- 10 Haziran 2018
- 1.399
- 2.346
- 133
Bir de kütük değişiyor ya!! Kocanın kütüğüne geçiyorsun! Hüngür hüngür ağlamıştım kimliğim değiştiğindeUsul nedir bilmiyorum, ama gönülden destekliyorum. Hep derim, soy dediğin babadan geçer zaten, kocadan değil. Evlenince kocanın adını almak kadar saçmalık yok bence. O benimkini alsın, illa ortak olacaksa
Onun Soyu neden benim üstümden yürüsün yahu? Çocuklara veriyor zaten soyadını, beni rahat bıraksın. Ha madem onu niye ekarte ediyorsun diye üzüldünüz biz Kadınlar hep ekarte ediliyoruz, çocuklar bizim de soyumuz olmuyor mu? Adımızı geçtim yahu kütüğümüz değişiyor kütüğümüz. Hiç görmediğimiz alakamız olmayan bir köye ait oluveriyorsunuz birden bire. Bunu nasıl savunabilirsiniz aklım almıyor. Savunurken sunduğunuz misafirlere tabak taşıma, sanayiye araba götürme argümanı da çok komik.Ha bu arada
Adı nedir??
SOYadı
Yani adamın soyu neden yürümesin ?? Öyle bir hakkınız varmı?
Çift kullanma şansınız var ama
Neden adamı ekarte ediyosunuz
Onun da SOYadı yürüsün
Nikah için gün alırken söylersen 2sini kullanabiliyosunİkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Tabiki nikah basvurusunda soruyorlarNikah için gün alırken söylersen 2sini kullanabiliyosun
aslında anneniz evlilik dışı aynı evde yaşamanızı benimsiyor ve misafir geliyor. bence standart türk annesine göre çok daha açık tutumlu. o bile erkek iş yapmaz diyorsaÇok haklısınız. Benim annemde aynen bu kafada ne desem geri adım atmıyor. Biz evlenmeden de aynı evde yaşıyorduk zaten eşimle. Annem geldiğinde salonda otururken o da kalktı kahve içer misiniz diye sordu bi sade bi orta içeriz biz dedim. Adam mutfağa gitti annem bana çemkiriyo gelince de özür diledi ya. Anne kız oturduk sana kahve yaptırdık ne kadar ayıp ilk defa ben bunda görüyorum bunu. Beni de bırakmadı mutfağa. Kusura bakma oğlum dedi. Ben şok!!!
bizlerde yəni Azerbaycanda ele bir sorun yok. nigah dairesinde hansi soyadda kalmak istediyi sorarlar. ben kendi soyadımda kaldim eşimin soyadını götürmedim. sadece soru sorarlar ve nüfus cüzdanına da onu yazarlar. kim istese götürü soyadı kim istese de yox. sizlerde ne garrip mişArkadaşlar temmuz ayında evlendik, 8 yıllık erkek arkadaşımla. Nüfus cüzdanı vs değiştirmedim daha.
Şöyle bir sorun var ki sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu ona da söyledim, beni mahkemelerde süründürmüceksen istediğini yap. Ben uğraşmak istemiyorum, sen uğraşacaksan tamam dedi.
Araştırma falan yaptım internette çok az dava var kazanılan. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yıllarımı bu uğurda adliyelerde geçirmek istemiyorum açıkçası yada çuvalla avukat parası vermek istemiyorum.
Bu şekilde dava açan var mı forumda merak ettim. Ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar yol gösterebilir mi?
Bir tuhaflık görmüyorum ben eşimde. Farklı bakış açılarımız var demek kiNikah basvurusunda soruyorlar 2 soyadini da kullancak misiniz. Yoksa sadece eşinizinkini mi diye.
Memur kendine göre karar vermez.
Sizin bahsettiğin sadece kendi soyadini kullanma bana gore çook saçma
Ilerde cocuğunuz olcak. O babasinin soyadindan siz başka.
Ail birliği yok gibi. Çocuk okula gidicek annesi başka soyad babasi başka.
Yani neden bu kadar takıyosunuz bu konulara anlamış değilim.
Onlar sadece resmiyet.
Çok onem veriyorsan. Hem kendikini hem eşininkini kullan.
Eşnin de kendi soyadini kullanmak istemene riza gostermesi ayri tuhaf
Nufus mudurlugunde kızlık soyismini de kullanmak istiyor musun diye sormuşlardı. İster iki soyisim ister sadece eşinizin soyismini kullanıyorsuniz.İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Evet canım bizde saçma sapan bu işler.bizlerde yəni Azerbaycanda ele bir sorun yok. nigah dairesinde hansi soyadda kalmak istediyi sorarlar. ben kendi soyadımda kaldim eşimin soyadını götürmedim. sadece soru sorarlar ve nüfus cüzdanına da onu yazarlar. kim istese götürü soyadı kim istese de yox. sizlerde ne garrip miş
men atamın mene verdiyi soyadı niye deyişim ki. o soyad babamlardan bana kalan bana aid bir yadigar. eşim de sağolsun saygi duydu. nece isteyirsen ele olsun dedi. evet sizlerde biraz bu isler garip)))Evet canım bizde saçma sapan bu işler.
Hatta bazı kadınlara göre ben saçmalıyorum, eşim de bir tuhaf mesela. Siz komple ülke olarak çok saçmasınız demek onlara göre..
onlar kocalarinin soyadini kullanmiş kişilerdi resmi de koca soyadi. cemiyette kendi soyadi kullaniyor nerede bileceksin ki:)Türkan Şoray mesela Hülya Avşar isminizin bir marka ya da Tanınmış biri olmanız gerekiyor
Ben zaten sosyal medya kullanmıyorum denebilir. Çok az fotoğrafım vardır attığım.sen sosyal medyada kendi soyadini kullan. rsmiyette çift soyadi yapabilirsin.
Ben sırf evli olduğu belli olsun diye iki soyisim kullananlar biliyorum.2 soyadı gereksiz ve aşırı uzun bence. Bana tatlı su feminizmi geliyor.Bizim ünvde 2 adlı 2 soyadlı bir hoca vardı, 2 soyadı da uzun bir de soyadları isim tamlaması oluşturuyordu
Evet benimde iki ismim var birde iki soyad çok korkunç olurdu bence o yüzden eşimin soy adını kullanıyorum sadece:)2 soyadı gereksiz ve aşırı uzun bence. Bana tatlı su feminizmi geliyor.Bizim ünvde 2 adlı 2 soyadlı bir hoca vardı, 2 soyadı da uzun bir de soyadları isim tamlaması oluşturuyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?