Hayirli olsun, bir hukukcu olarak tamamen destekliyorum. Artik bosandiktan sonra bile cocuklar anne ile babanin soyadini birlikte tasiyabiliyorlar.
Dava acmaniz gerekiyor, anayasa mahkemesinin ya da avr insan haklari mahkemesinin bu konuda bir karari var yanilmiyorsam (ben aile hukuku yapmiyorum pek, o yuzden emin degilim)
Ne kadar surecegi yasadiginiz sehirle, dolayisiyla is yogunluguyla alakali bir konu.
Tebrikler tekrar
Evlilik birligi devam ederken, 2 soyadi olmuyor saniyorum cocuklarda. Sirf bunu yapmak icin de bosanmayin canimÇocuklar 2 soyadını kullanabiliyorlarsa bizim ülkemizde de onu da yapmayı çok isterim.
Ağzımın tadıyla çabucak halledeyim başka derdim yok şu an.
Tebrikler ve destek için teşekkür ederim
Evet evet siz soyleyince ben de hatirladim, o da var :)Yanlış hatırlamıyorsam boşandıktan sonra çocuk sadece annenin soyadını da alabiliyor. Çocukların babasıyla görüşmediği durumlarda çocuk daha fazla kötü etkilenmesin diye böyle bir karar çıkmıştı sanki. Siz daha iyi bilirsiniz tabii, böyle bir şey var mı?
Yok ya saat ilerleyince başka yerimden anlamışım konuyu. Evlilikte oluyor sandım yurtdışındaki gibiEvlilik birligi devam ederken, 2 soyadi olmuyor saniyorum cocuklarda. Sirf bunu yapmak icin de bosanmayin canim
O kadar kadin egemenligini benimseyemedik henuzYok ya saat ilerleyince başka yerimden anlamışım konuyu. Evlilikte oluyor sandım yurtdışındaki gibi
Biz kadını benimseyemedik ki daha. Egemenliği kenarda dursun yaniO kadar kadin egemenligini benimseyemedik henuz
İşte bu tamamen saçmalık ..geçmişini siliyorlar resmen ..Kadın olarak kapladigimiz yerin hiçbir önemi yok mu ? Kahrolsun erkek egemenliğindeki hayatlarBen 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.
Maalesef. Dun 3 yasindaki oglum yer silmek istedi, elinde bezle yardimciyla birlikte yer siliyor. Ben 1-2 kez ayagi kaydigi icin uzaklastirmak istedim ama israr edince biraktim. Sonra baktim ustunu de islatiyor (usuttu bu arada hasta zaten) kucagima alip uzaklastirdim, ahlamaya basladi. Bizde misafir olan annem “bosver oglum, erkekler zaten yer mi siler?” Dedi. Beynimden vurulmusa dondum, neden? İlerde kendisi de bir evde yasamayacak mi? Evin de bir yeri olacak tabi ki silinmeyi bekleyen, kadin mi silecek egilip falan dedim. Evdeki isbolumunde hala agir isleri bile ustlenmiyor erkekler ve bu zihniyetteki ananelerBiz kadını benimseyemedik ki daha. Egemenliği kenarda dursun yani
Saçmalık ,tam kocakarı kafası ..yaş kaç ?Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var
Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz
İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip
Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?
Madem herşey her koşul eşit olmalı
O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün
Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir
Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır
Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz
Çok haklısınız. Benim annemde aynen bu kafada ne desem geri adım atmıyor. Biz evlenmeden de aynı evde yaşıyorduk zaten eşimle. Annem geldiğinde salonda otururken o da kalktı kahve içer misiniz diye sordu bi sade bi orta içeriz biz dedim. Adam mutfağa gitti annem bana çemkiriyo gelince de özür diledi ya. Anne kız oturduk sana kahve yaptırdık ne kadar ayıp ilk defa ben bunda görüyorum bunu. Beni de bırakmadı mutfağa. Kusura bakma oğlum dedi. Ben şok!!!Maalesef. Dun 3 yasindaki oglum yer silmek istedi, elinde bezle yardimciyla birlikte yer siliyor. Ben 1-2 kez ayagi kaydigi icin uzaklastirmak istedim ama israr edince biraktim. Sonra baktim ustunu de islatiyor (usuttu bu arada hasta zaten) kucagima alip uzaklastirdim, ahlamaya basladi. Bizde misafir olan annem “bosver oglum, erkekler zaten yer mi siler?” Dedi. Beynimden vurulmusa dondum, neden? İlerde kendisi de bir evde yasamayacak mi? Evin de bir yeri olacak tabi ki silinmeyi bekleyen, kadin mi silecek egilip falan dedim. Evdeki isbolumunde hala agir isleri bile ustlenmiyor erkekler ve bu zihniyetteki ananelerİnanamadim, bir kadindan bunu duyduguma. Bir kadin boyle dusunuyorsa, erkekler nasil dusunur onu da siz dusunun...
