bari

Tıp fakültesi mi koca mı diye sormak nedir?
Benim kızım bana doğuya gitmeyeyim evleneyim dese eve kilitlerim. Aklını başına topla.
17 yaşında kzım var onu düşündüm bende. Tıp kazansa ve kocaya gidicem okumayacağım dese zorla hastanenin psikiyatri bölümüne yatırtırım. Tıbbi destek gerekiyor akıl sağlığında sorun var diye düşünürüm

Önce oku, okulunu bitir. Yaşın evlilik için çok genç, olabilecekleri hesap edemiyorsun. Seven bir insan sağlıklı bir psikolojiye sahipse hayatındaki kişiyi destekler. Desteklemiyorsa ya sevmiyordur, ya psikolojik sorunları vardır ya da kötü biridir. Değmez...

Bir de yaşınız gerçekten çok küçük bir daha böyle birini bulamazsam ya da evlenemezsem diye dusunmek için çok küçüksünuz😥
Dimi ya bide böyle birini dediği sanki prens😄 hanzonun teki icin girdigi triplere bak. Halbuki doktor olsa erkekler pesine dizilir tavlamak için karsi taraf dusunur bu kadin bana bakar mi benle evlenir mi diye

Evet bu kişi ben seni 6 yıl bekleyemem çocuk sahibi olmak istiyorum diyor ve bir de çevremde bazı muhafazakar akrabalar var bir kadın için en iyisi erken evlenmek bir an önce düzenini kur zaten bu adamın eczanesi var orda çalışmak erkekler içinde doktor olarak çalışmaktan daha iyi vs diye konuşup kafamı karıştıran. Ama asıl sebep ben bu duyguları başka birinde tekrar yaşayamazsam ve meslek sahibi olduğumda pişman olursam korkusu
Ah be kızım 2 ay tanıdığı kıza senden çocuğum olsun bekleyemem ben diyen bir oduna nasıl güveniyorsun. Eczanesi varmış eczacı mı bu adam. Eczacı ise ona da yazık okumuş ama vizyon sahibi olamamış

X