Evet evet siz soyleyince ben de hatirladim, o da var :)
Edit: harf duzeltme
Yahu benim soyadım,soyum niye yürümesin ?Ha bu arada
Adı nedir??
SOYadı
Yani adamın soyu neden yürümesin ?? Öyle bir hakkınız varmı?
Çift kullanma şansınız var ama
Neden adamı ekarte ediyosunuz
Onun da SOYadı yürüsün
Valla cok sey yazardim buna da, banlanmak istemiyorum.Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır
Ayyyyyni benimki isteÇok haklısınız. Benim annemde aynen bu kafada ne desem geri adım atmıyor. Biz evlenmeden de aynı evde yaşıyorduk zaten eşimle. Annem geldiğinde salonda otururken o da kalktı kahve içer misiniz diye sordu bi sade bi orta içeriz biz dedim. Adam mutfağa gitti annem bana çemkiriyo gelince de özür diledi ya. Anne kız oturduk sana kahve yaptırdık ne kadar ayıp ilk defa ben bunda görüyorum bunu. Beni de bırakmadı mutfağa. Kusura bakma oğlum dedi. Ben şok!!!
Evlenirken zaten maddi manevi tüm haklarının yarısını da eşler birbirine devreder
Sadece evlendim dediğiniz şey ömrünüzün geri kalanı
Çocuklarınızın babası olacak adamdan bahsetiyorsunuz
İsterseniz çocuklar da sizin soyadınızı tasısın doğunca
Kabul etmesekte esitlik die dirensekte bu boyle ..Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Kütük olayı da tam bir saçmalık.Cesaretten değil ne demek istediğimi anladıkları ve hak verdikleri için sormadıklarını düşünüyorum. Boy uzamasıyla ne alakası var?
Kütüğüne de geçmek istemiyorum ama bir yerden de olsa yakalanıyoruz ataerkil sisteme.
Desenize bunca yıldır erkekler bizim soyumuzun yürümesini engellemiş ve adaletsizlik yaşatmışlar bize, vay anam. Erkekleri erkeklerden çok düşünen kadınlar da gözlerimi yaşartıyor.Vayy anam ne soymus nolmus erkegin soyu yuruyunce :)))
Kadın olarak devlette zerre değerimiz yok demek zaten bu. Sanki adam ev almış, araba almış gibi üstüne alıyo kadını. Niye yani oraya alıyosun sen beni devlet olarak dimi? Zaten yerim yurdum belli, teknoloji çağındayız. Sadece evliler yaz kayda olsun bitsin.Kütük olayı da tam bir saçmalık.
Erkek ve kadınların psikolojik ve fizyolojik farklılıkları vardır. Bunlar onların yaratılışlarındaki farklılıklardır. Bazı işlerde kadınlar bazı işlerde erkekler daha iyi olabilirler bu farklılıkları sebebiyle. Ama bu farklılık eşit haklara sahip olmalarına engel değildir. Soyun ilerlemesi yok neslin devam etmesi, sanayiye araba götürememek, misafire tabak taşımaktan aciz olmak, erkeğin poposunu kullanıp oturabilmesi ancak kadınların popolarını kullanıp oturamamaları yaradanın yaratılış farkından değil, toplumun zihniyetinden kaynaklanır. Çünkü ne sanayiye gitmek için HULK gücü gerekiyor ne de tabak taşımak duygusallık, empati, emzirebilmek, doğurabilmek gibi fizyolojik farklılıklarla alakalı...Saçmalık ,tam kocakarı kafası ..yaş kaç ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?